تاریخ انتشار: ۱۳:۳۹ - ۲۱ دی ۱۴۰۲

روحانی خطاب به شورای نگهبان: باز می‌خواهید رقیب نامزد اصلی انتخاب آرای باطله باشد؟

حسن روحانی گفت: امام به صراحت گفت میزان رای ملت است و همه با هم. امروز هم رهبری معظم انقلاب به صراحت می‌گوید یک انتخابات پرشور با مشارکت، با رقابت، با سلامت و امنیت. من می‌فهمم اقلیت حاکم از این سخن رهبری خوشحال نیست، این حرف رهبری حرف دل اکثریت قاطع ملت ایران است.

روحانی خطاب به شورای نگهبان: باز می‌خواهید رقیب نامزد اصلی انتخاب آرای باطله باشد؟
اقتصاد ۲۴- حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در دولت‌های یازدهم و دوازدهم گفت: هاشمی به ما می‌گوید باید در روز سخت باید به صحنه بیاییم. من احساس می‌کنم امروز کشور یکی از آن روز‌های سخت است. من گاهی فکر می‌کنم امروز سخت‌تر از سال ۶۰ و ۶۲ و دهه ۶۰ است.

حسن روحانی در مراسم هفتمین سالگرد رحلت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در حسینیه جماران گفت: شخصیت آقای هاشمی و راه و مسیری که پیش پای ما گذاشت هرگز از یاد نخواهد رفت. او شخصیتی بود که در سخت‌ترین شرایط خود پیشقدم در صحنه برای حل معضلات بود. معمولا در روز‌های سخت و پیچیده به صحنه آمدن و بار مسئولیت بر دوش گرفتن کار ساده و آسانی نیست و این توصیه هاشمی رفسنجانی به همه یارانش و دوستداران انقلاب است که هیچگاه از صحنه سیاست و پیشرفت کشور و حل مشکلات جامعه پا پس نکشیم.

در ادامه گزیده سخنان او را می‌خوانید:

*روز‌هایی بود که هاشمی تنهای تنها بود. من یکی از آن‌ها را بعد از روز هفتم تیر دیدم که یار امام آیت‌الله دکتر بهشتی دیگر در میان ما نبود. روزی بود که آیت‌الله خامنه‌ای در بستر در بیمارستان بود و آیت‌الله هاشمی تنهای تنها بود. به مجلس آمد و تلاش کرد جلسه مجلس تشکیل شود. آن روز احساس می‌شد مدیر اجرایی کشور تنها هاشمی رفسنجانی است. وجود امام به عنوان رکن بزرگ کشور و انقلاب اساس خنثی شدن توطئه‌ها بود. هاشمی آن روز بار نظام جمهوری اسلامی ایران را تنها بر دوش گرفت. آن روز‌های سخت گذشت و عبور شد.

*هاشمی به ما می‌گوید باید در روز سخت باید به صحنه بیاییم. من احساس می‌کنم امروز کشور یکی از آن روز‌های سخت است. من گاهی فکر می‌کنم امروز سخت‌تر از سال ۶۰ و ۶۲ و دهه ۶۰ است. جبهه دوست و دشمن کاملا روشن بود و این کار را آسان می‌کرد. امروز به جایی رسیدیم به صحنه آمدن و گره‌ها را باز کردن به سادگی امکان‌پذیر نیست.

*هرجا هاشمی می‌دید مصالح کشور اقتضا می‌کند او باشد و حرف بزند او دریغ نمی‌کرد. جنگ تحمیلی که مستقیم و غیرمستقیم هزار میلیارد دلار خسارت بر کشور وارد کرد. متجاوزین خواستند این خسارت را بر ملت ما وارد کنند. هاشمی بود که با تدبیرش پایان جنگ را این‌چنین رقم زد که همه اسرای ما با عزت به کشور برگردند.

*کاش هاشمی سال ۹۷ هم بود که اسفند ۹۷ دولت عراق رسما لایروبی شط‌العرب و خط اروند را به عنوان خط مرزی کشور رسما اعلام کرد. باید یاد کنم از سردار شهید قاسم سلیمانی و دکتر ظریف که نقش بسیار بزرگی داشتند تا آن روز با نخست‌وزیر عراق به توافق برسیم. من اسفند ۹۷ را پایان جنگ تحمیلی می‌دانم.

*انتخابات آزاد، سالم، رقابتی، امن یکی از آثار انقلاب اسلامی است. ما به قولی که به ملت دادیم باید عمل کنیم.

*به پائیز سال ۵۷ در نوفل‌لوشاتو برگردیم که امام حکومت آینده را برای ایرانیان و جهانیان ترسیم می‌کرد. رای بی‌نظیر به جمهوری اسلامی به این دلیل بود که امام جمهوری اسلامی برای مردم تعریف و تبیین و ترسیم کرده بود.

*هر جمهوری اسلامی به غیر از آنکه امام آن روز فرمود آن جمهوری اسلامی نیست که در ۱۰ و ۱۱ فروردین مردم به آن رای دادند. امام در دی‌ماه ۵۷ فرمود حکومتی که ما دنبال آن هستیم حکومتی است متکی به آرای ملت به گونه‌ای که تمام آحاد ملت در انتخابات شرکت داشته باشند. در این حکومت باید زمامداران حکومت با نمایندگان ملت دائما مشورت کنند.

*امام به صراحت گفت میزان رای ملت است و همه با هم. امروز هم رهبری معظم انقلاب به صراحت می‌گوید یک انتخابات پرشور با مشارکت، با رقابت، با سلامت و امنیت. من می‌فهمم اقلیت حاکم از این سخن رهبری خوشحال نیست، این حرف رهبری حرف دل اکثریت قاطع ملت ایران است.

*صداوسیما از آن ملت است. این را باید ملت احساس کنند.

*نیرو‌های مسلح به عنوان حافظ امنیت ملت و نظام است. نیرو‌های مسلح اختصاص به حزب و جناح خاصی ندارد. مگر می‌شود بدون استقلال قوه قضائیه و نیرو‌های مسلح از جناح‌گری‌ها انتخابات سالم عمل شود؟ همه این نهاد‌های عظیم و بزرگ فوق جناح هستند. به گونه‌ای باید عمل کنند که مردم احساس کنند انتخاباتی است که اگر صلاحیتی رد یا تائید می‌شود باید شفاف و قانون‌مند و بی‌طرفانه باشد. قاضی وجدان عمومی مردم است.

*خدا نکند روزی پیش بیاید که رد یا تائید صلاحیت‌ها حزبی شده است. آن روز، روز خطر برای نظام و انقلاب ماست. انقلاب متعلق همه ملت ایران است. نظام جمهوری اسلامی ایران متعلق به همه ملت ایران است. ما همه یک ملتیم. باید در کنار هم باشیم و دست هم را بگیریم. هیچ‌وقت در اتاق دفتر هاشمی رفسنجانی به روی جناحی باز و جناحی دیگر بسته نبود.


بیشتر بخوانید:  اقتصاد ایران در دولت حسن روحانی چگونه بود؟/ دهه گشایش و پیشرفت یا اقتصاد برباد رفته ایران؟


*شما که می‌گفتید دولت حاکم محبوبیت ندارد، پس چرا هر کس کوچکترین حمایتی از دولت کرد او را ردصلاحیت کردید؟

*همه طرفداران دولت را تایید می‌کردید، خب رای نمی‌آوردند. چرا سال ۹۸ کاری کردید که اکثریت مردم پای صندوق رای نیامدند. در ۹۲ نزدیک ۷۳ درصد و در ۹۶ بیش ار ۷۳ درصد مردم پای صندوق رای آمدند.

*سال ۹۳ با افزایش نرخ بنزین دوستان ما در مجلس و دولت پیش‌بینی تورم بالا می‌کردند. اما یک واحد درصد تورم بالا نرفت. چون مردم دولت را از خودشان می‌دانستند.

*چرا نتوانستند برجام را از بین ببرند. ۵ عملیات بزرگ کردند که آخرینش سفارت عربستان بود. چرا ناموفق بودند؟ به دلیل اینکه دنیا می‌دانست، پشت سر دولت، ملت است. وزیر خارجه آمریکا به وزیر خارجه ایران گفته بود ما اجتماع مردم را در سفر رئیس‌جمهور به اصفهان در ۱۵ بهمن ۹۳ دیدیم.

*امروز روز امتحان بزرگ تاریخی برای شورای محترم نگهبان است. تاریخ در این روز‌ها درباره شورای نگهبان قضاوت خواهد کرد. باز می‌خواهند رقیب نامزد اصلی انتخاب آرای باطله باشد؟

مشروعیت کل نظام با رای ملت است

*با وجود کرونا و نفت منهای سه دلار و جنگ اقتصادی دیوانه‌ای مانند ترامپ، نگذاشتیم زندگی مردم فروبپاشد. از ۹۲ تا آخر ۹۹ قیمت کالا و خدمات ۴.۲ برابر شد. حقوق کارکنان ۵.۱ برابر شد. حقوق کارگران ۵.۵ برابر شد. حقوق بازنشستگان ۷.۷ برابر شد. حقوق افراد تحت پوشش ۱۲.۷ برابر شد. تورم ما ۳۶.۴ و رشد اقتصادی ما ۴ بود. سه ماهه اول ۱۴۰۰ رشد اقتصادی ما ۶.۷ درصد بود. هنوز در این چند سال به این میزان رشد نرسیدند.

*فرق ما با این دولت یک چیز بیشتر نبود، حمایت مردم. حمایت مردم در صورتی ایجاد می‌شد که گوش شنوا داشته باشیم. مشروعیت کل نظام با رای ملت است. امام در نامه به شورای بازنگری به صراحت فرمودند، ولی مشروع، ولی منتخب ملت است. همه چیز با رای مردم است. امام چنین نظامی به ما معرفی کرده است. مقام معظم رهبری به همین تاکید دارند. انتخابات را رقابتی و مشارکتی و سالم و امن اعلام می‌کنند.

*می‌دانم اقلیت حاکم نه مشارکت حداکثری می‌خواهد نه رقابت. می‌خواهد انتخابات سردی باشد که آن اقلیت ادامه دهند. حکومت فرد مهم نیست، منافع ملی مهم است. منافع جناح مهم نیست، رضایت عامه مهم است. ما راهی جز حفظ انقلاب و عظمت ایران نداریم.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/سرمای شدید هوا در راه ایران؛ مسئولین هشیار باشند

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

عکس/ دیدار فرهاد مجیدی و کوین یامگا در امارات