تاریخ انتشار: ۰۰:۱۵ - ۳۰ اسفند ۱۴۰۳

هنگامی‌که لباس‌ها از محیط زیست حرف می‌زنند

«مد پایدار» لباس‌هایی با طول عمر بیشتر از مواد تجدیدپذیر و با فرآیند‌های تولید کم‌آلاینده را توصیه می‌کند. نگرش مد پایدار در حقیقت گامی موثر در جهت کاهش آلودگی‌های محیط زیستی است.

صنعت مد

اقتصاد۲۴- لباس‌ها نو می‌شود و زمین از روز پیش کهنه و آلوده‌تر. با آمدن نوروز شور و شوق خرید لباس نو، این سنت دیرینه بیش‌تر می‌شود، اما در پس این سنت، چالشی زیست‌محیطی نهفته شده که کمتر به آن توجه می‌شود. «مد سریع» با لباس‌های تولیدشده با الیاف مصنوعی و فرآیند‌های پرمصرف تولید منجر به مصرف‌گرایی بی‌رویه، آلودگی آب و خاک، و زباله‌های نساجی شده است این در حالیست که «مد پایدار» برای خرید نوروزی رویکردی جایگزین را با خرید آگاهانه، انتخاب لباس‌های بادوام و دوستدار محیط زیست و کاهش مصرف بی‌رویه پیشنهاد می‌کند.

صنعت مد یکی از آلاینده‌ترین صنایع جهان محسوب می‌شود. گزارش کمیسیون اقتصادی سازمان ملل متحد برای اروپا نشان داده است که صنعت مد دومین مصرف کننده آب در سراسر جهان است و ۲۰ درصد پساب جهانی را تولید می‌کند. تأثیرات این صنعت بر محیط زیست انکارناپذیر است.

مد پایدار؛ راهکاری برای کاهش آلودگی

در این میان، اما مد پایدار به‌عنوان راهکاری برای کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی و اجتماعی توجه جهانیان را به خود جلب کرده است. در این رویکرد با استفاده از الیاف طبیعی و بازیافتی، کاهش ضایعات، تولید مسئولانه و حمایت از کارگران تلاش می‌کند تا تعادل بین زیبایی، کیفیت و پایداری را برقرار کند. مد پایدار بخشی از صنعت مد و لباس است که با رویکرد حفظ محیط زیست و منابع تجدیدناپذیر شکل گرفته است.

«مد پایدار» با تولید و استفاده از پوشاک با کمترین تاثیر منفی بر محیط زیست، در تضاد با مصرف‌گرایی است و به حقوق نیروی کار، حفظ سلامتی افراد و محیط زیست و حیات وحش اهمیت می‌دهد. برخلاف «مد سریع» که با تولید انبوه، استفاده مفرط از منابع و تأثیرات مخرب بر طبیعت همراه است، «مد پایدار» لباس‌هایی با طول عمر بیشتر از مواد تجدیدپذیر و با فرآیند‌های تولید کم‌آلاینده را توصیه می‌کند. نگرش مد پایدار در حقیقت گامی موثر در جهت کاهش آلودگی‌های محیط زیستی است.

هزینه‌های پنهان تولید یک لباس

تولید یک پیراهن نخی ارزان قیمت به ۲۷۰۰ لیتر آب نیاز دارد. این مقدار آبی است که یک فرد معمولی ​​در ۲.۵ سال می‌نوشد. تولید یک شلوار جین به‌تنهایی بیش از ۷۰۰۰ لیتر آب مصرف می‌کند؛ رقمی که معادل مصرف آب آشامیدنی یک فرد برای حدود شش سال است. صنعت مد سالانه حدود ۹۲ میلیون تُن زباله نساجی تولید می‌کند و یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان آب شیرین محسوب می‌شود.

گفته می‌شود که مصرف‌کنندگان حدود ۶۰ درصد بیشتر از ۱۵ سال پیش لباس می‌خرند و فقط نصف مدت زمان قبل آنها را نگهداری می‌کنند.  


بیشتر بخوانید: صنعت مد سالانه ۱۵۰ میلیون درخت می‌بلعد


آسیب خرید ناآگاهانه نوروزی به آب و خاک

بسیاری از لباس‌هایی که که در نوروز خریده می‌شود، از الیاف مصنوعی مانند پلی‌استر، نایلون و اکریلیک ساخته شده است. این الیاف نه‌تنها به‌سختی بازیافت می‌شود بلکه هنگام شست‌وشو میکروپلاستیک‌ها را وارد آب می‌کند؛ ذرات ریزی که از فاضلاب‌های شهری به دریا‌ها راه پیدا می‌کند.

در این شرایط یکی از راه‌های کلیدی برای کاهش اثرات زیست‌محیطی مد، تغییر رفتار مصرف‌کنندگان است. در این جهت خرید لباس‌هایی بادوام بیشتر مورد توجه قرار گیرد. در همین راستا فعالان محیط زیستی با تاکید بر اهمیت مد پایدار، خرید لباس‌هایی با الیاف طبیعی و ارگانیک – مانند پنبه ارگانیک –، انتخاب لباس‌هایی باکیفیت و بادوام، دوخت، تعمیر و بازطراحی لباس‌های قدیمی به جای دور انداختن آنها را توصیه می‌کنند چرا این تغییرات می‌تواند بر کاهش آلودگی محیط زیست و مصرف بی‌رویه منابع موثر واقع شود.

به نظر می‌رسد مد پایدار، دیگر یک انتخاب نیست بلکه با توجه به بحران‌های زیست‌محیطی، تغییر الگو‌های تولید و مصرف در صنعت مد و تأثیر آن در کاهش آلودگی و حفظ منابع طبیعی ضرورت است.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

تصویری از نشان شعار سال ۱۴۰۴

عکس/ پوستر جالب AFC به مناسبت عید نوروز

عکس/ پوستر فدراسیون فوتبال به مناسبت عیدنوروز ۱۴۰۴

عکس/ حال و هوای حرم مطهر رضوی در آخرین لحظات سال

عکس/ حضور همسر و فرزند عباس عراقچی روی آنتن زنده تلویزیون

اینفوگرافی/ مروری بر نامگذاری سال‌ها توسط رهبر انقلاب

عکس/ پیام نوروزی رهبر انقلاب به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۴

عکس/ مسعود پزشکیان در کنار سفره هفت سین

عکس/ حضور مسعود پزشکیان در احیای شب نوزدهم رمضان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ دعای رهبر انقلاب در پایان سخنرانی نوروزی

همه چیز درباره سریال صد سال تنهایی؛ اقتباس بلندپروازانه نتفلیکس از رمان مشهور قرن

‏ ترامپ دستور انحلال وزارت آموزش را داد

فیلم/ سال ۱۴۰۳، عصر زوال اقتصاد و سریال زخم‌های ساختاری بازار سرمایه

پیکان همچنان پرطرفدار دارد/ قیمت جدید مدل‌های مختلف پیکان!

عکس/ محدودیت شدید در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی ترکیه

فیلم/ یک وضعیت عجیب و آخرالزمانی در ترکیه

فیلم/ تاکید دوباره رهبری بر مساله تولید در دیدار نوروزی

قیمت‎‌های عجیب اجاره ویلا در خزرشهر مازندران نوروز ۱۴۰۴ + جدول

اجاره ویلا نوروز ۱۴۰۴ در لواسان چند میلیون هزینه دارد؟ + جدول

فیلم/ آغاز سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب

با میوه های فصل بهار و خواصشان آشنا شوید

ارزش لیر ترکیه در سراشیبی سقوط

تغییر قیمت طلا در اول فروردین ۱۴۰۴ میلیونی شد

چالش‌های بورس، از ریسک‌های سیاسی تا بحران ناترازی انرژی

بسته حمایتی برای کارفرمایان پس از تعیین مزد ۱۴۰۴ در راه است؟

مقاومت در برابر ابهام خصلت مهم در فرد احیاگر

سمت و سوی تورم ۱۴۰۴ به روایت معاون اسبق بانک مرکزی

قیمت روز برنج خارجی در اولین روز از فروردین ۱۴۰۴ + جدول

اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ برای دهک ها در نوروز

آخرین فرصت برای عبور از ناترازی‌ها

کمربند‌ها را محکم ببندید؛ از رکوردشکنی قیمت دلار تا بازگشت سایه تورم ۴۰ درصدی در راه است!

جالب‌ترین آداب و رسوم نوروز در مناطق مختلف ایران که نمی‌دانید

تخم مرغ‌های غول پیکر جایگزین جشن‌های نوروزی پایتخت؛ چرا تهران بوی نوروز نمی‌دهد؟

امام‌اوغلو در بند؛ دموکراسی در محاق/ دستگیری شهردار استانبول آغاز سقوط یا تثبیت اردوغان؟

جستجوی نوروز در اساطیر/ «نوروز» در شاهنامه فردوسی؛ معجزه پیامبری که کافر شد!

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

امام اوغلو، سیاستمداری کمالیست که به کابوس اردوغان تبدیل شده است/ دعوا بر سر اسراف، خویشاوندسالاری و فساد مالی در ترکیه

عکس/ ژست جالب فوزیه و همسر دوم اش ۷۴ سال پیش در یک باغ

عکس/ ژست خاص مظفرالدین شاه ۱۲۷ سال پیش با لاشۀ پلنگِ شکارشده

حال و هوای تحویل سال ۱۴۰۴ در پاسارگاد

داشتن خواب راحت با این چند روش طلایی

بهترین روش‌های درمان خانگی حساسیت در فصل بهار

فهرست کشیک نوروزی بانک‌ها در تعطیلات اعلام شد

آوارگی دوباره ساکنان غزه با از سرگیری جنگ

چگونه می توانم یک طرح تجاری بنویسم؟

بازار سرمایه در سال ۱۴۰۳؛ از ناامیدی تا امیدواری/ بورس در سال ۱۴۰۴ صعودی می‌شود؟

فیلم/ انفجار در بابل؛ ۲ واحد تجاری و یک واحد مسکونی طعمه آتش شدند

فیلم/ هشدار برای ۲۴ استان؛ سرما و بارندگی در راه است

فیلم/ وضعیت عجیب آبدارخانه ورزشگاه آزادی بعد از بارش باران

عکس/ پاسخ وزارت جهاد کشاورزی به اظهارات خیابانی

فیلم/ بگو مگوی تلفنی خیابانی با وزیر کشاورزی روی آنتن زنده

فیلم/ گل دوم ایران به امارات توسط محبی

فیلم/ شدت بارش باران در ورزشگاه آزادی

فیلم/ خوشحالی مسعود پزشکیان پس از گل دوم ایران