تاریخ انتشار: ۲۳:۰۱ - ۰۱ دی ۱۴۰۳

چرا وزیران دولت در بحث حجاب سکوت کرده‌اند؟

توقع این است که وزیران کابینه نشان بدهند که آن‌ها هم مانند رئیس‌جمهور ابهامات و ایرادات فراوانی در این قانون می‌بینند تا هم به نوبه خود برای تعلیق و عدم اجرای آن تاثیرگذار باشند.

حجاب و عفاف

اقتصاد۲۴- محمدابراهیم انصاری لاری استاندار فارس در دولت سیدمحمد خاتمی در یادداشتی برای روزنامه هم میهن نوشت:

این روز‌ها که بحث‌های رفع فیلترینگ و قانون حجاب و عفاف به عنوان دو موضوع مهم داخلی در همه محافل مطرح است و از متخصصان و کارشناسان گرفته تا کارگران و پیشه‌وران و همه و همه در حال اظهارنظر هستند؛ متأسفانه از سوی اکثر اعضای کابینه و وزرا شاهد هیچ موضع‌گیری روشنی نیستیم.

تا جایی که اگر از گزارش‌های کلی ولی امیدوارکننده وزیر ارتباطات در مورد رفع فیلترینگ و از مواضع روشن و گویای اخیر وزیر فرهنگ و آموزش عالی که خواهان اعلام صریح پایان سیاست‌های غلط و نادرست مثل فیلترینگ و توقف برخورد‌های ناصواب با بدحجابی شد بگذریم، برخی وزرای سابق مثل وزیر سابق میراث و فرهنگ گردشگری از مواضع روشن‌تر و سازنده‌تری در این‌خصوص برخوردار بوده‌اند تا وزرای فعلی و مهمتر از همه از وزارت کشور که به درستی وزارت داخله‌اش هم می‌خوانند هیچ خبری نیست؛ نه وزیر کشور و نه هیچ‌کدام از استانداران کمترین اظهارنظری در حمایت از نظرات رئیس‌جمهور در این خصوص نداشته‌اند؛ درحالی‌که استانداران به عنوان کسانی که پیشانی دولت محسوب می‌شوند و بیشترین ارتباط را در حوزه ماموریت خود با اقشار مختلف مردم دارند، می‌توانند و باید در حمایت و پیگیری سیاست‌های دولت تمام هم و غم خود را مصروف دارند و اطلاعات و مستندات عینی خود را از نارضایتی‌های گسترده مردم نسبت به فیلترینگ و نگرانی فزاینده آنها از احتمال اجرای قانون حجاب و عفاف به رئیس‌جمهور منتقل و پشت ایشان را گرم و دست ایشان را از این جهت پر کنند و خود نیز در محافل و مناسبت‌های مختلف که حاضر می‌شوند در این‌خصوص اظهارنظر و با قاطعیت و به روشنی از مواضع دولت حمایت و در تشریح و تبیین آن نیز بکوشند.

سنت معمول و درستی که در تمامی دولت‌ها کمابیش به آن عمل می‌شده و در غیر این‌صورت بیم آن می‌رود که این سکوت ناموجه که یک ترک فعل اگر نه واجب ولی قطعاً مستحب محسوب می‌شود این تصور را القا کند که دولت در اتخاذ مواضع و سیاست‌های خود از انسجام و یکپارچگی لازم برخوردار نیست چه رسد به اینکه در صحنه اجرا و عمل بخواهد از همدلی و هم‌قدمی کافی برخوردار باشد؛ چنین تصوری آن هم با پیش‌زمینه افکار عمومی درباره برخی وزرا و مسئولان و استاندارانی که انتصاب آنها و حضورشان در مصدر مسئولیت بیشتر از آنکه مستند به کفایت و شایستگی و دانایی و توانایی آنها باشد، در چارچوب سیاست وفاق مورد نظر رئیس‌جمهور قابل توجیه می‌باشد، می‌تواند به اعتماد عمومی و امنیت روانی جامعه نیز آسیب وارد نماید.


بیشتر بخوانید:  انتقاد تند جواد لاریجانی از مخالفان قانون حجاب


کما اینکه با وجود چندین بار اعلام تعلیق قانون حجاب و عفاف به خواست رئیس‌جمهور و تصویب شورای عالی امنیت هنوز باور قطعی به عدم اجرای آن در ذهنیت جامعه ایجاد نشده است و کار به جایی رسیده است که حتی شایعات و خبر‌های تاییدنشده‌ای از این دست که اگر قانون ابلاغ شود و رئیس‌جمهور هم از اجرای آن استنکاف کند وزارت کشور به این نظر رئیس‌جمهور وقعی نخواهد گذاشت و قانون را به‌رغم نظر مخالف وی اجرا خواهد کرد در افکار عمومی باورپذیر بوده و قابل قبول تلقی می‌شود؛ هرچند وقوع چنین اتفاقی بسیار بعید می‌نماید و انشاءالله هرگز رخ نخواهد داد، اما وجود این گمانه‌ها در سطح جامعه گواه نوعی احساس عدم امنیت و بی‌اعتمادی است که در صورت اعلام موضع صریح و روشن وزارت کشور و استانداران در حمایت و پشتیبانی از نظرات رئیس‌جمهور هرگز شاهد طرح چنین مطالبی در سطح جامعه نخواهیم بود.

روشن است که مقصود از این سخن نه این است که اعضای دولت و وزیر کشور و استانداران اعلام کنند چنین قانونی را درصورت ابلاغ اجرا نمی‌کنند بلکه توقع این است که وضعیت افکار عمومی و تبعات منفی اجرای این قانون را مستنداً و مکرراً گزارش و مطرح کنند و نشان بدهند که آنها هم مانند رئیس‌جمهور ابهامات و ایرادات فراوانی در این قانون می‌بینند تا هم به نوبه خود برای تعلیق و عدم اجرای آن تاثیرگذار باشند و هم باب شایعات و روایاتی که فی‌المثل فلان وزیر را مخالف رفع فیلترینگ قلمداد می‌کنند و یا وزارت کشور را آماده برای اجرای قانون عفاف و حجاب معرفی می‌کنند بسته شود.

رئیس‌جمهور باید مراقبت و اطمینان حاصل کند که نقطه‌نظرات کلیدی و سیاست‌های عمومی دولت را همه اعضای کابینه تا پایین‌ترین سطوح اداری و سیاسی صادقانه مدنظر قرار می‌دهند و برای تحقق آن از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کنند. سکوت وزرا به‌خصوص وزرای حوزه‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی و به طور اخص وزارت کشور در اینگونه موارد نشانه خوبی نیست که هرچه زودتر باید به آن رسیدگی شود؛ به نظر می‌رسد تذکر جدی رئیس‌جمهور به وزرای مربوطه و نیز برگزاری یک نشست مشترک میان استانداران و دولت و به بحث گذاشتن موضوعاتی از این دست، می‌تواند به هماهنگ‌سازی و انسجام بیشتر دولت، هم در عرصه نظر و هم در عرصه عمل مدد برساند.

منبع: خبر فوری
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های فولکس واگن در بازار ایران امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ چهره بانمک هایده و مهستی ۸۳ سال پیش در کودکی

عکسی کمیاب از جشن عروسی در زمان قاجار؛ عروس را گرفته‌اند تا فرار نکند!

عکس/ سلفی آسانسوری فرشته حسینی با لباس گل درشت و انگشتر عجیب غریب

عکس/ دورهمی بازیگران مشهور ترکیه‌ای با استایل خاص در هتل اسپیناس پلاس تهران

عکس/ دکان قند و شکر فروشی ۱۳۷ سال پیش در رشت

عکس/ تخت جمشید ۵۳ سال پیش وسط میدان ونک تهران

عکس/ پزشکیان با چفیه در جلسه راهیان نور

عکس/ پوشش جالب استاد و شاگرد ۱۳۷ سال پیش در مکتب‌خانه‌ قاجاری

عکس/ انیس‌الدوله سوگلی ناصرالدین شاه در حال نواختن ارگ پدالى در حرمسرا

عکس/ خلبانان شرکت هواپیمایی پان امریکن ۶۸ سال پیش روی بام مسجد سپهسالار

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ درخواست ۲۰۹ نماینده از قالیباف برای ابلاغ قانون حجاب

بازدید مدیرعامل بیمه ایران از منطقه یکم نیروی دریایی سپاه در بندرعباس

اختصاص ۹۵ درصد تسهیلات بانک توسعه تعاون به بخش تولید

عکس/ چشم اندازی بی نظیر از ۱۰۳ سال پیش اصفهان با خانه های سنتی

قیمت دوربین‌های عکاسی + جدول

برگزاری نخستین جشنواره بزرگ اصناف در بانک سپه

فیلم/ برگزاری مذاکرات اوکراین-آمریکا در عربستان

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ قالیباف: سَلَف‌خر‌ها بیشترین منفعت را می‌برند

نوپی؛ گامی نو در توسعه خدمات بانکداری خرد و پرداخت‌های اعتباری بانک ملی ایران

عکس/ حال و هوای خانه مصدق در کودتای ۲۸ مرداد در خیابان کاخ

عکس/ قابی ماندگار از علی پروین، روشن، غلامرضا قصاب و دهخدا ۴۸ سال پیش در کانادا

عکس/ استایل شوکه کننده حدیث فولادوند با لباس و کفش نامزدی در ملاعام

عکس/ تغییر چهره باورنکردنی ترلان پروانه در یک مراسم

جدیدترین آمار نرخ تولد و فوت در ایران+ جدول

فیلم/ حرکت عجیب مهسا حجازی در پشت صحنه تاسیان

سه بازیکن پرسپولیس در آستانه محرومیت

عکس/ نمایی دیده نشده از کاخ رضاخان ۹۳ سال پیش در بابل

جزییات عجیب پرونده قتل لیانا 7 ساله

فیلم/ توقف اجرای قانون حجاب دستور شورای عالی امنیت ملی

فعالیت هند در چابهار تکذیب شد

زنی که در کنار مردان تراشکاری می‌کند

تجلی اراده و عزم ملی در مسیر “جهش تولید با مشارکت مردم”

عصبانیت عجیب کیهان از عدم اجرای قانون حجاب

اسنپ رکورد سفر‌های خود را شکست

فیلم/ اولین گفت‌و‌گو با قاتل لیانا در کرج

جوایز تشویقی هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس برای مشارکت‌کنندگان در پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف انرژی

فیلم/ محافظ ترامپ رئیس سرویس مخفی آمریکا شد

بررسی وضعیت کمپ مصلای کیش برای میزبانی از گردشگران نوروزی

فیلم/ تبدیل سد لتیان به رودخانه‌ای باریک

پویش نه به تصادف؛ نوروزی ایمن برای همه

مدیرعامل جدید بیمه تجارت‌نو معرفی شد

عکس/ نمایی جالب از ۸۷ سال پیش ایستگاه راه آهن تهران وقتی در حال ساخت بود

عکس/ سردیس طلایی اسب ایرانی بازمانده از ۲۱۰۰ سال پیش

ممنوعیت ورود گردشگران به کویر مرنجاب در ایام نوروز

فیلم/ قرارداد‌های پوچ و مهمل؛ میراث نفتی دولت سیزدهم

صدور مجوز تخریب ساختمان سینگر توسط شهرداری تهران

عکس/ استایل نوروزی بهاره رهنما با لباس آستین پفی لبه چین دار

فیلم/ افشاگری زیدآبادی علیه حسین الله کرم

گزارش بورس امروز سه شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۳

خواهر منصوره قدیری خبرنگار ایرنا: فقط قصاص می‌خواهیم

چرا مساجد دیگر پررونق نیستند؟

عکس/ ضرر ۱۴۸ میلیارد دلاری ایلان ماسک با روی کار آمدن ترامپ

عکس/ عذرخواهی نظری جویباری از هواداران استقلال

عکس/ واکنش شدید محسن تنابنده به شکست استقلال برابر النصر

ادعای عجیب سعید جلیلی که باعث خنده کارشناسان شد

فیلم/ وزیر کار: مدیر عامل شستا و همسرش هیچ تابعیت مضاعفی ندارند

الناز رکابی کیست؟/ از قهرمانی در سنگ‌نوردی تا مهاجرت

چرا سود سهام عدالت واریز نشد؟