تاریخ انتشار: ۱۶:۳۵ - ۱۳ آبان ۱۴۰۳

ماجرای ردیابی حسن نصرالله با واکسن کرونا

رئیس پژوهشگاه رویان که با صحبت‌ درباره امکان ردیابی افراد از طریق واکسن کرونا موجی از حواشی را در رسانه‌ها ایجاد کرد، در این خصوص توضیح داد

ماجرای ردیابی حسن نصرالله با واکسن کرونا

اقتصاد۲۴-یکشنبه ۶ آبان دکتر عبدالحسین شاهوردی متخصص جنین‌شناسی و درمان ناباوری و رئیس پژوهشگاه رویان در برنامه «سلام صبح بخیر شبکه ۳ سیما» شرکت کرد. دختر جوان مجری برنامه از وی پرسید: «گفته می‌شود اسرائیل از طریق واکسن‌های کرونا که قبلا زده شده، می‌تواند متوجه شود افراد کجا حضور دارند و یک جور‌هایی آدم‌ها را کدگذاری کرده است و این مساله بعد از به شهادت رسیدن سید عزیرمان «سید حسن نصرالله» بسیار مطرح شده است، چقدر این موضوع صحت دارد؟»

دکتر شاهوردی نیز در پاسخی عجیب به مجری تلویزیون گفت: «این ادعا می‌تواند درست باشد، چون امروز در بحث بیوتکنولوژی و دستکاری سلولی می‌تواند خیلی اتفاقاتی که زمانی غیرممکن بود، ممکن شود.»

بیان این جمله به‌سرعت موج بزرگی در رسانه‌ها ایجاد کرد و از یک طرف کام گروه‌های ضد واکسن را شیرین کرد و از طرف دیگر سوژه جذابی برای رسانه‌های فارسی زبان خارج از کشور به وجود آورد که بدون هیچ کار اضافه‌ای فقط با تکرار این بیان دکتر شاهوردی وضعیت علمی ایران را زیر سؤال بردند.

جمله من یک «اما» هم داشت که...

رئیس پژوهشگاه رویان در واکنش به حواشی و جنجال‌ها پیرامون صحبت‌های وی گفت: برنامه‌ای که من در آن شرکت کردم یک برنامه علمی درباره سلول‌های بنیادی بود، مسائل مختلفی از جمله ژن درمانی در این برنامه مطرح شد که امروز درمان‌های جدیدی را در دنیا راه انداخته است، اما یکباره در آخر مصاحبه مجری برنامه بحثی را مطرح کرد و من هم در جواب گفتم این ادعا می‌تواند درست باشد. این جمله من یک «اما» هم داشت که دیگر نگذاشتند بگویم، اما باید بگویم این بحث‌ها باعث می‌شود جلوی رشد دانش گرفته شود.

وی افزود: بعد از صحبت‌هایم در این برنامه، ۲،۳ گروه موضع گرفتند؛ یک گروه ضد انقلاب بودند که در ایران اینترنشنال کلی بد و بیراه گفتند. اما واقعا اکنون با علم امروز چنین امری امکان‌پذیر نیست که با استفاده از واکسن کرونا بتوانند افراد را رصد کنند. هر چند در تولید واکسن ـ از جمله واکسن کرونا ـ تکنولوژی‌های جدیدی مثل فناوری mRNA رشد کرده و علوم جدید شکل گرفته است، اما امروز هم با این علوم جدید در دنیا امکان تولید چنین واکسنی که بتوان از طریق آن انسان‌ها را رصد کرد، وجود ندارد.

این متخصص جنین‌شناسی اظهار کرد: به طور مثال واکسن یک نشانگری (مارکری) داشته باشد که از طریق هوا بتوان انسان‌ها را رصد یا شناسایی کرد. امروز نیز امکان تولید واکسن با چنین مشخصه‌ای در دنیا وجود ندارد. کسی از آینده خبر ندارد، اما امروز چنین فناوری در دنیا وجود ندارد.


بیشتر بخوانید:فیلم/اولین تصاویر از محل خاکسپاری سیدحسن نصرالله


در دام سؤال مجری افتادم

دکتر شاهوردی گفت: در هر صورت تخصص من جنین‌شناسی است و از حرف‌های من سوءاستفاده شد. از حرف‌های من گروه‌های مختلفی سوءاستفاده کردند در مقابل گروهی از متخصصان و افراد علمی، گروهی هم افراد غیر علمی و مقابل آن‌ها بودند که از حرف‌های من سوءاستفاده کردند.

رئیس پژوهشگاه رویان افزود: متاسفانه من در دام سوال مجری افتادم. سوال اصلا درست نبود. واقعا صحبت من تایید سوال مجری نبود و همان‌طور که در مثل می‌گویند، خیاط هم در کوزه افتاد. بالاخره برنامه زنده بود، وقت نبود. در برنامه‌های زنده تلویزیونی این نوع اتفاقات می‌افتد. به هر حال این سوژه داغ روز سبب خیر شد که من از این به بعد در مصاحبه‌ها بیشتر احتیاط و دقت کنم. من کار می‌کنم و مسئول هستم، اما یاد گرفتم که از این بعد بیشتر احتیاط کنم.

در واقع جواب من به آن سوال منفی است

وی ادامه داد: تاکید می‌کنم واقعا پاسخی که من دادم، مبنای آن تایید سوال نبود. چون این حرف امروز هیچ مبنای علمی ندارد. بحث من این بود این ادعا‌ها مثل فیلم‌های تخیلی است. با علم امروز کسی می‌تواند فرد دیگری را رصد کند که جسم جامدی را با یک اندازه مشخص بتواند وارد بدن فرد دیگر کند و آن را در جای خاصی از بدن فرد قرار دهد. مثلا امروز با یک کپسول که وارد معده یک بیمار می‌کنند، می‌توانند تمام دستگاه گوارشی فرد را تصویربرداری کنند. لازمه آن این است که یک فرستنده و یک گیرنده باشد و بتواند با سیستم بیرون ارتباط پیدا کند. اما با علم امروز امکانپذیر نیست که بتوان با یک واکسن مایع، کسی را رصد کرد.

دکتر شاهوردی گفت: بدیهی است چنین حرف‌هایی اشتباه است. کسی از آینده خبر ندارد، اما با دانش امروز اصلا این بحث مبنا ندارد که با استفاده از واکسن بتوان کسی را شناسایی کرد. در واقع جواب من به آن سوال منفی است، اما در آن برنامه زنده جوری القا شد که گویی من تایید کردم، در حالی که اصلا قصد من تایید سوال مجری نبود. ولی قبول دارم که از مجری رو دست خوردم و واقعا منظور من تایید سوال مجری نبود.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/صداوسیما با کپی‌برداری از پشه چهره ترامپ را نقاشی کرد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ حضور بازیکنان تیم والیبال بانوان ایران در امامزاده صالح

اینفوگرافی/ درصد رشد جمعیت در ایران، اروپا، آمریکا و خاورمیانه

تکلیف حضور احمد نوراللهی در پرسپولیس مشخص شد

عکس خبرگزاری فرانسه از مراسم رمی جمرات

عکس/ واکنش کاربران فضای مجازی به گاف ایران اینترنشنال در مورد فرزند رهبر انقلاب

عکس/ ساعت خاص و ۱۰ میلیاردی طارمی جلب توجه کرد

عکس/ استایل اروپایی چند جوان گیلانی ۴۹ سال پیش در بلوار گلسار رشت

عکس/ مراسم تشییع رضاخان ۸۱ سال پیش در قم

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/دست‌نوشته جالب در یک سوپرمارکتی خطاب به نوجوان‌ها

عکس جدیدی که نفیسه روشن در اینستاگرام منتشر کرد

سوار تاکسی مرگ نشوید!

عکس بازیگر جذاب سریال پرنده سحرخیز در یک کافه

مبلغ وام ازدواج ۱۴۰۴ چقدر است؟

عکس/اتفاق تلخی که داغ المیرا شریفی‌مقدم را تازه کرد

طارمی: بعد از ۱۰ نفره شدن کارمان سخت شد

عکس/چراغ هشدار برای ایران در دوحه روشن شد!

عکس/رکورد عجیب قلعه‎‌نویی مقابل قطر!

شاگردان ژنرال در قطر مجازات شدند

چالش‌ها و نوع پرداخت دستمزد به «قصه گو‌های هالیوود»/ شغل مرموز صنعت سینما چه ویژگی‌هایی دارد؟

عکس/مچ‌بند مشکی ملی‌پوشان به احترام الهه

قیمت و مشخصات ولوو XC۹۰ مدل ۲۰۲۵ منتشر شد

گروسی برای دیدن عراقچی دو ساعت منتظر ماند!

خبر مهم تهران تایمز از تصمیم غافلگیرکننده ایران

عکس/گران‌ترین جدایی تاریخ رقم خورد!

عکس/پیغام غم‌انگیز الهه حسین‌نژاد به عموپورنگ

ایلان ماسک: بدون من ترامپ انتخابات را می‌باخت

تیم ملی ایران از جام جهانی آمریکا حذف شد؟

ترکیب تیم ملی فوتبال ایران مقابل قطر

عکسی که ثابت می‌کند علی کریمی در اصفهان است

خبر پزشکی قانونی درباره معاینه الهه حسین نژاد

یک امام جمعه درگذشت

عکس/نکته‌ای درباره ظاهر قاتل الهه حسین‌نژاد

دکترای افتخاری نتانیاهو به احمدی‌نژاد رسید!

فیلم / واکنش رونالدو به شعار مسی مسی توسط هواداران آلمان

کرملین: پوتین آماده ورود به حل مسئله هسته‌ای ایران است

تشخیص بیماری قلبی در چند ثانیه

ترامپ به دنبال لغو اعتبار دانشگاه کلمبیا است

سگ گردانی در لواسانات ممنوع شد

جمیله علم الهدی در انتصابات دولت رئیسی دخالت می‌کرد؟

عکس متفاوتی که از سردار قاآنی ثبت شد

فرمان جدید ترامپ علیه تمام ایرانی‌های دنیا

پیام تسلیت باشگاه پرسپولیس برای قتل الهه حسین نژاد

حواشی خبرساز درباره ماشینی که الهه حسین‌نژاد سوار شد

شکایت ایران از ادعای آژانس درمورد ضبط اسناد محرمانه بازرسان

گفت‌وگوی تلفنی رئیس جمهور و ولیعهد عربستان

تکلیف حضور احمد نوراللهی در پرسپولیس مشخص شد

برادر زن سیدورف در استقلال پست گرفت؟!

شرط سنی برای دریافت پروانه کسب حذف شد

رسوایی ورزشکاران دوومیدانی پای وزیر ورزش را به مجلس کشاند

احتمال توفان تندری در تهران از امروز

دو بازیکن مطرح پرسپولیس مازاد شدند

استقلال اولویت اول لژیونر ایرانی نیست!

بانک مرکزی بازار مسکن را از وزارت راه و شهرداری ربود؟

افزایش قیمت لبنیات ادامه دارد+ جدول

بابایی‌کارنامی: با حمایت دولت و در یک فضای آرام باید صنایع بزرگ را به سمت راه‌اندازی نیروگاه‌ها سوق داد

عکس/ آیت الله جنتی ۴۴ سال پیش در کنار رهبر انقلاب و هاشمی رفسنجانی

شرط سازمان بورس برای توسعه فعالیت صندوق‌های اهرمی چیست؟

تکرار یک اشتباه در اصفهان؛ گورستان هزار ساله را برای عبور کابل برق کندند