تاریخ انتشار: ۱۰:۱۱ - ۱۸ آذر ۱۴۰۳

بازگشت تهران و واشنگتن به نقطه صفر؛ هشدار گروسی و جامعه اطلاعاتی امریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران

 جامعه اطلاعاتی امریکا مدعی است: تغییر دکترین هسته‌ای خطر بلند‌تر شدن صدای حامیان عبور ایران از آستانه گریز هسته‌ای در ساختار تصمیم‌سازی را افزایش داده و تغییر نگرش نخبگان فعلی و آینده ایران در مورد کاربرد سلاح‌های هسته‌ای (ادعایی) را به همراه دارد.

بازگشت تهران و واشنگتن به نقطه صفر

اقتصاد۲۴-رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه در گفت‌وگویی با رویترز مدعی شد ایران غنی سازی اورانیوم را تا ۶۰ درصد خلوص تسریع کرده که نزدیک به سطح تقریبی ۹۰درصد است. همچنین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی محرمانه ادعایی به کشور‌های عضو تایید کرد که ایران در حال تسریع غنی‌سازی اورانیوم است. به ادعای رویترز یافته‌های نهاد پادمانی این نگرانی را در کشور‌های غربی تشدید خواهد کرد که مدعی‌اند هیچ دلیلی برای غنی سازی اورانیوم به چنین سطح بالایی تحت هر برنامه غیرنظامی وجود ندارد. این در‌حالی است که ایران ادعای این کشور‌ها مبنی بر کاهش آستانه گریز هسته‌ای به عنوان نتیجه این سطح از غنی‌سازی را رد می‌کند. براساس معیار‌های ادعایی آژانس، تهران در حال حاضر به اندازه کافی ماده غنی شده تا ۶۰ درصد خلوص دارد که در صورت غنی‌سازی بیشتر، می‌تواند آستانه گریز هسته‌ای خود را کاهش دهد.

در گزارشی که به ادعای رویترز توسط نهاد پادمانی دراختیار کشور‌های عضو قرار گرفته این ادعا مطرح است که ایران میزان غنی‌سازی ماده‌ای که به دو مجموعه متصل از سانتریفیوژ‌های پیشرفته IR-۶ در کارخانه فردو تغذیه می‌شود را افزایش داده است. این تغییر به این معناست که ایران به‌طور معناداری مقدار اورانیومی را که به میزان ۶۰‌درصد غنی سازی می‌کند، افزایش خواهد داد و این میزان تنها در کارخانه فردو به بیش از ۳۴ کیلوگرم در ماه خواهد رسید.

ایران همچنین در سایت دیگری به نام نطنز، اورانیوم را تا ۶۰‌درصد غنی‌سازی می‌کند. رویترز در ادامه مدعی شد که این گزارش می‌افزاید که ایران باید به شکلی فوری تدابیر سخت تری برای نظارت و بازرسی‌ها را تسهیل کند تا اطمینان حاصل شود که کارخانه فردو برای تولید اورانیوم با سطح غنی‌سازی بالاتر از آنچه ایران اعلام کرده، مورد سوءاستفاده قرار نمی‌گیرد و هیچ انحرافی ادعایی از مواد هسته‌ای اعلام شده وجود ندارد. همزمان لارنس نورمن، روزنامه‌نگار ارشد وال‌استریت ژورنال با انتشار یادداشتی در این نشریه مدعی شد، جامعه اطلاعاتی ایالات‌متحده ضمن هشدار (ادعایی) درباره برنامه هسته‌ای تهران اعلام کرد، خطر انتخاب ایران برای گریز هسته‌ای افزایش یافته است، اگرچه هنوز تهران برای عبور از این مسیر گامی جدی برنداشته است. این گزارش اطلاعاتی (ادعایی) که اواخر پنجشنبه منتشر شد، در بازه زمانی حساسی پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رییس‌جمهور منتخب امریکا رسانه‌ای گشت و هشدار پایتخت‌های غربی درباب برنامه هسته‌ای ایران را تکرار می‌کند.

براساس گزارش (ادعایی) دفتر مدیر اطلاعات ملی، ایران اکنون مواد شکافت‌پذیر کافی برای ساخت بیش از ۱۲ سلاح هسته‌ای (ادعایی) دراختیار دارد. لارنس نورمن در ادامه مدعی شد، ترامپ متعهد شده که پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران را متوقف خواهد کرد و تهدید کرده که فشار تحریم‌ها بر تهران را تشدید می‌کند تا بدین طریق ایران را به مذاکره بر‌سر‌برنامه‌هسته‌ای‌و فعالیت‌های منطقه‌ای‌اش وادارد. آخرین گزارش جامعه اطلاعاتی امریکا در ماه جولای هشدار داد که ایران در حال انجام فعالیت‌های تحقیقاتی است؛ گزاره‌ای که تهران را برای پیشرفت برنامه هسته‌ای‌اش آماده‌تر می‌کند. در گزارش جدید، این نهاد مدعی است ماه آوریل، یعنی زمانی که اسراییل و ایران برای نخستین‌بار رویاروی هم قرار گرفتند، بحث‌ها در ایران در باب ارزش تغییر دکترین هسته‌ای برجسته‌تر شده است. در این گزارش (ادعایی) آمده که چنین گفتمانی در تهران منعکس‌کننده «کم‌رنگ شدن تابوی چند دهه‌ای بحث‌های عمومی در این باره و پررنگ‌تر شدن این تصور است که ایران باید عدم تعادل استراتژیک با دشمنان خود را بازتعریف و اصلاح کند.»

 جامعه اطلاعاتی امریکا مدعی است: «تغییر دکترین هسته‌ای خطر بلند‌تر شدن صدای حامیان عبور ایران از آستانه گریز هسته‌ای در ساختار تصمیم‌سازی را افزایش داده و تغییر نگرش نخبگان فعلی و آینده ایران در مورد کاربرد سلاح‌های هسته‌ای (ادعایی) را به همراه دارد.» آخرین ارزیابی (ادعایی) اطلاعاتی ایالات‌متحده براساس اطلاعات جمع‌آوری شده در ۲۶ سپتامبر، قبل از حمله اول اکتبر ایران به اسراییل و واکنش تلافی اسراییل در ۲۶ اکتبر انجام شد. هفته گذشته، مذاکره‌کنندگان ارشد هسته‌ای ایران با همتایان اروپایی‌شان در ژنو رایزنی کرده و تاکید داشتند که مشتاق تعامل بیشتر هستند. 


بیشتر بخوانید:ادعای تازه گروسی: ایران بمب اتم می‌سازد!


با این وجود، مقامات اروپایی درگیر در مذاکرات مدعی‌اند که تهران هیچ ابتکار جدیدی برای محدود کردن برنامه‌های هسته‌ای خود ارایه نکرده و ادعا کردند که تهران برای کاهش نگرانی‌های بین‌المللی درمورد فعالیت هسته‌ای‌اش گام‌های یکجانبه‌ای برنخواهد داشت. همزمان ارزیابی (ادعایی) اطلاعاتی ایالات‌متحده هشدار داد که اگر ایران تحت تحریم‌های اضافی یا فشار دیپلماتیک یا نظامی قرار گیرد، می‌تواند گام‌های خطرناک و در عین حال تازه‌ای برای عبور از آستانه گریز هسته‌ای بردارد. به ادعای نورمن درحالی که این هشدار (ادعایی) در گزارش جولای نیز آمده، نشان از چالش دولت ترامپ در ارتباط با ایران است.

 مقامات تیم ترامپ مدعی‌اند که دولت جدید فشار اقتصادی بر ایران را تشدید خواهد کرد. در عین حال ترامپ ادعا کرده که خواهان درگیری با ایران نیست و به احتمال دستیابی به توافق با ایران اشاره دارد. مقامات ایرانی مدعی‌اند که توسل ترامپ و تیمش به استراتژی فشار حداکثری می‌تواند پایانی بر فرآیند دیپلماسی باشد. در این میان مقام‌های اروپایی در تصمیم‌سازی نهایی برای اعمال مجدد تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران که پس از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با تهران لغو شده، اولین گام‌ها را برداشته‌اند.

 ایران تاکید دارد که اگر فشار‌ها افزایش یابد، قادر است از پیمان منع گسترش سلاح هسته‌ای (ان‌پی‌تی) خارج شود، گزینه‌ای که در گزارش جامعه اطلاعاتی ایالات‌متحده نیز بدان اشاره شده است.

منبع: روزنامه اعتماد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟