تاریخ انتشار: ۱۰:۴۶ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۳
چسبندگی بازار ارز به سقف

قیمت دلار در کشاکش انتظارات تورمی و تقاضا؛ ریزش قیمت در راه است؟

معامله‌گران ارزی همچنان از چسبندگی نرخ دلار به سقف‌های قیمتی سخن می‌گویند. آیا بازار امروز در مسیر افزایش بیشتر قرار خواهد گرفت یا سیگنال‌های جدید می‌توانند جریان معاملات را تغییر دهند؟

دلار

اقتصاد۲۴- بازار ارز در حالی پس از تعطیلی روز سه‌شنبه فعالیت خود را آغاز خواهد کرد که قیمت دلار در هفته دوم بهمن‌ماه به طور مداوم در مسیر افزایشی قرار گرفت. این ارز در پایان معاملات روز دوشنبه، پس از یک اصلاح کوتاه‌مدت چند ساعته، با رشد در محدوده میانی کانال چهارم از کریدور هشتم بسته شد.

معامله‌گران بر این باورند که این روند صعودی ناشی از افزایش انتظارات تورمی است و خبر‌های مثبت نیز تاکنون نتوانسته‌اند مسیر بازار ارز را تغییر دهند. روندی که در پی آن قیمت دلار در محدوده رنج قرار گرفته و به عقیده معامله‌گران، چسبندگی قیمت‌ها به سقف زیاد شده است.

با این حال، قیمت دلار تهران معاملات روز سه‌شنبه را با کاهش ۱۰۰ تومانی نسبت به روز قبل آغاز کرد و ابتدا در پله اول کانال چهارم کریدور هشتم قرار گرفت و در ادامه، با روندی نزولی به کانال سوم بازگشت و در پله نهم این محدوده معامله شد. با افزایش تقاضا، مسیر تغییر کرد و دلار به کانال قبلی صعود کرد و در پله اول این محدوده نوسان داد.

دلار هرات نیز با اختلاف مثبت ۷۷۰ تومانی نسبت به معاملات شب گذشته در پله هفتم کانال چهارم دامنه ۸۰ هزار تومان کار خود را آغاز کرد. این ارز در ادامه، با رشد ۷۰۰ تومانی به نیمه دوم این کانال رسید و تا پایان معاملات در همین محدوده باقی ماند. قیمت دلار هرات در معاملات پشت خطی روز گذشته نیز در کف کانال چهارم کریدور هشتم در معامله بود.

درهم امارات هم بدون تغییر نسبت به روز گذشته، در ۲۲ هزار و ۹۴۰ تومان بازگشایی کرد،، اما در ادامه معاملات با کاهش به ۲۲ هزار و ۸۶۰ تومان رسید. بررسی‌ها نشان می‌دهد که حباب دلاری درهم در این روز منفی ۳۴۶ تومان بوده است.

از سوی دیگر، بازار ارز رسمی نیز امروز شاهد نوسان منفی قیمت یورو و دلار بود و براساس اعلام مرکز مبادله ایران، دلار در مرکز مبادله ایران با کاهش ۶۸ هزار و ۷۰۳ تومان قیمت خورد. نرخ حواله‌ای آن نیز با گپ منفی به ۶۶ هزار و ۸۳۱ تومان رسید. یورو نیز با گپ منفی ۷۲ هزار و ۱۰۳ تومان معامله شد و حواله یورو هم با کاهش ۷۰ هزار و ۱۳۹ تومان قیمت خورد. ارزش درهم امارات نیز در بازار رسمی کاهش یافت و به ۱۸ هزار و ۷۰۷ تومان رسید و حواله درهم ۱۸ هزار و ۱۹۷ تومان معامله شد.

بازار رمزارز‌ها نیز طی ساعات گذشته نوسانات شدیدی را تجربه کرده است. بیت‌کوین که روز گذشته در محدوده ۱۰۲ هزار دلار معامله می‌شد، شب گذشته با فشار فروش مواجه شد و تا ۱۰۰ هزار دلار کاهش یافت. با این حال، این رمزارز توانست بخشی از افت خود را جبران کند و هم‌اکنون در سطح ۱۰۲ هزار و ۴۲۰ دلار معامله می‌شود. از سوی دیگر، قیمت تتر در ۲۴ ساعت اخیر در بازه ۸۳ هزار و ۷۰۰ تومان تا ۸۴ هزار و ۵۰۰ تومان در نوسان بوده و هم‌اکنون در محدوده ۸۴ هزار و ۱۸۰ تومان قرار دارد.

بیت‌کوین همچنان در فاز اصلاحی قرار دارد و تحلیل تکنیکالیست‌ها نشان می‌دهد که این رمزارز بین ۹۹ هزار و ۵۰۰ دلار به‌عنوان مرز حمایتی و ۱۰۴ هزار دلار به‌عنوان مرز مقاومتی در حال نوسان است. در صورتی که بیت‌کوین حمایت ۹۹ هزار و ۵۰۰ دلار را از دست بدهد، احتمال کاهش قیمت تا ۹۷ هزار دلار وجود دارد که می‌تواند فشار فروش را در بازار افزایش دهد.

از سوی دیگر، عبور از مقاومت ۱۰۴ هزار دلار می‌تواند مسیر صعودی جدیدی را ایجاد کند و قیمت را به ۱۰۷ هزار دلار برساند، البته به شرطی که حجم خرید کافی در بازار وجود داشته باشد. عوامل کلیدی مانند وضعیت شاخص دلار، سیاست‌های فدرال رزرو و احساسات سرمایه‌گذاران تأثیر زیادی بر حرکت بیت‌کوین خواهند داشت. هرگونه تقویت دلار یا افزایش نرخ بهره می‌تواند فشار فروش بیشتری بر بیت‌کوین اعمال کند، در حالی که تضعیف دلار یا افزایش پذیرش ارز‌های دیجیتال توسط نهاد‌های مالی می‌تواند روند قیمت را صعودی کند.


بیشتر بخوانید: قیمت دلار تا پایان سال ۱۴۰۳ چقدر می‌شود؟


در سوی دیگر، قیمت تتر که معمولاً نوسانات زیادی ندارد، تحت تأثیر روند دلار در بازار داخلی قرار گرفته است. بر اساس تحلیل‌ها، سطح ۸۴ هزار تومان به‌عنوان مرز حمایتی تتر در نظر گرفته می‌شود و در صورت شکست این سطح، احتمال کاهش قیمت تا ۸۳ هزار و ۵۰۰ تومان وجود دارد. این اتفاق در صورتی رخ خواهد داد که فشار فروش در بازار دلار افزایش یابد. از سوی دیگر، ۸۴ هزار و ۵۰۰ تومان سطح مقاومتی تتر محسوب می‌شود و عبور از آن می‌تواند قیمت را به ۸۵ هزار تومان برساند.

با وجود انتشار اخبار امیدوارکننده درباره بررسی FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، فعالان بازار معتقدند که حجم خرید در بازار فردایی افزایش یافته و قیمت دلار از میانه کریدور هشتم فراتر رفته است. برخی معامله‌گران پیش‌بینی می‌کنند که برای روز شنبه، دلار به کانال ششم از کریدور هشتم حرکت کند.

ابهامات پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا همچنان پابرجاست و این نااطمینانی سیاسی یکی از محرک‌های اصلی افزایش نرخ دلار در روز‌های اخیر محسوب می‌شود. علاوه بر این، به‌صورت سنتی در سه ماه پایانی سال، تقاضا برای دلار افزایش پیدا می‌کند. برخی افراد در این بازه زمانی، سود‌های کسب‌شده خود را به دارایی‌هایی تبدیل می‌کنند که در برابر تورم ارزش خود را حفظ کند. همچنین، بسیاری از شرکت‌ها در این دوره زمانی تسویه‌حساب‌های خود را انجام می‌دهند که به فشار تقاضا در بازار ارز دامن زده و افزایش قیمت دلار را تسریع می‌کند.

با این همه، براساس پیگیری اقتصادنیوز از معامله گران فنی، مرز حمایت دلار در کف کریدور هشتم قرار دارد و در صورت شکست این سطح، احتمال کاهش نرخ تا پله هشتم از دامنه ۷۰ هزار تومان وجود دارد. از سوی دیگر، مقاومت اصلی در دلار در کانال دوم از کریدور هشتم قرار دارد و عبور از آن می‌تواند موج جدیدی از افزایش قیمت را به همراه داشته باشد.

تحلیلگران بر این باورند که سطح حمایتی کلیدی درهم در محدوده ۲۲ هزار و ۸۰۰ تومان قرار دارد و برای شکست این سطح، فشار فروش قابل‌توجهی لازم است. در صورتی که دلار در بازار‌های تهران و هرات به مسیر صعودی بازگردد و تقاضای حواله‌ای افزایش یابد، احتمال عبور از مقاومت ۲۳ هزار تومان بیشتر خواهد شد. با این حال، عرضه‌کنندگان در این سطح مقاومت نشان داده‌اند که می‌تواند روند رشد قیمت را متوقف کرده و بازار را به فاز اصلاحی بکشاند.

منبع: اقتصاد نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

فاصله طبقانی به سنگ قبر‌ها رسید؛ از ۸۰.۰۰۰.۰۰۰ تا ۱.۳۰۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان/ فراگیری خرید اقساطی سنگ قبر در تهران

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ عروسی ۱۵ سال پیش شهرام صولتی با نازینه شهبازی

عکس/ واکنش تند عضو دفتر رهبری به ادعای یک روزنامه

عکس/ کاخ گلستان برفی حدود ۱۳۰ سال پیش و در دوره قاجار

عکس/ زن و مردی بر روی سنجاق نقره بازمانده از ۲ هزار سال پیش و دوران اشکانی

عکس/ قابی صمیمانه از بازیگران سریال مانکن در پشت صحنه

عکس/ شمال شهر سرسبز تهران قدیم در دهه ۴۰

عکس/ قدیمی‌ترین قلیونی‌های سیار حدود ۱۳۰ سال پیش و دوره قاجار

عکس/ ناصرالدین شاه قاجار ۱۴۰ سال پیش به همراه ملیجک دربار

عکس/ بازی والیبال مختلط در پارک حدود ۲۴ سال پیش در تهران

عکس/ نمایی حیرت انگیز از مسیر راه‌آهن در دل کوه‌های زاگرس حدود ۸۰ سال پیش

عکس/ پدیده طبیعی و حیرت انگیز زندان برنجه در تکاب آذربایجان غربی

عکسی زیبا و حیرت انگیز از دماوند که برنده جایزه شد

عکس/ خوش و بش مهناز افشار و همسرش با وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی

عکس/ سلفی مشترک نیکی کریمی و مهراوه شریفی نیا در دهه ۹۰

تصویری جالب از مقابل یک مغازه فروش هدایای روز ولنتاین

عکس/ ناصرالدین شاه میانسال در حال مطالعه ۱۳۰ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

حفظ سلامت پوست و استخوان با مصرف این ویتامین

صبحانه‌ای که مصرف آن سبب لاغری می‌شود

کاهش کلسترول خون با مصرف این ماده غذایی

مکمل اومگا ۳ چگونه روند پیری را به تأخیر می‌اندازد؟

جاه طلبی‌های امارات و عربستان در خرید جنگنده‌های فوق مدرن/ کارزار «آمریکایی بخر»، جیب اعراب پولدار منطقه را خالی می‌کند +عکس

طرز تهیه دسر پرتقال و شکلات

فرشته مرگ لقب کدام هواپیما است؟

مومیایی‌های ۵ هزار ساله مصری چه بویی می‌دهند؟

معاون وزارت علوم برای گفت‌و‌گو و بررسی موضوع در کوی دانشگاه تهران حضور پیدا می‌کند

نقدعلی: ایران نیازی به صنعت خودروسازی نداشت

اطلاعیه باشگاه استقلال درباره جلسه با دستیار و وکیل ماتزاری

تجمع شبانه کوی دانشگاه تهران به تنش کشیده شد

استفاده از واجبی چه مزایایی دارد؟

قیمت طلا به ثبات می‌رسد؟ / پیش‌بینی مهم برای خریداران

ادامه اعتراضات کوی دانشگاه تهران

فیلم/ یخبندان عجیب در کانادا

محمد خدابنده اولجایتو کیست و پادشاهی ایلخانی را در چه شرایطی به دست گرفت؟

معرفی هواپیمای M-۳۴۶ Master

زلنسکی: من با هیچ مقام روسی جز پوتین شخصاً دیدار نخواهم کرد

سخنگوی پ‌ک‌ک: به شرط آزادی اوجالان حاضر به پذیرش روند سیاسی برای خلع سلاح هستیم

آمریکا مهاجران را اخراج کرد

دستور سردار رادان درباره قتل دانشجوی دانشگاه تهران

نخستین تصویر از تجمع دانشجویان کوی دانشگاه

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۷ بهمن ۱۴۰۳/ خریداران دلار محتاط شدند

سفر غیررسمی رئیس جمهور به تبریز

وضعیت تعطیلی تهران برای روز شنبه مشخص شد

رسمی: گزینه هدایت استقلال تیم پیدا کرد!

جنجال در شبکه‌های اجتماعی بر سر استفاده مکرر یک خانم ایرانی از لغات انگلیسی

روز‌های شنبه و چهارشنبه هفته آینده حراج سکه برگزار می‌شود

دستیار سیاسی رئیس مجلس: مصوبه شورای عالی امنیت ملی می‌گوید اقدامات تنش‌زا باید متوقف شود

معاون دانشجویی دانشگاه تهران: خفت گیری از دانشجویان کوی دانشگاه سابقه داشت

هوای تهران در وضعیت قرمز

حمله افراد مسلح به مرزبانان در بانه

مدارس این شهر‌ها فردا (۲۷ بهمن) تعطیل شد

تیم فوتبال ملوان در بندرانزلی ذوب آهن را حذف کرد

یک هشتم نهایی جام حذفی؛ گل گهر هم صعود کرد

پیش بینی بورس فردا شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۷ بهمن ۱۴۰۳/ نیم سکه پیشتاز افزایش قیمت شد

یک نوجوان به دلیل شلیک به سمت خودروی فراری کشته شده

توانیر: کشف ۲۴۰ هزار ماینر غیرمجاز با مصرف ۸۰۰ مگاوات برق

وزیر خزانه‌داری آمریکا: واشنگتن قادر به اعمال فشار حداکثری اقتصادی بر ایران است

فرزندان آیت‌الله منتظری آزاد شدند

مقام بلندپایه سپاه: آمریکا شیطنت کند با قاطعیت پاسخ می‌دهیم

پسر بشار اسد جزئیات فرار از سوریه را فاش کرد

عکس/ پست عاشقانه رونالدو برای جورجینا به مناسبت ولنتاین

زمین‌لرزه غرب کشور را لرزاند

فیلم/ بهرام رادان در یک فلافلی شهر اهواز

فیلم/ بارش چشم‌گیر برف در خلخال تردد را با مشکل مواجه کرد

عکس/ سیدمحمد خاتمی شب نیمه شعبان مهمان چه کسی بود؟

عکس/ بازدید وزیر راه و شهرسازی از زیرساخت‌ها و جاده‌های سوئیس