تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۲۱ دی ۱۴۰۲
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

افزایش ۶۰ درصدی قیمت لوازم پزشکی مورد نیاز سالمندان/ سبد هزینه درمان ۸۰ درصد جمعیت سالخورده خالی است

بیش از نیمی از جمعیت پیر کشور با مشکلات متعدد در زندگی روزمره، دچار شوک هزینه‌ای درمان و استفاده از لوازم پزشکی می‌شوند که این موضوع گذران مابقی عمر را برای این افراد سخت‌تر و گاهاً غیر ممکن کرده است.

افزایش قیمت لوازم پزشکی مورد نیاز سالمندان

اقتصاد ۲۴- مریم بهنام راد- سالخوردگی جمعیت، پدیده‌ای همه‌گیر در سطح جهان است. در حال حاضر جمعیت ایران به سرعت در حال انتقال سنی است و در اثر کاهش باروری و افزایش امید به زندگی، به طور روزافزون به جمعیت میان‌سال و سال‌خورده کشور افزوده و از جمعیت نوجوان و جوان کاسته می‌شود. نتایج پیش‌بینی جمعیت کشور توسط سازمان ملل با روند رشد متوسط نشان می‌دهد در سال ۲۰۴۵ حدود ۷۰ درصد از جمعیت کشور در گروه‌های سنی ۱۵ تا ۶۴ ساله، ۱۴ درصد در گروه‌های سنی بالای ۶۵ سال و بقیه در گروه‌های سنی زیر ۱۵ سال قرار خواهند گرفت و میانگین سنی به حدود ۳۹ سال افزایش خواهد یافت.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال ۱۳۷۵ شاخص کلی سال‌خوردگی جمعیت کشور حدود ۴/۲۲ درصد بوده است. بر اساس نتایج اولیه سرشماری سال ۱۳۸۵، این شاخص به حدود ۲۹ درصد رسیده و این به آن معنا است که در سال ۱۳۸۵، در مقابل هر ۱۰۰ نفر جمعیت زیر ۱۵ سال، حدود ۲۹ نفر جمعیت بالای ۶۰ سال در کشور زندگی می‌کنند.

به گزارش اقتصاد ۲۴ ، این شاخص در سال ۲۰۵۰ به ۱۴۵ نفر جمعیت سال‌خورده در مقابل هر ۱۰۰ نفر جمعیت زیر ۱۵ سال خواهد رسید؛ بنابراین جمعیت سال‌خورده ایران تا سال ۲۰۵۰ حدوداً پنج برابر خواهد شد. نکته دیگری که پیش‌تر نیز بدان اشاره شد، آهنگ متفاوت رشد جمعیت سالمندان در کشور‌های توسعه‌یافته و در حال توسعه است. افزایش جمعیت سالمندان در کشور‌های پیشرفته طی ۱۰۰ تا ۲۰۰ سال اتفاق افتاده است، درحالی‌که در کشور‌های در حال توسعه ازجمله ایران، این مسیر طی ۳۰ تا ۴۰ سال رخ می‌دهد.

این موضوع می‌تواند مشکلات زیادی را به‌خصوص در زمینه تأمین مخارج بهداشتی و درمانی سالمندان به همراه داشته باشد. با توجه به گذار همه‌گیرشناختی، سالمندان در برابر بیماری‌ها بیشتر آسیب‌پذیرند. در واقع زمانی که افراد مسن‌تر می‌شوند، خطر بسیاری از بیماری‌های مزمن در آن‌ها افزایش می‌یابد. این افزایش با بسیاری از تئوری‌های سال‌خوردگی مطابقت دارد.


بیشتر بخوانید: نرخ جمعیت سالمندان کشور ۲ برابر شد


البته رشد جمعیتی نگرانی بابت تامین نیاز‌های مختلف در سال‌های آتی را رقم زد تا جایی که دولت وقت در خرداد ۱۳۶۷، سیاست تحدید موالید را اعلام کرد و متعاقب آن برنامه‌های تنظیم خانواده را به اجرا درآورد. تاثیر اجرای سیاست تنظیم خانواده در دهه‌های بعد موفقیت چشمگیری یافت تا جایی که سرعت کاهش باروری در نیمه دوم دهه ۱۳۶۰ و اوایل دهه ۱۳۷۰ به اندازه‌ای چشمگیر بود که تعبیر «انقلاب باروری» در مورد آن مصداق پیدا کرد. به این ترتیب، میزان کاهش تعداد موالید به همراه کاهش تعداد مرگ‌ومیر و افزایش امید به زندگی، متوسط رشد سالانه جمعیت کشور را کاهش داد.

سالمند

بحران جدی هزینه درمان سالمندان

آمار‌ها از جمعیت سالخورده در کشور حکایت از مشکلات جدید در بحث افزایش هزینه سبد نگهداری، درمان، خوراک و مسکن و... این افراد می‌کند و همین، بحران جدی را در تامین نیاز‌های این افراد به دلیل تورم بالای اقتصادی ایجاد کرده است.

هزینه‌های سربار و منتظره درمان، دارو و نگهداری سالخوردگان پدیده جدیدی در اقتصاد کشور است که بسیاری از خانواده‌ها را با مشکل تأمین هزینه افراد سالمند مواجه کرده است. در همین رابطه سیما ثابت پور، کارشناس ارشد سلامت سالمندان در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: در دوران پسا کرونا شاهد افزایش بیماری‌های زمینه‌ای و غیر زمینه‌ای در بین جمعیت بزرگ سالخورده در کشور هستیم به طوری که این جهش و تنوع بیمار‌ی در بین سالخوردگان موقعیت زندگی، درمان و نگهداری آن‌ها را به خطر انداخته است. امروز تجهیزات پزشکی که برای نگهداری سالمندان الزامی و نیاز است با رشد قیمت شدیدی مواجه شده است.

ثابت پور با اشاره به اینکه این افراد با بالارفتن سن دچار برخی اختلال‌ها و مشکلات حرکتی، جسمی و روحی می‌شوند، گفت: بیش از نیمی از جمعیت پیر کشور با مشکلات متعدد در زندگی روزمره، دچار شوک هزینه‌ای درمان و استفاده از لوازم پزشکی می‌شوند که این موضوع گذران مابقی عمر را برای این افراد سخت‌تر و گاهاً غیر ممکن کرده است.

این کارشناس با تأکید بر مسائل بهداشتی، سلامت و بیماری سالمندان و نیز روش‌های مداخله بهداشتی مبتنی بر تجارب علمی برای این قشر از جامعه گفت: افزایش مهارت‌های تفکر خلاق و حل مسئله برای کمک به کاهش مشکلات سالمندان از روش‌های جدید برای مقابله با روند افزایش مرگ و میر‌ها و همچنین افزایش بار هزینه برای این جمعیت بزرگ کشور است که متاسفانه به دلیل فقر اطلاعات کافی، تورم و از همه مهمتر تحریم، نمی‌توان از تکنولوژی، ابزار و وسایل کمک به بهبود سریع‌تر و یا حفظ سلامت روح و جسم سالخوردگان استفاده کافی و درستی داشت.

این فعال در حوزه سالمندان تاکید کرد:‌ هر سال بر هزینه‌های نگهداری و حفظ سلامت و حتی معیشت سالمندان افزوده می‌شود و این زنگ خطری برای ۸۰ درصد از جمعیت سالخورده از کل جمعیت کشور است.

وی تصریح کرد:‌ در سال جاری هزینه درمان درجه ۲- ۳ یک سالخورده درمنزل ماهانه به بیش از ۲۰ میلیون تومان رسیده است که این رقم تنها برای خرید تجهیزات ابتدایی، دارو و لوازم مورد نیاز جهت درمان‌های سطحی جسمی یک بیمار محسوب می‌شود.

افزایش قیمت لوازم پزشکی مورد نیاز سالمندان

گرانی لوازم پزشکی جهت درمان سالمندان

گزارش خبرنگار اقتصاد ۲۴ از سه راه جمهوری مرکز فروش تجهیزات و لوازم درمان، نگهداری و حفظ سلامت سالمندان نشان می‌دهد قیمت جزئی‌ترین لوازم پزشکی در سطح شهر تهران به حدی افزایش داشته که در برخی از لوازم، قیمت نجومی، پای هر خریداری را برزمین میخکوب می‌کند.

سیاری یکی از فروشندگان لوازم پزشکی در سه راه جمهوری به اقتصاد ۲۴ گفت: بیشتر لوازم پزشکی وارداتی و از کیفیت بسیار پایین برخوردار است، اما همین لوازم به دلیل واردات با نرخ ارز بالا بسیار گران تمام می‌شود. در این صورت مشتریان این لوازم بسیار کاهش یافته است.

به گفته این فروشنده لوازم پزشکی، طی دو سال اخیر اجناس در این بازار به حدی گران شده که متقاضیان تنها به سوال کردن قیمت بسنده می‌کنند و توان خرید بسیاری از این لوازم و تجهیزات را به ویژه لوازم مورد نیاز سالمندانشان را ندارند.

تورم ناشی از تحریم به لوازم پزشکی مورد نیاز سالمندان رسید

سیاری با اشاره به اینکه تحریم مانع بزرگی برای واردات تجهیزات و لوازم مورد نیاز نگهداری و حفظ سلامت سالمندان است، گفت:‌ در تمام کشور‌ها برای نگهداری از سالمندان و حتی در زمان بیماری این افراد لوازم و وسایل پیشرفته و قابل اعتمادی ساخته و مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما متاسفانه به دلیل تحریم و گرانی ارز وارد کنندگان این تجهیزات با واردات بی کیفیت‌ترین محصول، بار هزینه مردم را بیشتر می‌کنند.

سیاری ادامه داد: از سوی دیگر برخی از لوازم و حتی دارو‌های مورد نیاز سالمندان در بازار موجود نیست و باید از بازار قاچاق با قیمت‌های سرسام آور سفارش و خریداری شود. امروز فضای مجازی به جای داروخانه‌ها و لوازم پزشکی فروشان متولی فروش تجهیزات مورد نیاز سالمندان شده اند که در این فضا قیمت‌ها سلیقه‌ای و خودمختارانه تعیین می‌شود. به طور مثال چسب زخم بستر در بازار موجود نیست، اما با مراجعه به سایت‌های مجازی و با زدن یک کلیک به راحتی هر ورق از این چسب با قیمت ۲۵۰ تا ۶۰۰ هزار تومان موجود است و به فروش می‌رسد. ویلچر مخصوص حمام سالمندان نیز از کف قیمت ۴ میلیون و ۹۰۰ تا ۱۵ میلیون و ۱۰۰ به فروش می‌رسد که بدون کیفیت و بدون استاندارد‌های جدید جهانی طراحی و ساخته شده است که برخی از این محصول تولید داخل و مابقی از چین وارد کشورمان می‌شود.

به گفته سیاری، اجاره تخت بیمارستانی جهت استفاده در منزل نیز از دیگر لوازم پزشکی است که برای بیشتر سالمندان بیمار مورد استفاده قرار می‌گیرد. کف قیمت این تخت‌های بیمارستانی از ماهی ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تا ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است که اگر تشک طبی و مواج هم مورد نیاز باشد با احتساب ماهی ۵۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان هم باید حساب کرد. فروش این تخت‌ها نیز از کفت قیمت ۷ میلیون تا ۳۰ میلیون تومان باید هزینه شود.

افزایش قیمت لوازم پزشکی مورد نیاز سالمندان

افزایش ۴۰ درصدی محصولات سلولزی مورد نیاز سالمندان

این فروشنده تاکید کرد: برخی از محصولات سلولزی برای سالمندان ضروری است، اما گرانی بیش از ۴۰ درصدی این محصولات، دردسر جدیدی برای سالمندان ایجاد کرده است. پوشک بزرگسال (سالمندان) چسبی و پوشک شورتی بزرگسالان نیز از لوازم مورد استفاده بیشتر سالمندان است که این محصولات با برند‌های مختلف وارداتی و تولید داخل از حداقل قیمت بسته ۱۴ تایی از ۲۳۰ هزار تومان تا ۲۹۵ هزار تومان به فروش می‌رسد. البته دستمال مرطوب مخصوص بزرگسالان نیز با قیمت ۵۰ تا ۳۵۰ هزار تومان نیز باید به لیست مورد نیاز سالمندان افزوده شود.

این فعال بازار با اشاره به مشکلات واردات، تولید و تامین لوازم پزشکی مورد نیاز سالمندان گفت: امسال این ابزار با توجه به تورم و ادامه تحریم‌ها نسبت به سال گذشته افزایش ۶۰ درصدی قیمت را تجربه کرده که قطعاً با درآمد مردم و به ویژه افراد سالخورده مطابقت نداشته و باعث نگرانی در بین جمعیت پیر کشور شده است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بازار ارز تجاری از فردا رسماً جایگزین نیما می‌شود

پیام تسلیت اسکودا در پی شهادت دو قاضی عالی‌رتبه دیوان عالی کشور

یک مانع مقابل پیوستن گزینه موسیمانه به استقلال

هزار کامیون در راه غزه

مربی پیشین تیم ملی کشتی فرنگی بر اثر سقوط در معدن سنگ، درگذشت

مشاور امنیت ملی ترامپ: حماس دیگر بر غزه حکمرانی نخواهد کرد

پزشکیان: به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم، نبودیم و نخواهیم بود

الجزیره: فهرست اسرای فلسطینی که امروز آزاد می‌شوند شامل ۶۹ زن و ۲۱ کودک است

افزایش ۱۰۰ میلیونی جایزه جلال

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳

اسعد الشیبانی: سوریه تقسیم نمی‌شود

تمرینات پرسپولیس همچنان زیر نظر باقری

معاون رئیس‌جمهور: پدر‌ها هم می‌توانند دورکار باشند

یخبندان در انتظار تهرانی‌ها؛ دمای هوا کاهش می‌یابد

خبر خوش دولت درباره رجیستری آیفون

عکس/ آقای خواننده با لب پرخنده در کنار همسرش

پیش بینی قیمت دلار فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ دلار بعد از تحلیف ترامپ گران می‌شود؟

لغو یک بازی فوتبال به دلیل فضولات پرندگان!

تصمیم غیرمنتظره اینزاگی پس از انتقادات علیه طارمی

عکس/ پرتصادف‌ترین خیابان تهران ۵۰ سال پیش

عکس/ منظرۀ بی نظیر تخت جمشید یک قرن پیش

چگونه موخوره را از بین ببریم؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ کاهش هیجان در بازار طلا

عکس/ مراسم عروسی شهناز تهرانی و جمشید ورزنده ۴۹ سال پیش

کودکان در چه سنی شب‌ها قبل از خواب زیاد حرف می‌زنند؟

تجمع بازنشستگان در چند استان؛ همسان‌سازی اصلاح شود

درباره کاخ سفید آمریکا بیشتر بدانید+ عکس

عکس/ زیبایی خیره کننده سیما سریال زخم کاری در ۲۹ سالگی

افسردگی سالمندان چه علائمی دارد؟

فیلم/ برف شدید در جاده آتشگاه - نوجان کرج

حجم معاملات میم‌کوین ترامپ از ۱۱ میلیارد دلار گذر کرد

شرط رهبر انقلاب برای حمله سپاه به اسرائیل چه بود؟

تحول تازه در بازار ارز از ابتدای بهمن ماه

اولین تصاویر از پیکر قضات مقیسه و رازینی

عکس/ تبریز گردی علیرضا بیرانوند و خانواده اش

چرا انجمن حجتیه در مرکز اخبار سیاسی قرار گرفته است؟

عکس/ قاب ماندگار قریبیان، وثوقی و کیمیایی ۵۰ سال پیش

قاضی سوم ماجرای ترور قضات دیوان عالی کیست؟

عکس/ استایل زمستانی جذاب جومونگ و سوسانو در سفر به کرۀ شمالی

عکس/ تفریح خانوادگی علیرضا بیرانوند در کوه عینالی

اینفوگرافی/ سهم ایران از بازار روسیه فقط نیم درصد است

عکس/ استایل متفاوت بهاره رهنما با کت چرم لاکچری

درخواست افزایش حقوق فرهنگیان از مرز ۱۸ هزار امضا گذشت

فیلم/ مبارزه مجری معروف با سرمربی تیم ملی بوکس روی آنتن زنده

جزئیات تازه از ترور قاضی مقیسه و رازینی

عکس تکان دهنده از غزه

پرشدگی ۱۷ درصدی سد‌های تهران

کدام استان‌ها فردا دوشنبه ۱ بهمن تعطیل هستند؟

زمانبندی مراسم تحلیف ترامپ به وقت ایران + جزییات

نخستین تصویر از کابینه پیشنهادی دونالد ترامپ