تاریخ انتشار: ۰۰:۰۴ - ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۳ نظر
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد:

بورس ایران مانند بیماری شده که هیچ کمکی نمی‌توان به آن کرد/ بازار سرمایه در امتحان سودآوری رفوزه شده است

خزان بازار سرمایه تا روز‌های پایانی اردیبشت ماه هم ادامه یافته و همه محرک‌های منفی بازار پررنگ‌تر از همیشه جولان می‌دهند. تا جایی که به گفته کارشناسان حتی به اخبار مثبت هم واکنشی نشان نمی‌دهد. مانند روز گذشته که تصویب اصلاحات در بند‌های مالیاتی بودجه هم نتوانست کارگر بیفتد و بورس با ریزش شدیدی مواجه شد. آن طور که «رحمان رحیمی» کارشناس بازار سرمایه می‌گوید این شرایط ارزش معاملات بازار را زیر ۵ همت و در وضعیت بدی قرار داده این در حالی است که با توجه به تورم فعلی باید بالای ۱۰ همت باشد.

تحلیل بورس

اقتصاد ۲۴- نازنین خودی- خزان بازار سرمایه تا روز‌های پایانی اردیبشت ماه هم ادامه یافته و همه محرک‌های منفی بازار پررنگ‌تر از همیشه جولان می‌دهند. تا جایی که به گفته کارشناسان حتی به اخبار مثبت هم واکنشی نشان نمی‌دهد. مانند روز گذشته که تصویب اصلاحات در بند‌های مالیاتی بودجه هم نتوانست کارگر بیفتد و بورس با ریزش شدیدی مواجه شد. آن طور که «رحمان رحیمی» کارشناس بازار سرمایه می‌گوید این شرایط ارزش معاملات بازار را زیر ۵ همت و در وضعیت بدی قرار داده ، این در حالی است که با توجه به تورم فعلی، ارزش معاملات باید بالای ۱۰ همت باشد.

بر این اساس در پایان معاملات روز یکشنبه شاخص کل به میزان ۱۵ هزار و ۹۶ واحد فرورخت و در سطح ۲ میلیون و ۱۹۳ هزار واحدی ایستاد. شاخص هم‌وزن نیز ۴ هزار و ۶۵۱ واحد کاهش ارتفاع داد و به سطح ۷۲۸ هزار و ۸۷۰ واحدی رسید. همچنین حدود ۱۷۶ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شده است.

روند بازار سرمایه در روز یکشنبه

رحمان رحیمی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ در توضیح آخرین وضعیت بورس می‌گوید: بازار روز یکشنبه نیز منفی بود. صبح تقاضایی در بازار وجود داشت و شاخص حدود ۳ هزار تا مثبت بود، اما رفته رفته فشار عرضه‌ها بیشتر شد. به طور کلی من خودم انتظار داشتم که هفته‌های آخر اردیبهشت اوضاع بهتری داشته باشیم، ولی به دلایلی که بار‌ها گفتیم مانند دستورالعمل‌هایی که دولت می‌دهد، دست در جیب شرکت‌ها می‌برد و سبب کاهش حاشیه سود شرکت‌ها می‌شود، متاسفانه اقبال عمومی به طور کلی از بورس کم است.

در ادامه توضیح می‌دهد: مثلا دولت قرار است حدود ۱۳۰ همت اوراق منتشر کند. هفته گذشته ۳۵ همت با سود ۳۹ درصد اوراق منتشر کرد که متاسفانه خریدار هم نداشت. این موضوع این سیگنال را می‌دهد که پول هوشمند به سود ۲۹ درصد بدون ریسک راضی نیست. متاسفانه این خبر را دارد می‌دهد که تورم بزرگتری در راه هست.

تحلیل بورس

دست بالای فروش علی‌الحساب خودرو بر بازار سرمایه!

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در این مسیر بازار سهام در بین بازار‌های موازی، متاسفانه نتوانسته امتحان سودآوری را پاس کند و به نوعی رفوزه شده است، توضیح می‌دهد: مردم هیچ اقبالی به بازار سهام ندارند. الان شرکت‌های خودروسازی مثل مدیران خودرو که قبلا قیمت قطعی می‌دادند قیمت علی‌الحساب دارند، یعنی طرح‌های فروششان به قیمت علی الحساب است. آن‌ها هم پیش بینی تورم را کردند که به نسبت تورم، قیمت‌های خودروی خود را افزایش بدهند. متاسفانه مردم هم با هزینه همین خودروساز‌های بدقول خودرو‌های بی کیفیت را با قیمت علی الحساب می‌گیرند. حتی در بعضی مواقع مبلغ بیشتری هم به آن نمایندگی فروش می‌دهند، اما وارد بازارسهام نمی‌شوند.


بیشتر بخوانید: بورس جزو اولویت‌‌های دولت نیست/ هر زمان جیب دولت خالی می‌شود نگاهی به بورس می‌اندازد


حضور ۱۴ میلیون ایرانی در بازار پرریسک رمز ارز

رحیمی در مقایسه‌ای دیگر به بازار رمزارز‌ها اشاره می‌کند. به گفته وی بر اساس آخرین آماری هم که از بازار رمز ارز منتشر شد نزدیک ۱۴ میلیون نفر در ایران در آن بازار فعال هستند، بازاری که در کل دنیا ریسک بالایی دارد؛ این در حالی است که طبق آماری که خود سازمان بورس منتشر کرد در بازار سهام هفته گذشته تقریبا ۲۳۰ هزار نفر فعال بودند.

او می‌افزاید: بورس ایران مثل یک بیماری شده که هیچ کمکی نمی‌توان به آن کرد، چرا که نقدینگی در بدنش جریان ندارد، تا جایی که روز شنبه ارزش معاملات حدود سه همت بود؛ این خیلی کم است. ارزش معاملات ما باید بالای ۱۰ همت باشد. با توجه به این تورمی که وجود دارد و حجم نقدینگی که در گردش است، ارزش معاملات ما باید به طور معمول در روز بالای ۱۰ همت باشد. ارزش معامله اگر زیر پنج باشد یعنی افتضاح، یعنی خیلی غیر قابل قبول. در این شرایط متاسفانه آن اراده برای از بین بردن این اشکالات وجود ندارد.

پیش بینی بازار سرمایه

رحمان رحیمی همچنین در پیش بینی بازار سرمایه به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: با همه این اشکالاتی که وجود دارد یک مقداری برای هفته آینده که هفته آخر اردیبهشت است، امیدوارهستم. درست است که بازار را اینقدر سرکوب کردند، ولی خب رفته رفته هم دلار نیما دارد بالا می‌رود و هم اینکه دیگر بازار‌های موازی واقعا رشد خیلی قابل توجهی کردند و برخی سهم‌ها آنقدر پایین آمده و ارزنده هست که حس می‌کنم پول هوشمند ممکن است وارد بعضی سهم‌ها شود.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
مرد
0
0
دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
بورس بدون دستور دولت و انحلال دو شرکت حلبی ساز ایران‌خودرو و سایپا کم کم به ارزش واقعی خودش می‌رسد درخواست کمی تفکر برای دولتمردان
رضا
0
1
دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
بازار سرمایه و اقتصاد در اثر سیاست‌های غیراصولی بانک مرکزی و بی کفایتی مدیران دولت فعلی دچار فروپاشی شده است.
علی کرمیان
0
1
سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
بدبختی هافقط برای سهام داران خرد وبدون رانت اطلاعاتی هست سایرین بانوسان گیری و مخصوصاً مدیران پاداش های میلیاردی در مجامع می گیرند
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ چهره متفاوت پوری بنایی ۴۷ سال پیش با یونیفرم افسران شهربانی

عکس/ ژست عجیب بهاره رهنما با شال حریر و دسته گل خاصش

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال برای بازی با ذوب‌آهن

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

واکنش زیدآبادی به حرف‌های حدادعادل درباره ساسی مانکن

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳

اسفند امسال روزانه ۷۰۲ هزار وسیله نقلیه وارد شهر تهران شده است

اعلام ترکیب اصلی استقلال و ذوب‌آهن

مطهره گونه‌ای امروز آزاد می‌شود

خبر بد به استقلالی‌ها پیش از دیدار با ذوب‌آهن

کتاب نزارقبانی و نادرنادرپور منتشر شد

گولسیانی کی به تمرینات پرسپولیس برمی‌گردد؟

جزئیات مهم از تماس تلفنی پزشکیان با نخست‌وزیر ارمنستان

فیلم/ تیکه سنگین شهرام قائدی به مجری صداوسیما

طرز تهیه رنگینک برای ماه رمضان

عکس/ پوستر باشگاه استقلال برای مسابقه امشب با ذوب آهن

قیمت قهوه در آمریکا افزایش یافت؟

فیلم/ انتقاد رهبری به یکی از برنامه‌های صدا و سیما

جزئیات وحشتناک از مرگِ یک نوعروس در بیمارستان تهران

معامله ۱۹ میلیاردی قرارداد‌های آتی زعفران در بورس کالا

با عزم دولت چهاردهم تابوی خصوصی سازی صنعت خودرو شکسته شد

فیلم/ استوری خاص پردیس احمدیه برای سینا مهراد

نوروز در گذر تاریخ؛ ردپای کهن‌ترین جشن باستانی ایرانیان در سنگ نوشته‌ها و اسناد باستانی

افزایش حقوق بازنشستگان از ماه فروردین اعمال می‌شود؟

علت اصلی بوی بد دهان چیست ؟

عکس/ نمایی از خانه‌های شهر رشت در اواخر دوره قاجار با سقف‌های سفالی

کاهش ۳۰ درصدی اختلال روانی سالمندان با معاشرت

عکس/ چهره بانمک الناز حبیبی در یک سالگی با لباس بابا نوئلی آبی

عکس/ چای خوردن با دورنمایی زیبا از بادگیر‌های یزد

عکس/ گل سینه الماس امین السلطان از جنس طلا بازمانده از ۱۵۰ سال پیش و دوره قاجار

نخستین مرکز "ایرانول پرو" در شرق تهران راه اندازی شد

قیمت ماهی امروز + جدول

سعید جلیلی: فروپاشی تمدن غرب سرعت گرفته‌است

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

عکس/ ژست زن و شوهری سپیده و ناصر ملک مطیعی ۵۳ سال پیش

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

عکس/ تیپ شیک مریم معصومی در جشن تولدش با گوشواره‌های ترند

اینفوگرافی/ کدام کشور‌ها در ۲۰۲۳ بیشترین جست‌و‌جو را برای فیلترشکن داشتند؟

فیلم/ آموزش زنده کردن مرده در صدا و سیما

فیلم/ عیسی کلانتری: کشور کاملا در حال نابودی است

قیمت طلا رکورد زد

عکس/ تیپ و ظاهر مردم تهران ۹۹ سال پیش در دوران قاجار

صندوق‌های طلا چقدر در بورس کالا فروختند؟

عکس/ استایل فرشته حسینی با شلوار دهه ۴۰ و عینک خرمگسی در یک مراسم

عکس/ ژست آتلیه‌ای دختر قاجاری ۱۳۵ سال پیش با مو‌های بافته و کفش عروسکی

عکس/ دادگاه رسیدگی به پرونده قتل امیرمحمد خالقی

گرگیعان؛ آئینی از دل نخلستان‌های جنوب

آزاد راه مراغه-هشترود با حمایت مالی بانک سپه به بهره‌برداری رسید/ تقدیر وزیر راه از بانک سپه

گسترش خدمات بانک توسعه تعاون در شهرک‌های صنعتی

فیلم/ پاسخ سرلشکر سلامی به ادعای ترامپ

عربستانی‌ها به دنبال خرید مهدی طارمی

این افراد سود سهام عدالت نمی‌گیرند

فیلم/ چهره شوکه کننده عطاران و فاطمه هاشمی ۳۰ سال پیش در ساعت خوش