تاریخ انتشار: ۱۱:۵۲ - ۱۶ آذر ۱۴۰۴

پشت پرده پیامک ثبت‌نام نهضت ملی مسکن + عکس

با تعلل یکی ازشرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پیامکی و عدم بررسی محتوای پیام توسط اپراتور مربوطه، پیامک جعلی در خصوص انتخاب زمین روستایی در طرح نهضت ملی مسکن برای برخی از شهروندان ارسال شده است.

مسکن ملی

اقتصاد۲۴- رئیس پلیس فتا تهران بزرگ گفت: با تعلل یکی ازشرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پیامکی و عدم بررسی محتوای پیام توسط اپراتور مربوطه، پیامک جعلی در خصوص انتخاب زمین روستایی در طرح نهضت ملی مسکن برای برخی از شهروندان ارسال شده است.

سردار داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت اظهار کرد: بدافزار‌ها با عناوینی نظیر «پرداخت قبض، اعتراض به یارانه، سامانه ابلاغ ثنا، سبد کالا، ثبت‌نام زمین روستایی و...» توسط مجرمین ایجاد شده و از طریق لینک موجود در پیام، از طریق پیامک یا در بستر شبکه‌های اجتماعی برای شهروندان ارسال می‌شود. بلافاصله پس از کلیک کردن بر روی این لینک‌ها، امکان آلوده شدن تلفن همراه و در نهایت وقوع سرقت‌های بانکی و نقض حریم خصوصی دریافت‌کنندگان پیام وجود خواهد داشت.

این مقام ارشد سایبری با تأکید بر اینکه شهروندان به هیچ عنوان پیام‌های حاوی لینک مرتبط با انتخاب زمین روستایی در طرح نهضت ملی مسکن را باز نکنند و به سرشماره ارسال‌کننده پیام توجه داشته باشند، افزود: مجرمین با ارسال پیامک جعلی حاوی لینک با محتوای مرتبط با ثبت‌نام زمین روستایی در طرح نهضت ملی مسکن، اقدامات خود را آغاز کرده و کاربران را به مسیری برای برداشت غیرمجاز از حساب بانکی‌شان هدایت می‌کنند یا اطلاعات هویتی آنان را دریافت کرده و از آن سوءاستفاده می‌کنند.

پیامک ثبت‌نام نهضت ملی مسکن

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ با اشاره به اینکه لینک معرفی‌شده در این پیامک‌ها حاوی یک بدافزار است، خاطرنشان کرد: در این روش از کلاهبرداری، فرد کلاهبردار با جعل آدرس اینترنتی به نام وزارت مسکن و...، یک پیامک ارسال می‌کند که در نهایت به یک لینک پرداخت آنلاین جعلی یا نصب بدافزار منتهی می‌شود. از آنجایی که برخی شهروندان با این سامانه‌ها و نحوه پیگیری آنها آشنا نیستند، روی لینک کلیک کرده و مورد کلاهبرداری قرار می‌گیرند و حریم خصوصی آنان نقض می‌شود.

سردار گودرزی با اخطار به شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پیامکی که بدون بررسی محتوای پیام و اصالت لینک موجود در متن پیامک و بدون استعلام از نهاد‌های مرتبط، بستر ارسال گسترده این‌گونه پیام‌ها را فراهم می‌کنند و در نتیجه موجب آلوده شدن گوشی تلفن همراه شهروندان به انواع بدافزار می‌شوند، بیان داشت: دارندگان سرویس ارسال پیامک انبوه، با توجه به ابلاغیه‌های قبلی در خصوص صیانت از هویت کاربران و حفظ حریم خصوصی آنها و جلوگیری از ایجاد بستر برای سوءاستفاده مجرمین، می‌بایست اقدامات لازم جهت پیشگیری از این‌گونه رخداد‌ها را انجام دهند. بدیهی است در صورت تعلل، با توجه به هماهنگی انجام‌شده با دادسرای مربوطه، در خصوص ضرر و زیان مادی و معنوی وارده به کاربران ضامن و پاسخگو خواهند بود.


بیشتر بخوانید:پروژه نهضت ملی مسکن شکست خورد؟


سردار داود معظمی گودرزی با اشاره به الزام افزایش سطح سواد رسانه‌ای و توجه به هشدار‌های پلیس، به شهروندان توصیه کرد: در صورت مواجهه با این‌گونه سرقت‌های اینترنتی، بلافاصله اینترنت تلفن همراه خود را غیرفعال کرده و با بررسی نرم‌افزار‌های نصب‌شده بر روی گوشی، بدافزار مخرب را شناسایی و سریعاً حذف نصب کنند. همچنین در همان ساعات اولیه، با در دست داشتن مدارک مرتبط با برداشت غیرمجاز، جهت پی‌جویی و ردیابی تراکنش‌های مسروقه، به‌صورت ۲۴ ساعته به پلیس فتا تهران بزرگ مراجعه کنند تا زمان طلایی پی‌جویی از دست نرود.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: هموطنان گرامی می‌توانند موارد مشابه و مشکوک را از طریق مرکز فوریت‌های سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ یا از طریق سایت پلیس فتا به نشانی www.fata.gov.ir گزارش کنند.

منبع: تسنیم
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار