تاریخ انتشار: ۱۰:۰۶ - ۰۱ دی ۱۴۰۳

پزشکیان در اجلاس دی ۸ قاهره مطرح کرد؛ جوانان باار‌زش‌‏ترین سرمایه‏

رئیس‌جمهور کشورمان در یازدهمین اجلاس سران گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه موسوم به دی ۸ گفت: جوانان، بی‌تردید، سرمایه‌های ارزشمندی هستند که برنامه‌ریزی جهت شکوفایی ظرفیت‌های آنها، پربازده‌ترین سرمایه‌گذاری در راستای منافع ملی و جمعی ماست.

پزشکیان در اجلاس دی ۸ قاهره مطرح کرد

اقتصاد۲۴-رئیس‌جمهور کشورمان که چهارشنبه برای سفری یک‌روزه وارد قاهره پایتخت مصر شده بود، پس از شرکت در یازدهمین اجلاس سران گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه موسوم به دی ۸ و دیدار‌های دوجانبه با همتایان خود، پنجشنبه به تهران پرواز کرد. مسعود پزشکیان در قاهره با رؤسای جمهور مصر، ترکیه، نخست‌وزیر پاکستان و دبیرکل دی ۸ دیدار و گفت‌و‌گو و در نشست بررسی وضعیت غزه و لبنان شرکت کرد.

پزشکیان در اجلاس سران

رئیس‌جمهور در سخنرانی خود در یازدهمین نشست سران سازمان دی ۸، ضمن تاکید بر اینکه حرکت به سمت چندجانبه‌گرایی و ایجاد شبکه‌های هوشمند اقتصادی و تجاری میان کشورها، روندی برخاسته از اراده کشورهاست، گفت: «موضوع نشست امروز سران بسیار هوشمندانه انتخاب شده است. جوانان، بی‌تردید، سرمایه‌های ارزشمندی هستند که برنامه‌ریزی جهت شکوفایی ظرفیت‌های آنها، پربازده‌ترین سرمایه‌گذاری در راستای منافع ملی و جمعی ماست. با توجه به رونق روزافزون حوزه‌های صنعتی و ورود به عرصه‌های جدید فناوری، لازم است در نحوه تدوین همکاری‌های پیش‌رو بازنگری جدی صورت پذیرد. موضوعات دانش‌بنیان و حرکت در مسیر توسعه، عرصه‌ای است که جوان‌ها در آن پرچمدار هستند و کشور‌های دی‌۸ با بهره‌مندی از توانمندی‌های گسترده انسانی و زیرساختی خود، می‌توانند جایگاه ممتازی را در فرآیند تلفیق صنعت و فناوری کسب نمایند.»

پزشکیان ادامه داد: «جمهوری اسلامی ایران ضمن ابراز علاقه‌مندی برای تبادل تجربه و اشتراک‌گذاری دستاورد‌های خود، از هرگونه ابتکار و پیشنهادی که به هم‌افزایی در عرصه‌های اقتصادی و زمینه‌سازی برای ورود جوانان به برنامه‌های توسعه‌محور منجر شود، حمایت خواهد کرد. همچنین آمادگی داریم برای حمایت جمعی از جوانان کارآفرین، اقدامات مشترکی در بستر دی ۸ همچون ایجاد «بانک مشترک ایده و سرمایه دی ۸»، «ایجاد خانه‌ها و پارک‌های علم و فناوری مشترک»، «برگزاری تور‌ها و نشست‌های علمی–فناوری»، «اختصاص فرصت‌های آموزشی و مطالعاتی، بورسیه‌های تحصیلی و تبادل استاد و دانشجو»، «ارائه تسهیلات کارآفرینی برای جوانان»، «سرمایه‌گذاری در بنگاه‌های کوچک و متوسط جهت حل مشکلات اشتغال جوانان» و نیز برگزاری نمایشگاه‌های دستاورد‌ها و تولیدات دانش‌بنیان را با همکاری اعضا عملیاتی کنیم. شبکه‌ی انتقال فناوری دی ۸ که دبیرخانه آن در پارک فن‌آوری پردیس در تهران قرار دارد، می‌تواند به پیشبرد برنامه‌های مشترک در حوزه جوانان کمک کند.»

او تاکید کرد: «حجم تجارت بین کشور‌های عضو دی ۸ با چشم‌انداز ۲۰۳۰ سازمان فاصله زیادی دارد. امیدواریم در دوره ریاست مصر بر سازمان، شاهد شتاب حجم تجارت بین اعضا باشیم. در این مسیر، تهاتر می‌تواند نقشی تعیین‌کننده در افزایش حجم تجارت بین اعضا داشته باشد. از سوی دیگر فاصله‌های جغرافیایی در محیط دی ۸، گویای اهمیت توسعه و مناسبات ترانزیتی برای رونق همکاری‌های اقتصادی و تجاری است.»

استقبال از خواست ملت فلسطین

رئیس‌جمهور در نشست دیگری که با موضوع بررسی وضعیت غزه و لبنان برگزار شد، با یادآوری جنایت‌های اسرائیل طی ۱۵ ماه گذشته، تاکید کرد: «گام اول برای توقف این تجاوزات، فشار به این رژیم برای آتش‌بس در غزه و توقف حملات به لبنان و سوریه است. این قضیه باید مهمترین اولویت انسانی و اخلاقی کشور‌های منطقه و اعضای سازمان دی ۸ باشد. خروج سریع اشغالگران صهیونیست از غزه و کرانه باختری، تسهیل ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه، ترتیب سازوکار‌های موجود جهت بازگشت مردم به محل زندگی خود در مناطق مختلف غزه و فراهم‌سازی ترتیبات لازم جهت بازسازی همچنان باید جزو مطالبات اولویت‌دار ما و دیگر مجامع بین‌المللی باشد. مایلم تأکید کنم که جمهوری اسلامی ایران از هر گونه توافق فلسطینی- فلسطینی که مورد رضایت ملت فلسطین و اجماع کلیه گروه‌های فلسطینی باشد، استقبال و از آن حمایت می‌کند. باید حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین را محترم شمرد و به بلوغ فکری و سیاسی آنها برای تعیین آینده و سرنوشت خویش احترام گذاشت.»

ملاقات با همتای مصری

رئیس‌جمهور در حاشیه اجلاس سران دی ۸، در دیدار با رئیس‌جمهور مصر، اشتراک‌گذاری توانمندی‌ها و امکانات کشور‌های اسلامی در چارچوب پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله دی ۸ سازمان همکاری اسلامی را بسیار با اهمیت خواند.


بیشتر بخوانید:عکس/ پیام توئیتری پزشکیان به رئیس جمهور مصر


پزشکیان در ادامه تقویت وحدت و انسجام میان کشور‌های اسلامی را ضروری‌ترین نیاز امروز امت اسلامی برشمرد و تصریح کرد: «همه کشور‌های اسلامی باید به میزان سهم خود برای گسترش تعامل و گفت‌و‌گو در جهان اسلام تلاش کرده و بر اختلافات موجود غلبه کنیم، چراکه این اختلافات است که زمینه مداخلات بیگانگان را فراهم می‌کند.»

رؤسای‌جمهوری اسلامی ایران و مصر در این دیدار همچنین ضمن مرور اقدامات و گام‌های مثبت اخیر در روابط دو کشور، نسبت به تداوم این اقدامات تا تحقق کامل روابط ابراز امیدواری کردند.

دیدار با اردوغان

پزشکیان در حاشیه این حضور در قاهره، با رجب طیب اردوغان همتای ترکیه‌ای خود نیز دیدار و گفت‌و‌گو کرد. این دیدار اولین روبه‌رو شدن رؤسای جمهوری ایران و ترکیه پس از وقایع اخیر سوریه بود.

پزشکیان با اشاره به تحولات اخیر سوریه، بر لزوم حفظ تمامیت ارضی این کشور تأکید کرد و گفت: «هرگونه تحولات در سوریه باید با حفظ تمامیت ارضی این کشور همراه باشد و کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه نیز به‌هیچ‌وجه قابل قبول نیست.»

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به روابط خوب دو کشور و نشست اخیر کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکیه، از آمادگی کشورمان برای میزبانی از نشست آتی شورای‌عالی روابط راهبردی دو کشور خبر داد.

اردوغان نیز در این ملاقات ضمن تاکید بر حفظ و ارتقای روابط تهران و آنکارا ابراز امیدواری کرد که وضعیت سوریه با همکاری میان دو کشور هر چه زودتر به ثبات برسد.

منبع: هم میهن
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

عکس/ ظاهر دیده نشده از آیت‌الله سید جواد خامنه‌ای پدر رهبری در کنار آیت‌الله خویی

عکس/ استایل مهدی فخیم زاده ۵۴ سال پیش در حال اسب سواری

عکس/ عده‌ای از نظامیان و درباریان در مراسم سلام نوروزی ۱۳۰ سال پیش و دوران قاجار

اینفوگرافی/ کدام استان ایران چند بار هدف حمله اسراییل قرار گرفت؟

عکس/ تیپ عجیب شهید حسن باقری ۴۶ سال پیش وقتی خبرنگار بود

عکس/ استایل اروپایی دختر بزرگ محمدرضا پهلوی ۶۹ سال پیش در محوطه سعدآباد

عکس/ کنایه محسن برهانی به مهدی نصیری: از پرستو فروهر درس شرافت بیاموز

عکس/ معماری زیبای ساختمان شهرداری رشت ۹۴ سال پیش در دوره پهلوی دوم

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ سرلشکر باقری و برادرش ۴۲ سال پیش در لباس سپاه و دوران جبهه

اختلالات روانی به بیش از ۲۰ درصد رسید اما تراپی همچنان لوکس است/ جنگ، بستر گسترش التهاب روانی در جامعه ایران

عکس/ ظاهر متفاوت صادق آهنگران ۳۴ سال پیش در کنار حاج قاسم با لباس شخصی

عکس/ واکنش کنایه آمیز امیررضا معصومی به صحبت‌های دبیر

عکس/ استوری معنادار هادی چوپان حسابی سرو صدا کرد

فیلم/ واکنش رضا رشیدپور به تهدید لاریجانی برای ترور ترامپ

برلین: ایران مانع حملات یمن شود

فیلم/ قالیباف: فرمانده‌کل قوا در چندساعت، نیروی‌های مسلح را از شوک خارج کرد

عکس/ کارزار استعفای پزشکیان را چه نهادی مسدود کرد؟

دلیل انفجار در محله چیتگر از زبان سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران

عکس/ چهره بامزه ماهایا پطروسیان ۳۹ سال پیش با مقنعه چونه دار در دوران مدرسه

عکس/ احمدی نژاد در انظار ظاهر شد

فیلم/ سردار طلایی: برخی اتباع برای جنگ آموزش دیدند

عکس/ رهبری با برادر بزرگترشان سید محمد خامنه‌ای ۱۱ سال پیش در یک مراسم

عکس/ ژست جالب آیشواریا رای در ۳۸ سالگی با کلاه پرنسسی پاپیون دار

زمان واریز مرحله دوم وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان مشخص شد؟

عکس/ سردار فدوی ۴۲ سال پیش در کنار سردار سلیمانی با لباس نظامی

واریزی جدید برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی

عکس/ امیر شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی در کنار فرزند خردسال شهید سرایداران

ارزش سهام عدالت امروز پنجشنبه ۱۹ تیر ۱۴۰۴

تهدید تعرفه‌ای ترامپ بازار نفت را لرزاند

فیلم/ تاثیر بازگشت مهاجران افغان بر بازار مسکن

تخریب پزشکیان انتقام از عقلانیت نظام

عکس/ انفجار مرگبار در منطقه ۲۲ تهران

خط و نشان لاریجانی برای اسرائیل

عکس/ زیبایی عجیب بازیگر فیلم تایتانیک ۹۰ سال پیش با ابروهای قیطونی

عکس/ اولین تمرین فصل پرسپولیس در ترکیه

عکس/ اظهار نظر عراقچی در سالگرد نسل کشی سربرنیتسا

فیلم/ تصاویر از انفجار مهیب در برج چیتگر

فیلم/ چه اموالی بابت مهریه قابل توقیف نیست؟

عکس/ ساپینتو چمدان‌های ۴ مهره استقلال را بست

عکس/ چهره خاص و دیده نشده سردار سلیمانی ۶۷ سال پیش سوار بر سه چرخه

ادامه جنجال درخواست از اسرائیل برای ترور پزشکیان

عکس/ واکنش ظریف به اقدام آمریکا درباره محمد جولانی

پاسخ قاطع ایران به اتهام‌زنی پارلمان انگلیس

عکس/ نخستین تمرین استقلال با ساپینتو

اتاق بازرگانی چیست و چه نقشی در اقتصاد ایران دارد؟

علت صدای انفجار در چیتگر چه بود؟+ عکس

فیلم/ تلاش نتانیاهو برای ترساندن مردم آمریکا از ایران

بورس کالا چه ساختاری دارد؟

فیلم/ لقب عجیب فتح‌الله‌زاده به موسیمانه روی آنتن!

عکس/ بازسازی صحنه مرگ دختر ۲۰ ساله در خانه ۴ مرد هوسران

شرط ادامه همکاری ایران و آژانس اعلام شد

یک وکیل دادگستری: درخواست ترور رئیس جمهوری در آزادترین نظام‌های حقوقی دنیا هم جرم است

قاتل بی ۲ و اف ۳۵ معرفی شد

عکس/ ظاهر آقا میرزا بازیگر فیلم شعله در ۹۷ سالگی

سفر میدانی رئیس سازمان اورژانس کشور به مرز‌های خسروی و مهران

خروج اتباع افغانستانی غیرمجاز از ایران

ادعای تازه درباره تیم فصل بعد قایدی

عکس/ چهره خاص شهناز پهلوی در آغوش مادر مصری اش ۸۴ سال پیش و در خردسالی