تاریخ انتشار: ۰۹:۱۹ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱ نظر

انتقاد شدید فرشاد مومنی درباره واریز کالابرگ الکترونیک

فرشاد مومنی، از جمله اقتصاددانان نهادگرایی است که به توزیع کالابرگ انتقاد دارد و گفته شبیه‌سازی آنچه در سال‌های جنگ با پخش کوپن صورت گرفت با توزیع کالابرگ از بیخ و بن غلط است؛ چراکه سیاست حمایت معیشتی دوره جنگ به یک نظام سیاست‌های پشتیبانی متصل بود، اما در اینجا دولت سیاست شوک‌درمانی را در دستور کار خود قرار داده که در ذات آن تورم‌زا است؛ بنابراین فلاکت را به مردم تحمیل می‌کند.

کالابرگ

اقتصاد۲۴- اطلاق کلمه برنامه به این کار دولت خطا است و به‌عنوان یک مُسکن کم‌اثر و کم‌دوام بیشتر شبیه این است که عزیزان بخواهند فشار عذاب وجدان کارِ اشتباهی که کردند را کاهش دهند. به نظر من شایسته نیست و کار درست این است که فشار‌های غیراخلاقی و غیرتوسعه‌ای به معیشت مردم از طریق یک سیاست عامدانه منحط و غلط را متوقف کند.

فرشاد مومنی، از جمله اقتصاددانان نهادگرایی است که به توزیع کالابرگ انتقاد دارد و گفته شبیه‌سازی آنچه در سال‌های جنگ با پخش کوپن صورت گرفت با توزیع کالابرگ از بیخ و بن غلط است؛ چراکه سیاست حمایت معیشتی دوره جنگ به یک نظام سیاست‌های پشتیبانی متصل بود، اما در اینجا دولت سیاست شوک‌درمانی را در دستور کار خود قرار داده که در ذات آن تورم‌زا است؛ بنابراین فلاکت را به مردم تحمیل می‌کند.

او می‌گوید دولت باید به صورت شفاف هدف خود را در کوتاه‌مدت و میان‌مدت بیان کند تا ببینیم ابزار‌های او چه تناسب یا مغایرت‌هایی با آن اهداف دارد. مومنی معتقد است توزیع کالابرگ توسط دولت یک مُسکن کم‌اثر و کم‌دوام است که می‌خواهند به وسیله آن فشار عذاب وجدانِ کار اشتباهی که کردند را کاهش دهند.

به نظر می‌رسد دولت مجبور شده دوباره به دوران کوپنیسم دهه ۶۰ بازگردد، شما شرایط کنونی را با آن دوره مشابه می‌بینید؟

ما باید دو مسئله را از همدیگر تفکیک کنیم؛ اول اینکه این دولت نیز مانند دولت قبل در ابتدا سیاست‌های مخرب فقرزا و نابرابرساز را ایجاد می‌کند و فشار‌های معیشتی سختی را به مردم تحمیل می‌کند و بعد به لطایف‌الحیل ادعا می‌کند که می‌خواهد بخشی از آن را جبران کند که طبیعتاً این یک سیاست محکوم به شکست است و بیشتر ارضای نفس است تا یک قاعده‌گذاری برای کشوری که از یک بلوغ حداقلی برای اداره اقتصاد برخوردار باشد.


بیشتر بخوانید: واریز دو نوبت کالابرگ برای این دهک‌ها به دستور رئیس جمهور


نکته دوم که به نظر من اهمیت آن از جهاتی به مراتب بیش از نکته اول است، این است که اگر فردی بخواهد این کار را شبیه‌سازی کند با آنچه در سال‌های جنگ رخ داده بود از بیخ و بن غلط است به این دلیل که سیاست حمایت معیشتی دوره جنگ به یک نظام سیاست‌های پشتیبانی متصل بود که آنها در ارتباط با هم و در کادر یک رویکرد توسعه‌گرا و عادلانه معنی‌دار بود، اما وقتی در اینجا دولت سیاست شوک‌درمانی را در دستور کار خود قرار می‌دهد که در ذات خود به همان اندازه که تورم‌زا است، اشتغال‌زدا نیز هست، بنابراین فلاکت را به مردم تحمیل می‌کند و هیچ‌کدام از سیاست‌های پولی، مالی، تجاری، صنعتی و سیاست نرخ ارز، هم‌راستا با این ژست جبران‌کنندگی نیستند؛ بنابراین نه اثربخشی خاصی دارد، نه پایداری خاصی و نه قابل مقایسه با نظام آبرومند و شرافتمندانه اقتصاد ملی در دوره جنگ است.

آقای بهزاد نبوی در گفت‌وگویی گفته‌اند که این شیوه برای کوتاه‌مدت اجرایی شود تا به مردم فشار نیاید. شما این نظر را قبول دارید؟

من حرف ایشان را تایید نمی‌کنم به این معنا که این کار اصولاً برنامه نیست، برنامه اصلی دولت تحمیل مستمر فلاکت به مردم از طریق تضعیف ارزش پول ملی و گره زدن معیشت و شغل آنها با نرخ‌های ناعادلانه و ضدتوسعه و ضدتولید ارز است بنابراین اطلاق کلمه برنامه به این کار دولت خطا است و به‌عنوان یک مُسکن کم‌اثر و کم‌دوام بیشتر شبیه این است که عزیزان بخواهند فشار عذاب وجدان کارِ اشتباهی که کردند را کاهش دهند. به نظر من شایسته نیست و کار درست این است که فشار‌های غیراخلاقی و غیرتوسعه‌ای به معیشت مردم از طریق یک سیاست عامدانه منحط و غلط را متوقف کند.

رئیس‌جمهور گفتند که یک میلیارد دلار از صندوق توسعه برای کالابرگ برداشت کرده‌ایم. فکر می‌کنید دولت بهتر بود این مبلغ را چگونه خرج می‌کرد؟

مشخصه این دولت بی‌برنامگی و منفعل بودن در برابر حوادث است؛ بنابراین همانطور که برای یک کشتیبانی که فرمان کشتی آن هرز شده، هیچ بادی، باد مساعد تلقی نمی‌شود، پاسخ به این پرسش هم منوط و موکول به این است که دولت به صورت شفاف هدف خود را در کوتاه‌مدت و میان‌مدت بیان کند تا ما ببینیم این ابزار چه تناسب یا مغایرت‌هایی با آن اهداف دارد. اگر بخواهیم به این پرسش از دریچه تعرضی که به این دارایی بین‌النسلی از طریق رویکرد مصرف‌محور شده، پاسخ دهیم مستلزم آن است که دولت دقیقاً هدف خود را اعلام کند.

منبع: هم میهن
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
حوریه مقیمی
0
0
جمعه ۰۳ اسفند ۱۴۰۳
کالا برگ به چه دردی میخوره
نقدی واریز بشه بیشتر به درد میخوره
کالا برگ و بدین به نماینده های مجلس و هر کی پیشنهاد داده
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ مراسم عروسی فاطمه پهلوی و محمد خاتمی ۶۶ سال پیش

عکس/ چهره‌های مشهور ورزشی در مهمانی آبگوشت خوری فریدون فرخزاد

عکس/ پوستر استقلال برای بازی مقابل تراکتور

عکس/ لحظه نشستن رضاشاه بر تخت مرمر کاخ گلستان ۹۹ سال پیش

عکس/ تصویری دیده‌نشده از فرزند شهناز پهلوی

جدول لیگ برتر در پایان مسابقات امروز

عکس/ جوراب سوراخ هم مد شد

عکس/ آخرین رتبه‌بندی ضریب هوشی کشور‌ها در سال ۲۰۲۵

عکس/ صف آب در یزد

عکس/ محمدرضا گلزار؛ ورزش و استایل اولدمانی

شور و حال مسافران در پل خواجو و سی‌وسه پل در نوروز ۱۴۰۴

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ حمید فرخ نژاد: آخرش من ماندم و موبایلم!

مقصد اولین سفر استانی پزشکیان در سال ۱۴۰۴ مشخص شد

عکس/ زیبایی حیرت انگیز بوشهر از ساحل تا کوچه و پس کوچه‌ها

ارز‌های برنده و بازنده در میان ۱۰۰ ارز برتر بازار را بشناسید

عکس/ برای بهرام افشاری که بی‌مادر به ماشین ۱۳میلیاردی رسید

غیبت دو هافبک پرسپولیس مقابل استقلال خوزستان

مشخصات خودروی زرهی ACV-S ترکیه

کشف اشیای عتیقه در بهشت زهرا تهران!

عکس/ دوچرخه سواری تاج السلطنه، دختر ناصرالدین شاه ۱۲۴ سال پیش با لباس پفدار

آمار نگران کننده درباره وضعیت سکته مغزی در ایران

عکس/ حضور حمید نوری در مراسم تشییع حسینعلی نیری

عکس/ محبوب‌ترین بازیکن ایرانی در اینستاگرام

عکس/ قاب عاشقانه فهیمه سریال پایتخت با همسرش

آیا سریال پایتخت ۷ به بن بست خورد؟

عکس/ انیمه بازی منوچهر هادی و دخترش با ژست خنده دار

فیلم/ عکاسی از زاینده‌رود حادثه آفرید

قیمت نفت هم در سراشیبی افتاد

عکس/ شقایق دهقان در حال خوردن قهوه قجری با لباس و گوشواره سنتی

فضاسازی جدید رسانه‌های معاند علیه نظام؛ ایران‌اینترنشنال سینا استوی را قربانی معرفی کرد

عکس/ قاب صمیمی شری خانم با ارسطو و رحمت در دل جنگل

عکس/ پوشش خاص سارا سریال پایتخت با مینی اسکارف و کتانی چند میلیونی

معرفی گل های ارزان برای هدیه دادن

عکس/ تیپ تینیجری عمو پورنگ در سن ۵۲ سالگی با تیشرت نوستالژی

اینفوگرافی/ نمودار قیمت دلار از ۱۵ اسفند تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴

عکس/ واکنش رئیس مرکز ارتباطات رئیس جمهور درباره برکناری دبیری

سرمایه گذاری در معادن ایران به خواب رفت

عکس/ اینجا یزد است؛ جایی که آب لوکس‌ترین کالاست

احضار هافبک استقلال به کمیته انضباطی

عکس/ رضا خان پیاده و موسیو سوار حدود ۱۴۰ سال پیش و اواخر دوره قاجار

اولیانوف: تنها راه توافق آمریکا با ایران دیپلماسی است

عکس/ دورنمای تماشایی از شهر تهران حدود ۱۵۰ سال پیش و دوره قاجار

عکس/ نمایی خاص از یک ساختمان دولتی در دوره قاجار

عکس/ هیاهوی یک تکذیب قدیمی درباره سفر دبیری به قطب

عکس زیرخاکی از ملیکا و مریلا زارعی با تیپ دهه شصتی

عکس/ استایل متفاوت و هنری الناز شاکردوست با لباس عجیب در طبیعت

عکس/ چهره متفاوت رویا میرعلمی با تار مو‌های سفید و لبخند معنادار

عکس/ ژست بانمک الهه حصاری در اروپا با کلاه قلاب بافی

علیرضا فغانی به ایران بازگشت؟

ارزش معاملات آتی بورس کالا به ۸۰۶ میلیارد تومان رسید

عکس/ استایل عجیب شبنم مقدمی در کنار عوامل سریال تاسیان

شکست ناپذیری پرسپولیس مقابل استقلال در آزادی

جایگاه جدید علی لاریجانی در سیاست خارجی ایران

لیست سفید نقل و انتقالاتی پرسپولیس

فیلم/ آتش سوزی مهیب دو کامیون حامل سوخت در جاده سلیمانیه

ترکیب احتمالی پرسپولیس مقابل استقلال خوزستان

عکس/ خوشحالی پسر مسعود پزشکیان از برد تراکتور

پیام فوری حماس به نتانیاهو

فیلم/ نمایی تکان دهنده از ساحل گناوه بعد از رفتن مسافران نوروزی

هزینه یک میلیارد دلاری حمله آمریکا به یمن

فیلم/ فقط ۴۰ درصد مردم ایران به سفر نوروزی رفتند