تاریخ انتشار: ۰۷:۳۸ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۳
نگاه کوتاه مدت به بازار سرمایه

پیش بینی بورس امروز ۸ خرداد ۱۴۰۳

هر چند اعمال دامنه نوسان ۲ درصدی از شدت ریزش بازار کاسته است، اما سیاست سازمان بورس عملا به افزایش صف‌های فروش و تداوم ریزش بازار منجر شده است. در حالی که اگر به بازار اجازه داده شود که تعدیل قیمتی را در یک مرحله انجام دهد، بازار گرفتار روز‌های ریزشی متوالی و تجمیع و انباشت عرضه در صف‌های فروش نمی‌شود. سیاست محدودیت نوسان برای کنترل هیجان فروش در یک یا دو روز معاملاتی –به ویژه در واکنش به اتفاق غیرمترقبه‌ای مثل درگذشت رییس جمهور- قابل دفاع است، اما داده‌های معاملات نشان می‌دهد که تداوم آن برای بازار سودمند نیست. به تعبیر دیگر سیاستی که ماهیت آن کوتاه مدت است در میان مدت و بلندمدت کارآمد نیست. گویی که به خاطر انتخابات ریاست جمهوری در پیش رو و تغییر مجلس، به بسیاری از امور نگاه کوتاه مدت می‌شود.

پیش بینی بورس امروز ۸ خرداد ۱۴۰۳
اقتصاد۲۴- بورسی‌ها در شرایطی به استقبال معاملات روز سه‌شنبه می‌روند که دیروز شاخص کل بورس تهران برای سومین روز متوالی ریزش کرد. برای پیش بینی بورس امروز –سه‌شنبه ۸ خرداد- به روند بازار سهام در روز کاری گذشته نگاه می‌کنیم. روز دوشنبه شاخص کل ۲۲ هزار و ۵۰۵ واحد افت کرد و شاخص کل هم‌وزن ۵ هزار و ۱۷۲ واحد نزول کرد. همچنین شاخص کل فرابورس ۲۱۳ واحد پایین آمد و شاخص هم وزن فرابورس ریزش هزار و ۶۷۹ واحدی داشت.

بیشترین افزایش قیمت

روز دوشنبه در بورس شرکت تامین سرمایه نوین (تنوین)، شرکت گروه مالی شهر (شهر) و شرکت نیرو کلر (شکلر) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی (مفاخر)، شرکت تامین سرمایه دماوند (تماوند) و شرکت پاکدیس (غدیس) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

بیشترین کاهش قیمت

در بورس نماد‌های ملت (شرکت بیمه ملت)، فباهنر (شرکت مس شهید باهنر) و وخاور (شرکت بانک خاورمیانه) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت صنایع شیمیایی کیمیاگران امروز (شکام)، شرکت مجتمع سیمان غرب آسیا (سجام) و شرکت بازرگانی و تولیدی مرجان کار (کمرجان) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار

در معاملات دوشنبه، ۳۰ نماد صف خرید داشتند و ۳۷۶ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد ۴۵۳ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۱۰۵ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با ریزش ۴۹ درصدی به هزار و ۲۲۹ میلیارد تومان رسید.


بیشتر بخوانید:  کاهش دامنه نوسان بازار‌های فرابورس


پیش بینی بورس امروز

دیروز شاخص بورس برای سومین روز ریزش کرد و بیش از ۲۲ هزار واحد پایین آمد. نماد‌های فولاد، فملی، فارس، شپنا، وامید و شبندر بیشترین اثر کاهشی را بر شاخص داشتند.

به علاوه، برای پنجمین روز متوالی پول حقیقی از بازار خارج شد. نماد‌های بوعلی، فولاد، وسالت، بورس، وامید، تاصیکو، ملت، فملی، وبصادر و کماسه بیشترین خروج سرمایه را داشتند.

روز دوشنبه ۳۶۳ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد. در مجموع ۵ روز معاملاتی اخیر بورس تهران ۲ هزار و ۲۰۲ میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار سهام خارج شده است.

همچنین دیروز عرضه بر تقاضا غلبه داشت و ارزش صف‌های فروش بیش از صف‌های خرید بود؛ بنابراین هرچند اعمال دامنه نوسان ۲ درصدی از شدت ریزش بازار کاسته است، اما سیاست سازمان بورس عملا به افزایش صف‌های فروش و تداوم ریزش بازار منجر شده است. در حالی که اگر به بازار اجازه داده شود که تعدیل قیمتی را در یک مرحله انجام دهد، بازار گرفتار روز‌های ریزشی متوالی و تجمیع و انباشت عرضه در صف‌های فروش نمی‌شود. سیاست محدودیت نوسان برای کنترل هیجان فروش در یک یا دو روز معاملاتی –به ویژه در واکنش به اتفاق غیرمترقبه‌ای مثل درگذشت رییس جمهور- قابل دفاع است، اما داده‌های معاملات نشان می‌دهد که تداوم آن برای بازار سودمند نیست. به تعبیر دیگر سیاستی که ماهیت آن کوتاه مدت است در میان مدت و بلندمدت کارآمد نیست. گویی که به خاطر انتخابات ریاست جمهوری در پیش رو و تغییر مجلس، به بسیاری از امور نگاه کوتاه مدت می‌شود.

تحلیل گران تکنیکی معتقدند بازار در مرز ۲ میلیونی از حمایت برخوردار است، اما رفتار معامله گران نشان می‌دهد که تا حد بالایی متأثر از اخبار سیاسی هستند. دیروز مجلس جدید شروع به کار کرد و امروز انتخاب هیئت رئیسه و رئیس مجلس توازن قوای گروه‌های سیاسی را نمایان خواهد کرد. از سوی دیگر برخی چهره‌ها برای مشارکت در انتخابات زودتر از موعد ریاست جمهوری اعلام آمادگی کرده‌اند؛ بنابراین بخشی از روند‌های بازار را می‌توان به واکنش به تحولات سیاسی تعبیر کرد. در چنین شرایطی پایین بودن ارزش معاملات و خروج سرمایه قابل فهم خواهد بود. انتظار از سیاست گذار این است که ابزار‌های لازم را برای پوشش ریسک در اختیار معامله گران و سهامداران قرار دهد تا مجبور نباشند برای پوشش ریسک خود از بازار خارج شوند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پرهیز از طمع به اموال دیگران، ثروتی حاضر و نقد!

فیلم/سرمای شدید هوا در راه ایران؛ مسئولین هشیار باشند

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره