تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۲۵ آبان ۱۴۰۳
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

اوضاع اجاره مسکن در اسپانیا هم وخیم است؛ زندگی در قایق برای فرار از اجاره/ روایت پیرمرد ۸۲ ساله از زندگی قایقی

در لاس پالماس در کشور اسپانیا افزایش قیمت مسکن ده‌ها نفر را مجبور به زندگی در قایق‌های لنگر انداخته کرده، این در حالیست که چنین کاری مغایر با مقررات محلی قلمداد می‌شود.

زندگی در قایق در اسپانیا

اقتصاد ۲۴- لاس پالماس مارینا که در شهر لاس پالماس به عنوان "اسکله‌ای تفریحی" شناخته می‌شود نه تنها با داشتن ۱۴۰۰ نقطه پهلوگیری بزرگ‌ترین اسکله تفریحی در جزایر قناری در اسپانیا است بلکه در طول دهه‌های متمادی به مکانی محبوب به دلیل جای دادن کلاب‌های شبانه و رستوران‌ها و هم چنین یک سبک زندگی برای ده‌ها نفر تبدیل شده است.  

همان طور که "آنتونیو" از طریق "واتس آپ" به "ال پائیس" توضیح می‌دهد ناگهان در یک روز برخی از ساکنان ان منطقه به این نتیجه رسیدند که "زندگی در خشکی دیگر برایشان یک گزینه نیست".

او می‌گوید: "من رویایی داشتم؛ اینکه یک قایق خریداری کرده و بر روی آن زندگی کنم". با این وجود، سایرین چنین داستان الهام بخشی را تعریف نمی‌کنند. برای آنان تبدیل قایق به خانه آخرین راه حل پس از افزایش قیمت‌ها در بازار املاک بوده است. "رافائل" ۸۲ ساله است. او در سال ۲۰۰۸ میلادی بازنشسته شد. او سه دهه پایانی زندگی حرفه‌ای اش را به عنوان روزنامه نگار گذراند و به عنوان خبرنگار آزاد با حقوق حق التحریری زندگی می‌کرد. او شانه هایش را بالا می‌اندازد و می‌گوید: "هیچ کس نمی‌خواست با من یک قرارداد کاری معمول امضا کند. ناگهان متوجه شدم با حقوق بازنشستگی ماهانه ۵۰۰ یورویی (۵۴۰ دلاری) بازنشسته شده‌ام".

او ۹ سال در آپارتمان یکی از دخترانش زندگی کرد، اما در سال ۲۰۱۷ میلادی تصمیم گرفت از شر آپارتمانش خلاص شود. رافائل در آن زمان متوجه شد با درآمدی که دارد یافتن جایی در بازار املاک برایش غیر ممکن است. او می‌گوید: "خوشبختانه با دخترم توافق کردم که اگر توانستم آپارتمان را بیش‌تر از قیمتی که او می‌خواهد بفروشم مابه التفاوت قیمت را برای خود بردارم. این میزان در نهایت ۲۰ هزار یورو یا ۲۲ هزار دلار بود".  

یکی از دوستان رافائل این ایده را مطرح کرد که او می‌تواند روی قایق زندگی کند. او در نهایت یک قایق ۹ متری را با یک فرانسوی که قصد ترک مجمع الجرایز اسپانیایی و بازگشت به کشورش را داشت معامله کرد. رافائل از آن زمان به این سو در قایق زندگی می‌کند.  

"نین" یک ملوان اسپانیایی ۶۰ ساله به خبرنگار "ال پائیس" می‌گوید: "بسیاری از مردم قایق‌های قدیمی و فرسوده را خریداری می‌کنند، زیرا این تنها گزینه‌ای است که به دلیل وضعیت مسکن پیش روی خود دارند. شما می‌توانید آنان را هر روز در اینجا ببینید".  

یکی از آن افراد که می‌خواست نامش فاش نشود به "ال پائیس" می‌گوید تصمیم گرفته در قایق زندگی کند، زیرا توانایی پرداخت اجاره بهای مسکن را ندارد. او می‌گوید: "من به سختی حداقل دستمزدی دارم. با این پول در کجا می‌توانم زندگی کنم؟ فقط در اینجا در این قایق امکان زندگی دارم. من در این قایق می‌توانم زندگی آبرومندانه‌ای داشته باشم. در اینجا هیچ کس را هم اذیت نمی‌کنم. مشکل آن است که مقام‌های محلی می‌خواهند ما را از اینجا بیرون کنند".  


بیشتر بخوانید: ارزان‌ترین و گران‌ترین قیمت اجاره در شهر‌های اروپایی


جمعیت جزایر قناری طی ۲۵ سال اخیر ۲۶ درصد افزایش یافته است. این مجمع الجزایر اکنون خانه نزدیک به ۲.۲ میلیون نفر است. مهاجرت عمدتا از سایر نقاط اسپانیا یا از کشورهایی، چون ایتالیا (با بزرگ‌ترین جمعیت مهاجر در ۴۹۹۸۷ نفر) یا بریتانیا (با ۲۹۶۳۱ نفر جمعیت مهاجر) دلیل اصلی رشد جمعیت آن منطقه بوده است. این افراد در آنجا ساکن می‌شوند، زیرا شرایط زندگی در آنجا آنان را به سوی خود جذب می‌کند. این تغییر جمعیتی همراه با افزایش غیرقابل توقف گردشگری باعث افزایش انفجاری اجاره دهی خانه‌ها و در کنار سایر عوامل بازار مسکن را تحت فشار قرار داده و یافتن مسکن را برای ساکنان آن منطقه دشوار ساخته است. این موضوع یکی از عوامل تاثیرگذار در اعتراضات بزرگی بود که در بهار گذشته در آن منطقه رخ داد.

زندگی در قایق در اسپانیا

قیمت اجاره بها در اسپانیا

در فاصله ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی قیمت اجاره بها در جزایر قناری چهارمین منطقه گران اسپانیا پس از جزایر بالئاری، مادرید و کاتالونیا افزایشی ۹ درصدی داشته است. در سان بارتولومه د تیراخانا شهر توریستی اصلی جزایر قناری میانگین قیمت مسکن ۲۲۰ دلار بازای هر فوت مربع متراژ خانه است که فاصله چندانی با میانگین قیمت مسکن در شهر‌های بزرگی همچون مادرید و بارسلون ندارد. 

در ناحیه آرونا در جزیره تنریف در اسپانیا این میانگین قیمت در حدود ۲۰۰ دلار است. نتیجه آن که در سراسر جزایر قناری در حومه شهر‌ها زاغه‌هایی ایجاد شده‌اند که در آن بسیاری از کارگران هتل‌ها و رستوران‌ها در خانه‌هایی نامرغوب یا در خانه‌های با وسایل شخصی خود زندگی می‌کنند.  

"رافائل" توضیح می‌دهد که مبلغی که او هزینه می‌کند کم‌تر از ۱۰۰ یورو (۱۱۰ دلار) در ماه است. او می‌گوید: "من در مرکز لاس پالماس اینگونه زندگی می‌کنم. در مقایسه با بازار فعلی مسکن این قیمت بالایی نیست و هزینه آب و برق را نیز شامل می‌شود". صاحبان قایق همچنین می‌توانند از خدمات روی اسکله استفاده کنند که دوش آب گرم و حمام را نیز شامل می‌شود." رافائل می‌گوید: "در نتیجه، همه وسوسه می‌شوند که در بندر دنبال قایقی برای زندگی بگردند".  

با این وجود، به چندین دلیل تقلید از سبک زندگی "رافائل" برای آن افراد وسوسه شده دشوار خواهد  بود. نخست آن که آنان باید منتظر درآمدن نامشان از فهرست انتظار بیش از صد نفره برای دستیابی به قایقی برای زندگی باشند، زیرا لاس پالماس مارینا ارزان‌ترین قیمت پهلوگیری در اسپانیا را دارد و قیمت‌ها در سایر اسکله‌ها بیش‌تر است.  

زندگی در قایق، قانونی است؟

اما شاید بپرسید آیا زندگی در قایق از لحاظ حقوقی قانونی محسوب می‌شود؟ "کارلوتا زاپاتا" وکیل دادگستری به "ال پائیس" می‌گوید: "قانون بندر تبدیل قایق به خانه و محلی برای زندگی را ممنوع نکرده است. با این وجود، شما باید نسبت به برداشت و تفسیر اداره بنادر از مقررات آگاه باشید. برخی از مقررات می‌توانند باعث ایجاد محدودیت‌هایی در این زمینه شود. دومین کاری که برای زندگی در قایق باید انجام دهید آن است که بسیاری از شهرداری‌ها به سندی از اداره بنادر نیاز دارند که اثبات کند شما در یک تفرجگاه دریایی زندگی می‌کنید". 

این شرط دستکم در  لاس پالماس در جزیره گرن کاناریا یک مانع محسوب می‌شود. از آنجایی که اداره بندر لاس پالماس به این رویه نگاه مثبتی ندارد از سال ۲۰۱۹ میلادی این امکان را در احکام صادر شده خود ممنوع کرده است. سخنگوی مدیریت آن اسکله می‌گوید این ممنوعیت به چند دلیل موجه است و می‌افزاید: "تفرجگاه‌ها به طور کلی برای استفاده مسکونی دائمی طراحی  نشده یا در نظر گرفته نشده اند و از نظر ایمنی می‌توانند برای زندگی خطرناک باشند".  

"نین"، اما نسبت به این سختگیری گلایه‌مند است و می‌گوید اگر بیش از شش ماه در قایق زندگی کنید آنان می‌توانند شما را از آنجا بیرون کنند. این ملوان می‌گوید که مقام‌های محلی یکبار سعی کردند او را از قایق بیرون کنند و گفته بودند طول قایق او از ۹ متر و ۷۵ سانتی متر بیش‌تر است. او در نهایت در کشمکش حقوقی پیروز شد و به قایق خود بازگشت جایی که برای زندگی در آن حدود ۱۶۲ دلار در ماه پرداخت می‌کند. او می‌افزاید: "مشکل واقعی آن است که مسئولان می‌خواهند اینجا را به یک مرکز خرید تبدیل کند و قایق‌ها برایشان کم اهمیت‌ترین موضوع هستند".  

کسانی که در بنادر زندگی می‌کنند می‌گویند قایق‌هایشان آلونک نیستند و در واقع گهگاهی قایقرانی می‌کنند. بدنه، بادبان‌ها و موتور‌های قایق‌هایشان نیز موید این ادعا هستند و نشان می‌دهند که همه چیز عالی کار می‌کند. "رافائل" در این باره می‌گوید: "شرایط مرا مجبور کرد به اینجا نقل مکان کنم، اما زندگی خوبی دارم. اکنون همسایه طبقه بالای بدجنسی ندارم! بالعکس، اکنون اینجا مملو از حس همسایگی است... در اینجا حس رفاقت دریا را احساس می‌کنید".

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس سلفی ستاره رئال مادرید با فرش و بازی سنتی ایرانی!

این شاسی‌بلند چینی از دنا ارزان تر است! + عکس

استقبال آمریکا از سفر رافائل گروسی به ایران

محسن رضایی: در حال آماده کردن «وعده صادق ۳» هستیم

فیلم/حمله یک خرس در جاده چالوس به خودرو‌ها

نرخ بیکاری در ایران چه قدر است؟

عکس/شهادت یکی از بسیجی در راسک

انتصاب جنجالی ترامپ برای وزارت بهداشت

عکس/پیشنهاد استاد دانشگاه برای شفاف سازی گزارش های دولتی

عکس/ طبیعت گردی به سبک هدیه تهرانی

فیلم/توسعه اولین قربانی دشمنی است!

عکس/ مراسم خاکسپاری کیانوش سنجری

عکس/علی لاریجانی وارد بیروت شد

تکلیف کارت سوخت بعد از فروش خودرو مشخص شد

قیمت گوشت قرمز امروز جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳

عکس/خرابه‌نشین‌ها مشغول استعمال تریاک

ایران به جام جهانی می رسد؟

عکس/زیباترین سوسکی که تابحال دیده اید!

عکس صمیمی جواد عزتی و رامبد جوان پربازدید شد

سیل دست از سر اسپانیا بر نمی دارد!

فیلم/قرقیزستانی‌ها برای ایران شمشیر را از رو بستند!

پیش بینی قیمت سکه و طلا در روز‌های آینده

عکس/مقصد بعدی علی لاریجانی مشخص شد

ضرب و شتم پرستاران بیمارستان کازرون توسط همراه بیمار

پدیده پله‌ نشینی در قطار ؛ جدیدترین ورژن شکاف طبقاتی در ایران/ سود شیرین برای شرکت‌ های مسافربری

عکس/حضور علی لاریجانی در حرم حضرت زینب (س)

عکس زیرخاکی از فرودگاه مهر آباد سال ۱۳۴۶

فیلم/کشف مزرعه ماینر در شهر ری که به نیروگاه برق وصل بود

پسته ایران از اروپا دیپورت شد!

عکس/ احمد شاه قاجار و دولتمردانش در یک قاب خاص

عکس/ ضرب سکه به مناسبت جشن‌های ۲۵۰۰ ساله در دوران پهلوی

عکس دیده نشده بهروز وثوقی در فیلم ابوالهول حدود ۵۰ سال پیش

هر عدد تخم مرغ چند؟

نما‌هایی حیرت انگیز و سینمایی از کوچ اسب‌های وحشی در گیلان

عکس/شب پر زرق و برق جنیفر لوپز در عربستان

آخرین قیمت دام زنده ۲۵ آبان ۱۴۰۳ + جدول

زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد

بررسی دلایل چهارگانه رشد بورس

برای خرید خانه در بومهن در پاییز ۱۴۰۳ چقدر پول لازم است؟ + جدول

فیلم/ دوبلور برنامه عصر جدید درگذشت

قیمت جدید آپارتمان در مناطق شرق و غرب تهران از تهرانپارس تا پونک + جدول

تلاش پزشکیان برای رفع تحریم ها

پیش بینی وضعیت دولت دوم دونالد ترامپ؛ تمرکز واشنگتن بر تقویت بازدارندگی بدون ورود به جنگ مستقیم با تهران

تاثیر فروش لاستیک دولتی بر قیمت‌های بازار

بایدن ایران را «فوری‌ترین تهدید» توصیف کرد 

اینفوگرافی/کدام کشور‌ها بزرگترین ذخایر نفت جهان را دارند؟

صحت سنجی توقف مازوت سوزی در ۳ استان؛ برق یا بیماری، مسئله این است!

عکس/توییت نیویورک تایمز درباره دیدار ایلان ماسک با سفیر جمهوری اسلامی

تخمین قیمت نفت در ایران و ۴ غول نفتی

۲ نشانه از توافق احتمالی گروسی و پزشکیان؛ معمای بازرسی بی‌سابقه از «نطنز» و «فردو»