تاریخ انتشار: ۱۲:۰۴ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۴

شکاف عمیق در مذاکرات ژنو و حمله قریب‌الوقوع آمریکا؛ چرا ادعا‌ها درباره جنگ با ایران بالا گرفت؟

چند رسانه خبری روز چهارشنبه به نقل از منابعی ناشناسی مدعی شدند ارتش آمریکا برای انجام حملات احتمالی علیه ایران، حتی از همین آخر هفته، آماده است.

حمله‌ قریب‌الوقوع آمریکا با ایران

اقتصاد۲۴- در دو روز گذشته برخی رسانه‌های آمریکایی گزارش‌هایی درباره احتمال حمله قریب الوقوع آمریکا به ایران منتشر کرده‌اند. این گزارش‌ها در حالی منتشر شده که دو دوم مذاکرات در ژنو از سوی هر دو طرف مثبت ارزیابی شده بود. با این حال از آنجایی که طرف آمریکایی سابقه خرابی در حمله همزمان با دور‌های مذاکراتی دارد، این اخبار را باید با دقت دنبال کرد.

چند رسانه خبری روز چهارشنبه به نقل از منابعی ناشناسی مدعی شدند ارتش آمریکا برای انجام حملات احتمالی علیه ایران، حتی از همین آخر هفته، آماده است.

با این حال، همین گزارش‌ها تاکید کرده‌اند که دونالد ترامپ هنوز تصمیم نهایی را درباره انجام حمله نگرفته است. ت

به گزارش نیویورک‌تایمز، سی‌بی‌اس نیوز و سی‌ان‌ان، ارتش آمریکا منابع کافی هوایی و دریایی را در خاورمیانه گرد آورده تا بتواند در روز‌های آینده حمله‌ای را آغاز کند.

رویترز، اما به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی ـ که نامش را اعلام نکرده ـ جدول زمانی متفاوتی ارائه داده و مدعی شده که در جلسه‌ای در اتاق وضعیت کاخ سفید که روز چهارشنبه برگزار شده، به مشاوران ارشد امنیت ملی گفته شده همه نیرو‌های نظامی آمریکا که به منطقه اعزام شده‌اند باید تا اواسط ماه مارس در جای خود مستقر بمانند.

سی‌بی‌اس گفته حمله قرار نیست آخر هفته انجام شود و زمان بندی برای بلند مدت است.

رویترز گفته ایران قرار است پس از گفت‌و‌گو‌های روز سه‌شنبه در ژنو، پیشنهاد مکتوبی درباره چگونگی حل بن‌بست با آمریکا ارائه کند.

در نشست خبری روز چهارشنبه، کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، به پرسشی درباره اینکه ترامپ دقیقاً چه ضرب‌الاجلی به ایران برای رسیدن به توافق تا پیش از اقدام نظامی داده، پاسخ مشخصی نداد.

او گفت: «ایران خیلی عاقلانه عمل کرده اگر با رئیس‌جمهور ترامپ به توافق برسد.» لیویت مدعی شده دولت ترامپ «به‌طور کامل تأسیسات هسته‌ای ایران را نابود کرد»، اما «دیپلماسی» همیشه «گزینه اول» رئیس‌جمهور بوده است.

او همچنین گفت با وجود «کمی پیشرفت» پس از گفت‌و‌گو‌های سه‌شنبه در ژنو، «هنوز در برخی مسائل فاصله زیادی داریم».

سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام آگاه نوشته ترامپ روزانه وقت زیادی را صرف فکر کردن درباره موضوع حمله و توافق با ایران می‌کند.

با این حال رسانه تک نفره اکسیوس مدعی است که حمله نزدیک است. باراک راوید خبرنگار اسرائیلی-آمریکایی این رسانه در ادامه تلاش‌ها برای برهم زدن مذاکرات با تلویزیون اسرائیل مصاحبه کرده و مدعی شده منابع آمریکایی به او گفته‌اند گفت‌و‌گو‌های ژنو با عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، «تقریباً هیچ» بوده و پنتاگون در حال آماده‌سازی برای یک عملیات مشترک آمریکا-اسرائیل است که ممکن است هفته‌ها طول بکشد. به گفته منابع راوید، ایران فقط تا پایان فوریه فرصت دارد درباره برنامه هسته‌ای خود امتیاز بدهد.


بیشتر بخوانید:فیلم/ در خاورمیانه چه خبر است؟


همزمان، اما گزارش‌ها درباره تجهیزات نظامی آمریکا در منطقه روز به روز بیشتر شده است. سی‌بی‌اس نیوز گزارش داد ناوگروه هواپیمابر «یواس‌اس آبراهام لینکلن» و ناو‌های همراهش همین حالا در منطقه حضور دارند و ناوگروه دوم، «یواس‌اس جرالد فورد»، نیز در مسیر خاورمیانه است.

طبق داده‌های رهگیری شناورها، تا روز چهارشنبه ناو فورد در نزدیکی سواحل غرب آفریقا بوده است.

نیویورک‌تایمز گزارش داده ده‌ها هواپیمای سوخت‌رسان و بیش از ۵۰ جنگنده اضافی در منطقه حضور دارند. همزمان، سی‌بی‌اس به نقل از چند مقام گفته پنتاگون برای جلوگیری از تلفات احتمالی در صورت حمله متقابل، بخشی از نیروهایش را از خاورمیانه خارج می‌کند.

نیویورک‌تایمز همچنین به نقل از دو مقام دفاعی گزارش داده در اسرائیل نیز برای احتمال پیوستن به حملات مشترک با آمریکا آماده‌سازی‌هایی در جریان است.

روز سه‌شنبه، وبسایت بیت رهفری، تصویری تولیدشده با هوش مصنوعی از ناو فورد آمریکایی منتشر کرد که به تابوت آمریکایی‌ها تبدیل شده بود. رهبری در سخنرانی اخیر خود گفت: «خطرناک‌تر از آن ناو جنگی، سلاحی است که می‌تواند آن ناو جنگی را به قعر دریا بفرستد.»

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در گفت‌وگویی با شبکه العربیه عربستان سعودی که روز چهارشنبه پخش شد، درباره هرگونه حمله جدید آمریکا به ایران گفت «پیامد‌های خوبی ندارد».

لاوروف گفت: «هیچ‌کس افزایش تنش را نمی‌خواهد. همه می‌فهمند این بازی با آتش است.» او خواستار آن شد که آمریکا از حمله به ایران خودداری کند و اجازه دهد ایران برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز را دنبال کند.

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار