تاریخ انتشار: ۱۳:۲۴ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۳

پرسش‌های عباس عبدی درباره روایت ترور ۲ قاضی

فعال سیاسی اصلاح‌طلب نوشت: برخی تصور می‌کنند که اگر کسی موافق روایت رسمی در رویداد کاخ دادگستری نباشد، حتماً به نوعی در صدد رفع مسئولیت از سوی سازمان تروریستی مجاهدین است یا در صدد مقابله با ساختار سیاسی است.

پرسش‌های عباس عبدی درباره روایت رسمی ترور ۲ قاضی

اقتصاد۲۴- عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در روزنامه اعتماد در یادداشتی با عنوان «چه اصراری است؟» به بررسی ترور قضات دیوان‌عالی کشور، مقیسه و رازینی، پرداخته است.

 برخی تصور می‌کنند که اگر کسی موافق روایت رسمی در رویداد کاخ دادگستری نباشد، حتما به نوعی درصدد رفع مسوولیت از سوی سازمان تروریستی مجاهدین است یا درصدد مقابله با ساختار سیاسی است. در حالی که وضعیت این سازمان از این حرف‌ها گذشته و رد یا تأیید هیچ اقدام جدیدی نمی‌تواند چیز چندانی را به پرونده آنها اضافه یا از آن کم کند.

پرونده آنان به حد اشباع رسیده و مختومه تلقی می‌شود. ولی مشکل اینجاست که نظام اطلاع‌رسانی رسمی اصرار عجیبی دارد که روایت رسمی از این واقعه را به مجاهدین تروریست منسوب کند. به طور قطع و یقین می‌توان گفت که با توجه به پیشینه هر دو قاضی، این اولین احتمالی بود که به نظر هر شنونده‌ای می‌رسید.

بنابراین به هیچ وجه نباید و نمی‌توان این احتمال را ضعیف یا نادیده پنداشت. ولی به همین میزان نیز نباید احتمالات دیگر را کم جلوه داد یا به کلی رد کرد. پذیرش یکی از این دو احتمال، در فهم ماجرا و وضعیت جامعه بسیار متفاوت و تعیین‌کننده است. زیرا اگر بپذیریم که مجاهدین مرتکب آن شده‌اند، فهم همه از موقعیت سیاسی مخالفان برانداز و نیز در نحوه مواجهه با آن متفاوت خواهد بود، تا زمانی که آن را ناشی از یک اقدام شخصی بدانیم؛ بنابراین هر گونه اصراری بر روایت رسمی و برخورد با کسانی که جز این روایت را معتقد باشند، نه‌تنها از حیث فوق نادرست و زیان‌بار است، بلکه این اصرار به ضد خودش تبدیل می‌شود و اگر واقعا هم همین روایت مطابق واقع باشد، چنین اصرار و رفتاری با طرفداران روایت دیگر موجب بدبینی به روایت رسمی خواهد شد.

اثبات روایت رسمی شیوه‌های خود را دارد و نمی‌توان و نباید دیگران را از حق اظهارنظر و تحلیل این ماجرا یا طرح پرسش‌های لازم منع کرد. هر چند روایت رسمی در ادامه تعدیل شد و ارتباط مستقیم ضارب با سازمان مجاهدین به تأثیرپذیری تقلیل یافت که در واقع عدول از آن روایت اولیه بود. برای رسیدن به روایت صحیح لازم است که فعالان رسانه‌ای به اسناد و مدارک و شواهد یا خانواده یا دوستان و همکاران او دسترسی داشته باشند و گزارش دقیقی از تمامی مراحل رخ داده را به دست بیاورند.


بیشتر بخوانید:جزئیات تازه از نحوه ترور قاضی مقیسه و رازینی


در گزارش گفت‌وگویی که با رییس محترم دیوان عالی کشور انجام و از تلویزیون پخش شد، هیچ توضیحی درباره علت رفتن ضارب به طبقه سوم و اتفاقات آنجا، جز اینکه به خودش شلیک کرده داده نمی‌شود. هیچ گزارشی از شاهدان ماجرا اعم از افراد احتمالی حاضر در دادگاه یا شعب دیگر یا مردم عادی حاضر در محیط ارائه نمی‌شود.

گزارش دوربین‌های مداربسته نیز در دسترس نیست. مردم روایت رسمی را به این شرط می‌پذیرند که روایتی جامع و منطقی باشد، نه به این دلیل که روایت رسمی هر چه باشد حق و درست است. دیر یا زود ابعاد ماجرا روشن خواهد شد؛ طبیعی است که باید این ابعاد تأییدکننده روایت رسمی باشد؛ بنابراین بهتر است که هر چه زودتر روشن شود، چون بر اساس تحلیل‌های سیاسی - امنیتی پذیرش روایت رسمی قدری سخت است، ولی اگر واقعا همین روایت درست باشد، همه باید در تحلیل خود تجدید نظر کنند. نه فقط حکومت، بلکه فعالان رسانه‌ای و سیاسی نیز باید در تحلیل‌های خود بازنگری جدی کنند، و اگر به هر دلیلی از جمله عدم دسترسی و اطلاع آنان از مستنداتی که تأیید کننده این روایت است، به پذیرش روایت رسمی نرسند، مسوولیت آن به عهده دست‌اندرکاران این پرونده است که امکان آگاهی آنان را از روایت رسمی سلب کرده‌اند.

واقعیت این است که هیچ دلیل قاطعی وجود ندارد که روایت رسمی پذیرفته شود، مگر آنکه شواهد کافی عرضه شود.

برای روایت رسمی باید ادله و مستندات ارائه کرد. جنبه دیگر این استدلال نیز صحیح است و اگر روایت رسمی درست نباشد و فقط بنا به ملاحظات گفته شده باشد، در این صورت سیاستگذاران را از یک اطلاع مهم محروم کرده‌اند و این نیز به زیان حکومت و مردم است.

با این ملاحظه امیدوارم که هر چه زودتر یا روایت رسمی تصحیح و تکمیل شود یا مستندات آن در اختیار افکار عمومی قرار بگیرد. بدون اجرای این شرط، بر پذیرش روایت رسمی اصرار نباید کرد، که نتیجه عکس دارد.

منبع: فرارو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

حقوق بهمن بازنشستگان تامین اجتماعی واریز شد؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

روایت خانواده و دوستان دانشجوی به قتل رسیده دانشگاه تهران؛ امیر‌محمد رتبه ۸۰۰ کنکور در روستایی درس خواند که تنها ۴ دانش‌آموز داشت

وضعیت فعلی، منتفی‌کننده مذاکره ایران و آمریکا نیست/ تحریم‌ها، تاب‌آوری اقتصادی و اجتماعی ایران را کاهش داده است

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

خاورمیانه و ایران در انتظار سرمای شدید

فیلم/حمله امیرحسین ثابتی این بار همتی به جای ظریف

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تشدید بحران دارو با تحریم تامین اجتماعی و وضعیت وخیم ذخایر استراتژیک کشور/ ۳۷ هزار میلیارد تومان بدهی سنددار به داروسازان ایرانی

فیلم/ گرشا رضایی: اگر من مشهدی بودم با شاه فالوده نمی‌خوردم

فیلم/ ترامپ: بایدن مقصر گرانی تخم مرغ است، نه من

فیلم/ بقایی: در مراسم تشییع سید حسن نصرالله شرکت خواهیم کرد

جزئیات پیش فروش سکه از زبان سخنگوی مرکز مبادله

نفت جهانی با افزایش قیمت همراه شد

عکس/ پوستر النصر برای بازی با پرسپولیس

عکس/ دیدار عراقچی با رئیس هیات مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن

ترکیب احتمالی پرسپولیس مقابل النصر

حراج سکه بازار دلار را کساد کرد

عکس/ دیدار وزیر خارجه سودان با قالیباف در تهران

فیلم/ همتی: برای هر وضعیتی آمادگی لازم داریم

کوکو؛ ابزار حرفه‌ای آنالیز اینستاگرام و اینفلوئنسر مارکتینگ

مدارس شیفت عصر دماوند امروز ۲۹ بهمن غیرحضوری شد

۱۴۰۴ هدیه ۱۰۰ میلیون ریالی برای بازنشستگان کشوری

صدور حکم اعدام برای متجاوزین نوجوان ۱۴ ساله قروه

هشدار AFC به پرسپولیس قبل از دیدار با النصر

چربی سوزی شکم و پهلو با ۵ راهکار عملی 

از ادعای نجومی تامین ۲۰ هزارمگاواتی وزیر نیرو تا چند پیشنهاد واقعی برای کاهش ناترازی برق

عکس/ حضور پزشکیان در دیدار مردم آذربایجان‌شرقی با رهبری

با پیش‌خرید سکه چقدر سود می‌کنیم؟

فیلم/ بارش شدید برف در دماوند

فیلم/ ترامپ: احتمالا به زودی با پوتین دیدار می‌کنم

فیلم/ آغاز دیدار مردم تبریز با رهبری

جوان و کم کار: چهره جدید اقتصاد چین/ با «خدایان دستمزد روزانه» در چین آشنا شوید؛ «زندگی در لحظه»

دیدار مردم آذربایجان شرقی با رهبر انقلاب

فیلم/ آخرین وضعیت خسارات زلزله اندیمشک

عوامل پشت پرده مانع از اصلاح ساختار ایران‌خودرو

دریافت مابه‌التفاوت نرخ ارز غیرقانونی است

قیمت پراید در یک قدمی نیم میلیاردی شدن+ جزئیات

میزبانی بورس کالا از ۴۷۹ هزار تن محصول در امروز

ادعای شبکه سعودی درباره طرح ترامپ برای مذاکره با ایران

اطلاعیه وزارت علوم درباره بازداشت دانشجویان

علت خوابیدن باتری ماشین و راهکار روشن کردن آن

۴.۰۰۰.۰۰۰ تومان سود سهام عدالت در راه است

قیمت مسکن در تهران به مرز متری ۱۰۰ میلیون تومان رسید

فیلم/ نفوذ سردچال قطبی به ایران، شایعه یا واقعیت؟

غوغای گرانفروشی ایرلاین‌ها در آستانه تعطیلات نوروز

دخالت بازارساز زنجیر بازار دلار و طلا را پاره کرد

هشدار به خریداران مسکن درباره خرید خانه‌های خاص

تصمیم مهم مجلس درخصوص قیمت بنزین + جزییات

حق مسکن کارگری کفاف ۴ تا ۵ سانتی‌متر اجاره خانه را می‌دهد

تکلیف آیفون‌های قاچاق در ایران مشخص شد+ جزئیات

جهش شدید قیمت‌ها در بازار خودرو + جدول

حراج سکه در شرایط تحریم؛ سیاست غلط بانک مرکزی

نتانیاهو: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای اسرائیل است

ادامه تجمع دانشجویان در پی قتل دانشجوی دانشگاه؛ شکایت کم سابقه دانشگاه تهران از یک لباس شخصی!

آخرین مهلت ثبت نام ایران خودرو ویژه بهمن ۱۴۰۳+ جدول

روایت دردناک پدر امیر محمد خالقی درباره فرزندی که نخبه بود

مرثیه‌ای برای داعیه عوضش امنیت داریم؛ هشدار درباره افزایش چشمگیر زورگیری و سرقت در جامعه به مسولان