تاریخ انتشار: ۱۳:۴۵ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴

سریال وحشی سرنوشت علی اشرف پروانه زندانی مخوفی از کرمانشاه + عکس

جدیدترین سریال شبکه خانگی که این روز‌ها بخاطر واقعی بودن داستان بر سر زبان‌ها افتاده و حسابی سر و صدا کرده، سریال «وحشی» ساخته هومن سیدی است که جواد عزتی را در نقش اصلی در اختیار دارد.

سرنوشت علی اشرف پروانه زندانی مخوف

اقتصاد۲۴- نیکو اصغری - جدیدترین سریال شبکه خانگی که این روز‌ها بخاطر واقعی بودن داستان بر سر زبان‌ها افتاده و حسابی سر و صدا کرده، سریال «وحشی» ساخته هومن سیدی است که جواد عزتی را در نقش اصلی در اختیار دارد. بر اساس تیزر منتشر شده داستان درباره فردی به نام داوود اشرف است که به صورت اتفاقی مرتکب قتل شده و به زندان می‌افتد. بازداشت او باعث می‌شود که رفتارش تغییر کند و تبدیل به یک قاتل زنجیره‌ای شود.

با پخش سریال وحشی افکار‌ها به سمت شخصیت حقیقی این سریال در دنیای واقعی رفته است. علی اشرف پروانه، معروف به «علی کرده» یا «مایکل اسکوفیلد ایرانی»، از چهره‌های جنجالی جنایی ایران است که با فرار‌های خیره‌کننده از زندان و زندگی پرحادثه‌اش به نمادی از مبارزه با سیستم قضایی تبدیل شده است.

علی اشرف پروانه که بود؟

علی اشرف پروانه در خانواده‌ای فقیر در کرمانشاه متولد شد. از نوجوانی به کارگری مشغول بود تا اینکه در سال ۱۳۷۳، یک تصادف جاده‌ای مرگبار زندگی او را تغییر داد.
این حادثه منجر به مرگ دو دانش‌آموز شد و او را به پرداخت دیه سنگین محکوم کرد. فشار مالی ناشی از این حکم، به گفته خودش، او را به سمت جرائم سازمان‌یافته سوق داد.

مسیر جنایی: از کارگری تا سرقت‌های مسلحانه

به گزارش اقتصاد ۲۴، وی اواسط دهه ۷۰ به تهران رفت و مدتی به کارگری و بنایی مشغول بود. اما به‌گفته خودش، فقر و تنگدستی باعث شد همراه چند نفر دیگر به سرقت روی بیاورد. در سال ۱۳۸۱ پس از چندین سرقت، توسط پلیس دستگیر شد.

در اردیبهشت ۱۳۸۲ زمانی که در حوالی میدان رسالت سوار بر پراید بود، دوباره دستگیر شد. با وجود تغییر چهره، پلیس با انگشت نگاری هویت واقعی وی را کشف کرد و پس از بازجویی‌های گسترده، به اتهام «سرقت مسلحانه» به اعدام محکوم شد. این حکم بعد‌ها به ۲۹ سال و نیم زندان کاهش یافت.

فرار‌های افسانه‌ای: هوشمندی یا شانس؟

یکی از عجیب‌ترین بخش‌های زندگی علی اشرف، نقشه فرار بی‌سابقه او از زندان رجایی‌شهر کرج است.

به گزارش اقتصاد ۲۴، درزندان رجایی شهر علی اشرف به همراه دو زندانی دیگربا نام‌های اردشیر و صدیق نقشه‌ای بسیار دقیق و پیچیدهبرای فرار طراحی کرد. آن‌ها طی بیش از ۳ سال با قاشق و چنگال تونلی حفر کردند تا بتوانند به سالن اجتماعات زندان برسند.

اما مشکل این بود که تونل سایزش چنان کوچک بود که آنان نمی توانستند از آن رد شوند.در این مدت رژیم غذایی سختی گرفتند تا بتوانند از تونل باریک عبور کنند.

علی اشرف پروانه

خرداد ۱۳۸۴، آنها با لباس‌های یکسره پلاستیکی که خودشان دوخته بودند، از طریق کانال فاضلاب از زندان خارج شدند. پس از خروج، لباس‌ها را کنار گذاشته و با پوشش عادی از یکدیگر جدا شدند و گریختند.

بعد از فرار، بار دیگر به سرقت روی آورد و با هویت جعلی به‌عنوان آسفالت‌کار مشغول به کار شد. اما پس از درگیری با یک مهاجر افغان که او را در زندان دیده بود، شناسایی شد و لو رفت.

پس از ۶ ماه زندگی مخفی و جرم، پلیس با ردیابی فعالیت‌های مجرمانه توانست مکان وی را در شهرک ولی عصر شناسایی کند. در طی یک عملیات ویژه و تیراندازی علی اشرف بار دیگر بازداشت شد.

در این درگیری چند گلوله به پای او اصابت کرد و این بار به شدت مجروح و بازداشت شد.

سرنوشت علی اشرف پروانه

در سال ۱۳۹۸ و پس از زلزله کرمانشاه، علی اشرف از مسئولان زندان درخواست مرخصی کرد، اما مسئولان قضایی و زندان با درخواست او مخالفت کردند.

با تعطیل شدن زندان رجایی شهر در سال ۱۴۰۲، احتمال می‌رود او به یکی از زندان‌های اطراف تهران منتقل شده و همچنان در حال گذراندن حبس طولانی مدت خود باشد.

با توجه به این که بیشتر زندانیان رجایی شهر به زندان قزل حصار و تهران بزرگ منتقل شده اند، به احتمال زیاد اکنون علی اشرف پروانه در یکی از این دو زندان باشد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار