تاریخ انتشار: ۱۳:۴۹ - ۰۸ آبان ۱۴۰۳

همه برنامه‌های تلویزیونی در افغانستان صوتی می‌شوند!

وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان به تدریج ممنوعیت پخش تصاویر موجودات زنده در رسانه‌های افغانستان را اجرایی می‌کند و تاکنون در چندین ولایت نیز محدودیت‌هایی در این زمینه اعلام شده است.

همه برنامه‌های تلویزیونی در افغانستان صوتی می‌شوند!

اقتصاد۲۴- وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان به تدریج ممنوعیت پخش تصاویر موجودات زنده در رسانه‌های افغانستان را اجرایی می‌کند و تاکنون در چندین ولایت نیز محدودیت‌هایی در این زمینه اعلام شده است.

خبرگزاری فرانسه روز دوشنبه ۷ آبان (عقرب) اعلام کرد که از حدود دوهفته پیش، وزارت امر به معروف و نهی از منکر در این زمینه جلساتی با خبرنگاران در ولایت‌های مختلف برگزار کرده است. آن‌ها به کارکنان رسانه‌ای اطلاع داده‌اند که ممنوعیت ضبط و پخش تصاویر موجودات زنده از جمله انسان‌ها و حیوانات مطابق قانون اخیر به تدریج اجرا خواهد شد

تلویزیون در دوران قبلی حاکمیت طالبان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ به طور کامل ممنوع بود، اما از زمان سقوط دولت جمهوری پیشین در سه سال پیش تاکنون قانونی در این زمینه وضع نشده است.

در صورت اجرایی شدن این قوانین افغانستان به تنها کشور با اکثریت مسلمان تبدیل خواهد شد که چنین ممنوعیت‌هایی را اعمال می‌کند.

یک خبرنگار در ولایت دایکندی در مرکز افغانستان در این زمینه به خبرگزاری فرانسه گفت: «من احساس بسیار بدی در این مورد دارم. عکس‌برداری و تصاویر بخشی جدایی‌ناپذیر از روزنامه‌نگاری است.»

او که به دلیل ترس از پیامدها، از ذکر نامش خودداری کرده، گفته پس از اعلام اخیر وزارت امر به معروف و نهی از منکر، رسانه‌ها در دایکندی تنها مجاز به ضبط صدای رویداد‌ها هستند.

او افزود: «علاوه بر این، با اجرای کامل این قانون، بسیاری از افرادی که در رسانه‌ها کار می‌کنند شغل خود را از دست خواهند داد.»

با این حال، هنوز ممنوعیت کامل اعمال نشده است و بسیاری از وزارت‌خانه‌ها و مقامات دولتی در کابل به انتشار تصاویر از مردم ادامه داده‌اند.

سلینیا مرسیه، رئیس میز جنوب آسیا در سازمان گزارشگران بدون مرزبه خبرگزاری فرانسه گفت: «به نظر می‌رسد رهبر طالبان (هبت‌الله آخوندزاده) و همپیمانانش در قندهار می‌خواهند همان سیاست طالبان در دهه ۹۰ را که تصاویر موجودات زنده را ممنوع کرده بود، اعمال کنند.» 


بیشتر بخوانید:عکس/ مرز جدید ایران و افغانستان با دیوار بتنی ۴ متری


او با این حال افزود: «برخی از مقامات طالبان به نظر نمی‌رسد که با این محدودیت‌های جدید موافق باشند.»

او همچنین گفت: «اعمال محدودیت‌های بیشتر ممکن است به نارضایتی در میان جامعه منجر شود که تا پیش از این تحت تأثیر ممنوعیت تحصیل دختران، حقوق زنان و بسیاری از اقدامات دیگر قرار گرفته است.»
«به تدریج اجرا می‌شود»

وزات امر به معروف و نهی از منکر طالبان مدیریت برنامه‌ها برای به‌اجرا درآوردن این قانون را به عهده دارد. دو هفته پیش، سیف‌الاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان گفته بود که ممنوعیت تصاویر موجودات زنده «به تمام افغانستان مربوط می‌شود… و به تدریج اجرا خواهد شد.»

از آن زمان، در چندین رویداد که توسط مقامات طالبان و عمدتاً وزارت امر به معروف و نهی از منکر و نیز سایر وزارت‌خانه‌ها و دفاتر استانداری برگزار شده، و همچنین در برخی رویداد‌های خصوصی، طالبان به‌طور صریح عکاسی و فیلم‌برداری را منع کرده‌اند.

روز چهارشنبه، مقامات امر به معروف و نهی از منکر در استان پرجمعیت ننگرهار به خبرنگاران گفتند که «تک تک مواد این قانون بر اساس مبانی اسلام تعیین شده و همه موظف به اجرای آن هستند».

روز جمعه، خبرنگاران در ولایت هلمند به خبرگزاری فرانسه گفتند که به آن‌ها نیز در مورد عکس‌برداری و فیلم‌برداری از موجودات زنده هشدار داده شده است.

در کابل، وزارت امر به معروف و نهی از منکر از رسانه‌ها دعوت کرد تا در نشستی با رهبران محلی، مشابه آن‌هایی که در پنج ولایت دیگر برگزار شده بود، شرکت کنند. در آن نشست، تنها ضبط صوت مجاز بود و از خبرنگاران خواسته شد که تلفن‌های خود را کنار بگذارند.

فردی که در ولایت بدخشان برای گرامیداشت یحیی سنوار، رهبر کشته شده حماس یک گردهمایی برگزار کرده بود، به خبرگزاری فرانسه گفت که این رویداد تنها به‌دلیل اعتراض مقامات وزارت امر به معروف و نهی از منکر به تصویر سنوار در یک پوستر لغو شد.

در تخار، ولایت همجوار بدخشان، دست کم دو کانال تلویزیونی محلی از دو هفته پیش به پخش تصاویر موجودات زنده پایان داده و به‌جای آن لوگو یا مناظری با صدای ضبط شده را نمایش دادند.

اکنون که سه سال از به قدرت رسیدن طالبان می‌گذرد، افغانستان در سیاهه آزادی مطبوعات گزارشگران بدون مرز، ۵۶ پله سقوط کرده و در میان ۱۸۰ کشور، رتبه ۱۷۸ را دارد.

مقامات محلی در قندهار، خاستگاه طالبان، مدت‌هاست که از گرفتن عکس و فیلم در رویداد‌ها منع شده‌اند.

طبق گزارش روز پنجشنبه گزارشگران بدون مرز، پخش برنامه خبری تلویزیون ملی افغانستان در قندهار از حدود دو ماه پیش متوقف شده است.

بزرگترین شبکه تلویزیونی افغانستان یعنی طلوع و نیز شبکه دولتی تلویزیون ملی افغانستان همچنان به نمایش مردم و حیوانات ادامه می‌دهند.

سلینیا مرسیه هشدار داد که «بیم جدی وجود دارد که روزی این ممنوعیت به طور کامل در کشور برقرار شود» و خاطرنشان کرد که از دوران اول حاکمیت طالبان تاکنون زمانه تغییر کرده و امروزه گوشی‌های هوشمند و تلویزیون در همه جا وجود دارد.

او گفت: «پارادوکس جالبی است که ما می‌بینیم رهبران طالبان خودشان از رسانه‌های سمعی و بصری برای ارتباط و ترویج خودشان استفاده می‌کنند.»

با این حال به نظر می‌رسد برخی از بخش‌های حکومت طالبان به قانون ممنوعیت خودشان پایبند هستند و مثلا سخنگوی وزارت آموزش عالی از حدود یک ماه پیش تاکنون تنها تصاویر ساختمان‌ها و مناظر را منتشر کرده است.

منبع: جماران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ چهره خاص حاج قاسم، سردار رشید، قالیباف، رضایی و شمخانی ۲۴ سال پیش

عکس/ ژست صمیمی مهدی هاشمی، فردین، داوود رشیدی و کیومرث پوراحمد ۳۴ سال پیش در یک دورهمی

عکس/ چهره جوان منوچهر وثوق ۵۲ سال پیش در کنار همسر اول اش لیدا دانشور

تعطیلات ناگهانی؛ عقب‌نشینی در بحران یا عقب‌ماندگی اقتصادی؟/ هر روز تعطیلی، ۲۵.۵ هزار میلیارد تومان خسارت برای اقتصاد ایران

عکس/ سلفی جدید محمدرضا گلزار با حیوان خانگی بامزه‌اش

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۸ مرداد ۱۴۰۴/ قیمت طلا روی مرز حساس

پیش بینی قیمت دلار امروز ۸ مرداد ۱۴۰۴/ شرط مهم برای کاهش قیمت دلار

مرگ دلخراش سه کودک براثر انفجار در مرند+ عکس

فیلم/ تغییر چهره شوکه کننده بهاره رهنما در یک جشنواره

تهران شهر بی‌خانمان‌های متحرک؛ رانندگانی که در پرایدشان زندگی می‌کنند

فیلم/ جزئیاتی دقیق از لحظه انفجار خانه و ترور شهید طهرانچی

عکس دیده نشده و کمیاب از شهیدان حاج قاسم سلیمانی و فواد شکر در بیروت

اظهارات سفیر ایران در تونس درباره وعده صادق ۴

دستور دادستانی به سایپا

فیلم/ مکالمه بامزه ایرج طهماسب با پسر بهرام رادان

دولت فردا احتمالاً تعطیلی یک‌هفته‌ای اعلام می‌کند

عکس/ ژست صمیمی بهنام بانی با آل پاچینو با استایل گنگ

فیلم/ لحظات تکان دهنده از شادی یک خانواده در غزه برای یک کیسه آرد

فردا در این استان صدای انفجار شنیده می‌شود

فیلم/ عراقچی: هنوز چیز خاصی در مورد مذاکرات تنظیم نشده

محکومیت عبدالرضا داوری به ۶ ماه حبس و شلاق

عکس/ کیلیان امباپه شماره ۱۰ جدید رئال مادرید

عکس/ المیرا شریفی مقدم و شهربانو منصوریان در دیدار با رهبری

وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان واریز شد!

عکس/ زینب و نرجس سلیمانی در دیدار با رهبری

تونل توحید امشب هم مسدود می‌شود

عکس/ بنز متفاوت شهرداری در تهران جلب توجه کرد

هزینه خاموشی‌های مکرر بر دوش دکل‌های ارتباطی؛ ارتباطات در سایت ناترازی‌ها

ساعات کاری ادارات این استان کاهش یافت

عکس/ محسن افشانی و جواد قارایی در دیدار امروز با رهبری

تیم والیبال نوجوانان ایران، مغلوب ایتالیا شد

اینفوگرافی/ گزیده بیانات رهبری در مراسم بزرگداشت شهدای جنگ ۱۲ روزه

عکس/ حضور آزیتا ترکاشوند و بهمن دان در دیدار امروز با رهبری

عراقچی فردا به تاجیکستان می‌رود

افزایش صادرات برنج پاکستان به ایران

قیمت گوشت خورشتی به کیلویی ۱.۵ میلیون رسید

فیلم/ پادشاه عربستان پس از مدت‌ها غیبت آفتابی شد

واکنش تند وزیر ورزش به تصمیم پرسپولیس و استقلال

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

بازداشت عوامل حمله به سرنشینان خودرو در ساری

نامگذاری ۹ معبر تهران به نام شهدای جنگ ۱۲ روزه

خبر مهم درباره استرداد لایحه جنجالی فضای مجازی

شرط پرداخت کالابرگ الکترونیک مرداد ۱۴۰۴ اعلام شد

فیلم/ جزییات انهدام باند مخوف مامور قلابی در تهران

عکس/ استایل شیک همسر علیرام نورایی در کافه‌ای لوکس با اکسسوری‌های خاص

این غذاها شما را لاغر می‌کند

فیلم/ حمایت تمام قد بازیگر زخم کاری از مردم غزه

بزرگداشت شهدای جنگ ۱۲ روزه با حضور رهبری

فیلم/ لوکیشن منزل رحمان در سریال خاطره‌انگیز سه در چهار