تاریخ انتشار: ۱۲:۵۶ - ۱۸ اسفند ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
مبارزه با فساد، مشارکت مردم و افزایش اعتماد

اظهارات تکان‌دهنده احمد توکلی درباره فساد در کشور

همایش سراسری دیده‌بان شفافیت و عدالت با عنوان مبارزه با فساد مشارکت مردم و افزایش اعتماد صبح روز پنجشنبه ۱۷ اسفند برگزار شد.

اظهارات تکان‌دهنده احمد توکلی درباره فساد در کشور

اقتصاد۲۴- یک عضو مجمع تشخیصمصلحت نظام با بیان اینکه فساد ابتدا فردی و اتفاقی است و فرد با ترس و لرز انجام می‌دهد و همه از عواقب آن می‌ترسند افزود: در مرحله بعد فساد سیستمی و شبکه‌ای و بعد قانونی و سرانجام فساد در مرحله تسخیر دولت یا نخبگان قرار می‌گیرد.
به گزارش جماران دکتر احمد توکلی، رئیس هیئت مدیره سازمان دیده بان شفافیت و عدالت که در هشتمین همایش سراسری اعضای این سازمان مردم نهاد سخن می‌گفت، با بیان اینکه امروز ما در کشور مشکلات بسیار جدی داریم و خطرناک‌ترین آن یاس است؛ خاطرنشان کرد: با این حال حق نداریم مایوس شویم، نباید مأیوس شد و از کسانی که در این وانفسای کشور بدون چشمداشت، از خود هزینه می‌کنند و برای مبارزه با فساد تلاش دارند باید تشکر کرد. خدا انشاالله از آن‌ها گران بخرد.

وی با انتقاد از برخی عملکرد‌های مسئولان در سطوح مختلف اجرایی گفت: جا دارد که خدا را به همه نعمت‌هایش از جمله اینکه انسان‌های بد از ما بهراسند تشکر کنیم. اما امروز کار سخت‌تر شده است.
این مدرس سابق اقتصاد در دانشگاه اضافه کرد: از جوانی پرسیدم گفت در انتخابات شرکت نمی‌کنم گفتم پدرت مریض شود، کجا می‌بری؟ گورستان یا بیمارستان میبری! بیمارستان بهتر است؛ بنابراین نباید رها کرد.

توکلی با بیان اینکه فساد در ادبیات اقتصاد سیاسی ابتدا فردی و اتفاقی است و فرد با ترس و لرز انجام می‌دهد و همه از عواقب آن می‌ترسند، توضیح داد: در مرحله بعد فساد سیستمی و شبکه‌ای و بعد قانونی و سرانجام فساد در مرحله تسخیر دولت یا نخبگان قرار می‌گیرد. تحلیل ما این بود که وقتی دستگاه‌های مسئول مبارزه با فساد، خودشان به درجاتی آلوده می‌شوند فساد سیستمی است. وقتی سیستمی فاسد است از خود دفاع نمی‌کند. در واقع وقتی دستگاهی فاسد است نمی‌تواند از کشورش دفاع کند.

این نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی با بیان این انتقاد که در زمانی به عنوان شاکی وارد کمیسیون اصل ۹۰ شده که خود مسئولیت مبارزه با فساد را دارد، اما او را راه نداده‌اند، ادامه داد: وقتی بدن انسان دچار بیماری شود میکروبی نفوذ کند، گلبول‌های سفید آن را دوره می‌کنند و از بین می‌برند و بعداً پیروز می‌شود؛ اما زمانی که گلبول‌ها آلوده شوند دیگر نمی‌توانند دفاع کنند و خودشان میکروب‌زا می‌شوند. سیستم بدن فاسد شده و ناگزیر است از بیرون عامل مبارزه با میکروب تزریق شود؛ بنابراین در وضعیت فساد سیستمی باید مردم از بیرون وارد شوند و اصلاح کنند.

رییس هیات مدیره دیده بان شفافیت و عدالت ادامه داد: بعد از این مرحله سازمان‌ها جدا جدا دچار فساد سیستمی می‌شوند و با یکدیگر پیوند می‌خورند و شبکه‌ای از سازمان‌های فاسد ایجاد می‌شود. مرحله بعد فساد تشکیلاتی است که در آن نه تنها خود سیستم آلوده است بلکه با سیستم‌های دیگر پیوند می‌خورد. در نتیجه وقتی یک فرد از یک بیمارستان انتقاد می‌کند می‌بیند که مثلاً از وزارت بهداشت و درمان یا سازمان غذا و دارو علیه او بیانیه می‌دهند. بعد می‌بینند که این‌ها شبکه هستند.


بیشتر بخوانید:  تمجید از مشارکت ۴۱ درصدی و جایِ خالی «۵۹ درصد» در تحلیل‌های انتخاباتی /پیام افزایش آراء باطله در انتخابات ۱۴۰۲


توکلی گفت: در واقع فساد قانونی این است و اول بار در ایران این استدلال را از آقا گرفتم که مفسدان با به کارگیری شبکه در نهاد‌های حساس و نفوذ در مجاری تصمیم گیری کشور فرایند‌های فسادزا را قانونی می‌کنند. کار با تخصیص منابع و مناصب انجام می‌شود. تخصیص منابع و مناصب به ناحق انجام می‌شود.

به گفته توکلی؛ اوایل این مسئله نبود این اواخر ایجاد شده و پای آن هم می‌ایستند. عده‌ای قانون را برای فاسد کردن سیستم به کار می‌گیرند. در این مرحله کار مقابله با فساد سخت است چرا که به ضدیت با قانون متهم می‌شوید. دیگر نوشتن و گفتن کافی نیست، باید مذاکره کرد و حق را گرفت. اینکه ما تلاش کنیم تصمیم گیران را قانع کنیم که شما دارید بازی می‌خورید کار آسانی نیست.

رئیس هیات مدیره دیدبان شفافیت و عدالت اضافه کرد: از آن بدتر تسخیر نخبگان یا تسخیر دولت است، یعنی دولتی‌ها مسخر می‌شوند. مسخر کردن هم راه‌های مختلف دارد و این مرحله تقریباً مرحله آخر است و ما اکنون وارد آن شده‌ایم. در این مرحله افراد زیادی مماشات می‌کنند به خاطر اینکه تحت تاثیر سلطه مفسدان هستند. در این مرحله دیگر سیستم از خود دفاع نمی‌کند. بعد به جایی می‌رسد که خوبان کار‌های بد می‌کنند. در این صورت کار با حوزه‌های رسمی دیگر جواب نمی‌دهد.

توکلی گفت: سال ۹۱ دوستی پیش من آمد و گفت شما مدعی هستید فساد سیستمی شده و با حضرت آقا درباره فساد اختلاف نظر دارید. در حالی که من اختلاف نظری با ایشان ندارم مقاله‌ای هم با عنوان سیستم فاسد است و سیستم فاسد نیست نوشتم و آن را به دفتر آقا بردم گفتند که خود آقا هم این مقاله را خوانده است. باید توضیح دهم آنچه که آقا گفت ناظر بر کلیت نظام است، اما اینکه می‌گویم فساد سیستمی است در ارتباط با دستگاه‌های نظارتی است که نقش گلبول‌های سفید را باید ایفا کنند، این دو نگاه متفاوت است.


بیشتر بخوانید: قربانیان تصادفات اغلب از دهک‌های پایین جامعه با فشار اقتصادی هستند/ در ۳۰ سال ۳۰ کیلومتر آزادراه نساختیم


این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برای خنثی سازی فساد باید از مجاری قانون گذاری وارد شد، خاطرنشان کرد: وقتی می‌گوییم سیستم و دولت تسخیر شده به معنای این است که اگر سر و صدا راه بیندازیم، دعوا کنیم و هرجا برویم شبکه اجازه نمی‌دهد. راه حل در اینجا مبارزه گوشه‌ای است یعنی یک پرونده را شروع می‌کنیم و تا انتها پیگیری می‌کنیم بعد سراغ مرحله دیگر می‌رویم اگر این کار را نکنیم آن‌ها ما را می‌زنند. ما اکنون در این شرایط هستیم. کارمان سخت است. همه سرمایه‌ها را باید وارد میدان کنیم.

وی تاکید کرد:، اما پیروزی واقعی برای ماست، چون تا آخر رفتیم و هرچه داشتیم به میدان آوردیم. باید به فکر سازماندهی باشیم و تلاش کنیم مشارکت مردم ایجاد شود. بزرگترین سرمایه ما یک حقیقت است و آن این است که خدا در مبارزه با فساد بی‌طرف نیست. در جایی ممکن است هیچ کاری نکرده باشیم، اما آبرومند می‌شویم و حرفمان پیش می‌رود. خدا همه ما را خدمتگزاران آن بیچاره‌هایی قرار دهد که جز خدا کسی را ندارند. در کشور ما عده‌ای هستند که آبرویشان را می‌برند، اما کسی به داد آن‌ها نمی‌رسد. بینوایی و بینوایان بیشتر شده‌اند. بترسید که این افراد با شما مفسدان طرف شوند.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
یک ذره شعور
0
0
جمعه ۱۸ اسفند ۱۴۰۲
از جوانی پرسیدم گفت در انتخابات شرکت نمی‌کنم گفتم پدرت مریض شود، کجا می‌بری؟ گورستان یا بیمارستان؟

علامه!!!!!!!!!!!!!
در شرایطی که بیمارستان دروازه گورستان باشه، چی؟
پس بهتر است مریض را در خانه نگه داریم!
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

عکس/ خیابان خسروی مشهد حدود ۷۰ سال پیش و دوران پهلوی

عکس/ لیست خرید استقلال برای فصل آینده

عکس/ المیرا شریفی مقدم در شیراز

عکس/ جشن تولد ناصرالدین شاه قاجار با حضور زنان حرمسرا

عکس/ شکوفه ارغوان عروس شکوفه‌های بهاری مازندران

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ زیبایی حیرت انگیز بهار در جوانرود استان کرمانشاه

عکس/ زیبایی حیرت انگیز غروب خورشید در طبیعت بهاری لرستان

عکس/ ژست عجیب شجاع خلیل‌زاده با جام قهرمانی در هواپیما

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ بازديد مسعود پزشکیان از غرفه موسسه تنظیم و‌ نشر آثار امام خمینی

عکس/ استوری خداحافظی محمد عمری با هوادارا ملوان

عکس/ ادعای تازه گاردین درباره تعلیق غنی سازی ایران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ از حقوق ملت ایران در مذاکرات کوتاه نمی‌آییم

عکس/ جولان اتوبوس‌های بنز قدیمی ۲۴ سال پیش در جاده هراز

آخرین فرصت برای رفتن به نمایشگاه کتاب امسال

عکس/ وضعیت این روز‌های دریاچه ارومیه

هشدار جدی درباره افزایش ابتلا به اُمیکرون برای این گروه‌ها

عکس/ مغازه‌های کلاه فروشی ۱۲۰ سال پیش در بازار رشت و دوران قاجار

فیلم/ رهبری: آموزش و پرورش یک نهاد حکومتی است

آخرین وضعیت نقل‌وانتقالات تابستانی استقلال

راز یک جسد بی هویت در اتوبان همت + عکس

بابک حمیدیان کیست؟ / مروری بر کارنامه هنری بازیگر توانای سینمای ایران

فیلم/ تقدیر رهبری از توجه پزشکیان به مسائل آموزش و پرورش

شرط لازم برای خروج ایران از لیست سیاه FATF چیست؟

فیلم/ جهانگیر: حکم اعدام تتلو قطعی و آماده اجرا است

عکس/ غلام مادر ناصرالدین شاه ۱۳۰ سال پیش با خورجین و کلاه سنتی

توضیحات وزیر ارتباطات درباره کندی اینترنت هنگام قطعی برق

عکس/ کافه گردی الناز شاکردوست با روسری عجیب و عینک لاکچری

واکنش روزنامه دولت به ماجرای خوانندگی رضا گلزار

عکس/ رضاخان در حال کار کردن با مسلسل ۱۱۱ سال پیش در کرمانشاه

فیلم/ بازداشت ۲ مدیر در ارتباط با انفجار بندر رجایی

اینفوگرافی/ نگاهی به قیمت اینترنت و سرعت آن در کشور‌های منطقه

چشم انداز روابط تهران و باکو/ ایران از قفقاز غفلت و بر خاورمیانه تمرکز کرد/ افتتاح کریدور زنگزور یعنی شکستی برای اقتصاد تهران

۲ بازیکن جدید در لیست خرید استقلال

عکس/ تیپ بهاری نازنین بیاتی با کلاه پولکی و گوشواره عجیب

معامله ۲میلیون و ۶۲۶ هزار تن محصول در بورس کالا

عکس آتلیه‌ای ناصرالدین شاه با کمربند و گردنبند اعیانی

گران‌ترین بازیکن سال در راه پرسپولیس

اعلام میانگین قیمت اجاره یک متر مسکن

عکس/ ظاهر متفاوت بازیگر نقش دکتر مایک در ۲۱ سالگی با کلاه خاص

شیوع گسترده سرخک در این شهر ایران

صنایع فولادی، سیمانی و معدنی به پزشکیان نامه نوشتند + سند

پیش افتادن قیمت خانه در تهران از نیویورک؛ متری یک میلیارد تومان ناقابل!

عکس/ عمارت شگفت انگیز قصر یاقوت ۱۳۰ سال پیش با ستون‌های غول پیکر

انتصاب یک مدیر متخصص در شرکت بازرگانی پتروشیمی / پیام برازجانی مدیریت شرکت PCC را برعهده گرفت

عکس/ بازدید کیم جونگ‌اون از رزمایش هوایی ارتش کره شمالی

قیمت دلار سرگردان میان محدوده حمایت و مقاومت

فیلم/ انتقاد پزشکیان از سکوت مجامع بین‌المللی در برابر جنایات اسرائیل

پزشکیان: مذاکره می‌کنیم اما از هیچ تهدیدی نمی‌ترسیم

گران‌ترین و مرگ آورترین ماده مخدر را بشناسید

کف قیمت خودرو به نیم‌میلیارد رسید

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

فیلم/ حضور پزشکیان در دومین سالگرد بازگشت ناو گروه ۸۶ ارتش

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ تازه‌ترین اظهارات پزشکیان درباره مذاکره ایران با آمریکا

دیدار جمعی از معلمان سراسر کشور با رهبر انقلاب

معرفی پهپاد فانکوپتر/ میکرو پهپاد آلمانی مخصوص عملیات اطلاعاتی

آیا مشکل کنوانسیون پالرمو حسن روحانی بود؟

توافق هسته‌ای روی لبه تیغ؛ تصمیم نهایی در دستان ترامپ با رویای غنی‌سازی صفر

فیلم/ دیدار هزاران نفر از آموزگاران با رهبری