تاریخ انتشار: ۰۹:۴۱ - ۳۰ دی ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
دو نیمه متفاوت در هفته آتی؟

بازار سهام در گرداب تنش

معاملات هفته گذشته بازار سهام زیر سایه افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی و نوسانات بازار‌های مالی پیگیری شد.

بازار سهام
اقتصاد۲۴-  شاخص کل بورس تهران که در ماه‌های اخیر با اخبار و شوک‌های مثبت و منفی گوناگون سطح ۲میلیون و ۲۰۰هزار واحدی را رو به بالا شکسته بود و با عبور از چنین سدی هفته معاملاتی جذابی را در آذرماه رقم زده بود، حال در روز‌های پایانی دهمین ماه سال تلاش دوباره‌ای برای فتح این سد مقاومتی دارد. هفته گذشته بازار ارز در شرایطی که ماه‌ها در محدوده‌های ثابتی نوسان داشت با بالا گرفتن شعله‌ها و تنش‌های منطقه‌ای رشد قیمتی را به ثبت رساند.
شاخص کل بورس تهران در هفته اخیر، رشد ۰.۶۹درصدی را ثبت کرد و در پایان ساعت معاملاتی روز چهارشنبه در سطح ۲میلیون و ۱۸۵هزار واحدی ایستاد. این در حالی است که دماسنج اصلی بازار در هفته معاملاتی منتهی به ۲۰ دی ۰.۷۳رشد هفتگی را به ثبت رساند. نماگر هموزن نیز که سنجه قابل قبولی برای ارزیابی وضعیت همه‌جانبه بازار سهام است، برخلاف رشد هفتگی سایر نماگر‌های اصلی بازار سهام با افت ۰.۱۱درصدی مواجه شد و در ساعات پایانی آخرین روز معاملاتی هفته اخیر در سطح ۷۶۲هزار و ۳۳۹واحدی قرار گرفت. این نماگر نسبت به دو هفته گذشته ۰.۹۶درصد عقب‌نشینی داشته است. شاخص کل فرابورس نیز که نشانگر مناسبی برای واکاوی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، هفته اخیر حدود ۰.۰۹درصد سبزپوش بود و نسبت به دو هفته اخیر عقب‌نشینی ۰.۲۲درصدی داشت و در نهایت در ارتفاع ۲۶هزار و ۲۹۴واحدی کار خود را به اتمام رساند. هفته‌ای که سپری شد میانگین ارزش معاملات خرد بازار سرمایه که شامل سهام و حق تقدم بازار می‌شود، مقدار ۴هزار و ۸۶۵میلیارد تومانی را به ثبت رساند. به علاوه در هفته اخیر حدود ۷۳۶میلیارد تومان سرمایه از بازار کوچ کرده است.

صخره‌نوردی دلار

نرخ ارز که در ماه‌های گذشته نوسان و افت‌وخیز چندان بخصوصی را از خود به نمایش نگذاشته است، پس از فتح قله ۶۰هزار تومانی در اسفندماه سال گذشته، در حدود ۹ ماه گذشته در محدوده‌های ۴۹ تا ۵۲هزار تومانی جا خوش کرده بود. در سال جاری می‌توان گفت همه نوع ریسکی اعم از سیستماتیک و غیر سیستماتیک به بازار تحمیل شده. نرخ ارز نیز به دلیل سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی تلاش چندانی برای رشد پرفشار از خود نشان نداده‌است.


بیشتر بخوانید: بورس محکوم به رشد است


با این وجود در هفته‌های گذشته با شدت گرفتن تنش‌ها و اختلافات منطقه‌ای در دریای سرخ، شاهد رشد قیمتی اسکناس آمریکایی بودیم؛ به طوری که در روز‌های گذشته نرخ ارز رشد قیمتی حدود ۳هزار تومانی را تجربه کرد و در محدوده‌های ۵۴هزار تومانی مورد معامله قرار گرفت. از این رو تا زمانی که تنش‌های منطقه‌ای با شدت فعلی ادامه پیدا کنند، نرخ ارز نیز به صخره‌نوردی خود به سمت اهداف بالاتر ادامه خواهد داد و در صورتی که در روز‌های آینده روند اتفاقات رو به نزول بگراید، می‌توان توفقی را در حرکت رو به جلوی دلار دید.

بازار از نگاه کارشناسان

پیام الیاس کردی، کارشناس بازار سرمایه، روند هفته گذشته بازار را این‌گونه مورد واکاوی قرار داد: بازار سرمایه در شرایط کنونی تحت‌تاثیر دو نظر متفاوت قرار دارد. عده‌ای معتقدند بازار سهام به دلیل افزایش نرخ ارز در روز‌های اخیر می‌تواند افزایش ارتفاع مطلوبی را تجربه کند. با این وجود طیف دیگری نیز تنش‌های خاورمیانه در ماه‌های گذشته را مولفه و مساله اصلی بازار در روند پیش رو قلمداد می‌کنند و افزایش ریسک‌های گوناگون را تاثیرگذار بر وضعیت بازار می‌دانند. نمی‌توان اظهار کرد که بازار‌های مالی در ماه‌های گذشته تحت تاثیر تنش‌های زیادی نبودند. به نظر می‌رسد بازار سهام کم‌توان ریسک‌های گوناگون، چون تحریم‌های بین‌المللی و تنش‌های منطقه‌ای را در سال جاری پشت سر گذاشته و در خود حل کرده است.

منتهی نمی‌توان نقش بی‌بدیل ریسک‌های اخیر خاورمیانه را بر بازار نادیده گرفت. احتمال می‌رود شیرینی افزایش نماگر‌های بازار به دلیل رشد اسکناس آمریکایی با افزایش تنش‌ها به تلخی بگراید. به نظر می‌رسد در هفته‌های پیش رو واکنش بازار به اتفاقات اخیر نه‌چندان دلسردکننده و نه‌چندان جذاب باشد. این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در صورتی که تنش‌های اخیر کمی کاهش پیدا کنند می‌توانیم نسبت به توقف روند صعودی نرخ ارز امیدوار باشیم و در صورتی که موج تنش‌های دریای سرخ همچنان ادامه‌دار باشد شاهد افت‌و‌خیز در بازار‌های مالی خواهیم بود؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود برای هفته آینده با بازاری دو‌نیمه‌ای مواجه باشیم. در نیمه نخست با بازاری متعادل و منفی روبه‌رو هستیم و سپس هرچه به اواسط هفته نزدیک شویم تعادل منفی به تعادل مثبت جهش پیدا کند.

جواد فلاحیان، کارشناس بازار سرمایه، روند هفتگی بازار را این‌گونه توصیف کرد: بازار در هفته گذشته تحت‌تاثیر تنش‌های گوناگونی بود. بازار برخلاف رفتار نابالغانه سال‌های گذشته که نسبت به چنین اخباری واکنش نامساعدی از خود نشان می‌داد، در شرایط کنونی با واکنش هیجانی کمتری به استقبال چنین ریسک‌هایی رفت و شرایط متعادل‌تری در بازار حاکم بود. از طرفی این کارشناس بازار سرمایه افزود: در روز‌های اخیر شاهد افزایش حدود ۳هزار تومانی نرخ ارز بودیم. همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد هرساله با نزدیک شدن به انتهای سال چینی، نرخ ارز روند صعودی به خود می‌گیرد؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود در هفته آینده روند مثبتی را داشته باشیم و در صورتی که افت‌وخیز چندانی در بازار‌هایی مانند نرخ ارز مشاهده شود می‌توان نسبت به رشد بازار سهام نیز امیدوار بود.

منبع: دنیای اقتصاد
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
بیت اله جاویدان
0
0
يکشنبه ۰۱ بهمن ۱۴۰۲
ننگ بر سازمان بورس
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

حقوق بهمن بازنشستگان تامین اجتماعی واریز شد؟

وضعیت فعلی، منتفی‌کننده مذاکره ایران و آمریکا نیست/ تحریم‌ها، تاب‌آوری اقتصادی و اجتماعی ایران را کاهش داده است

خاورمیانه و ایران در انتظار سرمای شدید

روایت خانواده و دوستان دانشجوی به قتل رسیده دانشگاه تهران؛ امیر‌محمد رتبه ۸۰۰ کنکور در روستایی درس خواند که تنها ۴ دانش‌آموز داشت

سبد معیشت کارگران به بیش از ۴۰ میلیون تومان رسید/ امیدواری نماینده کارگران به تعامل با شرکای اجتماعی در تعیین مزد ۱۴۰۴

فیلم/حمله امیرحسین ثابتی این بار همتی به جای ظریف

اتفاق عجیب در بازار طلا و سکه؛ قیمت سکه ۶۰ میلیون تومان می‌‎‌شود؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/زوج طناز سینمای ایران در یک قاب عاشقانه

محرک‌های افزایشی شاخص بورس از بین رفته‌اند/ هفته منفی و متعادل در انتظار بازار سرمایه

این نان قند خون‌تان را کاهش می‌دهد

پرهیز از طمع به اموال دیگران، ثروتی حاضر و نقد!

فیلم/سرمای شدید هوا در راه ایران؛ مسئولین هشیار باشند

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان