تاریخ انتشار: ۰۳:۳۴ - ۲۴ فروردين ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۶ نظر
در گفت‌و‌گوی اقتصاد ۲۴ با یک تحلیلگر بازار‌های مالی مطرح شد:

موفقیت مذاکرات، قیمت دلار را به ۸۰ هزار تومان کاهش می‌دهد/ ادامه مذاکرات می‌تواند روند نزولی قیمت طلا و سکه را تداوم بخشد

یک کارشناس بازار‌های مالی در پیش‌بینی خود از واکنش دلار به سرنوشت نهایی مذاکرات، می‌گوید: اگر مذاکرات به نتیجه برسد قیمت‌ها تکان شدیدی می‌خورد و حتی تا کانال ۸۰ هزار تومان هم می‌تواند سقوط کند ولی بحران‌های فعلی یک شبه به وجود نیامده است که انتظار داشته باشیم با مذاکره حل و فصل شود. اگر هم مذاکرات ناموفق باشد، می‌توان تا ۱۲۰ هزار تومان هم برای افزایش قیمت دلار در نظر گرفت.

دلار

اقتصاد۲۴- بازار‌های سرمایه، نخستین روز هفته آخر فروردین را در حالی به پایان رساند که مذاکرات میان ایران و آمریکا بعدازظهر به وقت تهران در عمان آغاز شد. روند ریزش قیمت دلار، طلا و سکه و همچنین رشد بازار سهام نیز از هفته گذشته که به صورت رسمی خبر انجام مذاکرات منتشر شد، تاکنون ادامه داشته است.

قیمت دلار در شروع معاملات روز شنبه با کاهش بیش از دو هزار تومانی در کریدور ۹۰ هزار تومانی بازگشایی شد و در ادامه، کاهش پلکانی قیمت دلار فزونی گرفت و این اسکناس در کانال ۹۶ هزار تومانی معامله شد.

اخبار مذاکرات همچنین عنان قیمت طلا را در دست خود نگه داشته و علیرغم رکوردزنی طلای جهانی، مانع افزایش قیمت طلا در بازار داخلی شده است. قیمت طلا در روز بیست و سوم فروردین همراه با قیمت دلار، در مسیر کاهشی قرار گرفت. هر مثقال طلا در لحظه نگارش این گزارش با ۳۳۸ هزار تومان کاهش، روی رقم ۳۲ میلیون و ۷۴۳ هزار تومان قرار گرفت. هر گرم طلای ۱۸ عیار، با ۸۰ هزار و ۸۰۰ تومان کاهش، به رقم ۷ میلیون و ۵۵۹ هزار تومان رسید.


بیشتر بخوانید: یک شب مذاکره ایران و آمریکا در عمان چقدر آب می‌خورد؟


تمامی قطعات سکه، به جز سکه گرمی مانند سایر بازار‌های مالی کاهشی شد. بیشترین کاهش قیمت در این بازار را سکه امامی به نام خود زد و با دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان کاهش، با قیمت ۸۹ میلیون و ۵۰۵ هزار تومان به ثبت رسید. سکه بهار آزادی با کاهش دو میلیون تومانی، روی رقم ۸۱ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان قرار گرفت. همچنین قیمت نیم سکه و ربع سکه با یک میلیون تومان کاهش، به ترتیب با رقم‌های ۵۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و ۳۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله شدند. قیمت سکه گرمی نیز با افزایش ۲۰۰ هزار تومانی، با رقم ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به ثبت رسید.

حباب سکه امامی نیز دو میلیون و ۷۳۵ هزار تومان کاهش یافت و با رقم ۱۴ میلیون و ۶۷۴ هزار تومان به ثبت رسید. حباب سکه بهار آزادی دو میلیون و ۷۱۰ هزار تومان، نیم سکه یک میلیون و ۳۲۷ هزار تومان و ربع سکه نیز یک میلیون و ۱۶۴ هزار تومان کاهش یافت. البته حباب سکه گرمی مسیر مخالفی را طی کرد و ۱۲۱ هزار تومان افزایش داشت.

در پایان معاملات روز شنبه بورس تهران، شاخص کل با رشدی ۰.۵۴ درصدی به سطح ۲ میلیون و ۸۵۴ هزار واحدی رسید. شاخص هم‌وزن هم ۰.۱ درصد رشد کرده و در آستانه کانال ۸۲۰ هزار واحدی قرار گرفت.

دلار

برزو حق‌شناس، کارشناس بازار‌های مالی در تحلیل خود از واکنش بازار در روز آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به اقتصاد ۲۴ گفت: «چشم تمام بازار‌ها به مذاکرات است. اگر خبر خوبی مبنی بر انجام توافق مخابره شود، طبیعی است که بازار ارز و طلا به سمت روند نزولی می‌روند و بازار‌های مسکن و بورس هم مثبت می‌شوند.»

وی همچنین درباره اثر جلسه روز چهارشنبه مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی و تصویب لوایح CFT و پالرمو بر قیمت دلار، عنوان کرد: «آنچه در مجمع قرار است بررسی شود، لوایح FATF و پالرمو است که از الزامات FATF هستند. اگر این لوایح در روز چهارشنبه تصویب شوند به تداوم روند نزولی بازار ارز و طلا کمک می‌کنند و بازار سهام هم تقویت خواهد شد.»

این کارشناس بازار سرمایه درباره اثر نتیجه مذاکرات بر نرخ ارز و طلا، بیان کرد: «بحث این است که وقتی صرفا خبر مذاکره، بدون هیچ دستاورد و نامشخص بودن نتیجه توانسته این روند نزولی را به دلار و طلا بدهد، در نتیجه کوچک‌ترین خبری مبنی براینکه حتی مذاکرات می‌خواهد آغاز شود، قیمت‌ها را کاهش می‌دهد. حتی اگر خبر‌ها مبنی بر ادامه پیدا کردن مذاکرات نیز باشد، می‌تواند باعث تداوم روند افت قیمت‌ها باشد. ولی باید در نظر داشته باشیم که اگر نشانه‌هایی از بی ثمر بودن مذاکرات نمایان شود منجر به بازگشت افزایش قیمت دلار و طلا می‌شود.»

حق‌شناس در پیش‌بینی خود از واکنش دلار به سرنوشت نهایی مذاکرات، گفت: «صفر و صدی نمی‌توان در نظر گرفت. اگر مذاکرات به نتیجه برسد قیمت‌ها تکان شدیدی می‌خورد و حتی تا کانال ۸۰ هزار تومان هم می‌تواند سقوط کند ولی بحران‌های فعلی یک شبه به وجود نیامده است که انتظار داشته باشیم با مذاکره حل و فصل شود. این یک روند است و باید ببینیم این روند به کجا خواهد رسید. اگر هم مذاکرات ناموفق باشد، می‌توان تا ۱۲۰ هزار تومان هم برای افزایش قیمت دلار در نظر گرفت.»

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
لر
0
0
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۴۰۴
در صورت مدیریت بهتر الان 70 تومن بود نه 100 تومن
مهدی
1
0
دوشنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۴
شروع مذاکره تمام زحمات مسئولین طی دو ماه اخیر که با موضع گیریهای شرافتمندانه و با بصیرتی و شجاعانه دلار را ۲۰ درصد گرون کرد طی دو روز بر باد داد
خلیل
0
0
سه‌شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۴
بخاطر بستن بودجه با دلار ۷۵ هزاری
پایین بیاد دولت کاسب ضرر خواهد کرد
پرویز مختار دوم
0
0
سه‌شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۴
دلار انشالله بزودی به ۲۰ تومن مرسد نگران نیستم بلکه مردم فقیر وبدبخت نفسی بکشند انشالله به امیدخدا
ناشناس
0
0
چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴
مذاکرات از حالا شکست خورده ارزیابی شده احتمال توافق غیرممکن در حد صفر است تنها راه باقیمانده جلوی ترامپ قمارباز تشدید تحریم‌ها یا جنگ است . در نتیجه نه تنها دلار طلا پایین نمیاد بلکه اینها هم با شیب تندتر افزایش قیمت خواهندیافت
عباس زاهدی
0
0
چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴
باتوجه به سوابق و بررسی ریشه های تورم و افرایش نرخ ارز و حباب سکه. کارشناسان اقتصاد و دست اندر کاران عرصه بازار سهام و بورس بر این اعتقادند که در صورت پیشرفت مذاکرات ایران با آمریکا بتدریج نرخ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان گاهش خوهد یافت و در صورت حصول توافق کمتر نیز خواهد شد.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ وام ازدواج ۱۰۰ هزار تومانی

عکس/ پست عراقچی از حضورش در مراسم اربعین

فیلم/ توله‌خرس‌ها در حال شیر خوردن در دل البرز

عکس/ واکنش کنایه‌آمیز حسام‌الدین آشنا به پزشکیان

عکس/ ژست بامزه فریدون فرخزاد در حال بازی کردن با سگ خانگی اش ۳۸ سال پیش در آلمان

عکس/ خروج نروژ از سرمایه‌گذاری در ۱۱ شرکت بزرگ اسراییلی

فیلم/ هشدار جدی سردار سپاه به اسرائیلی‌ها

عکس/ دستگیری زائر ایرانی با استخوان‌های پدربزرگ اش در کربلا

فیلم/ برخورد هواپیمای انتحاری a ۲۲ اوکراینی‌ها در وسط شهر روستوف

عکس/ چهره دیده نشده نوید محمدزاده در ۲۱ سالگی و اولین فیلمش با سبیل بامزه

چت جی پی تی یا کوپایلت؛ کدام دستیار هوش مصنوعی بهتری برای شماست؟

عکس/ ساعت ۵،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰ تومانی امیر قلعه‌نویی

فیلم/ آتش‌سوزی یک چرخ‌وفلک در شهربازی محمودآباد

ماجرای بازداشت ۵۰ ایرانی در حرم امام حسین

عکس/ جمعی از زنان حرمسرا ۱۲۵ سال پیش در حیاط اندرونی با پوشش خاص

عکس/ بازدید عراقچی از روند ارائه خدمات به زائران ایرانی در نجف

قیمت طلا پرواز کرد

اینفوگرافی/ اربعین حسینی یکی از بزرگ‌ترین تجمعات مذهبی جهان

عکس/ حضور ظریف بر مزار شهید رییسی

عکس/ ژست خاص هیتلر در سنگر ضد هوایی ۱۰۹ سال پیش و دوران جنگ جهانی اول

حاشیه‌هایی از سفر علی لاریجانی به لبنان

احتمال مطرح شدن حملات سایبری روسیه در دیدار ترامپ و پوتین

عکس/ ژست احساسی گوگوش ۵۴ سال پیش در کنار پسرش کامبیز

فیلم/ تصاویری از پیاده‌روی مسیح و آرش در کربلا

اظهارات مهم لاریجانی خطاب به اعضای حزب الله

عکس/ پوشش متفاوت عراقچی در عراق

عکس/ حضور ظریف در خطبه خوانی اربعین

شرط حماس برای تخلیه غزه اعلام شد

مجلس خواستار اصلاح فوری دهک‌بندی یارانه‌ها

متن نامه رسمی تروئیکا درباره بازگشت تحریم‌ها

هشدار درباره حذف یارانه سوخت بر دهک‌های پایین

ترافیک سنگین در جاده‌های شمالی

جدیدترین قیمت رهن و اجاره آپارتمان نقلی در منطقه سلسبیل+ جدول

قیمت بیت‌کوین در آستانه ۱۲۵ هزار دلار

نوسان ارز، بازیگر اصلی بازار طلا

فیلم/ شوآف محسن افشانی در سفر به عراق

قیمت طلا در آستانه شکست مقاومت

عکس/ هواپیمای لاریجانی مجبور به تغییر مسیر شد

سیگنال منفی نامه تروئیکا به قیمت دلار

آب این مشترکان ۱۲ ساعت قطع می‌شود+ جزییات

جزئیات جدید درباره پرداخت مطالبات گندمکاران

اعلام فهرست برند‌های غیرمجاز برای واردات خودرو

عکس/ نام خرید تازه استقلال فاش شد

آیا تالاب گاوخونی در آستانه مرگ قرار دارد؟ رد پای پتاس در نابودی یک زیست‌بوم دیگر + فیلم

فیلم/ نذر واکس در تجمع اربعین تهران

خریدوفروش سهام عدالت کلید خورد

لایحه‌ای که می‌تواند عراق را دگرگون کند؛ حشدالشعبی، انتخابات، و بازی پیچیده قدرت در بغداد

واکنش تند بقائی به ایده اسرائیل بزرگ نتانیاهو

عکس/ حسین طائب در پیاده روی جاماندگان اربعین

تعلیق برخی تحریم‌های روسیه از سوی آمریکا