تاریخ انتشار: ۱۵:۰۳ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۲ نظر

دلالان بازار زعفران را به نابودی کشاندند؟

این روز‌ها بازار زعفران این کالای ارزشمند صادراتی تحت تأثیر نوسانات نرخ ارز و فعالیت گسترده دلالان قرار گرفته است. این شرایط باعث ایجاد بحرانی جدی در بازار زعفران شده و آینده آن را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

زعفران

اقتصاد۲۴- بازار زعفران در هفته‌های اخیر دچار دگرگونی‌های چشمگیری شده و فعالیت دلالان بیش از پیش فعال شده‌اند. به گفته علی حسینی، عضو شورای ملی زعفران، عزم راسخی برای جلوگیری از دلالان وجود ندارد و در صورت ادامه این روند، ایران بازار‌های صادراتی خود را از دست می‌دهد.

این روز‌ها بازار زعفران، این کالای ارزشمند صادراتی، تحت تأثیر نوسانات نرخ ارز و فعالیت گسترده دلالان قرار گرفته است. این شرایط باعث ایجاد بحرانی جدی در بازار زعفران شده و آینده آن را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

این شرایط نه‌تنها کشاورزان را با چالش‌های جدی روبه‌رو کرده، بلکه مصرف‌کنندگان هم از دسترسی به این کالا با قیمت مناسب محروم شده‌اند. حال این پرسش ایجاد می‌شود که آیا با وجود فعالیت گسترده دلالان، مسئولان برای حل این مشکل اقدامی انجام داده‌اند؟

دلالان زعفران را احتکار می‌کنند

علی حسینی، عضو شورای ملی زعفران، درباره ورود گسترده دلالان به بازار زعفران در گفت‌و‌گو با تجارت‌نیوز عنوان کرد: نوسانات و تکاپوی شدیدی که در بازار وجود دارد، حاصل روندی است که دلالان در بازار ایجاد کرده‌اند. عده‌ای از این دلالان برای فریب مردم خود را تاجر یا تولید‌کننده زعفران معرفی می‌کنند و در زمان مناسب محصول را با شایعه‌هایی نظیر سقوط قیمت‌ها، نبود خریدار در بازار و ... از کشاورز می‌خرند و احتکار می‌کنند.


بیشتر بخوانید:سهم زعفران ایران از بازار جهانی چقدر است؟


وی ادامه داد: دلالان بعد جمع‌آوری کامل زعفران از سطح بازار، شایعاتی همچون کمبود محصول، افزایش قیمت، خالی شدن انبار‌ها و ... را منتشر می‌کنند. این افراد با ایجاد ناامنی در روند عرضه و تقاضا هم باعث متضرر شدن کشاورران می‌شوند و هم خریداران را مجبور به خرید این محصول با قیمت‌های گزاف می‌کنند.

او درباره مدت‌زمان حضور این افراد در بازار عنوان کرد: حضور این افراد مربوط به مدت کوتاهی نیست؛ بلکه مدت‌زمان زیادی است که دلالان در استان‌های تولید‌کننده زعفران حضور دارند و به صورت سیستماتیک فعالیت می‌کنند.

این عضو شورای ملی زعفران درباره تأثیر فعالیت دلالان بر وضعیت کشاورزان تصریح کرد: این وضعیت باعث ایجاد دو دلی و تردید برای کشاورزان می‌شود. در ابتدای فصل این دلالان خود را مدافع کشاورز نشان می‌دهند تا محصولات کشاورزان را خریداری کنند. ولی بعد از یک سال دوباره این روند را برعکس انجام می‌دهند و این چرخه ادامه دارد.

زعفران ۶۵ میلیونی ۱۰۰ میلیون تومان شد

حسینی درباره قیمت فعلی زعفران و وضعیت ارزآوری این کالا برای کشور با توجه به شرایط فعلی تشریح کرد: زعفران یک کالای ارزآور است و صادرات روان و قانونی این محصول می‌تواند به منافع ملی کشور کمک کند.

او افزود: افرادی که باعث متشنج شدن بازار می‌شوند، معمولا از صادر‌کنندگان خوشنام نیستند. بلکه معمولاً دلالان و قاچاقچیانی هستند که این اعمال را انجام می‌دهند. به طور مثال این افراد زعفرانی را که در سه ماه گذشته با قیمت ۶۵ میلیون تا ۷۵ میلیون تومان خریداری کردند، در حال حاضر با نرخ بالای ۱۰۰ میلیون تومان آن را به فروش می‌رسانند.

مسئولان برای رفع مشکل بازار اقدامی نکردند

این فعال صنفی درباره اقدامات مسئولان برای حل این مشکل عنوان کرد: با وجود اینکه هویت این افراد مشخص است، ولی بازهم مسئولان اقدامات مؤثری در این زمینه انجام نداده‌اند. این رفتار‌ها باعث ایجاد نگرانی و ابهام برای تولید‌کننده و صادرکننده می‌شود.


بیشتر بخوانید: قاچاق ماهانه ۱۰ تن زعفران از مرز‌های کشور


وی افزود: درحال حاضر وضعیت به‌گونه‌ای است که هر صادرکننده‌ای نمی‌تواند در این جریان ورود کند. چون این افراد بر این باورند که کشاورز محصول به آنها نمی‌فروشد. در صورتی که اینگونه نیست و این شرایط فقط باعث ناامیدی تولید‌کننده و اختلال در صادرات می‌شود.

زعفران تقلبی به سفره مصرف‌کنندگان می‌رسد

حسینی درباره تأثیر این شرایط بر مصرف‌کننده توضیح داد: قطعا به دلیل این شرایط مصرف‌‎کننده هم تحت تأثیر قرار می‌گیرد و مصرف‌کننده باید زعفران را با قیمت بالاتر خریداری کند. از طرفی برای اینکه مصرف‌کننده زعفران قیمت مناسب تهیه کند، تن به خرید محصولات تقلبی می‌دهد. این کار آب به آسیاب افرادی که زعفران تقلبی تولید می‌کنند، اضافه می‌کند.

تهدید بازار‌های صادراتی ایران

این فعال صنفی از وضعیت بازار در صورت حل نشدن این مشکل پیش‌بینی کرد: از آنجایی که زعفران یک کالای صادراتی مهم است و زعفران ایرانی به بسیاری از کشور‌های جهان صادر می‌شود، بنابراین در صورت حل نشدن این مشکل، ایران بسیاری از مشتری‌های خود را در بازار‌های جهانی از دست می‌دهد.

او افزود: این ابهام برای صادرکننده ایجاد می‌شود که آیا با این قیمت خرید می‌تواند برای محصول خود مشتری پیدا کند؟ همچنین خریدار خارجی هم بازار ایران را رصد می‌کند و با ین وضعیت قطعا ایران خریداران خود را از دست می‌دهد. البته خریدار از وضعیت قیمت‌گذاری و ثبات بازار ایران نا امید می‌شود که این به ضرر کشور است.

دلالان زعفران در شبکه‌های اجتماعی مافیا تشکیل داده‌اند

حسینی برای بهبود این وضعیت پیشنهاد داد: به نظر می‌رسد که مهم‌ترین عامل برای حل این مشکل افزایش نظارت است. همچنین این افراد در فضای مجازی هم اطلاعات نادرست در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌دهند. باید یک عزم جدی برای حل این مشکل وجود داشته باشد که درحال حاضر این عزم برای حل بحران بازار وجود ندارد.


بیشتر بخوانید:ثبات قیمت زعفران در بازار


براساس این گزارش، یکی از مواردی که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، ایجاد سازو کاری برای برخورد با متخلفین و دلالان است. برای کنترل بازار و از دست نرفتن مشتریان خارجی، باید یک عزم راسخ برای برخورد با این افراد وجود داشته باشد. بی‌توجهی به این مسائل، باعث متضرر شدن کشاورزان، مصرف‌کنندگان و صادرکنندگان می‌شود.

منبع: تجارت نیوز
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
0
0
سه‌شنبه ۰۹ بهمن ۱۴۰۳
اشتباه نفرمایید همون دلال هایی که توفصل قیمت را پایین میارید الان ناراحتید که چرا باقیمانده زعفرانها را ارزون نخرید که به قیمت گزاف بفروشید اگه سفارش رهبری نبود به‌این کار ادامه می‌دادید در ضمن قیمت حتی دوبرابر این هم بشود برای مصرف کننده داخل آمپول چیپس وپفک خانواده بیشتر نیست بماند که هزاران تولید کننده داخل مملکت منتظرند تردست دلال واقعی رو بشه ماه پشت ابر نمیمونه
ناشناس
0
0
سه‌شنبه ۰۹ بهمن ۱۴۰۳
راست میگی اما مشکلتون اینه که الان هم میخواهید باقیمانده دسترنج کشاورزان را مفت بخرید وگزاف بفروشد حنای شما رنگی نداره هوچی‌گری راهی نداره هنوز خیلی راه هست تا به قیمت‌های نجومی شما برسه شاید دلال خود شمایید
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های شرکت کیا در بازار ایران + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ قیمت دلار ۱۳ سال پیش ۱۴۰۰ تومان!

عکس/ اردوی ناصرالدین شاه در کنار دریاچۀ سیاه‌بیشه ۱۰۰ سال پیش

عکس/ استوری باشگاه پرسپولیس برای کارتال

عکس/ جمعی از وزرا و درباریان ناصرالدین شاه در مهمانی خانۀ صدراعظم

عکس/ قاب عاشقانه ساعد سهیلی و گلوریا هاردی در جشنواره

عکس/ اعلام شرایط فروش خودرو کرمان موتور A۵

عکس/ بیانیه اعضای کادر‌های فنی اکادمی استقلال

اینفوگرافی/ مسیر‌های ۱۲گانه راهپیمایی ۲۲ بهمن

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قاب دو نفره همسر بهرام رادان و جان کوچولو

این دارو‌ها مشکلات حافظه ایجاد می‌کنند

عکس/ترلان پروانه در قاب متفاوت

نظر آیت الله خامنه‌ای درباره حکم شرعی عمل به استخاره

این ساندویچ مرغ خوشمزه و فوری را از دست ندهید

استایل متفاوت شبنم قربانی در جشنواره فجر جلب‌توجه کرد

چهره متفاوت بازیگر سریال دلدادگان در جشنواره فجر

ایران و بحران‌های گردشگری؛ از فرصت‌های سوخته تا راه‌کار‌های فراموش شده/ با ۲۶ اثر ثبت شده در یونسکو، یک صدم فرانسه هم درآمد نداریم!

پسر جذاب سینمای ایران به جشنواره فجر آمد

مادر ۲۳ ساله مشهدی ۶ قلو به دنیا آورد

میادین میوه و تره‌بار تعطیل شد

عکس/ماه و مریخ هم‌نشین شدند

افشاگری بوربور درباره کشتی‌های پسر شمخانی

سود خریداران طلا و سکه سنگین شد

ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران

تعریف وزیر خارجه آلمان از احمد الشرع!

جهش قیمت گوشی‌های موبایل در بازار با افزایش اخیر قیمت دلار

محسن رضایی برای ترامپ خط و نشان کشید

ایلان ماسک با مرگ دست‌به‌یقه شد!

سرپرست سابق پرسپولیس در جواب به اتهاماتش چه گفت؟

مسئولیت ساماندهی پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا به وزارت صمت واگذار شد

پزشکیان: امروز تعداد زیادی از مردم کشور دچار مشکل هستند؛ نیاز به دریافت بسته معیشتی دارند

جشنواره فجر در آستانه اختتامیه به دعوا و قهر کشیده شد

ایلان ماسک خواستار تعطیلی رادیو اروپای آزاد و صدای آمریکا شد

سردار تنگسیری: با کسی که می‌گوید ابر قدرت هستم با حرف حدیث که نمی‌شود جنگید

اقلام سبد معیشتی تغییر کرد

پیروزی ایران در جام جهانی؛ رتبه نهایی ملی‌پوشان مشخص شد

واردات خودروی نو به مناطق آزاد مجاز شد

مرگ مشکوک یک دندانپزشک اهوازی به ضرب گلوله

برگزیده‌ جایزه جلال در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر

سپاه پاسداران بیانیه صادر کرد +جزئیات

معاون اول رئیس‌جمهور: وفاق ملی بدان معنا نیست که حاکمیت نظرات خود را بر ملت تحمیل کند

سید حسن خمینی: روز‌های سختی برای اهل تجارت و مردم است

متن گفتگوی خواندنی روحانی و پوتین درباره سوریه

گلایه پدر دانش آموز کرمانی که در واژگونی اتوبوس جانباخته بود

بهاره هدایت آزادی مشروط گرفت

واکنش حداد عادل به مذاکره با آمریکا

آخرین وضعیت جاده‌های کشور/ کدام جاده‌ها مسدود شدند؟

برف و باران در ۳۱ استان/ از سفر غیرضروری به این استان‌ها بپرهیزید

نامزد‌های دریافت سیمرغ جشنواره فیلم فجر معرفی شدند

وزیر کشاورزی: برای کنترل بازار سیب زمینی از سران سه قوه مجوز گرفتیم!

ابراز همبستگی عمان با عربستان علیه نتانیاهو

مربی ایتالیایی امشب رونمایی می‌شود؟

اینفوگرافی/ قدیمی ترین کشورهای جهان کدام است؟

کریستیانو رونالدو ۴۰ ساله شد

ممنوعیت مصرف دارو‌های لاغری بدون تجویز پزشک

فرش فروشان بازار وکیل شیراز

چگونه می توانیم با بحران های اقتصادی مقابله کنیم؟

علائم آنفلوآنزا در کودکان و بزرگسالان

آخرین جزئیات از فعالیت مجدد سامانه خرید ایران خودرو