تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۱۵ بهمن ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱۸ نظر

بازی باکو بر علیه کریدور ایران و ارمنستان / خطر زنگزور و الهام علی‌اف همچنان بیخ گوش تهران + فیلم

مسئله کریدور زنگزور که اصلی‌ترین محور سیاست‌های ضد ایرانی در منطقه قفقاز است، همچنان یکی از مهم‌ترین مسائل موجود در سیاست منطقه‌ای ایران خواهد بود.

خطر زنگزور

اقتصاد۲۴- جدا از مباحث ژئوپلیتیک، اجرایی شدن این کریدور سرآغاز اقدامات قوم‌گرایانه گرایانه و تجزیه طلبانه در ایران توسط دولت باکو با حمایت اسرائیل خواهد بود. نفوذ اسرائیل و انگلیس در باکو به حدی است که می‌توان گفت سیاست منطقه‌ای این حکومت توسط آن‌ها تعیین می‌شود و به‌صورت دقیق‌تر می‌توان ادعا کرد سیاست دولت باکو در مورد ایران توسط اسرائیل طراحی و اجرا می‌شود که امور اصلی آن‌ها برای این اقدام خانم برندا شیفر است.

شیفر در راستای اهداف اسرائیل با سوءاستفاده از شخصیت نفوذپذیر علیف تأثیرات عمیقی بر سیاست‌های باکو در ضدیت با ایران ایفا کرد. مهم‌ترین حربه خانم شیفر تحریف واقعیات تاریخی منطقه و فروش آن به علی‌اف و سپس تبلیغ این جعلیات از طریق پروپاگاندای رسانه‌ای برای واقعی جلوه دادن آن‌ها در نزد افکار عمومی بود که همچنان با حمایت حکومت باکو با شدت زیادی ادامه دارد. نفوذ خانم برندا شیفر به حدی بالا رفت که این فرد مطابق اسناد نیویورک‌تایمز و رادیو آزادی به‌عنوان مشاور استراتژیک علی‌اف در شرکت نفت دولتی باکو مشغول به کارشده بود. در همین راستا است که در جنگ اخیر غزه باکو بزرگ‌ترین تأمین‌کننده سوخت اسرائیل و دولت علیف بزرگ‌ترین حامی نتانیاهو در کشتار مردم غزه بوده است.

روابط پیچیده و پرتنش ایران و باکو

با درک چنین موضوعاتی است که ایران تاکنون مواضع قاطعانه‌ای در مورد کریدور زنگزور داشته و مانع اصلی اجرایی شدن آن بوده است. به همین دلیل حکومت باکو هم واکنش‌های تندی در قبال ایران داشته و رسانه‌های دولتی آن به‌صورت شبانه‌روزی در حال حمله علیه تهران هستند و به شکل روشنی تمامیت ارضی ایران را زیر سؤال می‌برند. جدا از مواضع ایران، تقابل منافع انگلستان و آمریکا هم تبدیل به یک مانع در مقابل باکو شده است. خانواده علیف با کمک شرکت نفت بریتیش پترولیوم منابع انرژی باکو را مانند یک سرمایه شخصی غارت می‌کنند و همین موضوع باعث شده است، دولت انگلستان در جنگ باکو با ارمنستان از باکو حمایت کند؛ اما در سمت دیگر آمریکا که ارمنستان را امتداد ارزش‌های آمریکایی در منطقه می‌داند اخیراً مواضع شفافی در موردحمایت از تمامیت ارضی ارمنستان اتخاذ کرده است. این مواضع آمریکا در حمایت از ارمنستان سه دلیل عمده داشت یکی به سبب غفلت روسیه از قفقاز بود که زمینه مناسبی برای حضور آمریکا فراهم کرد و این کشور ترجیح داد همه منطقه را به متحدان نزدیک خود یعنی انگلستان نسپارد.

دوم هم به سبب فشار لابی قدرتمند ارمنستان در آمریکا بود که سیستم قانون‌گذاری و تصمیم‌گیری آمریکا را به حمایت از ارمنستان وادار کرد و مورد سوم هم گرایش به غرب دولت پاشینیان بوده که تلاش کرد بعدازاینکه روسیه به تعهدات امنیتی خود عمل نکرد و پیمان امنیت دسته‌جمعی هم عملاً این کشور را در مقابل باکو تنها گذاشت به سمت غرب کشیده شود. سنای آمریکا برای اطمینان بخشی به ارمنستان «قانون دفاعی ارمنستان ۲۰۲۳» را تصویب کرد که طی آن کمک نظامی به باکو ممنوع شده است و همین نارضایتی شدید دولت علیف را در پی داشته است. بااین‌حال کارشناسان معتقدند درنهایت آمریکا و انگلیس در مورد تقسیم نفوذ خود در قفقاز به نتیجه خواهند رسید و به‌احتمال‌قوی آمریکا در بهترین حالت به دنبال احداث کریدور زنگزور با حفظ حاکمیت ارمنستان خواهد بود.

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
میانبرهای صفحه کلید
پخش/توقفSPACE
افزایش صدا
کاهش صدا
پرش به جلو
پرش به عقب
زیرنویس روشن/خاموشc
تمام صفحه/خروج از حالت تمام صفحهf
بی صدا/با صداm
پرش %0-9
00:00
00:00
00:00
 

اما آن چیزی که از همه مهم‌تر است این است که باکو و آنکارا حتی از احداث کریدور زنگزور با حفظ حاکمیت ارمنستان راضی نیستند؛ آن‌ها اگرچه اخیراً بر حفظ تمامیت ارضی ارمنستان تأکید کرده‌اند؛ ولی همچنان سودای تسلط حاکمیتی بر کریدور زنگزور و درنهایت اشغال استان سیونیک در جنوب ارمنستان را در سردارند؛ زیرا اجرایی شدن هر سناریویی به‌جز این اهداف چندان توسعه‌طلبانه آنان پیرامون جهان ترک را برآورده نخواهد کرد. نشانه این موضوع در بعضی اظهارات مقامات باکو ازجمله شخص علیف نهفته است که به‌صراحت خاک ارمنستان را آذربایجان غربی قلمداد می‌کنند.

اخیراً عبدالقادر اورال اوغلو وزیر حمل‌ونقل و ارتباطات ترکیه تأکید کرده که انتظار دارد کریدور زنگزور در بخش ترکیه تا سال ۲۰۲۸ تکمیل شود. او به‌روشنی مطرح کرده این کریدور راحت‌ترین مسیر برای اتصال ترکیه به جهان ترک است. این وزیر ترکیه‌ای برای کاستن از مخالفت تهران گفته ایران نیز به دنبال اتصال به این کریدور است و ما می‌توانیم به آن‌ها یک‌راه ارتباطی بدهیم. دولت ترکیه با تحت‌فشار گذاشتن ارمنستان تلاش دارد تا مواضع این کشور را در قبال کریدور نرم کند.

مقاومت ارمنستان در مقابل کریدور

بااین‌حال ایران باید محکم‌تر از گذشته به مخالفت خود با احداث کریدور زنگزور که آشکار پروژه‌ای ضد ایرانی است مقابله کند؛ زیرا در صورت احداث این کریدور تمام برگ‌های بازی خود را در قفقاز برای همیشه از دست خواهد داد. آنچه آشکار است رسانه‌های باکو و مقامات با حمایت اسرائیل و ترکیه آشکارا خط تجزیه‌طلبی را در ایران پی می‌گیرند. اخیراً خانم برندا شیفر گفته است ترکیه قصد دارد با راه‌اندازی خط لوله گاز نخجوان – ایغدیر وابستگی نخجوان به گاز ایران را پایان دهد. این طرح مکمل پروژه زنگزور است که هدف آن قبل از ارمنستان ضربه زدن به ایران است، درواقع این طرح گامی برای رهایی باکو از وابستگی به ایران و باز شدن بیشتر دست کشور برای اقدامات تهاجمی برای احداث کریدرو جعلی زنگزور است.

هم‌اکنون تقریباً مشخص‌شده است که اظهارات اشخاصی مانند اردوغان که مدعی بودند اگر ارمنستان در مقابل احداث کریدور زنگزور مقاومت کند آن را از مسیر ایران دنبال می‌کنیم و بعضی مقامات باکو هم آن را تکرار کردند، صرفاً یک بازی رسانه‌ای برای ایجاد اختلاف در روابط ایران و ارمنستان بوده است.


بیشتر بخوانید: دیدار ابراهیم رئیسی با وزرای خارجه ارمنستان و آذربایجان


ازنظر مقامات دولتی و پارلمانی باکو که مدام در رسانه‌های این کشور تبلیغ می‌شود؛ ایجاد کریدور زنگزور کلید پیروزی اقدامات تجزیه‌طلبانه آن‌ها در شمال غرب ایران خواهد بود، اساساً بدون کریدور زنگزور جهان ترک در معنای واحد جغرافیایی شکل نخواهد گرفت. رسانه‌های باکو تقریباً به‌طور روزانه علیه تمامیت ارضی ایران تبلیغ می‌کنند و حتی تاریخ ایران را جعل می‌کنند. برای مثال یک سایت وابسته به ریاست جمهوری باکو اخیراً در مطلبی نوشته است آنچه ایران نامیده می‌شود یک کشور محصور در خشکی است. آن‌ها با جعل واقعیت تاریخ چند هزارساله و موقعیت جغرافیای فعلی ایران را زیر سؤال می‌برند و معتقدند ایران واقعی در جغرافیای فعلی افغانستان است و یک کشور محصور در خشکی است. این اظهارت صدای اعتراض کانال‌های ارزشی و انقلابی داخلی راهم درآورده است.

رسانه‌های باکو بی‌محابا هم به تمامیت ارضی و هم حتی به شکل بی‌سابقه‌ای به مقامات عالی کشور حمله می‌کنند وچون واکنش قاطعی دریافت نکرده‌اند هرروز در این رفتار‌ها تهاجمی‌تر می‌شوند. آن‌ها به‌طور رسمی برای مناطق شمال غرب ایران که حتی تهران را هم دربر می‌گیرد از لفظ عجیب آذربایجان جنوبی استفاده می‌کنند. در بعضی بخش‌های اخبار آن‌ها فارغ از حقیقت تاریخی که خود روزگاری جز ایران بوده‌اند و هم‌اکنون نیز بخشی از ایران فرهنگی و تاریخی هستند، معتقدند مناطق شمال غرب ایران بخشی از باکو هستند و الحاق آن‌ها به باکو به‌عنوان یک حقیقت تاریخی روزی اتفاق خواهد افتاد. این موارد علاوه بر مواضع مقامات و نمایندگان پارلمان باکو است که روزانه در رسانه‌های این کشور علیه ایران و تمامیت ارضی کشور نفرت پراکنی می‌کنند. آن‌ها اهانت و مداخله را به حدی رسانده‌اند که تصمیم مقامات کشورمان برای راه‌اندازی کنسولگری ارمنستان در تبریز را زیر سؤال می‌برند و به این بهانه به شکل بی‌سابقه‌ای علیه ایران تبلیغ می‌کنند.

منبع: انتخاب
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲۱
یعقوب
0
0
دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
ایران باید این را درک کند که ارمنستان در یک جنگ نابرابری که تحمیل. کرده شکست خورده و باید هزینه خسارات وارده درطی سی سال را بپردازد و این موضوع مورد تایید همه هست و چون ارمنستان منبع مالی ندارد پس باید خاک بدهد
افسانه ۳ برادر علی و علی اف و رجب تورکه
1
1
دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
کل آذربایجان و ارمنستان استان های ایران هستند .زنگ زور هه هه
کمال
0
0
دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
من که نگرانی هایتان را درک می کنم سیاست اشتباه پهلویزم وصهییونیزم در ۹۰ سال اخیر که متاسفانه تا به امروز ادامه دارد
مهدی
0
1
دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
آهای علیف جان حواستون خوب جمع کن تا این وسط گوشت دم چرخ نشی
??
1
0
دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
اگه تو دهنی خورده بودند اینطوری افسار پاره نمیکردند از ماست که بر ماست میریم پیششون لبخند میزنیم برادر برادر و همسایه عزیز میگیم ۶مین میشه با اون سفیر مسخرا و بی عرضه که بدرد لای جرز دیوارم نمیهوره و بدترین سفیر در همه دنیا اتفاقا همین جاست که منبع شرارت هست واقعا که خدا قوت داره بعدش هی حرف میزنیم و غصه میخوریم اینو در تضاده بدتر از باکو و آنکارا ما کشور دور و ور نداریم ا ن از توریست به ترکیه رفتن اینم از این عجبا
خسرو
1
0
دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
عجب مقاله نفرت پراکن و بچه گانه ای بود
موسوی
0
1
دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
بیشترین و حداکثرترین خطر و تهدید تجزیه از این کریدور ما را تهدید می کند چرا که کریدور صهیونیستی ترکی انگلیسی است/
علیرضا
2
0
دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
یک بار برای همیشه باید این الهام خانم رو سر جایش نشاند ایران باید نخجوان را به دامن وطن برگردانیم با این کار هم ترکیه و هم آذربایجان دیگه از این غلط ها نمی‌کنند همه دعوا ها بر سر راه ارتباطی با نخجوان
...
2
0
دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
مسئولین باید فعال باشند و یک بار برای همیشه به خرافات و ادعاهای علیف پایان دهند
ناشناس
1
0
دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
کار از کار گذشته برید ببینید تو اینستاگرام با پیج های فیک دارن جنگ ترک و فارس راه میندازن،لعنت بر انگلستان
ایوب
0
1
دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
آره راست میگی نفت آذربایجان را غربی‌ها می‌برند و کشور آذربایجان از نظر پیشرفت عمرانی اقتصادی کشاورزی و صنعتی وعلی حداقل 50سال از کشور ایران جلوتر ورفاه اجتماعی فرهنگی معلوم دونیا می‌باشد حالا اگر پول نفت آذربایجان را دیگران میخورند این همه هزینه کشور دولت مخصوصا بازسازی مناطق جنگی 30ساله آذربایجان را که دوسال پیش از چنگ ارمنستان در آورده‌اند را کیا میدهند خدا وکیلی کشور آذربایجان 30ساله واینهم ایران 100ساله وضعیت معیشت مردم آبادانی جاده‌های دوکشور سطح علمی دوکشور را مقایسه کنید بقیه را نمیگم حالا پول نفت کشور مان را که خودمان می‌خوریم
zeyznal
0
3
دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
مشخص است نویسنده این مقاله یک نژادپرست آنتی تورک است. کوریدور زنگنه زور یک مسیر ترانزیتی بیشتر نیست و ایران هم می تواند به این پروژه ملحق شود. نویسنده این مقاله بیشتر ضد تورک های ایران است و قشنگ نگران اتحاد دنیای تورک و قدرتمند شدن آن بعنوان بخش بزرگی از دنیای اسلام است.. و مسیر ایران به ارمنستان با یک زیر گذر یا روگذر قابل خل است و نیازی به تشویش اذهان عمومی نیست.
دومان
0
3
دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
حق با آذربایجان است زیاد تقلا نکنید
علی کریمی
0
3
دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
این سگ صهیونیستها هنوز ارام نگرفته چرا استخوانی. برایش پرتاب نمی کنید؟؟؟؟
آلپ ارسلان
2
0
دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
با این‌ هوچی‌گری ها به جایی نمیرسید جز نابودی ایران حمله به آذربایجان‌به معنای حمله به پاکستان و ترکیه است
ناشناس
0
3
دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
این علیف احمق آنقدر غلط زیادی می‌کند که با عصبانیت ایران باکو و کل این جمهوری جعلی یک شبه اشغال و به ایران بازگردانده شود و استاندار احمق یعنی علیف اعدام
ناشناس
3
0
سه‌شنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۲
ناتواستقلال وتمامیت ارصی کشورها رابه خطرمیاندازد،ازدست رفتن یک پنجم اکراین،جاه طلبی اردوعان ونوچه اش علیف،درتصرف خاک ارمنستان،تجاوزترکیه به عراق وسوریه به بهانه تروریست،جنایات اسراییل درقزه،ایالات متحده وناتوبرخلاف حرفهایشان درموردصلح وامنیت مخرب بوده اند،وبیشترسودراازدرگیری کشورها میبرند
حسین
2
0
چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۲
مواظب باشین اشتباه زندیه رو نکنین تادیرنشده کل ازربایجانو به رسمیت بشناسین وبهش احترام بزارین نظم امریکایی غربی خیلیم دوام نداره ومنطقه به صاحب واقعیش ترکها تعلق داره
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ اولین تصاویر از جنگنده F-۴۷ ساخت شرکت بوئینگ

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

آوارگی دوباره ساکنان غزه با از سرگیری جنگ

عکس/ ژست خاص مظفرالدین شاه ۱۲۷ سال پیش با لاشۀ پلنگِ شکارشده

عکس/ ژست جالب فوزیه و همسر دوم اش ۷۴ سال پیش در یک باغ

عکس/ محدودیت شدید در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی ترکیه

عکس/ عروسی سام درخشانی ۱۰ سال پیش با حضور همایون شجریان، امیرآقایی و نوید محمدزاده

اینفوگرافی/ خرید خانه در عراق و ترکیه راحت‌تر از ایران

عکس/ بورس استانبول سرخ و تعطیل شد

عکس/ زلزله دوم در نطنز با قدرت ۳.۴ ریشتر

عکس/ برگزاری جشن نوروز تاجیکستان در کنار ماکت تخت جمشید

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پرواز هما بر فراز کوه‌ها

عکس/ متن پیام تبریک عید نوروز هیتلر به ایرانیان ۸۷ سال پیش

عکس/ جشن نوروز در سیستان و بلوچستان زیبا

عکس/ فوزیه در کنار همسر دومش حدود ۷۵ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

زنان یا مردان؛ کدام بیشتر دچار آلزایمر می‌شوند؟

۷ توصیه راهگشا برای درمان‌های خانگی حساسیت در بهار

چه نوع ساختارهایی برای کسب و کارها وجود دارند؟

معرفی ۵ ماده غذایی خوشمزه و مفید بهاری

مسیر اقتصادی استارت‌آپ‌های ایران در سال ۱۴۰۳ چگونه رقم خورد؟/ روایتی تراژیک از غول‌های فناور ایرانی

چرا برخی زنان مکرر دچار عفونت قارچی می‌شوند؟

همه آ‌ن‌چه باید درباره سریال پایتخت ۷ بدانید

عکس/ تتوی تازه سردار آزمون غوغا کرد

پیشگیری از بیماری‌های گوارشی در سفرهای نوروزی

اظهارات تندوتیز مهدی طارمی درباره قیمت دلار

رونق دوباره نوروز پس از ظهور ابومسلم خراسانی

پیشنهاد ۲ میلیون دلاری پرسپولیس به مهاجم سابق الهلال

عکس/ ادعای خبرنگار ایتالیایی درباره مشتریان مهدی طارمی

ماجرای بازگشت مهدی ترابی به پرسپولیس

عکس/ معماری بی‌نظیر خانه قاجاری سریال بانوی عمارت و قبله عالم

عکس/ برداشت ریالی از صرافی‌های ارز دیجیتال مسدود شد

فیلم/ مبارزه مدنی معترضان در استانبول

مصرف‌کنندگان بازندگان اصلی بازار خودرو در سال ۱۴۰۳

رکوردداران نوسان قیمت خودرو در سال ۱۴۰۳

عکس/ عذرخواهی بیرانوند از میلاد محمدی

عکس/ اولین تصاویر از جنگنده F-۴۷ ساخت شرکت بوئینگ

فیلم/ جان اف کندی چگونه ترور شد؟

عکس/ دستخط پزشکیان در بازدید سرزده از پلیس راهور

عکس/ علی دایی در سفر نوروزی به آمریکا

عکس/ موزه زمان قصری در زعفرانیه تهران!

عکس/ آرامگاه فردوسی در طوس مشهد تعطیل شد

افشاگری مطهری علیه کوچک زاده: روس‌تبار است

عکس/ مسیر رویایی و بهاری پیاده‌روی زنجان به گیلان

آمار تصادفات جاده‌ای در نوروز خونین شد

فیلم/ فروریختن سردر کاروانسرای تاریخی نطنز بر اثر زلزله

محلات قطب تولید گل در ایران

قیمت دلار برای بانک‌ها اعلام شد

بارندگی تهران و شهر‌های شمالی تا کی ادامه دارد؟

نخستین سهمیه بنزین سال جدید قابل برداشت شد

نرخ بیکاری ترکیه رکورد ۱۲ ساله را شکست

درآمد ۲۰۰۰ میلیارد تومانی سینما‌ها در سال ۱۴۰۳

وام جدید مسکن در سال ۱۴۰۴ با اقساط عجیب

نحوه محاسبه اضافه کاری کارگران در سال ۱۴۰۴

تعیین تکلیف برای افزایش قیمت بنزین در سال آینده

عکس/ تصویری هوایی از زیبایی خاص خشک کردن انگور در ملایر

آیا خرید طلا از دوبی امارات منطقی است؟

عکس/ زیبایی مه صبحگاهی بهاری در جهان‌نما گلستان

عکس مظفرالدین شاه قاجار ۱۳۸ سال پیش بر روی پوستر ماشین تحریر آمریکایی

عکس/ بهرام بیضایی جوان در میانه دهه ۶۰

عکس/ کارت پستال تحریم نوروز ۷۱ سال پیش با تصویر محمد مصدق

عکس/ آتش بازی محمدرضا شجریان و اکبر عبدی ۴۰ سال پیش همراه با همایون

عکس/ تغییر چهره جذاب امیرحسین آرمان پای سفره هفت سین

عکس/ استوری جالب ستاره ترکیه‌ای تیم پرسپولیس از سفره هفت سین

عکس/ عروسی سام درخشانی ۱۰ سال پیش با حضور همایون شجریان، امیرآقایی و نوید محمدزاده

عکس/ فوزیه در کنار همسر دومش حدود ۷۵ سال پیش