تاریخ انتشار: ۲۳:۰۲ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۴

گروسی خواستار بازگشت بازرسان به سایت‌های هسته‌ای ایران شد

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس از ایران خواست دسترسی بازرسان به سایت‌های کلیدی هسته‌ای این کشور را دوباره برقرار کند.

گروسی بر بازدید بازرسان از سایت‌های هسته‌ای ایران تأکید کرد

اقتصاد۲۴- رافائل گروسی در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی چین در حاشیه نشست داووس عنوان کرد که از زمان جنگ ۱۲ روزه ایران و رژیم صهیونیستی، بازرسان از دسترسی به سایت‌های هسته‌ای ایران محروم شده‌اند. وی گفت این فقدان دسترسی مانع از آن شده است که آژانس بتواند به فعالیت‌های راستی‌آزمایی خود ادامه دهد.

مدیرکل آژانس اتمی در این رابطه گفت: «همه ما می‌دانیم که این مسئله به‌نحوی باید حل شود. ما باید دوباره دسترسی پیدا کنیم و فکر نمی‌کنم حتی ایران هم این را انکار کند.»

وی با طرح این ادعا که «ایران حاضر به انجام چنین کاری نیست» اظهار داشت: «آن‌ها شرط می‌گذارند و مواضعی را مطرح می‌کنند که از نظر ما دقیق نیست، اما این موضوع کاملا ضروری است. چرا؟ چون پس از جنگ ۱۲ روزه و با همه پیامد‌هایی که به همراه داشت، یکی از آن پیامد‌ها از دست رفتن دسترسی بازرسان ما به برخی مکان‌ها بود؛ به‌ویژه حساس‌ترین مکان‌ها یعنی اصفهان، فردو و نطنز - جا‌هایی که در جریان این کارزار نظامی هدف قرار گرفتند.»

گروسی با تاکید بر اینکه اینها حساس‌ترین تجهیزات و تاسیسات ایران بوده، گفت که آژانس اتمی دیگر به مواد هسته‌ای واقع در این سایت‌ها برای راستی‌آزمایی دسترسی ندارد. 


بیشتر بخوانید: اقدام تازه گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران


گروسی گفت آژانس باید مواد هسته‌ای را شناسایی کند و راستی‌آزمایی کند که این مواد منحرف یا پنهان نشده باشند، اما بازرسان تاکنون قادر به انجام این کار نبوده‌اند. وی ابراز امیدواری کرد که ایران تا حد امکان آزادی دسترسی را برای آنها فراهم کند.

مدیرکل آژانس اتمی افزود: «با نهایت احترام می‌گویم که این یک تعهد برای ایران است، مادامی که بخواهد به‌عنوان عضوی از پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای باقی بماند. اگر تصمیم دیگری بگیرد، آن بحث دیگری است.»

گروسی مدعی شد: «نمی‌شود در یک نظام حقوقی بود، ادعا کرد شهروند قانون‌مدار هستید و مالیات نپردازید. اجازه بدهید این‌طور بگویم. آنها باید به این تعهدات پایبند باشند تا بتوانیم این رابطه را بر مبنایی عادی بازسازی کنیم.»

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار