تاریخ انتشار: ۰۵:۱۵ - ۱۵ فروردين ۱۴۰۴

سبقت سایپا از ایران خودرو در جاده مخصوص

اطلاعات کدال دو خودرؤساز بزرگ کشور از روند افزایشی تولید و عرضه تارا و شاهین طی پنج سال خبر می‌دهد.

سبقت سایپا از ایران خودرو

اقتصاد۲۴- سایپا از ایران خودرو در تولید محصول پساتحریمی سبقت گرفت. براساس اطلاعات منتشر شده در سایت کدال، سایپایی‌ها در بازه پنج ساله یعنی از ۹۹ تا پایان بهمن ۱۴۰۳ در مجموع حدود ۱۵۲ هزار و ۸۰۰ دستگاه انواع شاهین را در خطوط تولید خود تکمیل کردند. این در حالیست که ایران خودرویی‌ها در همن بازه زمانی تولید حول و حوش ۱۵۰ هزار دستگاه انواع تارا را در خطوط تولید خود نهایی کردند؛ بنابراین شاهد هستیم که نارنجی‌های جاده مخصوص توانستند در مدت پنج سال نزدیک به دو هزار و ۸۰۰ دستگاه بیشتر از ایران خودرویی‌ها، از محصولی که بعد از بازگشت تحریم‌ها به سبد محصولاتی خود اضافه کردند، تولید کنند.

سایپایی‌ها در بازه زمانی مورد بررسی، حدود ۱۴۸ هزار و ۹۰۰ دستگاه شاهین فروختند؛ اما ایران خودرویی‌ها طی پنج سال ۱۴۷ هزار و ۱۵۰ دستگاه تارا به بازار عرضه کردند تا سایپا در تیراژ فروش هم دست بالا را داشته باشد.

دو خودرؤساز بزرگ کشور بعد از بازگشت تحریم‌ها در سال ۹۷ مجبور شدند با شرکای بین‌المللی خود خداحافظی کرده و سبد محصولاتی خود را خالی از محصولات مونتاژی دیدند.

سبقت سایپا از ایران خودرو

مدیران وزارت صمت به دو مدیران وقت دو خودروسازی بزرگ کشور فرمان دادند تا به منظور مقابله با تحریم‌ها و پُر کردن خلأ خودرو‌های مونتاژی در سبد محصولاتی خود نسبت به طراحی و تولید محصولات جدید اقدام کنند.


بیشتر بخوانید:قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ + جدول


سایپایی‌ها برای این منظور به تولید شاهین شتاب بیشتری دادند و ایران خودرویی‌ها هم سراغ طراحی محصولی روی پلتفرم پژو ۳۰۱ رفتند که در دوره پس از امضای توافق نامه برجام قرار بود در خطوط تولید این خودروسازی تولید شود. خروجی تلاش‌های مدیران آبی‌های جاده مخصوص محصولی به نام تارا شد.

شاهین و تارا از سال ۹۹ وارد سبد محصولاتی ایران خودرو و سایپا شدند.

دو خودرؤساز بزرگ کشور در بازه پنج ساله یعنی از سال ۹۹ تا پایان بهمن ۱۴۰۳ به تدریج تولید این دو خودرو را افزایش دادند.

در حالی که تولید تارا از ۹۹ تا پایان دومین ماه از زمستان ۱۴۰۳ روند افرایشی داشته است؛ اما این اتفاق برای شاهین به نیفتاده است.

ایران خودرو سال ۹۹ را با تولید حدود ۱۵۰ دستگاه تارا به پایان رساند. این خودروسازی در بازه ۱۱ ماهه سال گذشته تیراژ تولید تارا را به بیش از ۶۴ هزار و ۲۵۰ دستگاه رساند.

حال سراغ روند شاهین برویم. نارنجی‌های جاده مخصوص در سال ۹۹ تیراژی حدود هزار و ۷۰۰ دستگاهی را در تولید شاهین ثبت کردند. خودرؤساز ساکن کیلومتر ۱۵ جاده مخصوص در بازه فروردین تا بهمن ۱۴۰۳ تیراژ تولید حول و حوش ۴۴ هزار و ۹۰۰ دستگاهی را برای شاهین نهایی کرد. سایپایی‌ها در سال ۱۴۰۲ بیش از ۵۰ هزار و ۸۰۰ دستگاه شاهین تولید کرده بودند. بعید است این خودروسازی بتواند در بازه یک ماهه اسفند ۱۴۰۳ بیش از ۶ هزار دستگاه شاهین تولید کرده باشد؛ بنابراین شاهد هستیم که تیراژ تولید شاهین در سال ۱۴۰۳ به نسبت سال ۱۴۰۲ با افت همراه شده است.

سبقت سایپا از ایران خودرو

دلیل افت شاهین را باید در تغییر ایجاده شده در سبد محصولاتی این خانواده خودرویی جست‌و‌جو کرد. سایپایی‌ها تولید شاهین پلاس را از اواخر سال ۱۴۰۲ در دستورکار قرار دادند و همین مسأله روند تولید شاهین را تا حدی کُند کرد.

باید منتظر ماند و دید ایران خودرو و سایپا چه برنامه‌ای برای تارا و شاهین در سال ۱۴۰۴ تدارک می‌بینند؟ آیا ایران خودرو می‌تواند عقب ماندگی خود را جبران کند یا اینکه همچنان سایپا دست بالا را در تولید اولین محصول پساتحریمی خواهد داشت.

منبع: فرارو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کاهش التهاب بدن با این گیاه دارویی

عکس احساسی از نیکول کیدمن ۳۳ سال پیش در کنار همسرش

هشدار جدی وزارت بهداشت درباره این باور اشتباه

عکس/ آنجلینا جولی ۴ ساعت بعد تولد در آغوش پدرش

۸ ویژگی دوستانی که از خانواده نزدیکترند

عکس/ ملاقات سردار سلیمانی ۳۶ سال پیش با فرمانده ارتش پاکستان

پیشنهاد هسته‌ای ترامپ؛ توقف غنی‌ سازی اورانیوم در برابر کنسرسیوم منطقه‌ای؟/ پاسخ تند تهران: طرح، یک‌طرفه و خیالی است

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۳ خرداد ۱۴۰۴/ افزایش چشمگیر قیمت طلا به کمک اونس

پیش بینی قیمت دلار امروز ۱۳ خرداد ۱۴۰۴/ قیمت دلار بازهم سقوط می‌کند؟

عکس/ چهره متفاوت رهبری ۴۴ سال پیش در کنار مجید حداد عادل

عکس/ سردار آزمون در کنار پدرش

سگ‌گردانی در ارومیه ممنوع شد

نتیجه نوبت اول کنکور اعلام شد

فیلم/ ادعای جنجالی: تغییر ساعت رسمی تاثیری بر مصرف انرژی ندارد

زمان آغاز فصل جدید لیگ برتر

صدور مجوز غنی‌سازی اورانیوم به ایران

فیلم/ جواد لاریجانی: مکانیزم ماشه لولوییست که نباید از آن بترسیم

ابوالفضل پورعرب عزادار شد + عکس

استقبال شورای همکاری خلیج‌فارس از مذاکرات آمریکا و ایران

فیلم/ سلام فارسی سیدورف در آغاز مراسم معارفه

اینترنت در کشورهای همسایه ۳۳ برابر سریع‌تر از ایران

فیلم/ دکتر صالحی: ایران به‌دنبال استفاده از سلاح هسته‌ای نیست

چالش جدید رامین رضاییان آغاز شد + عکس

تحلیل فلاحت پیشه از روند مذاکرات ایران و آمریکا

زن و بچه سعید روستایی مجوز نمایش گرفت

آتش‌سوزی گسترده در پارک ملی گلستان

موزه‌ها ۱۴ خرداد تعطیل شدند

فیلم/ سلاح ورزی: هفتصد میلیارد دلار برای دور زدن تحریم‌ها هزینه کردیم

فیلم/ واکنش قلعه‌نویی به دعوت‌نشدن ترابی به تیم ملی

عکس/ مربیگری الناز رکابی در کانادا

نظری جویباری: وعده‌ای جذاب برای استقلالی‌ها دارم

پیشنهاد اردوغان: برگزاری نشست پوتین، زلنسکی و ترامپ در ترکیه

قدیری ابیانه: رهبری به بی‌نتیجه بودن مذاکرات با آمریکا واقفند

عکس/ شماره ۱۰ رامین رضاییان به سیدورف رسید

آغاز مرحله جدید فروش محصولات سایپا

عکس/ سیدورف استقلالی شد

قلعه‌نویی: از بازی با تیم‌های بزرگ نمی‌ترسیم

عکس/ همسر سیدورف در تهران

فیلم/ زیباکلام: مردم ایران بخاطر کینه‌ای که از نظام دارند از فلسطینی‌ها بیزارند

فیلم/ حمله تند مسعود فراستی به جعفر پناهی

تاج دختر شایسته جهان بر سر نماینده تایلند نشست

افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان

واکنش وزارت صمت به توقف عرضه خودرو در ایران‌خودرو

فیلم/ لحظه ورود سیدورف به مراسم معارفه

عکس/ آنجلینا جولیِ ۱۹ ساله در کنار پدر و برادرش ۳۲ سال پیش

فیلم/ لحظاتی از تمرین امروز تیم ملی فوتبال

تغییرات مدیریتی در فدراسیون فوتبال

فیلم/ هم‌خوانی بازیگران تاسیان در کنسرت علیرضا قربانی

منطقه آزاد ارس ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های مهمی در حوزه انرژی دارد

شرکت توزیع برق تهران: قطعی برق هنگام برگزاری اجلاس اکو با اطلاع قبلی بوده