تاریخ انتشار: ۱۱:۴۵ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۴

محاسبه اجاره خانه به دلار و یورو رسید + سند

بررسی میدانی نشان می‌دهد این آگهی‌ها معمولاً بدون اطلاعات کامل مالک، بدون شماره صنفی مشاور املاک و خارج از ضوابط مشاوران رسمی در فضای مجازی منتشر می‌شود

محاسبه اجاره خانه به دلار و یورو

اقتصاد۲۴- در روز‌هایی که بازار اجاره مسکن برای بسیاری از شهروندان ایرانی به دغدغه‌ای جدی تبدیل شده، نگاهی به برخی سکو‌های اینترنتی نشان می‌دهد بخشی از آگهی‌ها با واحد پول دلار یا یورو منتشر می‌شوند. در این آگهی‌ها، خانه‌هایی در مناطق شمالی تهران یا نقاط خاص شهری به اتباع خارجی و شهروندان اجاره داده می‌شود و مبلغ اجاره از ماهی ۲ هزار دلار تا حدود ۴ هزار دلار یا یورو درج شده است. این در حالی است که این نوع قیمت‌گذاری خارج از چارچوب رسمی و قانونی ثبت معاملات ملکی در کشور انجام می‌گیرد.

بررسی میدانی نشان می‌دهد این آگهی‌ها معمولاً بدون اطلاعات کامل مالک، بدون شماره صنفی مشاور املاک و خارج از ضوابط مشاوران رسمی در فضای مجازی منتشر می‌شود.

آگهی‌های عجیب اجاره مسکن در تهران/ اجاره‌ را به دلار و یورو پرداخت کنید لطفا!

آگهی‌های عجیب اجاره مسکن در تهران/ اجاره‌ را به دلار و یورو پرداخت کنید لطفا!

 

در برخی موارد، حتی تماس با درج‌کننده آگهی نشان می‌دهد قراردادها به‌صورت دست‌نویس و بدون ثبت در سامانه‌های رسمی انجام می‌گیرد؛ امری که عملاً ریسک‌های حقوقی و مالی سنگینی برای طرفین معامله به‌ویژه مستأجران خارجی در پی دارد.

مشاوران املاک نیز نسبت به گسترش این روند هشدار می‌دهند. یکی از مشاوران فعال در منطقه زعفرانیه تهران در گفت‌وگو با میزان گفت: موارد متعددی داشتیم که اتباع خارجی و مردم پس از پرداخت اجاره دلاری، به‌دلیل نبود قرارداد رسمی، امکان پیگیری حقوقی نداشتند چراکه در بسیاری از این موارد، حتی مالک از درج قرارداد رسمی امتناع کرده است.

وی تأکید کرد که برخی سودجویان با دور‌زدن مشاوران رسمی و بهره‌گیری از فضای مجازی، قراردادهای غیررسمی تنظیم می‌کنند که خارج از هرگونه چارچوب قانونی است.

از دیگر چالش‌های این نوع معاملات می‌توان به نبود امکان پیگیری بانکی، عدم امکان ارائه به دادگاه در صورت بروز اختلاف و همچنین خطرات مرتبط با پولشویی و معاملات مشکوک ارزی اشاره کرد. 

با توجه به سیاست‌های سخت‌گیرانه بانک مرکزی در زمینه نگهداری ارزهای خارجی و محدودیت‌هایی مانند سقف ۱۰ هزار یورویی برای نگهداری ارز، این‌گونه معاملات در تعارض با مقررات اقتصادی و مالی کشور قرار دارند.

امکان ثبت قرارداد با ارز خارجی در سامانه‌های کاتب و خودنویس وجود ندارد

کارشناسان حوزه مسکن بر این باورند که ادامه روند انتشار آگهی‌های دلاری در سکوهای اینترنتی، ضمن بی‌اثر کردن تلاش‌های نهادهای نظارتی در ساماندهی بازار مسکن، بار اضافی بر دوش دستگاه قضایی نیز خواهد گذاشت. از این‌رو انتظار می‌رود نهادهای متولی، از جمله وزارت راه و شهرسازی، بانک مرکزی و پلیس فضای مجازی، با رویکرد هماهنگ نسبت به شناسایی و مسدودسازی این نوع تخلفات اقدامات عملیاتی انجام دهند.

داود بیگی‌نژاد، نایب‌رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به انتشار روزافزون آگهی‌های اجاره مسکن با هزینه دلاری، نسبت به غیرقانونی‌بودن این نوع معاملات هشدار داد و گفت: طبق قانون، قراردادهای ملکی باید صرفاً به‌صورت ریالی و از طریق سامانه‌های رسمی کاتب و خودنویس ثبت شوند. این سامانه‌ها در اختیار دفاتر مجاز مشاوران املاک قرار دارند.

وی افزود: بر اساس قانون ساماندهی اجاره مسکن، تمام همکاران ما در دفاتر مشاوران املاک موظف هستند معاملات را در این ۲ سامانه ثبت کنند. هیچ‌گونه امکان ثبت قرارداد با ارز خارجی در آن‌ها وجود ندارد بلکه تخلف قانونی محسوب می‌شود.


بیشتر بخوانید: آمار عجیب املاک بدون سند رسمی در ایران


بیگی‌نژاد با ابراز نگرانی از رواج آگهی‌های دلاری در فضای مجازی تصریح کرد: نکته قابل تأمل این است که چگونه پلتفرم‌های فضای مجازی، به‌راحتی چنین آگهی‌هایی را منتشر می‌کنند؛ در حالی که ثبت قانونی این قراردادها در سامانه‌های رسمی ممکن نیست. این وضعیت، زمینه‌ساز تضییع حقوق مردم در مبادلات مالی شده و همچنین امکان پیگیری قضایی در صورت بروز اختلاف را نیز از بین می‌برد.

نایب‌رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران تاکید کرد: با توجه به ضوابط بانک مرکزی درباره مبارزه با پولشویی و محدودیت نگهداری ارزهای خارجی مانند دلار و یورو، انجام چنین معاملاتی نه از منظر قانونی پذیرفته است و نه امکان رصد مالی آن‌ها از طریق شبکه بانکی کشور وجود دارد. از این رو، چنانچه یکی از طرفین قرارداد با مشکلی مواجه شود، امکان ثبت شکایت رسمی نیز از بین می‌رود.

به گفته نایب‌رئیس اتحادیه مشاوران املاک تنظیم و ثبت قراردادهایی خارج از سامانه و چارچوب‌های قانونی برای مشاوران املاک مجاز وجود ندارد از این رو آمار رسمی در این زمینه نیز موجود نیست.

منبع: میزان
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ترامپ: حمله به ایران باید رخ می‌داد

عکس/ حمله اسرائیل به فرودگاه هاشمی‌نژاد مشهد

لغو مراسم تشییع پیکر شهدای جنایات صهیونیست‌ها

اینفوگرافی/ هواگرد یعنی چه؟

سفارت روسیه در تهران تعطیل شد

ادعای جدید ترامپ درباره جنگ ایران و اسرائیل

خبر مهم دولت برای آسیب‌دیدگان در حمله اسرائیل

حمله اسرائیل به یک ساختمان مسکونی در آپادانای تهران

توقف فعالیت بورس‌ها در روز‌های ۲۶ و ۲۷ خرداد

قیمت میوه در میادین تره بار + حدول

قیمت خودرو‌های شرکت کیا + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ حمله اسرائیل به میدان ولیعصر تهران دقایقی قبل

فیلم/ تمرین حمله موشکی به نیروگاه اتمی دیمونای اسرائیل

آتش سوزی در انبار کاغذ خیابان ظهیرالاسلام تهران

افزایش قیمت‌ها در سکوت بازار طلا

منصوره عالیخانی به شهادت رسید+ عکس

فیلم/ دستگیری ۲ نفر از عوامل موساد در کرج

عکس/ شهادت مهماندار ماهان در پی حملات دیشب نارمک

عکس/ نشست عراقچی با سفرای خارجی مقیم تهران

جزییات نامه فرمانده کل ارتش به رهبر انقلاب

عکس/ آسیب جزئی به مخازن نفت شهران

متروی تهران از امشب پناهگاه می‌شود

عکس/ نتانیاهو از مخفیگاه خارج شد

سقوط بورس تل‌آویو، ریاض و قاهره در پی حمله اسرائیل به ایران

عکس/ راهپیمایی پنج میلیونی علیه اسرائیل ۴۰ سال پیش در تهران

اعلام زمان تشییع پیکر شهدای جنایات اخیر صهیونیست‌ها

شرایط پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان کشوری

فیلم/ اظهارات سخنگوی دولت در خصوص سوخت رسانی در کشور

آخرین وضعیت درمانی مجروحان حملات تجاوزکارانه اسرائیل

اینفوگرافی/ هنگام حملات هوایی کجا پناه بگیریم؟

عکس/ مخازن نفت تهران آسیبی ندید

جلسه محرمانه نتانیاهو در پناهگاه زیرزمینی

فیلم/ ویرانی مناطق مختلف سرزمین‌های اشغالی پس از حمله ایران

بحران عجیب استقلال در آستانه فصل جدید

کدام فرماندهان همراه سردار حاجی‌زاده شهید شدند؟

ترخیص کالا در تمامی گمرکات طبق روال عادی در حال انجام است

اعلام تعداد پهپاد‌های منهدم شده اسرائیل در مرز ایران

روز حساس بازار سکه؛ طلا چه مسیری را انتخاب می‌کند؟

دمای تهران به ۴۰ درجه می‌رسد

درخواست ارگان رسانه‌ای نزدیک به مهرداد بذرپاش برای ساخت بمب اتم

فیلم/ واکنش خبرنگار کانال ۱۴ رژیم اسرائیل به حملات ایران

عکس/ تکذیب شایعه ترور وزیر دفاع

حمله به پالایشگاه نفت اصفهان تکذیب شد

فیلم/ عراقچی: حملات ایران ادامه خواهد داشت

هشدار فوری وزیر جنگ اسرائیل به شهروندان ایران + عکس

فیلم/ حمله اسرائیل به شیراز ساعاتی قبل

فیلم/ بوسه بازیکنان تیم ملی واترپلو بر پرچم ایران

اعلام آمادگی اروپا برای مذاکره هسته‌ای با ایران