تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱ نظر

تبعات پرداخت یارانه ۵ میلیونی چیست؟

یک اقتصاددان درباره یارانه ۵ میلیون تومانی تأکید کرد: این مساله اصلا امکان‌پذیر نیست و چنین منبع درآمدی برای این منظور اصلا در اختیار دولت قرار ندارد.

تبعات پرداخت یارانه ۵ میلیونی

اقتصاد۲۴- به تازگی خبرگزاری «تسنیم» جدولی از پیوست بودجه امسال منتشر کرده و مدعی شده رقم ۱۱۶ میلیارد یورو در این جدول تحت عنوان «یارانه پنهان انرژی» گنجانده شده است. این خبرگزاری در ادامه عنوان کرده که در صورت «آزاد شدن این رقم» و با نرخ تسعیر ارز ۴۰ هزار تومانی و با فرض ۸۵ میلیون نفر یارانه‌بگیر، می‌توان به هر نفر ۵ میلیون تومان یارانه داد.

اکوایران هم از وجود چنین محاسباتی در فضای اقتصادی آگاه شده است، این سیاست به منظور جلوگیری از روند افزایشی مصرف و رشد اتلاف منابع صورت می‌گیرد، ولی در صورتی که این محاسبات به مرحله اجرا برسد یک سری الزامات برای جلوگیری از اثر تورمی این اقدام ضروری به نظر می‌رسد، پایبندی به انضباط مالی و عدم فشار بر ترازنامه بانک مرکزی برای تامین مالی این سیاست در کنار مدیریت انتظارات تورمی و بهبود مناسبات سیاسی بین‌المللی از الزامات موفقیت این چنین تصمیماتی هست.


بیشتر بخوانید: خبر جدید وزیر کار برای یارانه‌بگیران


سید مرتضی افقه، اقتصاددان و استاد دانشگاه در این باره بر این باور است که این مساله اصلا امکان‌پذیر نیست و چنین منبع درآمدی برای این منظور اصلا در اختیار دولت قرار ندارد، ضمن آنکه به نظر می‌رسد اینچنین وعده‌هایی به مثابه ترفندی خواهد بود که به دنبال افزایش قیمت حامل‌های انرژی و شوک دوباره تورمی داده خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی در این باره گفت: حتی اگر پنج میلیون تومان هم یارانه به مردم بدهند اثر روانی منفی هم خواهد گذاشت و باید گفت این اثر روانی منفی بسیار بیشتر از اثر مثبت پرداخت پنج میلیون تومان یارانه به مردم است و به نظر می‌رسد این مدل از وعده‌ها در نهایت با مشکل مواجه شود.

این اقتصاددان افزود: در حال حاضر مخاطبین انتخاباتی دو گروه هستند، یک گروه که همیشه به صورت اعتقادی رای می‌دادند که باز هم شرکت می‌کنند و مشکلی برای رای دادن ندارند و برای جذب و جلب این عده در انتخابات نیازی به این وعده‌ها نیست مگر آنکه در رقابت‌های درون گروهی بین خودشان باشند.

منبع: اقتصاد نیوز
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
کاربر
0
0
دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۳
چه اثر منفی روانی خواهد داشت؟ شما که رشته اقتصاد خوندید نباید راجع به آثار روانی صحبت کنید.سفره خیلی از مردم لنگ همین 5 میلیون تومان هست اگر بدانند بطور ثابت این 5 میلیون را خواهند داشت شب با خیال آسوده فردا سر بر بالین میذارن چرا جو منفی برای چیزی که هنوز نیامده درست میکنید؟
ضمنا شما که مقتصد هستید باید بدونید که هر دولتی وقتی این 5 م تومان رو آزاد میکنه که قبلش منابع لازم را در اختار گرفته و مشکلی برای سایر بودجه ها نخواهد داشت البته همین الان هم کلی نفت به چین و بقیه کشورها داره صادر میشه و ثروت ایران از عربستان هم بیشتر است
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار