تاریخ انتشار: ۱۰:۱۱ - ۰۸ دی ۱۴۰۳

شرکتِ سهامی یاران قالیباف در دولت پزشکیان؛ وفاق با دولت چهاردهم به شرط گرفتن امتیازات مختلف!

حلقه قالیباف یکی بعد از دیگری در حال گرفتن پست و سمت در دولت هستند؛ مردانی که در دوران انتخابات مجلس دوازدهم از خوان نعمت قالیباف در لیست انتخاباتی بی نصیب بودند و حالا با گوشه چشم او در بدنه دولت نامشان ثبت می‌شوند. شاید شرط قالیباف برای وفاق نیز همین بوده؛چینش نواصولگرایان در دولت پزشکیان.

شرکتِ سهامی «یاران قالیباف» در دولت پزشکیان

اقتصاد۲۴-محمدباقر قالیباف به دور از حواشی و داستان‌های مجلسی که ریاست آن را برعهده دارد در حال فرستادن مردان خود به بدنه دولت است. نواصولگرایانی که در سال‌های اخیر نامشان با نام قالیباف گره خورده بود، این روز‌ها نامشان در اخبار انتصاب و اشتغال در سمت‌های مختلف در دولت شنیده می‌شود.

این رویه البته تازه نیست و قالیباف از زمان بستن کابینه مسعود پزشکیان سهم خود را مطالبه و دریافت کرد؛ وقتی دو وزیر دولت چهاردهم نام و نشان‌شان از گذشته‌های دور به قالیباف گره خورده بود و در دو وزارتخانه کشور و ورزش و جوانان حاضر شدند. هرچند وزیر کشور را چهره نزدیک به شخص پزشکیان نیز معرفی می‌کنند.

سهم خواهی قالیباف از دولت پزشکیان به اندازه‌ای بود که حتی به دو وزارتخانه معمولی نیز اکتفا نکرد و چشم اسفندیار دولت را سهم خود قرار داد؛ وزارت کشور. معرفی مومنی به عنوان نیرویی نزدیک به قالیباف که سابقه آشنایی او با قالیباف به دوران فعالیت هر دو در نیروی انتظامی بازمی‌گشت صدای بسیاری از حامیان پزشکیان را درآورد هرچند رئیس جمهور تلاش کرد این انتصاب را به سبب شناخت خود از مومنی توجیه کند، اما این توجیه بازهم نگاه‌ها را از سهم خواهی قالیباف دور نکرد.

قالیباف نه تنها مومنی، بلکه قائم مقام او را هم در فهرست وزرای پیشنهادی دولت تحمیل کرد و عملا وزارت آموزش و پرورش را هم سهم معاون مومنی در ستاد مواد مبارزه با مواد مخدر قرار داد.

دنیا مالی؛ از متلک گویی به پزشکیان تا تکیه بر صندلی وزارت زیر سایه قالیباف

دومین وزارتخانه سهم قالیباف وزارت ورزش و جوانان بود، اما چهره‌ای که قالیباف برای این وزارتخانه معرفی کرد – که البته از وسابقون السابقون قالیباف بود- و در ایام رقابت‌های انتخاباتی با کنایه و متلک درباره پزشکیان به عنوان کاندیدای انتخاباتی صحبت کرده بود. با این وجود حتی این دست از مسائل نیز نتوانست مانع آن شود که دنیا مالی – چهره همیشه وابسته به قالیباف- بر صدر وزارت ورزش و جوانان بنشیند.

دنیا مالی از سال ۱۳۸۴ تا ۸۸ معاون فنی و عمرانی قالیباف در شهرداری تهران و عضو شورای شهر چهارم تهران بین سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ بود، همان عضوی که با لیست اصلاح طلبان به شورا رفت و به همراه الهه راستگو در دقیقه ۹۰ پای صندوق، رای‌اش را از محسن هاشمی- گزینه اصلاح طلبان- به محمدباقر قالیباف تغییر داد. نوبتی هم باشد، نوبت قدردانی قالیباف بود و در سهم‌های کابینه چهاردهم یک وزارتخانه باید نازشست این رای می‌شد. 


بیشتر بخوانید:فیلم/ قالیباف: زخم زبان می‌زنند که در سوریه شکست خوردید


داستان شرکت سهامی که قالیباف مدیرعامل آن است و به نظر می‌رسد مقرر شده تا در دولت پزشکیان تشکیل شود به همینجا ختم نشد. اسامی آشنا هر روز سمت‌های جدید می‌گیرند، نواصولگرایانی که زیر سایه قالیباف و برداشت‌اش از وفاق راهی دولت هستند.

مجتبی توانگر؛ بازوی توانای قالیباف در جدال‌های رسانه‌ای

۲۷ شهریور ماه سال جاری وقتی دولت پزشکیان هنوز درست در وزارتخانه‌ها مستقر نشده بود خبری از انتصاب یکی از چهره‌های قالیباف در دولت منتشر شد؛ عباس علی‌آبادی وزیر صمت دولت ابراهیم رئیسی که در این دولت وزیر نیرو شده، مجتبی توانگر نماینده تهران در مجلس یازدهم را به سمت معاون مالی، حقوقی و امور مجلس این وزارتخانه منصوب کرد.

مجتبی توانگر زیر سایه محمدباقر قالیباف در مجلس یازدهم نامش شنیده شد. در هر جدال رسانه‌ای با جبهه پایداری یا نیرو‌های نزدیک به سعید جلیلی، توانگر سرباز خط مقدم قالیباف بود. با همه این اوصاف یک تنه جنگیدن او مقابل جبهه پایداری، اما توانگر از لیست شورای ائتلاف برای انتخابات مجلس دوازدهم خط خورد. گفته می‌شد که حذف مجتبی توانگر یکی از شروطی بود که صادق محصولی، دبیرکل جبهه پایداری برای رسیدن به وحدت با شورای ائتلاف پیش روی قالیباف گذاشت. قالیباف هم بدون چانه زنی قبول کرد و توانگر که در آن زد و خورد‌های رسانه‌ای به «زبان منفصل قالیباف» شهره بود، از لیست بیرون ماند و بعد از حضور در انتخابات حتی در بین ۶۰ نفر اول نیز قرار نگرفت. 

تغییر دولت، اما فرصتی شد برای دلجویی از توانگر. علاوه بر این که قالیباف می‌خواهد همان الگویی که سعید جلیلی در دولت ابراهیم رئیسی پیاده کرده را اجرا کند؛ تصرف بدنه دولت با نیرو‌های خود. اگرچه به خاطر تفاوت‌های شخصیتی و سیاسی رییس دولت سیزدهم و چهاردهم از اساس چنین اتفاقی ممکن نیست.

با این وجود قالیباف سعی دارد تا با یک شرکت سهامی نیرو‌های خود را در بدنه دولت تثبیت کند. نیرو‌هایی که عموما در انتخابات مجلس دوازدهم نیز از خوان نعمت قالیباف محروم بودند.

محسن پیرهادی؛ دلشکسته انتخابات مجلس دوازدهم در معاونت وزارت نفت دولت چهاردهم

۲۴ آبان ماه سال جاری نیز وزیر نفت طی حکمی محسن پیرهادی را به‌عنوان معاون وزیر در امور حقوقی و مجلس وزارت نفت منصوب کرد، او برجایی نشست که مدت کوتاهی در اختیار بهروز نعمتی نماینده سابق مجلس بود، اما به سرعت برکنار شد.

«محسن پیرهادی» از نمایندگان نزدیک به قالیباف در انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی با قرار گرفتن در لیست شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی به مجلس راه یافت، در اجلاسیه‌های اول، دوم و چهارم با رأی نمایندگان به‌عنوان عضو ناظر هیئت رئیسه انتخاب شد و رئیس فراکسیون مدیریت شهری و روستایی همچنین نائب رئیس فراکسیون اکثریت (فراکسیون انقلاب اسلامی) مجلس یازدهم هم بود. او از جمله مدیران شهرداری تهران در دوره محمدباقر قالیباف بود که از سال ۱۳۸۵ وارد نظام مدیریت شهری تهران شده بود و ریاست سازمان بسیج شهرداری تهران را هم برعهده داشت.

روزنامه اعتماد در اسفندماه سال گذشته ماجرای حدف پیرهادی از لیست شورای ائتلاف و بی محلی قالیباف به او را اینگونه توصیف کرده بود: «در رای‌گیری شورای ائتلاف، سعید آجرلو و محسن پیرهادی آرای مساوی داشتند و در قرعه‌کشی میان این دو، نام آجرلو برای حضور در فهرست شورای ائتلاف بیرون آمد. البته که به گفته منبع مطلع، در جریان رای‌گیری تیم قالیباف از رای دادن به پیرهادی امتناع کردند و همین امر باعث شد تا آرای او و آجرلو برابر شود. در یک مقطع دیگر هم بود که باز هم لابی‌های پشت‌پرده از حضور پیرهادی جلوگیری کرد.».


بیشتر بخوانید:عکس/ کاریکاتوری نقادانه درباره شوخی تلخ در مجلس


به نظر می‌رسد محسن پیرهادی نیز دل شکسته‌ای دیگر از نیرو‌های قالیباف است که حالا با بلیت رییس مجلس دوازدهم عازم بدنه دولت شده است. 

در دولت جا نبود، در مجلس و مجمع که جا هست

قالیباف البته نیرو‌های خود را در بخش‌های دیگر نیز مشغول کرده است، از ابوالفضل عمومی که دستیار ویژه امور بین الملل رییس مجلس شده تا محسن دهنوی که زیر سایه جبرائیلی و احتمالا با گوشه چشم قالیباف به عنوان «رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست‌های کلی نظام» منصوب شده است و البته اخیرا نیز سمتی جدید گرفته است.

چندی پیش بود که محمدباقر قالیباف در احکام جداگانه‌ای سیدمحسن دهنوی، حسین قربان‌زاده و سیداحسان خاندوزی را به عنوان اعضای جدید هیات بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین منصوب کرد. قالیباف با این حکم به نوعی به دنبال دلجویی از دیگر یار خود در پارلمان نیز بود، چه آنکه دهنوی نیز در ایام انتخابات با فشار زاکانی و پایداری‌ها از لیست حذف شده بود.

ماجرا از آنجا شروع شد که مالک شریعتی در اعتراض به حضور محسن دهنوی در فهرست نهایی شورای ائتلاف و پایداری، قهر و اعلام کناره‌گیری کرد. البته که به نظر می‌رسید این قهر واقعی نبوده و تنها برای اعمال فشار جهت حذف دهنوی بود که البته همین هم شد. پس از خروج دهنوی، شورای ائتلاف باز هم تسلیم فشار‌های جبهه پایداری شده و قبول کردند تا نبویان جایگزین دهنوی شود.
لطف مکرری که حق مسلم شد

فراموش نشود که اسامی قید شده تنها چهره‌های شاخص و عیان نزدیک به قالیباف هستند که در شرکت سهامی خیالی او در دولت حضور دارند. بی‌تردید اسامی بسیار دیگری وجود دارند که با توصیه و اشارات نظر قالیباف در جایگاه‌های مختلف اعم از مدیر کل تا سمت‌های دیگر در دستگاه‌های اجرایی مشغول به کار شده‌اند.

نمونه عجیب این دوران، اما مهدی مسکنی بود؛ یک نیروی نزدیک به قالیباف که رئیس صندوق بازنشستگی کشوری بود و برکناری‌اش توسط احمد میدری وزیر کار، قالیباف را به شدت آزرد. شدت این آزردگی به حدی بود به یکباره قالیباف متوجه شد حضور ظریف در دولت غیرقانونی است و توصیه کرد که با ظرافت دولت را ترک کند تا وقتی قانون اصلاح شود. قالیباف به اندازه‌ای از کنار رفتن نیروی منسوب به خود از صندوق بازنشستگی کشور خشمگین بود که حتی قانون حجاب را پیش چشم پزشکیان آورد و آن را وجه‌الانتقام دارد، هرچند در آخر مجبور شد از ابلاغ آن عقب نشینی کند.

این رویه بدون شک سر درازی در آینده نیز خواهد داشت. رویه مردی که رییس مجلس است؛ می‌خواسته رییس جمهور باشد، اما نتوانسته و حالا می‌خواهد نیروهایش را در دل دولت بچیند. از همه مهمتر اینکه طاقت کمی دارد و با هر حرکتی خلاف میل‌اش می‌تواند از اختیارات قانونی‌اش برای ابلاغ قانونی که همه نگران اجرای آن هستند، استفاده کند یا معاون رییس جمهور را به بیرون از دولت دعوت کند؛ این رویه برای قالیباف تازه شروع شده است.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استایل جالب بازیگر نقش جواد سریال بچه مهندس در ۲۰ سالگی

نمایی از موزه تجهیزات داعش

عکس/ شمر و عمر بن سعد در پشت صحنه سریال مختارنامه ۲۰ سال پیش

عکس/ فیگور خاص علی شادمان در کنار کارگردان معروف ۱۵ سال پیش

عکس/ تفریح محمدعلی شاه قاجار و همسرش در روسیه ۱۱۵ سال پیش

عکس/ تیپ زمستانی میرسلیم با کلاه

عکس/ درویش و ارونوف بعد از تمدید قرارداد با پرسپولیس

اینفوگرافی/ پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی اقتصاد‌های بزرگ در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵

اینفوگرافی/ کدام کشور‌ها بیشترین جمعیت مجردنشین را دارند؟

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ آتش بازی شب سال نو میلادی در اهرام مصر

عکس/ جوانی چهره بانو چویی سریال یانگوم پس از ۲۰

اطلاعیه مهم بانک ملی ایران در خصوص سکو‌های برخط طلا

عکس/ پوستر استقلال برای کریسمس ۲۰۲۵

عکس/ بازدید ظریف از دو کلیسا در تهران

فیلم/ خاطره جالب تینا پاکروان از همکاری با بهرام بیضایی

فیلم/ زیبایی‌های شگفت انگیز آسمان شب در طول یک سال

اینفوگرافی/ نگاهی به برخی پیش‌بینی‌های سال ۲۰۲۵

عکس/ استوری انتقادی مهراب قاسم خانی از جزیره هرمز

عکس/ خاموشی مطلق حرم حضرت زینب (س)

فیلم/ جشن سال نوی میلادی در دمشق زیر سایه تکفیری

فیلم/ معاون هماهنگ کننده سپاه قدس: ترامپ باید تقاص خون شهید سلیمانی را بدهد

عکس/ ژست متفاوت ملکا و کتایون در پشت صحنه سریال ماه و پلنگ ۸ سال پیش

انوشیروان ساسانی کیست و چرا به انوشیروان دادگر شهرت یافت؟

علی لاریجانی بازیگر تازه پرونده هسته‌ای ایران در دولت پزشکیان

فیلم/ بارش برف پراکنده در سعادت‌آباد تهران

فیلم/ راه پیمایی گسترده مردم ترکیه در حمایت از فلسطین

واکنش وکلای محمد خاتمی به تکرار ادعای ملاقات با سوروس

آخرین آمار معاملات سامانه ارز تجاری

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP

قیمت گوشی اپل + جدول

از شناسایی تخلفات تا مبارزه با پولشویی؛ گام های نوین بانک ملی در مسیر بهره‌مندی از هوش مصنوعی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

عکس/ دست‌فروشی روحانی ایلامی مقابل مسجد جامع شهر ایلام

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

عکس/ هوای تهران همچنان آلوده است

اعلام زمان دور جدید گفت‌و‌گو‌های ایران با اروپا

عکس ساخته شده با هوش مصنوعی از ناصرالدین شاه قاجار

عکس/ ۴۰ سال پیش هاشمی رفسنجانی از بستن تنگه هرمز خبر داد

گزارش بورس امروز چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳

فیلم/ پیام بهروز وثوق و داریوش اقبالی به خاکپور

فیلم/ تبلیغ جالب لامبورگینی برای آغاز سال ۲۰۲۵

رفع ناترازی گاز نیازمند بودجه ۴۵ میلیارد دلاری است

بازگشت ترامپ نفت ایران را روی آب نگه داشت؟

عکس/ املت خوردن با نان سنگک آندرانیک تیموریان در شب کریسمس

عکس/ زیبایی عجیب و حیرت‌انگیز عقابکوه در تفت یزد

عکس‌/ فیگور عجیب و بامزه متین ستوده

تردد در این مناطق تهران فردا ۱۳ دی ممنوع شد

معرفی مشخصات جنگنده چنگدو J-۳۶؛ جنگنده نسل ششم چین

عکس/ هشدار جدی درباره مصرف دارو‌های لاغری

جزئیات اعتراف یک کوهنورد به قتل فجیع در غرب تهران

خودرو‌های وارداتی ژاپنی در صف فروش

اصرار مجلس بر مصوبه واردات خودرو در سال ۱۴۰۴

تینا پاکروان کیست؟/ از کارگردانی تا بازیگری و تهیه‌کنندگی در سینمای ایران

فیلم/ لحظه برخورد مرگبار لندکروز با دیوار مخابرات آمل

هشدار تند ترامپ به حماس در شب سال نو میلادی

عکس/ تغییر بهت آور ننه آشوب سریال جیران در ۵۶ سالگی

حمله تازه سعید جلیلی به پزشکیان با حربه رشد ۸ درصدی

اعجاب انگیزترین عکس ها از شفق قطبی

فهرست اموال اعلام شده محمود احمدی‌نژاد