تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۳
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

شما هم همستر دارید؟! نگرانی از بازی جدید تلگرام در ایران/ دلگرمی ایرانی ها به درآمد واهی همستر کامبت

داستان‌های جدید این روز‌ها بر سر همستر کامبت، تب و تاب جدی را در میان مردم به راه انداخته؛ به حدی که حتی در فضای مجازی هم شوخی‌های مختلف در این باره انجام می‌شود.

تحلیل بازی تلگرامی همستر کامبت

اقتصاد ۲۴- داستان‌های جدید این روز‌ها بر سر همستر کامبت، تب و تاب جدی را در میان مردم راه انداخته؛ به حدی که حتی در فضای مجازی هم شوخی‌های مختلف در این باره انجام می‌شود. هر یک از حرف و حدیث‌ها چه در راستای نقد و چه با هدف حمایت از آن، باعث شده تا هر جایی که می‌رویم، درباره همستر صحبت باشد. پس از موفقیت چشمگیر و جنجال‌های فراوان پیرامون عرضه نات کوین (NOT)، موج جدیدی از بازی‌های سبک «Tap to Earn» یا همان کسب درآمد از ضربه‌زدن با الهام از این پروژه پدیدار شدند.

هرچند که از ابتدای کار زمانی که تلگرام نات کوین را عرضه کرد، به کاربران این هشدار را داد که فعلا برنامه‌ای برای خرج‌کرد یا ارزش‌دهی به آن ندارد، اما با افزایش تعداد کاربران فعال در آن، نات کوین ارزش پیدا کرد و در حال حاضر درآمد حاصل از آن به عنوان یکی از دارایی‌های دیجیتال شناخته می‌شود. حال بازی جدیدی به نام همستر کامبت (Hamster Kombat) در فضای دیجیتال آغاز به کار کرده و افراد زیادی معتقدند با بازی در آن، می‌توانند سرمایه‌های دیجیتال خود را افزایش دهند.

ارزی که تکلیف آن معلوم نیست

در بازی همستر کامبت، با ضربه زدن روی یک همستر امتیاز کسب می‌کنید؛ به همین سادگی. براساس توضیحات منتشر شده، در این بازی شما به‌عنوان مدیرعامل یک صرافی ارز دیجیتال فعالیت می‌کنید و درآمد ساعتی از آن دارید. هرچه صرافی را بیشتر توسعه دهید، درآمد ساعتی شما هم بیشتر می‌شود.

این روند ساده و در ظاهر سودآور، باعث شده تا بسیاری از افراد در سرتاسر جهان این روز‌ها درگیر همستر کامبت شوند. به نظر می‌رسد ایران یکی از کشور‌هایی است که این بازی توانسته طرفداران زیادی را به خود جلب کند. این روز‌ها هر جا که بروی، مترو یا خیابان، مغازه یا محل کار فرقی نمی‌کند، همه در حال ضربه زدن روی همستر و صحبت درباره آن هستند. آخرین باری که ایران چنین تب و تابی را برای پیوستن به اتفاقی در ظاهر اقتصادی تجربه کرده، بحث بورس باشد.


بیشتر بخوانید:‌ همستر کامبت چیست و چرا مشهور شده است؟


چند سال قبل زمانی که مردم سرمایه‌های ریز و درشت خود را در بورس از دست دهند، همه جا صحبت از سهام، سبدگردانی و سایر مسائل اینچنینی بود. آن زمان هم مجدد مردم یکدیگر را به همکاری و سرمایه‌گذاری دعوت می‌کردند. اما ماجرا برای همستر کامبت کمی متفاوت است؛ براساس ذات این بازی، در حال حاضر نیازی نیست هزینه‌ای بپردازید.

فقط باید وقت و شارژ موبایل خود را برای فعالیت و جذب سکه، به کار بگیرید. شاید همین عدم نیاز به سرمایه اولیه، یکی از دلایلی باشد که مردم ایران نسبت به آن راغبند.

تلاش‌های کم‌ثمر ایرانیان برای حفظ سرمایه

فارغ از سازوکار‌های بازی همستر کامبت، رفتارسنجی مردم در مواجهه با اتفاقات جدید و موج‌های سرمایه‌ای، مهم است؛ تلاش برای جذب سرمایه‌ای بادآورده (اگر بتوانیم نام آن را سرمایه بگذاریم) و انجام تلاشی نه چندان زیاد برای کسب درآمد، روند غالب شرکت در بازی همستر کامبت است. اگر حتی در نظر بگیریم که این بازی، هیچ وجهه‌ کلاهبردارانه نداشته و در ادامه قرار نیست که از اطلاعات کاربران، استفاده‌های سوء داشته باشد، ورود به دنیای رمزارز به این سادگی و کسب آن بدون داشتن مهارت، تخصص و توانایی کمی غیرمعقول است.

همستر

اما شاید نتوان تمام تقصیر را بر گردن مردم انداخت؛ در جامعه‌ای که کارگران با تحمل حجم کاری بالا، پایین‌ترین دستمزد و حقوق اولیه را دریافت می‌کند در عوض سود دلالان و واسطه‌گران در هر بازار اقتصادی به راه است، بدیهیست که همه دنبال درآمد با کمترین زحمت باشند.

افزایش تورم و کاهش لحظه‌ای ارزش واحد پولی در ایران، مردم را به سمت جذب سرمایه‌های غیرریالی سوق داده و دنیای رمزارز‌ها که هنوز در ایران سازمان‌دهی مناسبی ندارد، جزو یکی از پناهگاه‌های متزلزل مردم شده؛ در این میان برخی مواقع کلاهبرداری‌های جدی به دلیل آگاهی کم مردم در فضای رمزارز صورت می‌گیرد؛ با این حال، همچنان مردم در این و تاب اتفاقات جدیدی مانند همستر کامبت، غرق می‌شوند.

مجال سوء استفاده فراهم است

به گزارش اقتصاد ۲۴، سیستم اقتصادی ناکارآمدی که ارزش واسطه گری را چند برابر کند و به کاری که با خلق ارزش همراه است نگاهی تیره و حتی در برخی موارد تحقیرآمیز داشته باشد، مردمش را به سمت کسب درآمد با کمترین زحمت و حتی بی‌معنی‌ترین اقدامات سوق می‌دهد.

از سویی دیگر تفکر خلق سرمایه براساس شانس و یا حتی زرنگی، در فرهنگ کشور رخنه کرده و این موضوع باعث بسیاری از رفتار‌های تکانشی اقتصادی شده است؛ صف‌های طولانی در هر بازار اقتصادی که خبر گرانی آن به صورت رسمی هنوز منتشر نشده، ورود به بورس، ورود به بحث خرید و فروش خودرو به عنوان یک کالای سرمایه‌ای و در نهایت همراهی در موج اخبار ارز‌های دیجیتال و اتفاقاتی مانند همستر کامبت را می‌توان نشانه‌ای از نبود نگاه اقتصادی تخصصی در بدنه جامعه و وجود ترس از دست دادن فرصت‌ها دانست.

مشکلات اقتصادی، حتی فرهنگ تفکر اقتصادی مردم ایران را هم تحت تاثیر قرار داده و معلوم نیست از این شرایط، چه افرادی در داخل و خارج سوء استفاده خواهند کرد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

علی لاریجانی با جوزف عون دیدار کرد+ عکس

یک استعفای جنجالی دیگر در استقلال

عکس/ خبر خوش پزشکیان درباره رفع ناترازی‌ برق

جلسه فوری مدیران استقلال در سعادت‌آباد

فیلم/ تجمع حامیان فلسطین در مقابل مقر سازمان ملل در نیویورک

عکس/ نتانیاهو و ادعای پوچ بودن کنار مردم ایران

آخرین خرید استقلال در راه تهران!

رسوایی تاریخی در والیبال دختران جهان + عکس

رآکتور ارغوان گستر ایلام در مدار راه‌اندازی و تولید قرار گرفت

فیلم/ دستگیری متهمان ایجاد ترافیک با خودروهای مدل بالا در جادهای کشور

فیلم/ دیدار علی لاریجانی با رییس پارلمان لبنان

فیلم/ بارش شدید باران در سمنان

عکس/ بازگشت دوباره ایران به صدر فهرست گرم‌ترین مناطق جهان

فروش ۳۶۰ میلیارد دینار ارز اربعین به حدود ۲ میلیون متقاضی

گزارش بورس امروز چهارشنبه ۲۲ مردادماه ۱۴۰۴

دخالت‌های بیرونی هوادار متمول در ترکیب پرسپولیس؟

واکاوی تاثیر ناترازی انرژی بر صنعت غذا

پرونده انفجار معدن طبس به کجا رسید؟

آمار وحشتناک مرگ بر اثر آلودگی هوا در ۱۴۰۳

قِران به اقتصاد ایران باز می‌گردد!

فیلم/ رمزگشایی از اهداف حمله اسرائیل به ایران

چه زمانی طلا بخریم؟ / انتخاب بهترین زمان خرید طلا و سکه

عکس/ قاب دو نفره گوهر خیراندیش و علیرضا خمسه

فیش حقوقی مردادماه بازنشستگان صادر شد؟

جان‌لوئیجی دوناروما کیست؟/ بازیکنی در مسیر خداحافظی از پاری سن ژرمن

عکس/ ژست‌های بانمک ساقی حاجی‌پور بازیگر سریال هم‌گناه

وام فرزندان بازنشستگان دو برابر شد

عکس/ تغییر چهره جذاب لیلا زارع بازیگر سریال ممنوعه

عکس/ پل خواجو اصفهان ۱۳۰ سال پیش و ایستاده در میان امواج زاینده رود

کدام کشورها بیشترین گاز جهان را دارند؟

عکس/ کارگاه حرفه و فن یک هنرستان در تهران ۷۵ سال پیش

بازار سهام سقوط کرد

عکس/ نمایی خاص از ۵۴ سال پیش میدان فردوسی تهران

صعود قیمت طلای جهانی در آستانه دیدار ترامپ و پوتین

مذاکره استقلال با مدافع سابق منچستریونایتد

ترافیک سنگین در جاده چالوس و آزادراه تهران شمال

سعید جلیلی جواب طعنه پزشکیان را داد

عکس/ جشن تولدلاکچری همسر مجری معروف در یک کافه

ارزان‌ترین و گران‌ترین ماشین ظرفشویی موجود در بازار چند تومان است؟ + قیمت

بهترین سرمایه گذاری با پول کم در سال ۱۴۰۴ | در بحران جنگ چی بخریم؟

فساد در سایه ارز نیمایی؛ کاغذ وارد نشد، اما سود‌ها تقسیم شد/ فساد عظیم در صنعت کاغذ چگونه شکل گرفت؟

تعطیلی کاخ گلستان خبرساز شد

دومین رویداد دیتالایف با موضوع روابط عمومی داده محور در عصر هوش مصنوعی برگزار شد

خروج کارگران افغانستانی بحرانی تازه در مدیریت شهری تهران

فیلم/ توجیه عجیب برای حضور دو میلیون نیروی کار افغان

عکس/ اهانت به زائران ایرانی در فرودگاه بغداد!

عکس/ ناصرالدین شاه ۱۳۶ سال پیش و با سبیل از بناگوش در رفته

عکس/ تصادف وحشتناک اتوبوس زائران ایرانی در عراق

قانون برای قیمت پفک داریم، اما برای اجاره نداریم

چه کسی اینترنت ایران را فیلتر کرد؟