تاریخ انتشار: ۱۳:۲۴ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۳

پرسش‌های عباس عبدی درباره روایت ترور ۲ قاضی

فعال سیاسی اصلاح‌طلب نوشت: برخی تصور می‌کنند که اگر کسی موافق روایت رسمی در رویداد کاخ دادگستری نباشد، حتماً به نوعی در صدد رفع مسئولیت از سوی سازمان تروریستی مجاهدین است یا در صدد مقابله با ساختار سیاسی است.

پرسش‌های عباس عبدی درباره روایت رسمی ترور ۲ قاضی

اقتصاد۲۴- عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در روزنامه اعتماد در یادداشتی با عنوان «چه اصراری است؟» به بررسی ترور قضات دیوان‌عالی کشور، مقیسه و رازینی، پرداخته است.

 برخی تصور می‌کنند که اگر کسی موافق روایت رسمی در رویداد کاخ دادگستری نباشد، حتما به نوعی درصدد رفع مسوولیت از سوی سازمان تروریستی مجاهدین است یا درصدد مقابله با ساختار سیاسی است. در حالی که وضعیت این سازمان از این حرف‌ها گذشته و رد یا تأیید هیچ اقدام جدیدی نمی‌تواند چیز چندانی را به پرونده آنها اضافه یا از آن کم کند.

پرونده آنان به حد اشباع رسیده و مختومه تلقی می‌شود. ولی مشکل اینجاست که نظام اطلاع‌رسانی رسمی اصرار عجیبی دارد که روایت رسمی از این واقعه را به مجاهدین تروریست منسوب کند. به طور قطع و یقین می‌توان گفت که با توجه به پیشینه هر دو قاضی، این اولین احتمالی بود که به نظر هر شنونده‌ای می‌رسید.

بنابراین به هیچ وجه نباید و نمی‌توان این احتمال را ضعیف یا نادیده پنداشت. ولی به همین میزان نیز نباید احتمالات دیگر را کم جلوه داد یا به کلی رد کرد. پذیرش یکی از این دو احتمال، در فهم ماجرا و وضعیت جامعه بسیار متفاوت و تعیین‌کننده است. زیرا اگر بپذیریم که مجاهدین مرتکب آن شده‌اند، فهم همه از موقعیت سیاسی مخالفان برانداز و نیز در نحوه مواجهه با آن متفاوت خواهد بود، تا زمانی که آن را ناشی از یک اقدام شخصی بدانیم؛ بنابراین هر گونه اصراری بر روایت رسمی و برخورد با کسانی که جز این روایت را معتقد باشند، نه‌تنها از حیث فوق نادرست و زیان‌بار است، بلکه این اصرار به ضد خودش تبدیل می‌شود و اگر واقعا هم همین روایت مطابق واقع باشد، چنین اصرار و رفتاری با طرفداران روایت دیگر موجب بدبینی به روایت رسمی خواهد شد.

اثبات روایت رسمی شیوه‌های خود را دارد و نمی‌توان و نباید دیگران را از حق اظهارنظر و تحلیل این ماجرا یا طرح پرسش‌های لازم منع کرد. هر چند روایت رسمی در ادامه تعدیل شد و ارتباط مستقیم ضارب با سازمان مجاهدین به تأثیرپذیری تقلیل یافت که در واقع عدول از آن روایت اولیه بود. برای رسیدن به روایت صحیح لازم است که فعالان رسانه‌ای به اسناد و مدارک و شواهد یا خانواده یا دوستان و همکاران او دسترسی داشته باشند و گزارش دقیقی از تمامی مراحل رخ داده را به دست بیاورند.


بیشتر بخوانید:جزئیات تازه از نحوه ترور قاضی مقیسه و رازینی


در گزارش گفت‌وگویی که با رییس محترم دیوان عالی کشور انجام و از تلویزیون پخش شد، هیچ توضیحی درباره علت رفتن ضارب به طبقه سوم و اتفاقات آنجا، جز اینکه به خودش شلیک کرده داده نمی‌شود. هیچ گزارشی از شاهدان ماجرا اعم از افراد احتمالی حاضر در دادگاه یا شعب دیگر یا مردم عادی حاضر در محیط ارائه نمی‌شود.

گزارش دوربین‌های مداربسته نیز در دسترس نیست. مردم روایت رسمی را به این شرط می‌پذیرند که روایتی جامع و منطقی باشد، نه به این دلیل که روایت رسمی هر چه باشد حق و درست است. دیر یا زود ابعاد ماجرا روشن خواهد شد؛ طبیعی است که باید این ابعاد تأییدکننده روایت رسمی باشد؛ بنابراین بهتر است که هر چه زودتر روشن شود، چون بر اساس تحلیل‌های سیاسی - امنیتی پذیرش روایت رسمی قدری سخت است، ولی اگر واقعا همین روایت درست باشد، همه باید در تحلیل خود تجدید نظر کنند. نه فقط حکومت، بلکه فعالان رسانه‌ای و سیاسی نیز باید در تحلیل‌های خود بازنگری جدی کنند، و اگر به هر دلیلی از جمله عدم دسترسی و اطلاع آنان از مستنداتی که تأیید کننده این روایت است، به پذیرش روایت رسمی نرسند، مسوولیت آن به عهده دست‌اندرکاران این پرونده است که امکان آگاهی آنان را از روایت رسمی سلب کرده‌اند.

واقعیت این است که هیچ دلیل قاطعی وجود ندارد که روایت رسمی پذیرفته شود، مگر آنکه شواهد کافی عرضه شود.

برای روایت رسمی باید ادله و مستندات ارائه کرد. جنبه دیگر این استدلال نیز صحیح است و اگر روایت رسمی درست نباشد و فقط بنا به ملاحظات گفته شده باشد، در این صورت سیاستگذاران را از یک اطلاع مهم محروم کرده‌اند و این نیز به زیان حکومت و مردم است.

با این ملاحظه امیدوارم که هر چه زودتر یا روایت رسمی تصحیح و تکمیل شود یا مستندات آن در اختیار افکار عمومی قرار بگیرد. بدون اجرای این شرط، بر پذیرش روایت رسمی اصرار نباید کرد، که نتیجه عکس دارد.

منبع: فرارو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

حقوق بهمن بازنشستگان تامین اجتماعی واریز شد؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ ترور محمود شاهین عضو عالی رتبه حماس در لبنان

عکس/ نمودار بارش ایران از اول مهر تا ۲۶ بهمن

درخواست پرسپولیس از هواداران برای بازی با النصر

فیلم/ بارش برف هم اکنون در بزرگراه صیاد شیرازی تهران

فیلم/ پرواز باشکوه فلامینگو‌ها بر فراز میانکاله

دار مشکلات بر گردن فرش دستباف ایرانی و جولان فرش‌های بی کیفیت اففان

طوفان شدید نرخ خوراک در بورس

پرونده بیرانوند و پرسپولیس به کجا رسید؟

استقلال شرط ماتزاری را قبول کرد؟

عکس/ ژست خاص ترانه علیدوستی و مصطفی زمانی در پشت صحنه شهرزاد

اعلام جدیدترین نرخ بیکاری در کشور

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت قند و شکر امروز + جدول

قیمت خودرو‌های جک و لیفان کرمان موتور امروز

فیلم/ طلافروشان چگونه قیمت طلا را محاسبه می‌کنند؟

عکس/ دیدار خاطره انگیز گلزار و جی دو بازیگر فیلم شعله در هند

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

فیلم/ روند شوکه کننده افزایش قیمت طلا طی ۳۰ سال گذشته

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

عکس/ نمایی فوق العاده از ۸۳ سال پیش خیابان ولیعصر وقتی سنگ فرش بود

فیلم/ پزشکیان: منت‌کش عالمان و دانشمندان هستیم

فیلم/ ترور یک مقام ارشد حزب الله یا حماس در لبنان

فیلم/ پزشکیان: ما به دنبال جنگ نیستیم

اینفوگرافی/ کاهش واردات نفت چین از ایران به زیر یک میلیون بشکه

عکس/ ادعای لیلا اوتادی: مرا تهدید کردند

عکس/ لحظه عقد محسن تنابنده و روشنک گلپا توسط رئیس جمهور

عکس/ هفت تیر کشی کتایون امیرابراهیمی ۵۳ سال پیش

عکس/ استایل شیک نوش آفرین ۵۳ سال پیش با لباس گل گلی

چگونه می توانم یک وب سایت بسازم؟

چرا شهرزاد ترکی متوقف شد؟

احیای لباس‌های کهنه با پرسیل: راز نو شدن دوباره لباس‌هایتان

واکنش اژه‌ای به قتل دانشجوی دانشگاه تهران

فیلم/ مقایسه تلخ ارزش ریال ایران و عمان

عکس/ استایل گنگستری رامین رضاییان در تمرین استقلال

جزییات اجرای طرح ترافیک جدید در تهران

واکنش وزارت خارجه ایران به اظهارات اخیر گروسی

عکس/ شباهت باورنکردنی محمد و مهدی سلوکی به پدرشان

فیلم/ دستور اژه‌ای درباره دستگیری هرچه سریعتر قاتل دانشجوی دانشگاه تهران

عکس/ محمدرضا شاه و فرح ۶۳ سال پیش در حال آبگوشت خوردن در چادر عشایر

توهین کاربر ارزشی به جانبازان و رزمندگان جنگ

عکس/ اروپاگردی کامبیز دیرباز با همسر و فرزندش

گزارش بورس امروز دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

عکس/ نمایی دیده نشده و بی نظیر از ۹۰ سال پیش شهرری وقتی دشت بود

بالاترین نمره بورس در میان شرکت‌های بیمه؛ به شرکت بیمه ما رسید

تجلیل از مشتریان برتر بانک توسعه تعاون

مدیر حراست نفت پاسارگاد منصوب شد

عکس/ ژست صمیمی شهاب حسینی در کنار بهروز وثوقی و داریوش در آمریکا

عکس/ پوستر خاص و دیدنی النصر برای بازی در برابر پرسپولیس

مدیرعامل بانک دی: کیفیت، سرعت و دقت خدمات رسانی به جامعه هدف بهبود می‌یابد

باغ جهانی عباس‌آباد از حریم بهشهر خارج شد