تاریخ انتشار: ۱۰:۵۲ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۲

انتقاد شدید یک نماینده از گرانی‌ها در کشور

دولت شرایطی ایجاد کرده که مردم معترض و ناراضی شوند. اما باید این وضعیت را جبران کند و در راستای افزایش سطح رضایت‌مندی جامعه و ایجاد زمینه حضور پای صندوق‌های رأی اقداماتی انجام دهد. ایجاد زمینه رضایت‌مندی مردم چندان هم سخت نیست.

انتقاد شدید یک نماینده از گرانی‌ها در کشور

اقتصاد۲۴- یک نماینده مجلس گفت: دولت در شرایطی که قیمت ارز و دلار و طلا و خودرو و گوشت و... بالا می‌رود، با سیاست‌های کارآمد جلوی افزایش بی‌رویه قیمت‌ها را بگیرد. وقتی دولت به سادگی می‌تواند خودرو وارد کشور کند یا در شرایط فعلی که مشکلات امنیتی وجود ندارد، محدودیت اینترنت و فضای مجازی را بردارد و با برنامه‌ریزی، جلوی افزایش قیمت‌ها را بگیرد، چرا کاری انجام نمی‌دهد؟

مشروح گفتگوی اصغر سلیمی، نماینده دو دوره مردم سمیرم در مجلس و عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس را در ادامه می‌خوانید.

**با وجود اینکه کمتر از یک ماه تا انتخابات مجلس زمان باقی است، فضای جامعه هنوز به طور مطلوب رقابتی و انتخاباتی نشده است که می‌توان هم شرایط بد اقتصادی و هم رد صلاحیت برخی نامزد‌ها را بی‌تأثیر ندانست. به اعتقاد شما برای ترغیب و تشویق مردم برای حضور پای صندوق‌های رأی چه باید کرد؟

در بحث تأیید صلاحیت‌ها نسبت به دوره‌های قبل شرایط بهتر است و شورای نگهبان هر چند روز یک بار تعداد زیادی از نامزد‌های انتخاباتی را تأیید می‌کند. اما دلیل کم‌رونقی رقابت در این دوره انتخابات مجلس به اعتقاد من این است که از نظر سیاسی، افرادی که در ادوار گذشته به طور مدون در انتخابات شرکت می‌کردند، این دوره ثبت‌نام نکرده‌اند. یعنی جریان اصلاح‌طلب با نیرو‌های اصلی خود وارد عرصه رقابت نشده است و نیرو‌هایی که ثبت‌نام کرده‌اند شناخته‌شده نیستند و نیرو‌های درجه دوم یا سوم این جریان هستند که کمتر کسی آن‌ها را می‌شناسد؛ بنابراین در این دوره انتخابات شورای نگهبان با دید بازتری صلاحیت نامزد‌ها را بررسی کرده و شرایط برای یک انتخابات رقابتی وجود دارد؛ هرچند در زمان ثبت‌نام نیرو‌های اصلی جریان اصلاحات در انتخابات ثبت‌نام نکرده‌اند که فضای انتخابات را رونق دهند. اما به هر حال تا حدی این جریان در استان‌ها نامزد‌هایی دارد که بتواند لیست انتخاباتی بدهد و فضای جامعه را رقابتی کند.

از طرفی هم دلیل احتمال کاهش سطح مشارکت مردمی در انتخابات مبتنی بر شرایط نامناسب اقتصادی و معیشتی است. هرچند امیدواریم دولت این نوید را به مردم بدهد که شرایط اقتصادی را بهبود می‌بخشد تا شرایط در روز‌های منتهی به انتخابات بهتر شود.

اگرچه روند تأیید صلاحیت نامزد‌های انتخاباتی از سوی شورای نگهبان نسبت به دوره‌های قبل با دید بازتری انجام شده است، اما شاهدیم برخی نمایندگان فعلی هم توسط هیئت‌های اجرائی، هیئت‌های نظارت یا شورای نگهبان تأیید صلاحیت نشدند. توصیه شما به شورای نگهبان برای تأیید صلاحیت این نمایندگان چیست؟ چراکه این امر می‌تواند در افزایش سطح مشارکت مؤثر باشد.


بیشتر بخوانید:لاتاری گوشت و بلیت بخت آزمایی مردم برای خرید گوشت تنظیم بازار


نمی‌توان به طور یقین این موضوع را تأیید کرد چراکه شاهدیم برخی نمایندگان که نطق‌های انتقادی تندی هم داشتند توسط شورای نگهبان تأیید شدند و دلیل رد صلاحیت دیگر نمایندگان را قطعا نمی‌توان به این موضوع ربط داد. به اعتقاد من تعداد نمایندگان ردصلاحیت‌شده این دوره نسبت به دوره‌های گذشته کمتر است. ضمن اینکه ممکن است تا اواخر بهمن ماه تعداد بیشتری از نمایندگان ردصلاحیت‌شده دوباره تأیید شوند.

**جدای از این موضوع، دلیل دیگری که برخی به عنوان دلیل مشارکت کم‌رنگ در انتخابات از آن یاد می‌کنند، شرایط نامناسب اقتصادی و نادیده‌گرفتن مطالبات جامعه توسط دولت است. توضیح شما در این باره چیست؟

نمی‌توان به طور قطع صرفا مشکلات اقتصادی را دلیل این موضوع دانست. به اعتقاد من میزان مشارکت مردم پای صندوق‌های رأی به این بستگی دارد که چقدر توانسته‌ایم در تحقق وعده‌های انتخاباتی خود به جامعه جامه عمل بپوشانیم. اینکه چقدر به شعار‌های انتخاباتی خود عمل کرده‌ایم و تا چه حد زمینه انتخاب را برای مردم فراهم کرده‌ایم اثرگذار است. مثلا زمان انتخابات ریاست‌جمهوری، آقای رئیسی وعده داد شرایط اقتصادی را تغییر می‌دهد و قیمت دلار را کنترل می‌کند. حتی شعار داد که به وضعیت معیشتی مردم توجه ویژه خواهد داشت؛ اما همان‌طورکه شاهدیم به بخشی از وعده‌های خود عمل نکرد و دلار مرز ۶۰ هزار تومان را شکست و هر کیلو گوشت هم ۶۰۰ هزار تومان را رد کرد

شرایط به نحوی است که گویا شرایط برای حل مشکلات اقتصادی در دولت وجود ندارد. هر روز گوشت گران می‌شود، دلار بالا می‌رود و به دنبال آن قیمت کالا‌های دیگر افزایش می‌یابد و کسی هم جواب‌گوی این شرایط نیست. مردم به دلیل عدم تحقق وعده‌های انتخاباتی آقای رئیسی به شرایط موجود گلایه‌مند هستند و از آنجایی که این شعار‌ها محقق نشد، مردم نسبت به حضور پای صندوق‌های رأی چندان استقبالی نشان نمی‌دهند. نکته دیگر اینکه مثلا مجلس مجوز ورود خودرو‌های خارجی را تصویب کرد و دولت در این باره مشکلی ندارد، اما این کار را انجام نمی‌دهد و گویا تمایلی به واردات خودروی خارجی ندارد و در این باره مقاومت می‌کند.

جامعه به محدودیت‌های اعمال‌شده درباره فضای مجازی و کاهش سرعت اینترنت هم انتقاد دارد. چراکه دولت شعار داد قرار نیست اینترنت را محدود کند، اما برخلاف وعده داده‌شده عمل کرد و علاوه بر محدودیت‌ها، سرعت و کیفیت آن را هم کاهش داد.

**دقیقا همین‌طور است. در بحث فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، دولت شعار داد که شبکه‌های اجتماعی را گسترش خواهد داد، اما محدودیت‌ها را افزایش داد و فروش فیلترشکن بیش از پیش باب شد؛ بنابراین می‌توان گفت دولت شرایطی ایجاد کرده که مردم معترض و ناراضی شوند. اما باید این وضعیت را جبران کند و در راستای افزایش سطح رضایت‌مندی جامعه و ایجاد زمینه حضور پای صندوق‌های رأی اقداماتی انجام دهد. ایجاد زمینه رضایت‌مندی مردم چندان هم سخت نیست. همه آن تیمی که در انتخابات ریاست‌جمهوری کاندیدا شده بودند، در حال حاضر در کابینه سیزدهم حضور دارند؛ همه کسانی که ادعا داشتند می‌توانند اقتصاد کشور را زیرورو کنند و ارزش ریال ایران را به حدی بالا ببرند که جزء سه ارز ارزشمند جهان شود. اما اکنون دست روی دست گذاشته و سکوت کرده‌اند. باید از آن‌ها سؤال کرد پس چه شد؟ دولت را که به دست آوردید پس آن وعده‌های اقتصادی و شعار‌ها کجا رفتند؟


بیشتر بخوانید: فیلم/ مردم با گرانی گوشت چه می‌کنند؟


از این رو، انتظار داریم دولت وعده‌های داده‌شده را با حضور و دعوت از نخبگان و افراد توانمند فارغ از جناح‌بازی‌های سیاسی، محقق کند. اما متأسفانه دولت از غیرمتخصص‌ها به جای افراد توانمند بهره می‌برد. کسانی که تخصص و توانمندی لازم را ندارند و نمی‌توانند این کشتی را به سرمنزل مقصود برسانند. این رفتار دولت باعث می‌شود نتواند نظارت خوبی بر شرایط داشته باشد و برنامه‌های عملیاتی ارائه دهد که رضایت‌مندی جامعه را ایجاد کند.

**به طور قطع همه این موارد باعث نارضایتی مردم شده است، سؤال اینجاست که چطور می‌توانیم شرایطی ایجاد کنیم که با وجود همه مشکلات موجود، مردم پای صندوق‌های رأی بیایند و در انتخابات شرکت کنند؟

دولت باید حداقل در این شرایط باقی‌مانده تا انتخابات به بخشی از وعده‌های انتخاباتی‌اش عمل کند. مثلا در شرایطی که قیمت ارز و دلار و طلا و خودرو و گوشت و... بالا می‌رود، با سیاست‌های کارآمد جلوی افزایش بی‌رویه قیمت‌ها را بگیرد. وقتی دولت به سادگی می‌تواند خودرو وارد کشور کند یا در شرایط فعلی که مشکلات امنیتی وجود ندارد، محدودیت اینترنت و فضای مجازی را بردارد و با برنامه‌ریزی، جلوی افزایش قیمت‌ها را بگیرد، چرا کاری انجام نمی‌دهد؟ مجلس در این باره کار خودش را انجام داده و حالا نوبت دولت است که به وعده‌های خود و قوانین مصوب مجلس عمل کند. صرف تحقق بخشی از وعده‌های دولت می‌توان تا حدی رضایت نسبی در جامعه ایجاد کرد و از مردم خواست پای صندوق‌های رأی بیایند.

دولت دستش برای اجرای قانون باز است و مجلس هر چیزی که دولت خواسته را در اختیارش قرار داده است. مجلس یازدهم منتقد دولت روحانی بود و در مقابل خواسته‌هایش مقاومت می‌کرد. اما در برابر دولت سیزدهم مقاومتی نداشت و هرآنچه مصوبه نیاز داشت را در اختیارش گذاشت، همه لوایح دولت یا حتی طرح‌های مجلس به نیابت از دولت را تصویب کرد و همراهی کامل با دولت داشت. اکنون شایسته است دولت حداقل به وعده‌های خودش در قبال مطالبات مردم جامه عمل بپوشاند تا بتوانیم به این بهانه مردم را برای حضور پای صندوق‌های رأی تشویق کنیم.

منبع: روزنامه شرق
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ مراسم عروسی فوزیه و محمدرضا پهلوی ۸۷ سال پیش با حضور نازلی ملکۀ مصر

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

سناریو‌های حمله احتمالی علیه تاسیسات انرژی ایران/ کدام زیرساخت‌ها مورد حمله قرار گرفته و کدام کشور‌ها بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرند؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۷ فروردین ۱۴۰۴/ ترس و احتیاط در بازار طلا

عکس/ پوشش عجیب ۴ زن پناهنده لهستانی ۸۳ سال پیش در بلوار بندر انزلی

عکس/ تیپ عجیب سپیده خداوردی با دامن و کیف کج در خیابان های اروپا

عکس/ محمدعلی نجفی در سازمان برنامه و بودجه

عکس/ چهره خاص مسعود پزشکیان در ۵ سالگی در کنار پدر و مادرش با لباس سنتی

عکس/ ترکیب احتمالی استقلال برای دیدار با گل‌گهر

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ ظاهر سنتی یک عروس مراکشی ۷۳ سال پیش

عکس/ تغییر چهره شدید بهنوش بختیاری

آیا مذاکرات با آمریکا ناجی استارتاپ‌های ایرانی می‌شود؟

عکس/ فوزیه در کنار همسر دوم نظامی اش ۷۶ سال پیش در مصر

عکس/ نیوشا ضیغمی در کنار همسرش

حجم دلار خانگی در ایران چقدر است؟

بهترین شرکت طراحی غرفه نمایشگاه‌های بین المللی ۱۴۰۴

عکس/ یک نانوایی سنگکی در تهران ۷۴ سال پیش

عکس/ بهاره رهنما در کنار برادر شوهر سابقش

حبس ۶ ماه تا یک سال برای صاحبان پلاک‌های مخدوش

عکس/ ماساژ دادن پای مظفرالدین شاه توسط یکی از خدمتگزاران

عکس/ خیابانی در ضیابر از توابع صومعه‌سرای گیلان ۵۰ سال پیش

عکس/ دو چهره متفاوت و سینمایی از علی امینی نخست وزیر ایران در دهه ۴۰

توافق یا عدم توافق چه تأثیری بر قیمت خودرو می‌گذارد؟

عکس/ همه دانش آموزان یک مدرسه ابتدایی رشت ۹۰ سال پیش در یک قاب

عکس/ نماینده اوباما: ویتکاف توافق را غیرممکن کرد

وام ودیعه مسکن ۲۷۵ میلیون تومان؛ با بازپرداخت ۴۶۵ میلیون تومان!

اینترنت ماهواره‌ای در ایران مجوز می‌گیرد؟

عکس/ هدیه ویژه به حسن خمینی در حضور نرجس سلیمانی

گرفتن مالیات از خانه‌های خالی، خالی‌بندی بود؟

سقوط قیمت درهم امارات و لیر ترکیه

تنش تامین مواد مورد نیاز سفره کارگری به سال ۱۴۰۴ هم می‌رسد؟/ تحمیل فشار تورم خوراکی‌ها به خانوار‌های کارگری

عکس/ تولد پنجمین موشک ضد‌زره ایرانی از سری الماس

ترافیک سنگین در آزادراه کرج – تهران

عکس/ آغاز مذاکره گروسی و اسلامی در تهران

شوک قیمتی به بازار میوه‌های نوبرانه؛ چرا گوجه‌سبز نجومی شد؟

عکس/ قطع ریه‌های تنفسی شهر تهران

عکس/ دیدار رییس سازمان انرژی اتمی با رافائل گروسی

فیلم/ گروسی وارد سازمان انرژی اتمی شد

پروژه زباله‌سوز ۶۰۰۰ تنی تهران در آستانه توقف

عکس/ مسعود پزشکیان پای تخته رفت

عکس/ قیمت باورنکردنی خودرو ۳۲ سال پیش

وزیر دفاع عربستان به تهران می‌آید

جانشین بوژوویچ مشخص شد؟

عکس/ جواد نکونام سرمربی النصر شد؟

عکس/ هوای تهران پاک شد

تتلو شاکی خصوصی ندارد و حکم اعدامش برای سب النبی است

جدول زمان‌بندی واریز حقوق بازنشستگان منتشر شد

ارسال پیام رهبر انقلاب به پوتین

عکس/ پیام معنادار عراقچی برای گروسی

نقش عمان در مذاکرات ایتالیا چه خواهد بود؟

قتل فجیع زن ۱۸ ساله به دست شوهرش+ عکس

فاجعه در کمین با خطر بازگشت سقط، مرده‌زایی و کوتاهی قد کودکان/ کمبود ید در مادران باردار و کودکان از نتایج بررسی ۱۴۰۲ وزارت بهداشت

خیزش گرد و خاک در ۱۸ استان

تفاوت بیت‌کوین و اتریوم مشخص شد

پایتخت ۷ رکورد زد

فیلم/ تیله‌باز حرفه‌ای با نشانه‌گیری‌های دقیق

اعتراض روزنامه اصولگرا به وعده تکراری حذف فیلترینگ

دهه ۶۰ بازسازی شد؛ جنگ غذا و صلح سیاستمداران/ ایران ۱۴۰۴؛ آیا این سرزمین گرسنگی را مدیریت می‌کند؟! + فیلم

عراقچی عازم مسکو شد