تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۰۴ فروردين ۱۴۰۴

چین، مسلمانان را مجبور به روزه‌خواری می‌کند

مقامات چینی به اویغورها در منطقۀ شمال غربی سین‌کیانگ دستور داده‌اند با ارسال ویدیو ثابت کنند در ماه مقدس رمضان روزه نمی‌گیرند.

چین،

اقتصاد۲۴- به گفته افسران پلیس و پست‌های اویغور‌ها در شبکه‌های اجتماعی، مقامات چینی به اویغور‌ها در منطقۀ شمال غربی سین‌کیانگ دستور داده‌اند با ارسال ویدیو ثابت کنند در ماه مقدس رمضان روزه نمی‌گیرند.

به نوشته شهرت هوشور در رادیو آسیای آزاد، یکی از ساکنان شهرستان فیض‌آباد در ولایت کاشغر در پستی در شبکۀ اجتماعی چینی دوئین گفته است که تا روز عید فطر، که امسال در ۲۹ مارس برگزار می‌شود، باید هر روز ویدئویی از خود در حال خوردن ناهار ضبط کند.

او گفته است که سپس باید این ویدئو را برای کادر دولتی مسئول نظارت بر مردم روستا ارسال کند و این کار را برای «دوری از دردسر» انجام می‌دهد.

او می‌گوید: «هر جا که بروم، بازار یا بیمارستان، هر روز باید ویدئویی از خودم در حال خوردن ناهار ضبط کنم و آن را برای کادر روستا بفرستم. مدرک روزانه‌ام را روی گوشیم ذخیره می‌کنم.»

روزه‌داری در طول ماه رمضان یکی از پنج رکن اسلام است و اکثر مسلمانان جهان این عمل را آزادانه انجام می‌دهند.

اما سال‌هاست که چین به بهانۀ مبارزه با افراط‌گرایی مذهبی، روزه‌داری در رمضان را به عنوان بخشی از محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های گسترده‌تر بر اعمال دینی مسلمانان در سین‌کیانگ ممنوع کرده است. مقامات چینی همچنین اویغور‌ها را از تجمع در مساجد برای برگزاری نماز جمعه و برگزاری اعیاد اسلامی منع کرده‌اند.

این اقدامات بخشی از سرکوب سیستماتیک گسترده‌تر چین علیه اویغور‌ها و فرهنگ آنهاست که شامل بازداشت‌های جمعی، کار اجباری و تلاش برای جایگزینی زبان اویغوری بوده است.

تأیید پلیس

پلیس و مقامات دولتی از سراسر سین‌کیانگ در صحبت با رادیو آسیای آزاد تأیید کردند که از ساکنان خواسته شده با ارائۀ مدرکی نشان دهد در رمضان غذا می‌خورند.

یک افسر پلیس در شهرستان فیض‌آباد گفت که ساکنان آنجا، از جمله پلیس‌های اویغور، اجازۀ روزه‌داری در رمضان را ندارند.

او گفت: «ما سیستمی را اجرا کرده‌ایم که در آن ساکنان باید با ارسال ویدیو نشان دهند که در ماه رمضان روزه نیستند. ساکنانی دارم که این مدرک را برایم می‌فرستند.» و افزود که این اقدام در بخش‌های گل‌باغ، بایوات و تریم شهرستان فیض‌آباد اجرا می‌شود.

یکی از کارکنان اداره‌ای دولتی در شهرستان فیض‌آباد که نخواست نامش فاش شود تا بتواند آزادانه صحبت کند، گفت که ارسال ویدئو به عنوان مدرک عدم روزه‌داری در سراسر شهرستان اجرا شده است.


بیشتر بخوانید: ماجرای روزه کمونیست‌ها در زندان اوین!


او گفت نیرو‌های کادری سطوح پایین‌تر دولت از ساکنان می‌خواهند ویدیو‌هایی از غذا خوردن بین طلوع و غروب آفتاب برای آنها ارسال کنند، اگرچه مقامات بالادستی چنین چیزی را مشخص نکرده‌اند.

او افزود مقامات محلی به این نتیجه رسیده‌اند که اجرای این روش برای اطمینان از اینکه هیچ یک از افراد تحت نظارتشان روزه نمی‌گیرد، مؤثر است.

به گفتۀ او، برخی از کارمندان حتی با ساکنان تماس تلفنی می‌گیرند و از آنها می‌خواهند که همان لحظه نشان دهند که چیزی می‌خورند.

او گفت تا کنون هیچ اویغوری از این درخواست‌ها سر باز نزده، چرا که می‌دانند افرادی که در سال‌های گذشته به دلیل روزه‌داری بازداشت شده‌اند، با مجازات مواجه شده‌اند.

مهمانی جمعی

یکی از کارکنان دولتی در بخش میشا از شهرستان فیض‌آباد گفت که علاوه بر الزام به ارسال ویدئو، مقامات قصد دارند برای اطمینان از غذا خوردن اویغور‌ها در طول روز، ضیافت جمعی برگزار کنند.

او گفت: «برای جلوگیری از فعالیت افرادی که مخفیانه روزه می‌گیرند، برنامه داریم که برنامه‌های غذا خوردن جمعی برگزار کنیم.»

یکی از کارکنان بخش امنیت دولتی ادارۀ پلیس شهرستان کوچه گفت «حتی افراد مسن بالای ۶۵ سال هم نمی‌توانند روزه بگیرند. ما سند چاپ‌شده‌ای دربارۀ این محدودیت داریم.»

تا کنون مقامات سین‌کیانگ و رسانه‌های دولتی چین دربارۀ ماه رمضان امسال تقریباً سکوتی بوده‌اند.

در سال‌های گذشته، مقامات با برگزاری جلسات عمومی به مسلمانان هشدار می‌دادند روزه نگیرند و در محله‌های اویغورنشین گشت می‌زدند؛ طی روز خانه‌ها را بازرسی می‌کردند و شب‌ها هم ساکنان را زیر نظر می‌گرفتند تا از غذا خوردن آنها مطمئن شوند.

همچنین اقداماتی را انجام می‌دادند تا مطمئن شوند که رستوران‌های اویغور باز بمانند، به کارمندان اویغور دولت غذا و نوشیدنی می‌دادند و ضیافت‌های جمعی برگزار می‌کردند.

روشن عباس، مدیر اجرایی کارزار اویغور‌های مستقر در واشنگتن، در بیانیه‌ای در ۲۸ فوریه در آغاز رمضان گفت: «در حالی که مسلمانان سراسر جهان رمضان را با دعا و تأمل سپری می‌کنند، مسلمانان اویغور زندانی می‌شوند، آنها را به کار اجباری وا می‌دارند و تحت نظارت بی‌وقفه سرکوبشان می‌کنند.»

«آنان از آزادی دینی‌شان محروم شده‌اند، از روزه‌داری، نماز خواندن و حتی شناسایی خود به عنوان مسلمان ممنوع شده‌اند ــ‌در حالی که رژیم چین آشکارا به جنایات خود علیه آنان ادامه می‌دهد.»

منبع: اکو ایران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های فولکس واگن در بازار ایران امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ خالکوبی‌های عجیب سارقان زورگیر بزرگراه بعثت تهران

عکس/ آخرین پادشاه مصر ۲۱ سال پیش در مراسم تشییع عمه اش فوزیه

عکس/ ژست خاص هاشمی رفسنجانی ۳۴ سال پیش در حال اسب‌سواری در یاسوج

عکس/ تیپ بهاری همسر سپند امیر سلیمانی با کیف پلنگی در یک نمایشگاه

اینفوگرافی/ برای مقابله با خواب‌آلودگی بهاری چه کار کنیم؟

عکس/ هوتن شکیبا و صابر ابر در آخرین روز فیلمبرداری تاسیان

عکس/ قاب تازه از صبا راد و مانی رهنما

عکس/ میرزا کوچک خان جنگلی در دوران طلبگی

عکس آتلیه‌ای یک مادر و دختر ایرانی ۱۰۰ سال پیش با کیف گردنی و لباس چین دار

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ ساحل نقره‌ای هرمز زنده شد

مقاومت کوچه؛ حواشی برگزاری یک رویداد موسیقی

واکنش دانشگاه شهیدبهشتی درپی زورگیری از دانشجوی دختر

فیلم/ هانی کرده با شلیک پلیس دستگیر شد

طلا حباب تخلیه کرد

عکس/ شاخص آلودگی هوای تهران؛ امروز ۲ اردیبهشت

فیلم/ واکنش تند رضا رشیدپور به برنامه محسن افشانی

بازار طلا در حال آغاز یک موج صعودی تازه؟

وعده عجیب فرهاد مجیدی پس از فرار از منطقه خطر

عکس/ آویزان شدن پرچم‌های نازی در زادروز هیتلر در سوئد

منتظر کاهش قیمت دلار باشید

وزیر ارتباطات زمان رفع فیلترینگ را اعلام کرد

عکس/ رکورد شکنی پیاپی قیمت جهانی طلا

روایت علی واعظ و تریتا پارسی از نتایج مذاکرات ایران و آمریکا/ پشت پرده تکاپوی اعراب چیست؟

عکس/ افزایش تورم فروردین به ۳۳.۲ درصد رسید

فیلم/ رضا داوری: اگر سعدی نبود، ما که بودیم

فیلمی دردناک از غزه؛ مردمانی که فراموش شده‌اند

مهدی طارمی به پرسپولیس می‌آید؟

فیلم/ ادبیات زشت رضا درویش روی آنتن زنده تلویزیون

احتمال برکناری بوژوویچ از استقلال قوت گرفت

اعلام نرخ جدید خوراک پتروشیمی‌ها +جدول

تراپی‌های دلاری و یورویی؛ رهاکردن درمان به دلیل هزینه‌های بالای جلسات روان‌شناس و روان‌پزشک

فیلم/ عارف: هیچ راهی جز رسیدن به رشد ۸ درصدی نداریم

قیمت جهانی نفت افزایش یافت

عقب نشینی فروشندگان مسکن؛ ۲ عامل گرانی مسکن در بازار

شوک دولت به بازار مسکن؛ افزایش ودیعه، دردی از مستاجران دوا نمی‌کند

ثبت ارزش ۲۹.۹ هزار میلیارد ریالی در فروش روازنه بورس انرژی

بررسی وضعیت بورس پس از رشد پرحجم اخیر

اعلام شرایط جدید فروش اقساطی فونیکس + جدول

آیا بورس به صعود ادامه می‌دهد؟

سرنوشت تعرفه واردات خودرو چه می‌شود؟

پلیس، معلم نیست/ تفاهم‌نامه فراجا و وزارت آموزش‌وپرورش، مقدمه‌ای برای امنیتی کردن مدارس؟

قیمت خودرو در مسیر نزولی+ جدول

چراغ سبز پوتین به گفت‌وگوی مستقیم با اوکراین

بازگشت بابک زنجانی به نقطه شروع؛ حکم اعدام به سرمایه گذاری میلیاردی رسید

نحوه استعلام یارانه نقدی و دهک درآمدی خانوار+ جزئیات

لایحه تغییر ساعت رسمی کشور در دستور کار مجلس

زمان واریز مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص شد

حمید حسین نژاد اعدام شد

بازگشت بخشی از خاک‌های هرمز به جزیره

امنیت شغلی، معیشت و حق تشکل‌یابی؛ خواسته‌هایی که کارگران به خواب هم نمی‌بینند

بازار‌های غیرمولد زیر تیغ مالیات؛ آیا قانون تازه می‌تواند سوداگری را مهار کند؟

پیش‌بینی قیمت نفت در صورت توافق یا شکست مذاکرات

عکس/ ترامپ و همسرش میزبان مراسم سالانه قل دادن تخم‌مرغ عید پاک

عراقچی: ایران اصلا قصد ندارد در ملأ عام مذاکره کند

زمان دقیق رسیدن گرد و خاک به تهران مشخص شد

مهاجری: چرا دولت با بابک زنجانی قرارداد بست؟

ستاره استقلال وعده افشاگری داد

وقتی تیغ گردشگران نوروزی شریان محیط زیست ایران را برید/ تورِ طبیعت‌کُشی؛ گشتِ ویژه جان ستاندن زمین!

تعطیلی به موقع برای بازسازی پرسپولیس