تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۰۶ دی ۱۴۰۳

فیروزآبادی: واتس آپ و گوگل پلی بدون شرط باز شدند

سیدابوالحسن فیروزآبادی، دبیر سابق شورایعالی فضای مجازی گفت: حقیقتا واتس آپ و گوگل پلی شرطی نپذیرفتند و فعلا بدون قید و شرط باز شدند. یکی از دلایلی که این ۲ پلفترم بسته شدند بنا به شرایط خاص امنیتی کشور بود.

فیروزآبادی

اقتصاد۲۴-بالاخره پس از مدت ها، با تصمیم اعضای شورای عالی فضای مجازی دو پلتفرم واتس‌آپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شدند. موضوعی که با واکنش‌های مختلفی در میان افکار عمومی، کارشناسان و اهالی سیاست روبه رو شد. در این میان حسنعلی اخلاقی امیری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره جزئیات برنامه و راهبرد شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ گفت: «برنامه ریزی انجام شده از سوی شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ شامل ۱۰ سیاست و ۳۰ گام اجرایی است. بر اساس این سیاست‌های ۱۰ گانه تدوین شده در شورای عالی فضای مجازی، پلتفرم‌هایی که با این شورا و سیاست‌های ۱۰ گانه آن هماهنگ باشند، به ترتیب رفع فیلتر می‌شوند، که در گام اولیه واتس اپ و گوگل پلی شروط ایران را پذیرفتند و رفع فیلتر شدند.»

ادعای این نماینده با واکنش سیدابوالحسن فیروزآبادی، دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی همراه شد. او در گفت‌و‌گو با خبرگزاری خبرآنلاین بیان کرد: «حقیقتا واتس آپ و گوگل پلی شرطی نپذیرفتند و فعلا بدون قید و شرط باز شدند. یکی از دلایلی که این ۲ پلفترم بسته شدند بنا به شرایط خاص امنیتی کشور بود.»

وی ادامه داد: «همه فیلترینگ نمی‌تواند برداشته شود، چون ممکن است مطالبی خلاف دین یا خلاف عفت عمومی باشد. ممکن است مطالبی برای جامعه ضرر داشته باشد از قبیل قاچاق مواد مخدر یا قاچاق اسلحه و باید فیلتر باشند.»

فیروزآبادی درباره تغییر در نحوه اجرای مصوبات شورای عالی فضای مجازی در دوران بعد از خود نیز توضیحاتی ارائه کرد.

مشروح گفت و گوی سید ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر سابق شورایعالی فضای مجازی را در ادامه می‌خوانید؛

* آقای فیروزآبادی! اجرای گام اول رفع فیلترینگ، ۲ نوع واکنش داشت، برخی بر این باور هستند که این اقدام امیدوار کننده، اما ناکافی است و برخی دیگر هم بر این باورند که همه فیلترینگ باید برداشته می‌شد نظر شما چیست؟

به عنوان شروع، توقع مردم بیشتر از آن چه بود که تصویب شده است. اما به عنوان شروع کار اقدام خوبی است. این یک موفقیت هم برای دولت آقای پزشکیان و هم برای افرادی است که با این دیدگاه به ایشان رأی دادند.

تلگرام و یوتیوب در نوبت بازگشایی هستند

از سوی دیگر همه فیلترینگ نمی‌تواند برداشته شود، چون ممکن است مطالبی خلاف دین یا خلاف عفت عمومی باشد. ممکن است مطالبی برای جامعه ضرر داشته باشد از قبیل قاچاق مواد مخدر یا قاچاق اسلحه و باید فیلتر باشند. ما باید بنا را بر روی خوشبینی بگذاریم. اینطور هم که از بافت مصوبه مشخص است، به نظر می‌آید که تلگرام و یوتیوب هم در نوبت بازگشایی هستند.

درباره رفع فیلتر اینستاگرام سکوت وجود دارد اما...

* اما هنوز سرنوشت پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام مشخص نیست.

فعلا درباره اینستاگرام سکوت وجود دارد، اما باید ببینیم که به چه نتیجه‌ای می‌رسند.

* رفع فیلتر واتس آپ و گوگل پلی با واکنش تندرو‌ها رو‌به‌رو شد و جدا از مخالفت با دولت تلاش دارند عنوان کنند این سطح بازگشایی ارزش چندانی نداشته است، مثل ادبیات کوه موش زایید. تحلیل شما چیست؟

من فکر می‌کنم که در شرایطی که در نازایی قرار داشتیم، همین که زاییدن صورت گرفته، کار بزرگی است.

بیشتر مخالفت‌ها با تلگرام و یوتیوب جنبه سیاسی دارد

* پیش بینی می‌کنید مانع تراشی‌ها برای برداشتن گام‌های بعدی، چون رفع فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام وجود دارد؟

موانعی که مطرح می‌شود، بیشتر مربوط به حوزه یوتیوب بوده و بحث‌هایی مبنی بر این که خلاف عفت عمومی است، وجود دارد. تلگرام هم به صورت انحصار در کشور وجود داشته و نقش پررنگی در کنار رسانه ملی داشته است. بیشتر مخالفت‌ها جنبه سیاسی دارد تا جنبه‌های دیگر.

واتس آپ و گوگل پلی شرطی نپذیرفتند، فعلا بدون قید و شرط باز شدند

* گفته می‌شود که واتس آپ و گوگل پلی یک سری شرایط را پذیرفتند و رفع فیلتر شدند. ممکن است تلگرام و بقیه پلتفرم‌ها شرایط را بپذیرند؟

حقیقتا واتس آپ و گوگل پلی شرطی نپذیرفتند و فعلا بدون قید و شرط باز شدند. یکی از دلایلی که این ۲ پلفترم بسته شدند بنا به شرایط خاص امنیتی کشور بود. الآن شرایط عادی است و شرایط امنیتی برطرف شده؛ بنابراین، تصمیم گیران این تصمیم را گرفتند که این ۲ پلتفرم را بدون قید و شرط باز کنند.


بیشتر بخوانید:فیلترینگ، تنبیه جمعی و خصومت علیه شهروندان/ پرداخت ماهانه ۸۰ تا ۳۰۰ هزار تومان برای خرید فیلترشکن


* ممکن است درباره مصوبه ۳۲ بندی شورایعالی فضای مجازی و ۱۰ شرط مطرح شده جزئیاتی را بیان کنید.

الآن دسترسی به ۳۲ بند ندارم، اما در رسانه‌ها مطرح شده است که رفع فیلترینگ طی ۳ مرحله پیاده سازی شود. مراحلی مانند بازگشایی سایر پلتفرم‌ها و حمایت و تقویت پلتفرم‌های داخلی مطرح است. من خیلی درباره آن ۱۰ شرط اطلاعی ندارم.

مصوبات شورای عالی فضای مجازی بعد از جلسه ابلاغ و عملیاتی می‌شود، در زمان من اینگونه نبود

* شما در گفتگویی در تلویزیون عنوان کردید که رفع فیلترینگ چند روز زمان می‌برد، اما روز بعد از مصوبه رفع فیلتر انجام شد، در این باره توضیح می‌دهید.

در گذشته و زمانی که در شورایعالی فضای مجازی مسئولیت داشتم، روال کار به این صورت بود که ما در جهت اظهار و نظر ریاست جمهوری و دفتر مقام معظم رهبری مصوبه را ارسال می‌کریم. اما گویا مدت‌ها بعد از زمانی که بنده مسئولیت داشتم، این کار انجام نشده و مصوبات بعد از جلسه ابلاغ و عملیاتی می‌شود.

از لحاظ فنی باز کردن پلتفرم فیلتر شده زمان نمی‌برد

*البته در گفتگویی که دقایقی بعد از این مصوبه با خبرآنلاین داشتید این را هم گفتید که همین امشب هم می‌شود رفع فیلتر کرد.

بله منظور من این بود که از لحاظ فنی باز کردن پلتفرم فیلتر شده زمان نمی‌برد. همچنین آن ۱۵ روزی که در برنامه تلویزیونی گفتم طول می‌کشد، در ۳ سال اخیر مرتفع شده و دیگر آن مراحل را طی نمی‌کنند.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

تعطیلی گسترده مدارس و ادارات استان‌های کشور در روز سه‌شنبه ۷ اسفند

عکس/ روحانی افغان: افغان‌ها در ایران حق مالکیت دارند!

عکس/ شباهت شوکه کننده امین حیایی به مادرش

اینفوگرافی/ تنها ۴ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس حامی استیضاح همتی

عکس/ استایل متفاوت مازیار لرستانی و خسرو شکیبایی ۳۳ سال پیش با اکسسوری و عینک لاکچری

عکس/ نقشه با جزییات ایران ۲۷۸ سال پیش در زمان سلسله افشاری

عکس/ لامبورگینی میورا ۵۳ سال پیش در خیابان فردوسی تهران

عکس/ استایل گنگ النازشاکردوست و لیلا اوتادی با دستمال سر و کلاه جنگی

عکس/ جولان خودرو‌های خارجی ۷۲ سال پیش در خیابان‌های تهران

عکس/ چشم انداز شگفت انگیز از مقبرۀ کوروش کبیر ۹۷ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

خط و نشان پلیس برای چهارشنبه آخر سال

بیمه نوین حامی اصلی اولین مسابقه هوش مصنوعی دانشگاه تهران

آیا قیمت طلا اصلاح می‌شود؟

گزارش عملکرد چشمگیر بیمه نوین در دوره یک ماهه منتهی به پایان بهمن ماه

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران: خدمت به جامعه ایثارگری باید همراه با اخلاص باشد

فیلم/ ناپدید شدن کوهنورد ۴۷ ساله در توچال

عوامل روشن نشدن موتور سیکلت و روش‌های تعمیر آن

عکس/ بازار آستارا در گیلان حدود ۵۴ سال پیش

گزارش بورس امروز سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳

عیدی بازنشستگان ۱۴۰۴ برابر با قیمت یک جفت کفش

تنها غایب قطعی پرسپولیس برای دربی ۱۰۵

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره زیبا بروفه با استایل زمستانی

بیمه ابزار کلیدی در مدیریت ریسک مطلوب

صدور حکم نهایی ۴۴ متهم پرونده چای دبش

همسران دردسرساز علیه استقلال و پرسپولیس

فیلم/ حمله تند یک نماینده به جلیلی در صحن مجلس

اعلام شعار دربی ۱۰۵ از سوی سازمان لیگ

زمستان رویایی در آستارا

زیدآبادی: روسوفیل‌های وطنی احساس شرم نمی‌کنند؟

دستگیری عده‌ای در پی فراخوان تجمع ۲۵ بهمن برای رفع حصر

عکس/ نمایی خارق العاده از دروازه شمیران ۹۳ سال پیش در یک روز برفی

واعظی: در جهان امروز سیاست در خدمت اقتصاد است

تهران _ مسکو؛ بزنگاه دوباره برای وزن کشی روابط

خطر جدی فرونشست زمین در تهران

جاده چالوس تا اطلاع بعدی مسدود است

قیمت جدید آپارتمان در مناطق ۴ و ۵ تهران از تهرانپارس تا جنت آباد+ جدول

واکنش تند و صریح پزشکیان به استیضاح همتی

احتمال فروش دوباره دلار به هر ایرانی؛ هر شهروند ۲۱۰۰

پیش‌بینی هولناک از روند افزایش قیمت مسکن در سال ۱۴۰۴

عکس/ موتورسواری داریوش با دخترش ۳۳ سال پیش

مصرف ساعتی ۳.۵ میلیون مترمکعب گاز در تهران

جدیدترین قیمت خانه در شهریار اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت نفت بعد از تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران جهشی شد

پشت پرده پتروشیمی تبریز؛ زنگ خطر یا یک نوسان طبیعی؟

معرفی خودرو پژو ۵۰۸ L با جعبه دنده ۸ سرعته اتوماتیک AT + عکس

سایه سهمگین دلار و طلا بر سر مسکن

فیلم/ زن میانسال زورگیر خیابان پیروزی با بخشید

فیلم/ ریزش پل در کره جنوبی قربانی گرفت

عکس/ رستوران گردی شبنم قلی خانی با کت ساتن چندرنگ

١۵ مربی ایرانی استقلال در تاریخ دربی

تیر خلاص مجلس به مستاجران با انفجار قیمت خانه در نوروز ۱۴۰۴

فیلم/ توضیحات قوه قضائیه در مورد پرونده قتل امیر محمد خالقی

فیلم/ سایت‌های غیرمجاز فروش طلا مسدود می‌شوند

توقیف پاسپورت متهم پرونده کوروش کمپانی در امارات

سود سهام عدالت پایان اسفند ۱۴۰۳ واریز می‌شود؟

عکس/ چهرۀ متفاوت الناز شاکردوست در ۱۹ سالگی با چادر گلدار

ادعای وحشتناک قاتل دو زن مسافرکش

بورس همیشه در جاده مه‌آلود است

عکس/ حال و هوای میدان توپخانه تهران ۷۳ سال پیش

نرخ سبد معیشتی از ۲۳ تا ۳۵ میلیون تومان؛ کدام مبنای دستمزد ۱۴۰۴ قرار می‌گیرد؟/ رقم حقوق را از قصد آخر سال اعلام می‌کنند که جای چانه‌زنی باقی نماند