تاریخ انتشار: ۱۶:۳۱ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۲

پرونده ۲۶ نماینده ردصلاحیت شده مجلس چه شد؟

هرچند که صلاحیت بیش از هزار نفر از معترضان به نتایج بررسی رد صلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان، به تایید صلاحیت منجر شده است، اما هنوز خبری از نتایج اعتراض ۲۶ نماینده فعلی و برخی نمایندگان ادوار نیست.

نماینده ردصلاحیت شده مجلس

اقتصاد۲۴-«تا امروز بیش از هزار نفر از کسانی که اعتراض خود را در مرحله ثبت اعتراضات ثبت کرده بودند، صلاحیت‌شان مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفته است.» این خبر را هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان عصر روز گذشته در یک نشست خبری بیان کرد.

پس از اظهارات طحان نظیف نیز محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور، با اشاره به آخرین فهرست نفرات تأیید صلاحیت‌شده برای انتخابات مجلس توسط شورای نگهبان گفت که؛ در فهرست جدید شورای نگهبان هیچ‌کدام از نمایندگان ادوار و مجلس فعلی که رد صلاحیت شده و اعتراض داشتند، وجود ندارد؛ بر اساس اطلاعاتی که داریم، قرار است فهرست دیگری هم از سوی شورای نگهبان به ستاد انتخابات کشور، ارجاع شود.»

رایزنی‌ها با شورای نگهبان به راه افتاد

اشاره سخنگوی ستاد انتخابات به ۲۶ نماینده مجلس فعلی است که در لیست ردصلاحیت شدگان هیات‌های نظارت قرار دارند. بسیاری از نمایندگان ادوار نیز یا ردصلاحیت شدند یا عدم احراز صلاحیت. موضوعی که با انتقادات زیادی از این رویکرد شورای نگهبان روبرو شد. چه آنکه برخی پیش‌بینی کرده بودند که شورای نگهبان پس از بیانات رهبر انقلاب به سمت بازتر کردن فضا خواهد رفت، اما نتایج نشان داد این شورا همچنان در مسیر انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰ گام برداشته و دایره بررسی صلاحیت‌ها تنگ و به نفع طیف خاصی بود.

هر چند که برخی از سیاسیون پس از اعلام نتایج اولیه شورای نگهبان، ناامید و دلسرد شدند، اما برخی دیگر همچنان امیدوار به اعلام اسامی بیشتر در مرحله بررسی نهایی بودند. حتی در جناح اصولگرا تصمیم به رایزنی و مذاکره با این نهاد نظارتی گرفتند. آنچنان که منوچهر متکی، سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان، درباره تشکیل هئیت سه نفره از شورای وحدت با حضور متکی، بادامچیان و حجت‌الاسلام جلالی برای گفتگو با شورای نگهبان گفته بود: «این هیات با هدف بررسی نامزد‌های عضو یا مرتبط با شورای وحدت که موفق به اخذ تأییدصلاحیت نشده‌اند تشکیل شده است. به نظر بنده این یک وظیفه تشکیلاتی در قبال نیرو‌های شورای وحدت است. این پیگیری از طریق گفتگو و مکاتبه با شورای نگهبان صورت می‌پذیرد. این اقدام می‌تواند در دستور کار دیگر جریان‌های هم سیاسی قرار گیرد. مطالبه ما بازبینی وضعیت این نامزد‌ها است.»


بیشتر بخونید:دوگانگی نگاه اصولگرایان به حجاب در انتخابات/ تناقض حجاب را پای صندق رای و در ادارات چگونه حل می‌کنید؟


میراشرفی، رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان تهران، نیز خبر موافقت با درخواست‌ها برای ملاقات حضوری با شورای نگهبان را رسانه‌ای کرده و گفته بود که؛ «حدود بیش از ۳ هزار نفر که عدم احراز یا عدم تایید یا فاقد شرایط ثبت نام بودند برایشان پیامک ارسال شد که پرونده شما اشکال دارد و می‌توانید جهت ثبت شکایت به سایت وزارت کشور مراجعه کنید که از این تعداد، ۱۳۰۰ نفر شکایت کردند و افرادی که درخواست مراجعه حضوری داشتند درخواست آن‌ها پذیرفته شد و با آن‌ها حضورا ملاقات داشتیم و پرونده کسانی که شکایت نکردند بسته شد؛ از ۱۳۰۰ نفر حدود ۷۰۰ نفر درخواست ملاقات حضوری داشتند که همه موارد را پذیرفتیم و در کل هر مراجعه کننده حضوری که داشتیم به موضوعاتشان رسیدگی شد.»

فلاحت پیشه: اصلا نمی‌دانم شورای نگهبان کجاست

در همین راستا، خبرگزاری خبرآنلاین به سراغ برخی نمایندگان ادوار و برخی از ۲۶ نماینده مجلس فعلی که در انتخابات ردصلاحیت شده اند رفت تا آخرین وضعیت پرونده صلاحیت آن‌ها را جویا شود.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون پیشین امنیت ملی و سیاست خارجی، به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «اسامی اعلام شده برای نمایندگان ادوار نیست. پرونده نمایندگان فعلی و نمایندگان ادواری که ردصلاحیت شدند به صورت جداگانه بررسی می‌شود.»

وی در پاسخ به این سوال که آیا دیداری و رایزنی با شورای نگهبان داشته است، گفت: «در طی این ۵ دوره اصلا نمی‌دانم شورای نگهبان کجاست.»

رحیمی جهان آبادی: دیداری با شورای نگهبان نداشتیم

جلیل رحیمی جهان‌آبادی، نماینده مردم تربت جام در مجلس یازدهم هم با اشاره به اعلام نتایج جدید توسط شورای نگهبان گفت: هنوز چیزی به من اعلام نشده است. من شنیدم هنوز وضعیت نمایندگان بررسی نشده است.»

این نماینده مجلس گفت که با شورای نگهبان دیداری نداشته است.

نادر قاضی پور، نماینده ادوار مجلس هم که توسط شورای نگهبان ردصلاحیت شده است به خبرگزاری خبرآنلاین، بیان کرد: «تاکنون پیامکی به من داده نشده است و دیداری با شورای نگهبان نداشتم.»

دنیامالی: احتمالا تایید صلاحیت بشوم

احمد دنیامالی، نماینده مردم انزلی در مجلس یازدهم هم به خبرگزاری خبرآنلاین، گفت: نمایندگان فعلی مجلس که ردصلاحیت شدند و نمایندگان ادوار را به صورت جداگانه دارند بررسی می‌کنند. البته یک بخشی از این بررسی‌ها را هم انجام دادند.»

وی در پاسخ به این سوال که آیا رایزنی با شورای نگهبان داشتید، بیان کرد: «بله، صحبت کردیم و الحمدالله همه‌چی مثبت بوده است.»

دنیامالی درباره احتمال تایید صلاحیت خود گفت که قریب به یقین، این احتمال وجود دارد.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد