تاریخ انتشار: ۱۵:۳۱ - ۰۴ مهر ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱۳ نظر
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد:

مشخصات خودروی جنگی خضر؛ غول جنگی ارتش ترکیه

در این مطلب به معرفی خودروی زرهی خضر ارتش ترکیه خواهیم پرداخت.

خودروی خضر | غول جنگی ارتش ترکیه

اقتصاد۲۴- خضر (HIZIR) یک خودروی زرهی تاکتیکی چرخدار کاملاً مدرن ۴x۴ در رده مقاوم در برابر مین، محافظت در برابر کمین (امرپ) است. این خودرو در تعداد زیاد توسط نیرو‌های نظامی ترکیه استفاده می‌شود.

خودروی خضر توسط  شرکت کاتمِرسیلر آسلسان ترکیه طراحی شده است و در حال حاضر با نام تجاری در حال تولید است. این نوع خودرو در نیرو‌های زمینی ترکیه و همچنین کنیا، اوگاندا، اروگوئه و گامبیا به خدمت گرفته شده است. با توجه به طراحی ذاتا همه کاره آن، وسیله نقلیه می‌تواند در نقش‌های مختلف میدان جنگ مورد استفاده قرار گیرد.   این پلت فرم چابک، پویا، همه کاره، نیاز به تعمیر  و نگهداری  کم و مراقبت آسان در پیکربندی‌های مختلف مانند خودروی جنگی، وسیله نقلیه کنترل فرماندهی، وسیله نقلیه CBRN، حامل سلاح، خودروی آمبولانس، خودروی امنیتی مرزی، خودروی شناسایی ساخته شده است.

طراحی خودروی جنگی خضر


 خضر می‌تواند در مجموع ۹ پرسنل شامل راننده و فرمانده در جلو و ۷ سرباز در عقب را روی صندلی‌های خود حمل کند. ۴ درب جانبی (۲ در هر طرف) و یک درب عقب وجود دارد. موتور در جلوی خودرو قرار گرفته است. خضر دارای وزن ناخالص ۱۶۰۰۰ کیلوگرم، طول ۵.۵۷ متر، عرض ۲.۴۹ متر، ارتفاع ۲.۶۱ متر و فاصله بین دو محور ۳.۰۸ متر است.

خودروی خضر | غول جنگی ارتش ترکیه

حفاظت از خود خضر

خضر بر روی شاسی مونوکوک بدنه V طراحی شده است تا بقای خودرو و خدمه را با انحراف یک انفجار به سمت بالا از یک مین زمینی یا بمب‌های دست ساز (دستگاه انفجاری) افزایش دهد. تمامی شیشه‌های خودرو به گونه‌ای ساخته شده اند که در برابر شلیک اسلحه‌های کوچک ۷.۶۲ میلی متری مسلسل و قطعات نارنجک دستی مقاومت کنند.

خودروی زرهی چرخ دار تاکتیکی  خضر ۴x۴ برای عملکرد بالا در شرایط عملیاتی شدید در مناطق روستایی و شهری برای ۹ نفر طراحی و بهینه شده است. خودرو دارای سطح بالایی از حفاظت بالستیک و مین است.

خودروی خضر | غول جنگی ارتش ترکیه

طبق اعلام شرکت سازنده خودروی زرهی خضر تحت استاندارد‌های ناتو ساخته شده است که قدرت عملیاتی نیرو‌های مسلح و نیرو‌های امنیتی ترکیه را افزایش می‌دهد. تمام آزمایشات از جمله آزمایش انفجار که تحت نظارت یک مؤسسه مستقل مستقر در خارج از کشور انجام گرفت، با موفقیت روی این خودرو انجام شد. خضر در این آزمایش ثابت کرد که دارای حفاظت بالستیک بالا و همچنین مقاومت بالا در برابر مین و مواد منفجره دست ساز است. طی انفجار‌هایی که در زیر خودرو و در کناره‌ها انجام شد دوام خضر فراتر از حد انتظاربود.

موتور خودروی زرهی خضر

خودروی زرهی خضر با قدرت ۴۰۰ اسب بخار که برای عملکرد بالا در شرایط درگیری شدید در مناطق روستایی و شهری طراحی شده است به ویژگی‌هایی مانند عبور از آب، درگیری نزدیک/عقب نشینی، قابلیت مانور برد بالا مجهز است. به منظور سهولت رانندگی در شب، یک ویژگی دید در شب اضافی نیز به سیستم نور چراغ جلو اضافه شده است.

خودروی خضر | غول جنگی ارتش ترکیه

خضر که دارای ویژگی صعود با شیب ۷۰ درصد، قابلیت عبور از آب تا عمق ۱۰۰ سانتی متر، قدرت مانور برتر در شیب جانبی ۳۰ درصد است، می‌تواند به حداکثر سرعت ۱۲۰ کیلومتر در ساعت حرکت کند.

خضر مجهز به برجک ایستگاه سلاح کنترل از راه دورآسلسان ساخت ترکیه است که برای ادغام با وسایل نقلیه تاکتیکی، پست‌های نظارت ثابت، برج‌ها و زیرساخت‌های حیاتی مناسب است.

قابلیت‌های خضر

برجک SARP (ایستگاه سلاح کنترل از راه دور) دارای قابلیت‌ها و گزینه‌های پیشرفته‌ای مانند: قابلیت آتش در حرکت، تصویربرداری در روز و شب، ردیابی خودکار هدف، لیزر فاصله یاب برای بالستیک دقیق، هشدار آخرین دور، پشتیبان گیری مانوئل است.

خودروی خضر | غول جنگی ارتش ترکیه

بسته به نیاز‌های عملیاتی، SARP می‌تواند به مسلسل ۱۲.۷ میلی متری، نارنجک انداز خودکار ۴۰ میلی متری یا مسلسل ۷.۶۲ میلی متری مجهز شود.   خضر دارای ۹ درگاه تفنگ ۴ در هر طرف و ۱ در درب عقب است. این خودرو همچنین مجهز به نارنجک انداز دودزا در بالای خودرو است

تحرک خودروی خضر

خضر از یک موتور دیزلی ۶ سیلندر توربوشارژ Cummins ISL با حجم ۸.۹ لیتر و توان تولید ۴۰۰ اسب بخار (۲۹۸ کیلووات) در ۲۱۰۰ دور در دقیقه استفاده می‌کند. حداکثر سرعت آن ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت و برد آن ۷۰۰ کیلومتر است. این خودرو دارای سیستم تعلیق کاملا مستقل با فنر و ضربه گیر است

تجهیزات خودروی زرهی خضر

وینچ بازیابی، برجک تفنگ، سیستم باد کردن مرکزی تایر، چرخ یدکی، سیستم فیلتر هوا CBRN، سیستم اطفاء حریق خودکار، سیستم اینترکام، ناوبری جی پی اس از لوازم جانبی این خودروی زرهی ساخت ترکیه بشمار می‌روند.

خودروی خضر | غول جنگی ارتش ترکیه

مشخصات فنی کلی خضر

نقش: خودروی زرهی چرخ دار تاکتیکی
کشور مبدا: ترکیه
سازنده: Katmerciler
وزن: ۱۶۰۰۰ کیلوگرم
طول: ۵۵۷۰ میلی متر
عرض: ۲۴۹۰ میلی متر
ارتفاع: ۲۶۱۰ میلی متر
نوع برجک: ایستگاه سلاح کنترل از راه دور آسلسان
خدمه: ۹
قدرت موتور: ۴۰۰ اسب بخار
تسلیحات اصلی: نارنجک انداز ۱۲.۷-۷.۶۲ میلی متری، ۴۰ میلی متری
برد عملیاتی: ۷۰۰ کیلومتر
حداکثر سرعت: ۱۲۰ کیلومتر در ثانیه

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
ناشناس
5
3
پنجشنبه ۰۵ مهر ۱۴۰۳
چرا از ترکیه ، امارات ، قطر ، عربستان و دیگر کشورها عقب ماندیم ؟
قدرت طهماسبی
ایران مشابه آنها را دارد که رو نمی کنند ، همیشه کل تجهیزات نمایش داده نمی شوند تا دشمنان غافلگیر شده و در هاله ای از ابهام بمانند
افشین
احتمالا منظور شما شخص خودتان هست. جهت اطلاع ما از این مدل خودرو دو پلتفرم بهتر داریم‌ . منظورم خودرو امرپ هست. اولی طوفان همینکه واقعا در زیبایی هم از این خودرو برتر هست و همچنین در کاربری. دومی خودرو رعد هست. در کنار این خودروها خودرو رویین ساخت نیروی زمینی هست که بدنه ای ضد گلوله تا گلوله های بیست و سه میلیمتری دارد. خودروهای یوز و کاراکال و چندین مدل دیگر هم ساخت نیروهای مسلح وجود دارد. متاسفانه شما در کنار روحیه خودتحقیری اطلاعات بروز هم ندارید.
ناشناس
چون که میخواهیم مستقل باشیم
خزر
0
1
پنجشنبه ۰۵ مهر ۱۴۰۳
بسیار هم عالی ، هرچقدر کشورهای مسلمان و صد البته دوست و برادر مثل ترکیه که با هم یک ملت هستیم در هر زمینه ای پیشرفت کنند مایه خرسندی است ، بالاخره یک روز خیرش به ما هم خواهد رسید
ترکیه همانطور که در صنایع دفاعی در این چند سال اخیر به صورت جهشی پیشرفت کرده است همان طور هم در تصاحب قلب‌ها موفق بوده است ❤️
قدرت طهماسبی
0
2
جمعه ۰۶ مهر ۱۴۰۳
در برابر حملات هوایی و پهپادی چطوره ، باید مجهز به یک پهپاد جهت شناسایی هوایی ، اشراف اطلاعاتی و میدانی باشد ، باید به نارنجک دودزا جهت ترک میدان همراه با فریب مجهز شود .
قدرت طهماسبی
1
3
جمعه ۰۶ مهر ۱۴۰۳
باید دارای تور سقفی جهت یا قابلیت نصب باشد تا از حملات انتحاری هوایی جلوگیری کند
افشین
0
2
جمعه ۰۶ مهر ۱۴۰۳
با تمام این تفاسیر سطح حفاظتی این خودرو نوشته نشده و احتمالا چندان قابل توجه نیست. دوم اینکه در مقایسه با طوفان و رعد واقعا یک سرو گردن پایینتر هست. از همه مهمتر قیمت تمام شده این خودرو هست که ذکر نشده . قیمت در اقتصاد جنگ حرف اول را میزند.
علی
2
0
جمعه ۰۶ مهر ۱۴۰۳
حیضیر خونده میشه
جنگجو
0
1
شنبه ۰۷ مهر ۱۴۰۳
مرحبا و احسنت بر مهندسین نظامی تورکیه.فوق العاده هستند این امرپ ها طوریکه از شرق آسیا و اندونزي و مالزی گرفته تا در قلب اروپا،انگلستان و آفریقا و آمریکای جنوبی،مقتدرانه در خدمتند.
ایران هم بایستی از محصولات نظامی تورکیه چه زمینی و چه هوایی و دریایی بهره ببرد ??
بهنام
1
1
شنبه ۰۷ مهر ۱۴۰۳
اون دوستانیکه میگن ما ایرانیها نیز بهتر از اینش رو داریم میگم اگه مثل همین خودروهای ایرانخودرو و سایپا باشه که کیفیت آشغالی دارند بس مون هست
هیچکس .
2
1
دوشنبه ۰۹ مهر ۱۴۰۳
این خودروهای جنگی رو ساختنش فقط برای عشق حال تفریحات افسران ارتشی که باهاش بروند آفروید کنند بساط عشق حال تفریحشون رو هم داخل جعبه می گذارن می زنند به دل کوه دشت جنگل با رفقاشون رو حساب مانورهای جنگی ارواح عمه هاشون این خودروها اگر جنگی بود لاستیک تایرش نقطه ضعفشه با چندتا شلیک دشمن پنچر میشه زمینگیر میشه باید وابسته پنچرگیری کنه چندتا سربازان با خودشون می برن برای پنچر گیری البته اگه زنده بمونن وقتی پیاده میشن اینها فقط برای تفریحات ارتشیان خوب است باهاش بروند شکار و ماهیگیری و از طبیعت لذت ببرن اگر نه خودروی جنگی این همه ضعف مشهود درش وجود ندارد . افتااااااااااااااااااااااااااااااااااااد حالا برو دو تا روشن شید .
مهدی
0
1
شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳
حالا چرا خضر گذاشتن اسمشو ؟ ربطی به دریا خزر داره آیا ؟ یا ربطی به قوم خزر که در شمال ایران بودن داره ؟ اگه ربط داشته باشه ما هم باید یه امرپ بسازیم اسمش رو بذاریم وان
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ بازتاب حادثه تروریستی تهران در الجزیره انگلیسی

عکس/ ترافیک شدید در بزرگراه‌های تهران

عکس/ استقبال قاضیِ مقیسه از حمید نوری

فیلم/ بارش شدید برف سعادت آباد را سفید پوش کرد

عکس/ تمرین تیم استقلال در کمپ ناصر حجازی

قاضی علی رازینی کیست؟/ از چهره‌های مهم قضایی که امروز ترور شد

گاندو دوباره به تلوزیون می‌آید

فیلم/ سخنان ۲۵ روز پیش قاضی مقیسه چه بود؟

فیلم/ علی رازینی درباره ترورش چه گفته بود؟

موضع پزشکیان در مصاحبه با NBC سازنده، منطقی و عزتمندانه بود

محمد مقیسه کیست؟/زندگی قاضی جنجالی دستگاه قضایی؛ از آغاز تا ترور

فیلم/ دکوراسیون مدرن خانه شبنم مقدمی در برج لاکچری تهران

آرمان رمضانی از استقلال جدا شد

اینفوگرافی/ ۱۰ استارتاپ بزرگ ایران با ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان

فیلم/ تایید حضور نیروی نفوذی در ترور دو قاضی

عکس/ پوشش برف در ایران از نگاه ناسا

تکذیب ادعای بازداشت کارکنان دیوان عالی کشور

معرفی مشخصات نارنجک انداز ایکس ام۲۵

عکس/ نمایی از ساختمان محل ترور ۲ قاضی دیوان عالی کشور

عکس/ استوری احساسی بهنوش بختیاری در اینستاگرام غوغا کرد

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

متن معاهده راهبردی ایران و روسیه + جزییات

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت طلا به سقف ۶ هفته اخیر رسید

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

بهرام سکان یا بهرام سوم کیست؟/ یکی از شاهان ساسانی که سلطنتش کوتاه بود

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

تکذیب ادعای ترور قاضی حسینعلی نیری

فیلم/ جزئیات ترور دو قاضی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

افزایش دوباره قیمت مرغ از این تاریخ

فیلم/ انتقال پیکر قضات و فرد ضارب بعد از حادثه امروز تیراندازی

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور قبلی قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا

بانک دی، پیشتاز در وصول مطالبات

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران ادامه دارد

معرفی خودرو مرسدس بنز S کلاس با موتور V ۱۲ + عکس

با همت و تلاش، کارنامه درخشانی را در ویترین نگاه مردم بگذاریم

آتش‌سوزی مهیب در یکی از بیمارستان‌های مشهد

فیلم/ اولین تصاویر از محل ترور دو قاضی در تهران

آینه صنعت پتروشیمی در ایران پتروکم/ شریعتمداری صدای صاحبان صنایع را شنید

تأکید محمد کبیری بر میزبانی شایسته از گردشگران نوروزی کیش

عکس/ حرم حضرت معصومه (س) در دوران قاجار ۱۲۹ سال پیش

حضور بیمه البرز در نمایشگاه تخصصی صنایع دریایی و دریانوردی ایران