تاریخ انتشار: ۰۹:۰۹ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۳

شارژ دوباره کالابرگ الکترونیکی در ماه رمضان؟

رئیس مجلس از اختصاص کالابرگ الکترونیکی برای ۱۵ کالای اساسی خبر داد.

کالابرگ الکترونیکی

اقتصاد۲۴- محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی روز گذشته از درخواست مجلس برای اجرای دوباره کالابرگ الکترونیک خبر داد و گفت: موضوع گرانی از مباحث کلیدی است که در برنامه هفتم توسعه و بودجه سالانه، طرح کالابرگ الکترونیکی برای کاهش فشار اقتصادی پیش‌بینی شده است. این قانون مورد موافقت رئیس‌جمهور نیز قرار گرفته است. اجرای کالابرگ الکترونیکی می‌تواند فشار اقتصادی را از روی خانواده‌ها، به‌ویژه اقشار کم‌درآمد، کاهش دهد.

ما با دولت گفت‌و‌گو کرده‌ایم تا ۱۳ قلم کالای اساسی شامل مواد غذایی و برخی کالا‌های دیگر، مانند جهیزیه، از سیاست‌های جبرانی برخوردار شوند. هدف این است که افزایش قیمت‌ها در این کالاها، متناسب با افزایش حقوق کارمندان و کارگران باشد و در صورت فراتر رفتن از این مقدار، سیاست‌های جبرانی اجرا شود.

زمان اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی

قالیباف با بیان اینکه درخواست مجلس این است که زمان اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی ۱۴۰۳ از ماه مبارک رمضان باشد گفت: این موضوعی است که مجلس و دولت باید با جدیت پیگیری کنند تا فشار اقتصادی بر اقشار ضعیف کاهش یابد.

گفتنی است که چندروز پیش رئیس مجلس شورای اسلامی از اختصاص کالابرگ الکترونیکی برای ۱۵ کالای اساسی در قانون بودجه ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: دولت مکلف به جبران افزایش قیمت‌ها از طریق این طرح است.

کالابرگ الکترونیکی چیست؟

کالابرگ الکترونیک نوعی حمایت جدید دولت از معیشت قشر ضعیف تا متوسط جامعه با هدف تأمین امنیت غذایی آنها است. این حمایت به‌صورت اعتبار برای دسترسی به ۱۱ کالای اساسی به حساب سرپرست خانواده واریز می‌گردد تا سریع و ساده در دسترس دهک اول تا هفتم جامعه قرار بگیرد. در حقیقت، کالابرگ الکترونیکی مانند کوپن کاغذی است؛ یعنی، همان کارکرد را دارد، اما ظاهری جدید گرفته است تا با معیار‌های امروزی مطابقت داشته باشد.

طرح کالابرگ الکترونیکی از چه زمان اجرا شد؟

طرح کالابرگ الکترونیکی که با نام طرح فجرانه هم شناخته می‌شد از بهمن ۱۴۰۲ تا اردیبهشت ۱۴۰۳ اجرا شد. دولت در قالب این طرح برای یارانه بگیران دهک‌های ۱ تا ۹ مبلغ ۲۲۰ هزار تومان واریز می‌کرد که یارانه بگیران با این مبلغ می‌توانستند ۱۱ قلم کالای اساسی را خریداری کنند. در حالی که در بهار ۱۴۰۳ بار‌ها تأکید شد اجرای این طرح در سال جاری ادامه پیدا خواهد کرد، در ماه‌های بعد دیگر خبری از اجرای این طرح و طرح‌های مشابه آن نشد و گفته شد که در قانون بودجه ۱۴۰۳ هیچ بودجه‌ای برای اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در نظر گرفته نشده است.

دلایل توقف طرح کالابرگ در گذشته

یکی از مهم‌ترین چالش‌های اجرای این طرح در دولت چهاردهم، تامین منابع مالی لازم بود. در لایحه بودجه ۱۴۰۳، پیشنهاد افزایش نرخ ارز ترجیحی کالا‌های اساسی از ۲۸۵۰۰ تومان به ۳۸۵۰۰ تومان مطرح شد. اما این تصمیم با مخالفت مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام مواجه شد، چراکه افزایش نرخ ارز بدون برنامه‌ریزی مناسب می‌توانست به کسری بودجه و تورم دامن بزند.

منبع: اقتصاد آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

زندگی لوکس قرضی؛ چگونه شبکه‌های اجتماعی نسل Z را به بدهکاری می‌کشانند؟/ ظاهر فریبنده و جیب خالی، ماجرای نسل جدید در اینستاگرام

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۷ خرداد ۱۴۰۴/ بلاتکلیفی معامله‌گران در بازار طلا

پیش بینی قیمت دلار امروز ۱۷ خرداد ۱۴۰۴/ بازار دلار چشم‌انتظار سیگنال جدید

نامه مشترک نمایندگان دموکرات و جمهوری‌خواه به روبیو و ویتکاف

فیلم/ گذشته تاریک قاتل الهه از زبان همسر سابقش

فیلم/ واکنش چمران به سگ‌گردانی برخی از مردم در پارک‌های تهران

توضیح عبدالناصر همتی در پی واکنش نمایندگان مجلس به اظهاراتش

اعتراض فدراسیون فوتبال به قضاوت دیدار با قطر

فیلم/ رسایی: هدف فتنه‌های داخلی، ضربه به ولی فقیه است

آمریکا از تشدید فشار حداکثری بر ایران خبر داد

ممنوعیت سگ‌گردانی به جنوب تهران رسید

فیلم/ لحظه پیدا‌شدن پیکر الهه حسین‌نژاد

فیلم/ عموی الهه حسین نژاد: شایعه نیاز مالی ما کذب است

بازداشت یک ساکن قدس شرقی به اتهام همکاری با ایران

فیلم/ شرط عجیب مارادونا برای مصاحبه با خیابانی

عراقچی: پیروی از فتوای رهبر درباره سلاح هسته‌ای وظیفه ماست

عکس/ پرچم پرسپولیس روی مزار الهه حسین‌نژاد

تمرینات تیم ملی پیش از دیدار با کره شمالی

عکس/ کلاهبرداری به‌عنوان خانواده الهه حسین‌نژاد

آقای گل ترکیه در آستانه پیوستن به پرسپولیس

وتوی آمریکا آتش‌بس غزه را خاموش کرد

پیشنهاد پناهندگی روسیه به ایلان ماسک

هفته‌ای خنک در انتظار تهرانی‌ها

وزیر دفاع آمریکا: امیدوارم ایران برنامه هسته‌ای‌اش را جمع‌آوری کند

آخرین خبر در مورد طارمی و آینده‌اش در اینتر

ورود ۱۲ هزار زائر اربعین به کشور

واکنش محسن برهانی به ممنوعیت سگ‌گردانی

واکنش آذری جهرمی به اختلافات ترامپ و ایلان ماسک

واکنش مایلی‌کهن به جنجال در تیم دوومیدانی

فیلم/ روبرتو مانچینی به اسرائیل: کودکان را نکشید

فیلم/ لحظات دلهره آور نجات سرنشینان قایق غرق شده در کرمانشاه

روایت آسوشیتدپرس از پیش‌نویس قطعنامه تروئیکا و آمریکا

نایب‌قهرمان کیک‌بوکسینگ ایران دار فانی را بدرود گفت

فیلم/ آبروریزی بزرگ مجری صداوسیما روی آنتن زنده

عکس/ کشورهایی که از ژوئن ۲۰۲۵ می‌توانند بدون ویزا به چین سفر کنند

فیلم/ عشق ابدی یا عشق آبکی؛ برنامه پر بار برای سلامت جنسی

فیلم/ حجاج لاکچری قطری در مکه

آمریکا دوباره ایران را تحریم کرد

گروسی: سایت‌های هسته‌ای ایران غیرقابل نابودی‌اند

فیلم/ واکنش اعتراض‌آمیز اکرم عفیف به شعارهای هواداران قطری علیه ایران

واکنش رئیس جبهه اصلاحات به قتل الهه حسین‌نژاد

توضیح اسنپ درباره استفاده قاتل الهه حسین‌نژاد از این پلتفرم + عکس

موفقیت فیلم ایرانی دامجی در جشنواره ژاپن

گزارش فایننشال تایمز: ترامپ اروپا را از پرونده ایران حذف کرد

واکنش تند رسایی به سخنان همتی

سازمان غذا و دارو: این فرآورده‌ها ممنوع شدند

ترافیک سنگین در محورهای شمالی

عکس/ هویدا در حال بوسیدن دست فاطمه پهلوی؛ دهه ۱۳۴۰

عکس/ حضور سردار قاآنی و محسنی اژه‌ای در صف اول نماز عید قربان

یک امضا تا معرفی سرمربی جدید استقلال