تاریخ انتشار: ۰۹:۳۹ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۴
رکود در بازار ارز

دلار عقبگرد کرد

بررسی بازار ارز نشان میدهد دلار تهران هم مانند سایر بازار‌ها در رکود است.

کاهش قیمت دلار

اقتصاد۲۴- دلار تهران دیروز روند اصلاحی داشت و در محدوده ۸۸ هزار و ۲۰۰ تومان ایستاد و همزمان قیمت دینار در ایران پایین‌تر از نرخ برابری آن به دلار ایستاد که این اتفاق در سال گذشته و در آستانه سفر اربعین هم‌رخ داده است.

فعالان اتاق بازرگانی از اعلام نرخ جدید در مرکز مبادله صحبت میکنند که بالاتر از تالار اول خواهد بود. امتیاز صادراتی هم قرار است در تالار دوم عرضه شود که از حجم صف تخصیص کم کند، دو خبر فوق در کنار افزایش درآمد‌های نفتی ایران و تعدیل انتظارات منفی در بازار ارز از دلایل اصلاح بازار ارز در روز گذشته است.

درآمد‌های نفتی کشور و قیمت دلار رابطه معکوس با یکدیگر دارند افزایش درآمد‌های نفتی یک سیگنال کاهشی به بازار ارز تلقی می‌شود چرا که درآمد‌های ارزی را افزایش می‌دهد. آمار‌های منتشرشده در شصتمین شماره بولتن آماری سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک)، نشان می‌دهد ایران با نزدیک به ۱۴ درصد رشد درآمد‌های حاصل از صادرات نفت در سال ۲۰۲۴، عنوان بیشترین افزایش درآمد نفتی در میان اعضای این سازمان را به خود اختصاص داده است.

این افزایش فروش نفت در حالی شکل گرفته است که تنش‌های منطقه‌ای در این مدت وجود داشته و ترامپ به دنبال کاهش محسوس درآمد‌های نفتی بوده است ولی تاکنون موفق نبوده است. افزایش فروش نفت نگرانی بازار ارز از تحریم‌هایی که ترامپ وضع می‌کند را کاهش می‌دهد.

بررسی اختلاف اقلام نرخ ارز با دلار تهران هم انتظارات رکودی در بازار را تایید میکند. حباب درهم که از اختلاف نرخ دلاری درهم و دلار آزاد به دست میآید همچنان در کانال منفی ۷۰۰ تومانی است، اختلاف تتر و دلار هرات هم همچنان منفی است که فضای رکودی در بازار ارز را تایید میکند.

نمودار قیمت دلار

منبع: اکو ایران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار