تاریخ انتشار: ۱۰:۱۲ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

عبدالناصر همتی کیست؟

عبدالناصر همتی متولد ۲۰ فروردین ۱۳۳۶ در کبودراهنگ از استان همدان است. همتی سال ۵۸ دوره کارشناسی علوم اقتصادی را در دانشگاه تهران به پایان رساند و در همان دانشگاه سال ۶۶ کارشناسی ارشد خود را دریافت کرد و در سال ۱۳۷۲ درجه دکترای اقتصاد خود را نیز از دانشگاه تهران اخذ کرد.

عبدالناصر همتی کیست؟

اقتصاد۲۴- مهسا احمدی: عبدالناصر همتی رئیس سابق بانک مرکزی است که در دو دوره متوالی برای انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت نام کرد، اما موفق به کسب رای نشد. وی در انتخابات تیرماه ۱۴۰۳ به حمایت از مسعود پزشکیان روی آورد. حال این روزها از وی به عنوان گزینه اصلی برای تصدی وزارت اقتصاد و دارایی یاد می‌شود.

زندگینامه عبدالناصر همتی

عبدالناصر همتی متولد ۲۰ فروردین ۱۳۳۶ در کبودراهنگ از استان همدان است. همتی سال ۵۸ دوره کارشناسی علوم اقتصادی را در دانشگاه تهران به پایان رساند و در همان دانشگاه سال ۶۶ کارشناسی ارشد خود را دریافت کرد و در سال ۱۳۷۲ درجه دکترای اقتصاد خود را نیز از دانشگاه تهران اخذ کرد. وی دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران است و مدرس اقتصاد کلان و اقتصاد انرژی در دانشگاه‌های ایران است. او دوره حسابرسی موسسه کوپرز اند لیبراند را در سال ۱۳۵۶ و دوره تحقیقاتی - مطالعاتی در رشته اقتصاد در دانشگاه لندن را در سال ۱۳۷۰ گذرانده است.

فعالیت‌های حرفه‌ای عبدالناصر همتی 

عبدالناصر همتی با رتبه اول دوره کارشناسی ارشد اقتصاد دانشگاه تهران را آغاز کرده بود و در سال ۱۳۵۹ مسئول کمیته اقتصادی جهاد دانشگاهی بود. او در سال‌های ۱۳۵۹ تا ۱۳۷۳ در سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کرد و تا معاونت سیاسی این سازمان پیش رفت. او ۹ سال مدیرکل خبر و ۵ سال معاون سیاسی صدا و سیما بود. وی در دوران جنگ ایران و عراق، از مسئولین تبلیغات جنگ بود.

عبدالناصر همتی از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۵ طی سه دوره به عنوان رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و رئیس شورای عالی بیمه فعالیت کرد و نقش کلیدی در طراحی و اجرای سیاست‌های آزادسازی و خصوصی‌سازی در صنعت بیمه ایفا کرد. در جمهوری اسلامی ایران، از وی به عنوان پدر بیمه‌های خصوصی یاد می‌شود.

بعد از آنکه محمد ابراهیم امین رئیس کل بیمه مرکزی ایران در پی انتشار فیش حقوق‌های نجومی مدیران بیمه از سمت خود استعفا کرد، وزیر اقتصاد عبدالناصر همتی مدیرعامل بانک ملی ایران را برای رئیس کلی بیمه مرکزی ایران به هیئت وزیران معرفی کرد که مورد موافقت هیئت وزیران قرار گرفت و همتی رئیس بانک مرکزی شد.

عبدالناصر همتی از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۸ به مدت شش دوره لاینقطع ریاست شورای عالی شرکت بیمه اتکایی آسیایی (کمیسیون اقتصادی – سیاسی آسیا و اقیانوسیه سازمان ملل متحد - اسکاپ) مستقر در بانکوک پایتخت تایلند را بر عهده داشت که با رای مستقیم روسای بیمه ۱۰ کشور مهم آسیایی به این سمت انتخاب شده‌بود. همچنین عبدالناصر همتی در دوره مسئولیت حسن روحانی در شورای عالی امنیت ملی به مدت پنج سال عضو کمیته اقتصادی شورای امنیت ملی بود.

عبدالناصر همتی کیست؟

وی در آغاز دوران ریاست‌جمهوری سید محمد خاتمی پیشنهاد اولیه تاسیس «صندوق ذخیره ارزی» را که بعداً به نام «صندوق توسعه ملی» نام گرفت به ایشان ارائه داد. از جمله اقدامات وی در این دوره تلاش موثر برای لغو تحریم بانک سینا بود که منجر به خارج شدن بانک سینا با رای دادگاه عالی اروپا از فهرست تحریم اتحادیه اروپا شد.

عبدالناصر همتی از ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۲ برای مدت ۷ سال مدیرعاملی بانک سینا را به عهده داشته و در این مدت موسسه مالی و اعتباری بنیاد را با بانک سینا ادغام کرد.

علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی به مجمع عمومی بانک ملی پیشنهاد کرده بود که عبدالناصر همتی جایگزین فرشاد حیدری در ریاست بانک ملی شود و اعضای مجمع با پیشنهاد وزیر اقتصاد موافقت کردند. وی پس از خاتمه فعالیت در بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، و قبل از نشستن بر مسند رئیس کلی بانک مرکزی سفیر ایران در چین بود.

سوابق اجرایی عبدالناصر همتی 

رئیس واحد مرکزی خبر از ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۷

مدیر پخش اخبار صدا و سیما از ۱۳۶۷ تا ۱۳۶۸

معاونت سیاسی سازمان صدا و سیما از ۱۳۶۸تا ۱۳۷۳

رئیس کل بیمه مرکزی ایران (و رئیس شورای عالی بیمه) از ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۵

رئیس هیئت مدیره شرکت بیمه اتکایی آسیایی 

استادیار دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران از ۱۳۷۲ تا ۱۳۸۵

رئیس کل بانک مرکزی ایران از مرداد ۱۳۹۷ تا خرداد ۱۴۰۰

آثار و تالیفات عبدالناصر همتی 

وی نویسنده برخی از آثار در حوزه اقتصاد نیز است، برخی از کتاب و نوشته‌های وی عبارتند از: کتاب اقتصاد انرژی، ترجمه کتاب مبانی نظری و عملی بیمه، کتاب مشکلات اقتصادی جهان سوم، کتاب اقتصاد نفت، کتاب توسعه اقتصادی و کتاب اقتصاد کلان از جمله نوشته‌های عبدالناصر همتی هستند.

عبدالناصر همتی در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ۱۴۰۰

عبدالناصر همتی در ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ با حضور در ستاد انتخابات وزارت کشور در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ثبت نام کرد. همتی در تاریخ ۴ خرداد ۱۴۰۰ از سوی شورای نگهبان به عنوان یکی از کاندید‌های نهایی ریاست جمهوری در انتخابات معرفی شد. او برای شرکت در انتخابات با رئیس خود حسن روحانی، مشورت نکرده و او را مطلع نکرده بود و همین باعث شده بود گمانه‌زنی‌هایی برای برکناری وی از ریاست بانک مرکزی مطرح شود. در زمان ثبت‌نام، تحلیلگران شانس تایید صلاحیت او را کم می‌دانستند، اما وی توسط شورای نگهبان تایید صلاحیت شد. در جریان انتخابات، همتی مدعی شد که صداوسیمای جمهوری اسلامی فیلم مستند انتخاباتی او را پخش نکرده است و او خود این فیلم را در شبکه‌های اجتماعی منتشر خواهد کرد. در نهایت وی، در انتخابات پس از محسن رضایی، سوم شد.

انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳

عبدالناصر همتی ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ در انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرد، اما این بار تاییدصلاحیت نشد و به کارزار مسعود پزشکیان پیوست.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ استایل اروپایی جوانان ۵۴ سال پیش در پارک محتشم رشت

ارزان ترین و گران ترین کولرهای آبی چند تومان است؟

عکس/ ژست خاص فخر التاج، نوه ناصرالدین شاه ۱۳۴ سال پیش با چادر گلدار روی تپه

عکس/ ژست عاشقانه و احساسی شایع با فرزند تازه متولد شده‌اش

شور و حال فوتشال، فوتبال شالیزاری مازندران

عکس/ حس و حال شهناز پهلوی ۶۷ سال پیش در دیدار با دختر تازه متولد شده اش

عکس/ تظاهرات ملی گرایان ارمنستانی علیه ترکیه و جمهوری آذربایجان

عکس/ چهره بامزه ملکه الیزابت دوم ۹۶ سال پیش در ۳ سالگی

عکس/ نمایی دیده نشده استقبال روس‌ها از ناصرالدین‌شاه در سن‌پترزبورگ

عکس/ استفاده از اشعه ایکس در بیمارستان جلفای اصفهان در دوره قاجار

اینفوگرافی/ کدام کشور بیشترین پول را برای هوش مصنوعی خرج کرده؟

عکس/ گشت و گذار ثریا اسفندیاری ۶۷ سال پیش در نیویورک با گل سینه خاص

عکس/ چهره دیده نشده از هاشمی رفسنجانی و بهشتی ۴۵ سال پیش در کنار بنی صدر

عکس/ استایل شیک و اروپایی احمد شاه قاجار ۱۰۴ سال پیش در سفر اسپانیا با ماشین لوکس

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عمر حداقل ۲۰ درصد ظرفیت نیروگاهی ما بالای ۳۰ سال است و باید تعویض شوند/ از دروغگویی مدیران ارشد وزارت نیرو نمی‌شود گذشت

پیش بینی بورس امروز شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴

عکس/ پزشکیان با کارگران فوتبال بازی کرد

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

عکس/ گشت و گذار هیتلر ۸۸ سال پیش با سگ محبوب اش در جنوب آلمان

عکس/ چهره دیده نشده از آخرین پادشاه مصر ۷۱ سال پیش در آغوش پدر و مادرش

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

اینفوگرافی/ پیامد‌های منفی کم نوشیدن آب

فیلم/ شمشیرباز زن آلمانی در اقدامی شجاعانه از رازی بزرگ پرده برداشت

عکس/ ژست جالب سردار سلیمانی ۴۴ سال پیش در ایام جوانی و در حال سوارکاری

برنج قهوه ای نسبت به برنج سفید آرسنیک بیش‌تری دارد

عکس/ قابی دیده نشده از صیاد شیرازی ۴۴ سال پیش در کنار همسرش

یک خاصیت گردو که کم‌تر درباره‌اش شنیده‌اید

عکس/ قدم زدن احمدشاه قاجار ۱۰۵ سال پیش در حال قدم زدن در پاریس با تیپ اروپایی

با بودجه ۳ تا ۴ میلیارد تومان کجای تهران می‌توان خانه خرید؟

عکس/ چهره متفاوت فوزیه فواد ۸۴ سال پیش در کنار برادرش ملک فاروق

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴/ سقوط دوباره قیمت طلا نزدیک است؟

پیش بینی قیمت دلار امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴/ ریزش قیمت دلار در آستانه دور سوم مذاکرات

عکس/ دیدار و روبوسی صدام و هویدا ۵۰ سال پیش در مهرآباد

فیلم/ درگیری گل‌محمدی و خداداد عزیزی در اهواز

شانس قهرمانی پرسپولیس به صفر رسید

فیلم/ کشف بیش از ۲۰۰ سنجاب از اتوبوس مسافربری

فیلم/ اظهارات جدید ترامپ: موضوع ایران خیلی خوب پیش می‌رود

عکس/ سلفی محمدحسین میثاقی و پسرش

فیلم/ توضیحات محسن شریفیان درباره حواشی علیه جشنواره کوچه

فیلم/ اولین تست بازیگری الناز ملک

فیلم/ علی پروین: فوتبال رئیس جمهور خوب است

قیمت تتر رکورد زد

عکس/ پلاک طلا با چهره محمد جواد ظریف

زنان ایرانی که با بازیگران هالیوودی ازدواج کرده‌اند را بشناسید

فیلم/ آغاز فستیوال کوچه در بوشهر

مربی جدید استقلال معرفی شد

ایران اقدام غیرقانونی پاراگوئه را محکوم کرد

فیلم/ تظاهرات علیه فستیوال کوچه

فیلم/ اشک‌های کمال کامیابی‌نیا در آغوش سروش رفیعی و عالیشاه

سخنگوی دولت: امیدواریم مذاکرات در زمان مناسب به نتیجه برسد

واکنش تند محمد فاضلی به ادعای نادرست یک نماینده مجلس

گل‌گهر در یک‌قدمی فینال جام حذفی

توصیه رئیس اتحادیه طلا به خریداران

عکس/ علی دایی و رضا قوچان‌نژاد در یک قاب