تاریخ انتشار: ۰۹:۵۶ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۳
اوپک:

تولید ماهانه نفت ایران افزایش یافت

جدیدترین گزارش ماهانه اوپک نشان داد تولید نفت ایران در فوریه افزایش یافت، اما رشد قیمت نفت سنگین ایران پس از دو ماه متوالی، در ماه میلادی گذشته، متوقف شد.

تولید ماهانه نفت ایران افزایش یافت

اقتصاد۲۴- سازمان کشور‌های صادر کننده نفت (اوپک) در گزارش ماهانه خود از بازار نفت که روز چهارشنبه منتشر شد، اعلام کرد قیمت هر بشکه نفت سنگین ایران در فوریه، به ۷۷ دلار و ۴۱ سنت رسید که ۲ دلار و ۲۴ سنت معادل ۲.۸ درصد در مقایسه با قیمت ۷۹ دلار و ۶۵ سنت در ژانویه، کاهش داشت. میانگین قیمت نفت سنگین ایران از ابتدای سال ۲۰۲۵ تاکنون، به ۷۸ دلار و ۵۸ سنت در مقایسه با ۸۰ دلار و ۲۴ سنت در سال ۲۰۲۴ رسید.

ارزش سبد نفتی اوپک در فوریه، ۲ دلار و ۵۷ سنت معادل ۳.۲ درصد کاهش یافت و به ۷۶ دلار و ۸۱ سنت در هر بشکه رسید. میانگین ارزش سبد نفتی اوپک در سال ۲۰۲۵ تاکنون، به ۷۸ دلار و ۱۶ سنت در هر بشکه رسید که ۲ دلار و ۴۷ سنت معادل ۳.۱ درصد در مقایسه با ۸۰ دلار و ۶۲ سنت در سال ۲۰۲۴، کمتر بود.

طبق آمار منابع ثانویه اوپک، تولید نفت اوپک که متشکل از ۱۲ کشور است، در فوریه، به ۲۶.۸۶۰ میلیون بشکه در روز رسید که ۱۵۴ هزار بشکه در روز بر مبنای ماه به ماه، افزایش داشت. در میان اعضای این گروه، تولید نفت در ایران، امارات عربی متحده و نیجریه افزایش یافت، اما در گابن و کنگو کاهش داشت. تولید نفت ایران، ۳۴ هزار بشکه در روز افزایش یافت و به ۳.۳۰۸ میلیون بشکه در روز رسید.

همزمان، مجموع تولید نفت ۱۰ کشور متحد اوپک در گروه اوپک پلاس، در فوریه، به ۱۴.۱۵۱ میلیون بشکه در روز رسید که بر مبنای ماه به ماه، ۲۰۸هزار بشکه در روز افزایش داشت.

همچنین داده‌های اوپک در روز چهارشنبه نشان داد که قزاقستان در بیش از نیمی از افزایش کلی تولید نفت اوپک پلاس در فوریه، سهیم بود و از تعهدات خود برای کاهش تولید عقب مانده است. قزاقستان به طور مداوم از سهمیه تولید ۱.۴۶۸ میلیون بشکه در روز تحت توافق کاهش تولید اوپک پلاس، فراتر رفته است.


بیشتر بخوانید:تولید نفت از ۸۰ درصد فراتر رفت


بر اساس داده‌های اوپک، قزاقستان در فوریه، ۱.۷۶۷ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که از ۱.۵۷۰ میلیون بشکه در روز در ژانویه افزایش داشت. این کشور قول داده است که تولیدش را کاهش دهد و مازاد تولید را جبران کند. با این حال، تولید را در میدان نفتی تنگیز که بزرگترین میدان نفتی این کشور است و توسط شرکت شورون اداره می‌شود، افزایش داده است.

بر اساس گزارش اوپک، تولید نفت روسیه از ۸.۹۷۷ میلیون بشکه در روز در ژانویه، به ۸.۹۷۳ میلیون بشکه در روز در فوریه رسید و ۰.۰۴ درصد کاهش نشان داد. این مقدار کمی کمتر از سهمیه تولید ۸.۹۸ میلیون بشکه در روز توافق شده در اوپک پلاس برای این کشور بود. انتظار می‌رود با افزایش تدریجی کلی تولید اوپک پلاس، سهمیه روسیه از آوریل به ۹.۰۰۴ میلیون بشکه در روز افزایش یابد.

الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه، هفته گذشته گفت که گروه اوپک پلاس موافقت کرده است که تولید نفت خود را از آوریل افزایش دهد، اما در صورت عدم تعادل در بازار، می‌تواند تصمیم خود را تغییر دهد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/ مروری بر جنگنده‌ها، ناوها و سامانه‌های جدید ارتش

استقلال فاتح جام حذفی

فیلم/ گل قهرمانی استقلال در جام حذفی

فیلم/ حملات گسترده نیروی هوایی اسرائیل به جنوب لبنان

هشدار جدید سازمان غذا و داروی آمریکا

عکس/ تصاویر جذاب از حضور بانوان در فینال جام حذفی

فیلم/ حادثه تلخ براى ٢ چترباز در جواهرده رامسر

مصاف استقلال و ملوان در فینال جام حذفی به وقت اضافه رفت

یک خبر خوش برای کامیون‌داران

رضایی: ترامپ فقط توهم و بلوف می‌زند

فیلم/ انتقال یکی از هواداران بد حال ملوان با آمبولانس به بیرون ورزشگاه

انتقاد تند رسانه اصولگرا از تندرو‌های انقلابی

فیلم/ تصاویری از ایران در دهه چهل شمسی از دریچه دوربین دین بولاک

عکس/ محل نگهداری تاج سلطنتی؛ تهران دهه ۴۰ و ۵۰

مشکل ویزای حج ایرانی‌ها حل شد

تحولی در سوخت؛ بنزین از هوا تولید شد

چرا پلیس راهور از پسر علی نیکزاد شکایت نکرد؟

فیلم/ دستبرد ۶ میلیاردی به خانه‌ای در تهران

واکنش شمخانی به تهدیدهای ترامپ علیه تأسیسات هسته‌ای ایران

عکس/ تهران میزبان رئیس‌جمهور سی‌وهفتم آمریکا ۵۳ سال پیش

فیلم/ درگیری هواداران استقلال و ملوان در استادیوم اراک

توئیت عراقچی؛ مذاکرات به تأخیر افتاد؟

ساز مخالف اروپا در میانه مذاکرات تهران _ واشنگتن

طرح ترامپ برای تغییر نام خلیج فارس از نگاه اکسیوس

ترکیب استقلال مقابل ملوان اعلام شد

آمار مهاجرت کادر درمان نزولی شد

کاهش ۴۷ درصدی آب ورودی به سدهای تهران

مدیرعامل استقلال: سرمربی را سیدورف انتخاب می‌کند

یک ممنوعیت دیگر عربستان برای حجاج

فیلم/ ماجرای جنجالی در دفترخانه هنگام عقد اکبر عبدی و همسرش

راه‌اندازی خانه‌ای امن برای دختران آسیب‌دیده

دیدار پرتنش ویتکاف با مقامات اسراییلی درباره ایران

عکس/ دیدار سید محمد خاتمی و ابطحی با شیخ حسین انصاریان

نسخه تازه ترامپ برای توافق با ایران

دهدشت لرزید

درخواست اردوغان از ایران درباره کریدور زنگزور

گرانی عجیب هزینه‌های اسباب‌کشی در تهران

عکس/ پوستر AFC برای تقابل استقلال و ملوان

فیلم/ حال و هوای محل برگزاری فینال جام حذفی در اراک

فیلم/ تذکر رهبر انقلاب به مسئولان کشور

عکس/ آرزوی موفقیت معنادار سرمربی پیشین استقلال برای تیمش

زمان بازگشایی خزانه جواهرات ملی اعلام شد

پشت پرده دیدار کرزی با عراقچی در رم

طوفان خاک در راه تهران

حداقل حقوق برای حذف یارانه چقدر است؟

عکس/ تصویری قدیمی از حضور سرلشکر باقری در اتاق فرماندهی جنگ

حال و هوای قبرستان بقیع

عکس/ چهره متفاوت صادق خلخالی ۴۴ سال پیش در لیبی

عکس/ زیبایی شگفت انگیز باغ جهان نما بهشت کوچک شیراز

آخرین قیمت کالا‌های اساسی در بازار/ شکر کمیاب شد