تاریخ انتشار: ۰۹:۵۱ - ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۱ نظر

تهران زاکانی شبیه‌ترین به تهران دوران قاجار/ معمای بقای زاکانی در شهرداری تهران؛ بماند یا برود؟

عمر ششمین دوره شورا‌های شهر تا سال ۱۴۰۵ تمدید شده است، حالا بسیاری معتقدند تمدید عمر شورا به معنی تداوم عمر مدیریتی شهردار‌ها نیست، بسیاری معتقدند بعد از اتمام دوره چهارساله زاکانی در شهرداری تهران او برای تداوم مدیریت خود نیاز به رای اعتماد مجدد دارد.

علیرضا زاکانی

اقتصاد۲۴- انتخابات شورا‌های شهر در ادوار گذشته همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شد، اما به دلیل برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری در سال گذشته این نظم و ترتیب دستخوش تغییر شد، انتخابات شورا‌ها یا باید در زمان خودش برگزار می‌شد یا برای همزمانی آن با انتخابات دیگری باید درباره طول عمر آن تصمیم‌گیری می‌شد، به همین دلیل بعد از بررسی شرایط مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفت عمر ششمین دوره شورا‌های شهر افزایش پیدا کند و انتخابات هفتمین دوره آن اردیبهشت سال آینده (۱۴۰۵) همزمان با انتخابات میان دوره‌ای مجلس و البته مجلس خبرگان رهبری برگزار شود.

زاکانی همچنان شهردار تهران می‌ماند؟

افزایش عمر شورا‌های شهر حالا سبب ایجاد یک سوال شده است، این‌که عمر مدیریت شهردار‌ها هم متناسب با عمر شورا‌ها افزایش پیدا می‌کند؟ به‌طور مثال آیا مدیریت علیرضا زاکانی، شهردار تهران بدون نیاز به کسب رای اعتماد مجدد از اعضای شورای شهر تمدید می‌شود؟

خیلی‌ها معتقدند بر اساس قانون عمر مدیریت شهردار‌ها بعد از رای اعتماد اعضای شورای شهر چهار سال است و حتی درصورت تداوم عمر شورا‌ها دوره مدیریت شهردار‌ها قابل تمدید نیست و مجدد باید از اعضای شورای شهر رای اعتماد بگیرند. محمود میرلوحی، عضو پنجمین دوره شورای شهر تهران در این‌باره گفته که: «قانون در این رابطه صراحت دارد که دوره فعالیت شهردار تهران ۴ سال است و حتی اگر بنابر این باشد که به کارش تا پایان دوره تمدیدشده شورای شهر تهران ادامه دهد، باید مجدداً از اعضای شورای شهر رای بگیرد که آن هم با وضعیتی که دارد، بعید به نظر می‌رسد.»

زاکانی نیاز به رای اعتماد دارد؛ نمی‌تواند بماند استعفا دهد!

همچنین مهدی اقراریان، عضو فعلی شورای شهر تهران در صحن شورا درباره تمدید عمر مدیریت شهردار تهران گفته که: «انتخاب شهردار از حقوق مسلم شورا‌های اسلامی است و اینکه برخی رسانه‌ها به‌گونه‌ای القا کرده‌اند که مجلس قصد دارد جایگزین شورای شهر در انتخاب شهردار شود، کاملاً نادرست است. مجلس نمی‌تواند دوره شهردار را تمدید کند. باور ما این است که دکتر زاکانی مانند دیگر شهرداران باید در پایان دوره چهار ساله‌اش مجدداً رأی اعتماد از شورا دریافت کند.»

به‌گفته اقراریان: «اگر شورای شهر به زاکانی اعتماد دارد، وی می‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد. اما اگر این اعتماد وجود ندارد، ادامه حضور او در شهرداری توجیه‌پذیر نیست و شاید بهتر باشد خود وی با درک شرایط، از سمت خود استعفا دهد و به سایر دغدغه‌های سیاسی‌اش بپردازد.»


بیشتر بخوانید:عکس دیده نشده از چهره متفاوت علیرضا زاکانی ۴۲ سال پیش با لباس نظامی


تفاوت دیدگاه‌ها دراین‌باره طوری هست که چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران در یکی از جلسات شورای شهر در جمع خبرنگاران گفت اگر در این‌باره تردید کنیم حتما از مجلس درخواست استفساریه می‌دهیم تا آنها قانون را تفسیر کنند

نظر مردم درباره تداوم مدیریت زاکانی بر شهرداری تهران

آن‌طور که مشخص است هنوز بررسی حقوقی این ماجرا ادامه دارد، ماهم این مورد را با مخاطبان خود درمیان گذاشتیم، پرسیدیم «اگر بعد از سرانجام پیدا کردن این دعوای حقوقی قرار باشد شهردار‌ها مجدد از اعضای شورای شهر رای اعتماد بگیرند، شما با ادامه مدیریت زاکانی در شهرداری تهران موافق هستید؟»

کاربری که خودش را «علیرضا» معرفی کرده درباره تداوم شهرداری زاکانی بر شهر تهران نوشته که: «شهردار تهران جنبه سیاسی پیدا کرده و افراد سیاسی هم برای مدیریت شهری مناسب نیستن. با شهردار ماندن زاکانی مخالفم دلیل آن هم عملکرد بد ایشان در فضای سبز، حمل و نقل شهری (مترو بخصوص)، کاهش ترافیک و الودگی هوا، کنترل تراکم، حفاظت از بافت تاریخی و سنتی، استخدام‌های فله‌ای با عناوین مبهم مانند یگان حفاظت مترو و غیره، و موارد دیگر است.»

زاکانی شهردار تهران

بودجه‌هایی که صرف بیلبورد‌های سیاسی می‌شوند

مخاطب دیگری هم به نام «علی» برای خبرآنلاین نوشته: «وقتی تمام بودجه عمرانی و فضای سبز و... صرف هزاران بیلبورد سیاسی میشه که هر هفته در کل شهر تغییر میکنن و شهر پویا و زنده رو به عزاکده بزرگ تبدیل کرده، خیر {موافق ادامه مدیریت ایشان نیستم}. هر کس از این سبک مدیریت دفاع کند مشکل دارد.»

کار دیگری با نام «حسنعلی» به روحیه زاکانی درباره انجام فعالیت سیاسی اشاره کرده و نوشته که: «به نظرم زاکانی بگیر و نگیر داره اگر فقط کار فنی و عمرانی کنه حتما خوبه ولی متاسفانه این جماعت دوست دارند کار سیاسی را در کنار همه فعالیت‌ها داشته باشند.»

«زهرا» هم در واکنشی نوشته که: «شهرداری یک کار تخصصی است و ایشان با عدم تخصص باعث اتلاف بیت المال هستن و وضعیت شهر هم بسیار بد شده و برازنده پایتختی نیست.»

به دنبال کار‌های پوپولیستی است

کاربری که خودش را معرفی نکرده نوشته که: «ایشون فقط دنبال کار‌های پوپولیستی و استفاده از شهرداری برای پریدن به جایگاه ریاست جمهوری است نه سواد و تخصص دارد و نه سلیقه و دلسوزی، شهردار باید حس زیبایی شناسی و روح هنری داشته باشد ایشون تانک بی احساس است و هنرش فقط نصب بیلبورد‌های سیاسی و برگزاری همایش‌های ایدئولوژیک برای رای جمع کردن است.»


بیشتر بخوانید:فیلم/ فریاد چمران سر معاون زاکانی؛ خدا از شما نمی‌گذرد


یکی از مخاطبان برای خبرآنلاین نوشته که: «قطعا هرکسی به رای مردم و شهر تهران علاقه داشته باشه با شهرداری ایشون مخالف است، نه به دلیل عقاید ایشون بلکه به خاطر شهر تهران، مقایسه کنید تهران بیست سال پیش رو با تهران فعلی، ممکنه تجهیزات جدیدتری رو در شهر ببینید ولی روح شهر منظر شهر شده هیاتی، هیچ دوره‌ای تهران آنقدر شبیه عکس‌های زمان قاجار نشده بود، همه جا داره خراب میشه... قطعا ایشون شهر رو خراب کرده البته به همراه شورای آقای چمران، اعتقاد دارم این دو نفر باید از کل عرصه‌های مدیریتی دور بشوند.»

با کاندیداتوری نمایشی ریاست جمهوری، شهردار تهران شد

کاربری که خودش را «بازنشسته» معرفی کرده در پیامی نوشته که: «متاسفانه اول اینکه تخصص ایشان در این حوزه نیست ومسلما کارآیی لازم رو نداشت ونداره دوم هم وغم ایشان بیشتر جنبه سیاسی داره و از وظایف ذاتی شهرداری که ساماندهی وضعیت اسفبار پایتخت هستش بازمونده»

مخاطب دیگری هم نوشته که: «از اول هم هیچکسی موافق شهردار بودن ایشان نبود! همین بس که همه میدانند ایشان با کاندید شدن نمایشی در ریاست جمهوری دو دوره پیش این شهرداری تهران را بعنوان هدیه گرفته؛ و در عمل هم بسیار ناکارامد بود.»

علیرضا زاکانی شهردار

همه موافق‌ها چه می‌گویند؟

کاربری به نام «رسول» نظر متفاوتی دارد، او برای خبرآنلاین نوشته که: «به عنوان کسی که از لحاظ دیگاه‌های سیاسی و عقیدتی کاملا با زاکانی مخالف هستم و ایشون رو هیچ وقت به خاطر مواضع و کار‌هایی که سر برجام انجام دادند به سهم خودم نمی‌بخشم ولی اعتقاد دارم در شهرداری تهران و به عنوان مدیر اجرایی موفق بودند. حجم آسفالتی که در این دو سال انجام شد، پروژه‌های عمرانی جاده‌ای و پل و ...، تصفیه خانه‌هایی که به صورت محلی اجرا شده و ... من کارشناس درست و غلط بودن این پروژه‌ها نیستم ولی به چشم خودم دیدم کار‌هایی داره انجام میشه.»

«علیرضا» هم با «رسول» موافق است، او برای خبرآنلاین نوشته که: «بله، چون به دور از حاشیه سازی داره کارش رو میکنه میزان بهسازی خیابان‌ها / افزایش فضای سبز / افزایش فضای فرهنگی و مقایسه اش با دوره قبل موید این موضوع هست. ولی متاسفانه عینک سیاست نمیذاره حقایق دیده بشه»

مخاطبی که خودش را «محمد سجاد» معرفی کرده برای خبرآنلاین نوشته که: «بله، در دوره ایشان، پروژه‌های مختلف و متنوعی در تهران در حال انجام است. از اصلاح و ایجاد راه‌های جدید، تقاطع‌های غیر هم‌سطح و .... همچنین ناوگان حمل و نقل عمومی نیز با تجهیز اتوبوس‌ها، تاکسی‌های برقی و افتتاح ایستگاه‌های جدید مترو جان تازه‌ای گرفته است. از نظر کیفیت زندگی نیز کار‌هایی مثل افتتاح مسیر ۴۷ کیلومتری پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری، بسیار مؤثر بوده است.»

«تمنا» هم در پاسخ به پرسش خبرآنلاین نوشته: «بله آقای زاکانی خدمات ارزنده‌ای انجام دادند یکیش همین تعویض اتوبوس‌ها که ۴۰ ساله اتوبوس‌های تهرانسر تعویض شدند درصورتی که هر شهرداری میومد فقط بخور بخور رو یاد گرفته بود آقای زاکانی بهترین هستند.»

منبع: خبر آنلاین
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
شهباز
0
0
شنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴
دو تا اتوبوس آورده روی همه زده اینها با پول شما خریداری شده در حالیکه این یک هزارم پول های ملت هم نیست ولی برای توجیج لفت و لیس های شهرداری این شو را راه انداخته اند ، با پول ملت هر چیزی می شود یک شو راه می اندازد وعده ما بلوار کشاورز به صرف غذا و شیرینی جات و وسایل بازی بچه ها که ملت را برای راه پیمایی های اعیاد جذب کند . پول هایی که برای دادن ده تا مجوز بالای شهری می شود کل اتوبوس های آلمان را خرید ولی 10 از چین میاره روی همه اش هم زده اینها را ما با پول شما خریدیم دیگه نگید پول ما کجاست
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار