تاریخ انتشار: ۱۷:۳۴ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳

آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران

در حالی که قیمت خرید و فروش هر متر مربع واحد مسکونی در اولین ماه سال جاری رشدی ۲۲ درصدی را نسبت به ماه مشابه سال پیش تجربه کرده است، مستاجران با تورمی در محدوده ۴۵.۲ درصد در قیمت‌ها اجاره روبه‌رو بوده‌اند.

اجاره خانه

اقتصاد۲۴- در سال‌های اخیر همواره بازار اجاره و بازار خرید و فروش مسکن تورمی نسبی، در محدوده تورم عمومی کشور را تجربه می‌کردند، اما در اثر رکود شدید حاکم بر بازار مسکن، تورم مترتب بر اجاره‌بها بیش از دو برابر تورم خرید و فروش مسکن افزایش یافته است.

تورمی که مستاجران در این حوزه تجربه کرده‌اند حتی از تورم عمومی کشور نیز بیشتر بوده است. به عبارتی نرخ تورمی عمومی کشور در ماه اسفند برابر با ۴۱ درصد اعلام شده در حالی که تورم اجاره حدود چهار درصد بالاتر از این رقم است.

این نکته را گزارش‌های اعلامی بانک مرکزی در خصوص قیمت خرید و فروش و اجاره مسکن در تهران تایید می‌کند. باید توجه داشت که میزان تورم اجاره در سایر بخش‌ها نیز به شدت بالا بوده است و تورم این حوزه در نقاط شهری کشور به حدود ۵۲.۴ ردصد می‌رسد.

این اتفاق سبب شده است هزینه مسکن در سبد هزینه خانوار با رشدی بسیار بالا روبرو باشد. به عبارت دیگر در شرایطی که به طور متوسط کمتر از سی درصد از سبد هزینه خانوار در کشور‌های استاندارد صرف پرداخت هزینه مسکن می‌شود، این رقم در ایران از استاندارد‌های متعارف فراتر رفته و در تهران حتی بیش از پنجاه درصد از هزینه خانوار صرف پرداخت هزینه مسکن می‌شود.

افزایش شدید قیمت‌ها خرید و فروش را به شدت کاهش داده این زنگ خطری دوباره برای مستاجران است. دولت با اتخاذ تدابیری نظیر دریافت مالیات از خانه‌های خالی و همچنین تلاش برای اجرای قوانین جدید مالیاتی نظیر دریافت مالیات از عایدی سرمایه در صدد مهار این وضعیت است این در حالی است که کارشناسان بر این اعتقادند که نرخ تورم باید در ابتدا کاهش یابد و ماندگاری نرخ تورم در اعداد پایین‌تر اتفاق بیفتد تا سیاست‌های مالیاتی کارایی لازم را دارا باشند.

عمق رکود در بازار مسکن

بررسی‌های آماری بانک مرکزی نشان می‌دهد عمق رکود در بازار مسکن بسیار بالاست به طوری که حجم خرید و فروش مسکن در فروردین ماه سال جرای نسبت به اسفند سال گذشته، یعنی یک ماه قبل از این ۷۵.۶ درصد کاهش داشته است. میزان معاملات در ماه فروردین در قیاس با فرودین ماه سال ۱۴۰۲ نیز کاهشی برابر با ۱۴.۲ درصد را شاهد است.

تعداد معاملات صورت گرفته در اسفندماه سال گذشته ۶۱۷۹ مورد بوده است. در فروردین امسال، اما ۱۵۰۸ معامله در تهران صورت گرفته است.

این رقم در فروردین سال گذشته برابر با ۱۷۵۷ فقره بوده است.


بیشتر بخوانید:  ماجرای صف میلیونی متقاضیان وام ودیعه مسکن


نکات مهم این‌جاست که متوسط قیمت مسکن در فروردین ماه سال گذشته برابر با ۶۶ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان بوده است که در فروردین سال جاری این رقم به ۸۱ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان رسیده است. میزان رشد قیمت مسکن در این یک سال ۲۲.۹ درصد برآورد می‌شود.

فصل داغ جابه‌جایی برای مستاجران

این آمار نشان می‌دهد فصل جابه‌جایی در سال جاری بسیار داغ است. به عبارت دیگر افزایش بیش از ۴۵ درصدی قیمت اجاره در فروردین، یعنی ماه پیش از جابه‌جایی مستاجران نشان از آن دارد که این بازار در ماه‌های نقل و انتقال با داغی بالایی روبرو خواهد بود.

نه تنها نشانه‌های آماری این نگرانی را برای مستاجران ایجاد می‌کند که رشد شدید قیمت در راه است بلکه گزارش‌های میدانی نیز موید این نکته است که قیمت اجاره بها در حال افزایشی مداوم است.

شعار‌های تحقق نیافته دولت رییسی در بخش مسکن، حالا سبب شده است این حوزه به معضلی بزرگ برای خانوار‌های ایرانی بدل شود.

طبق وعده‌های اعلامی سید ابراهیم رییسی، دولت مقرر بود در چهار سال چهار میلیون مسکن بسازد. این رقم بعد‌ها به دو میلیون واحد مسکونی تقلیل یافت، اما در آغاز سومین سال فعالیت دولت هنوز دولت نتوانسته است به شعار‌های مطروحه در این حوزه جامه عمل بپوشاند.

منبع: میزان
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

عکس/ گشت و گذار اشرف پهلوی و همسر سوم اش ۶۴ سال پیش در سفر شوروی

عکس/ ژست احساسی نسرین مقانلو در آغوش پسرش با یک متن معنادار

آرامگاه‌ نویسندگانی که دنیا را با قلم‌شان تغییر دادند

عکس/ قدم زدن محمدرضا پهلوی و همسر سوم اش ۶۴ سال پیش در پاریس

عکس/ استوری کنایه آمیز سام درخشانی برای یک مخاطب خاص!

عکس/ چهره دیده نشده زهرا مصطفوی دختر امام خمینی در بیت رهبری

عکس/ تیپ و ظاهر لاکچری بازیگر داش آکل با کیف خاص در یک مراسم

عکس/ تغییر پوشش خبرنگاران زن خارجی در امام‌زاده صالح

عکس/ سلفی بامزه دختر بنیامین بهادری و خاله‌اش با تیپ تینیجری

عکس/ چهره جوان رستم غلام شمر در سریال مختار ۴۴ سال پیش با مدل مو و سبیل دهه شصتی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ملاقات حقوقی دانشگاه هاروارد و ترامپ در دادگاه

ستون‌های مقاوم‌سازی اقتصاد در شرایط جنگ کدامند؟

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه سه‌شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴/ شتاب سرمایه‌گذاران برای خرید طلا

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

سنگ‌هایی با خواص درمانی شگفت‌انگیز

این میوه تابستانی سرشار از آنتی‌اکسیدان است

تأثیر شگفت‌انگیز این خوراکی بر جوانی پوست

با این ویتامین‌ها راحت‌تر وزن کم کنید

تقویت هوش با کمک ویتامین‌ها

تأثیر مذاکرات بر قیمت طلا و سکه؛ آیا کف قیمت‌ها فرا رسیده است؟/ حباب نداریم و قیمت‌ها واقعی است

پیش بینی قیمت دلار سه‌شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴/ بازگشت قیمت دلار از کف قیمتی

فیلم/ لیندسی گراهام: خطاب به پوتین: ترامپ قرار است حالت را جا بیاورد

غریب‌آبادی: اسرائیل با ادعای دفاع از خود جنایاتش را توجیه می‌کند

احتمال جنگ دوباره ایران و اسرائیل چقدر است؟

مذاکرات واشنگتن و پکن می‌تواند خرید نفت ایران را در بر بگیرد

عکس/ واکنش تند آتیلا حجازی به پیوستن آل‌کثیر به استقلال

تکذیب حمله به اماکن انتظامی در آذربایجان‌شرقی

پزشکیان: سرمایه‌گذاری‌های مشترک در مناطق آزاد رویکردی برد ـ برد برای طرفین داخلی و خارجی است

فیلم/ جزئیات تازه از نحوه شهادت سردار حاجی‌زاده

تروئیکای اروپایی به دنبال حل دیپلماتیک و پایدار مسئله هسته‌ای ایران است

غریب‌آبادی وارد نیویورک شد

عموی تتلو: حال برادرزاده‌ام خوب نیست

صدای دو انفجار در تبریز/ ماجرا چه بود؟

اطلاعیه سازمان سنجش درباره برگزاری آزمون‌ها

واکنش پیشکسوت استقلال به جذب آل‌کثیر

تیم المپیاد ریاضی ایران با دست پر به میهن بازگشت

فیلم/ مروری بر یک مصاحبه قدیمی؛ نظر عیسی آل‌کثیر درمورد پیوستن به استقلال

فیلم/ بحران اخراج کارگران افغان جدی شد؛ فراخوان شهرداری برای جذب کارگر

فیلم/ مقام ارشد انصارالله یمن از تأثیر سخنان رهبر ایران بر ترامپ گفت

فرستاده آمریکا: اسرائیل تجزیه سوریه را ترجیح می‌دهد

فیلم/ اعتراف فرماندهی سایبری اسرائیل به قدرت سایبری ایران

فیلم/ نخستین تصاویر از حضور عیسی آل‌کثیر در ساختمان باشگاه استقلال

افزایش خاموشی‌های روزانه برق در شهرقدس

جزئیات تازه درباره وضعیت دوومیدانی‌کاران ایرانی در کره جنوبی

حمله پهپادی حوثی‌های یمن به ۵ سایت اسرائیلی

پکن از حق هسته‌ای صلح‌آمیز ایران حمایت کرد

عراقچی: تجربه جنگ ۱۲ روزه ما را قدرتمندتر می‌کند

انفجارهای گاز در تهران زیر ذره‌بین نهادهای امنیتی

عیسی آل‌کثیر در استقلال

احمد توکلی درگذشت؟