تاریخ انتشار: ۱۱:۴۶ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۵
بازگشایی بورس پس از ۸۰ روز توقف

ورود ۱.۸ همت پول به سهام در نخستین ساعات بازگشایی بازار سهام

در نخستین ساعت معاملات، حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان سفارش فروش در بازار ثبت شده بود؛ در حالی که ارزش سفارش‌های خرید کمتر از ۳ هزار میلیارد تومان قرار داشت.

بازگشایی بازار سهام

اقتصاد۲۴- معاملات بورس ایران امروز سه شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۵ پس از حدود دو ماه و نیم توقف، دوباره آغاز شد؛ توقفی که از زمان آغاز جنگ علیه ایران اعمال شده بود و طی این مدت تنها صندوق‌های درآمد ثابت و صندوق‌های کالایی امکان معامله داشتند.

با آغاز مجدد معاملات سهام، بسیاری از فعالان بازار انتظار داشتند بورس با موجی از فشار فروش و صف‌های سنگین مواجه شود، اما روند معاملات در دقایق ابتدایی نشان داد شرایط بازار تا حدی بهتر از برآورد‌های اولیه بوده است.

شروع محتاطانه بازار با برتری نسبی فروشندگان

در نخستین ساعت معاملات، حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان سفارش فروش در بازار ثبت شده بود؛ در حالی که ارزش سفارش‌های خرید کمتر از ۳ هزار میلیارد تومان قرار داشت. همین موضوع باعث شد بازار در شروع کار فضایی منفی داشته باشد و اولین به روزرسانی شاخص کل، افت بیش از ۲۷ هزار واحدی را نشان دهد.

با این حال، هرچه از زمان معاملات گذشت، بخشی از فشار فروش تخلیه شد و تقاضا در برخی صنایع افزایش یافت. شاخص کل بورس تا ساعت ۱۰ صبح با افت محدود ۰.۰۸ درصدی معادل ۳۰۰۸ واحد، در سطح ۳ میلیون و ۷۱۰ هزار واحد قرار گرفت و شاخص هم وزن نیز افت ۰.۱۱ درصدی را ثبت کرد که نشان می‌دهد شدت افت بازار کمتر از آن چیزی بوده که بسیاری از معامله گران انتظار داشتند.

تغییر فضای معاملات در برخی گروه‌ها

بررسی روند معاملات نشان می‌دهد برخی صنایع از همان ابتدای بازار شرایط بهتری نسبت به سایر گروه‌ها داشتند. نماد‌های گروه دارویی، سیمانی، زراعت، ساختمانی و غذایی جزو گروه‌هایی بودند که با افزایش تقاضا مواجه شدند و حتی در برخی نماد‌ها شاهد جمع شدن صف فروش و تشکیل صف خرید بودیم.

این موضوع نشان می‌دهد بخشی از سرمایه گذاران معتقدند برخی صنایع از فضای جنگی و تحولات اخیر آسیب مستقیمی ندیده‌اند و حتی ممکن است در شرایط فعلی، موقعیت بهتری نسبت به سایر صنایع داشته باشند.

ورود پول به سهام در نخستین روز بازگشایی

یکی از نکات مهم معاملات امروز، ثبت ورود پول حقیقی به بازار سهام بود. تا ساعت ۱۰ صبح بیش از ۱۸۴۱ میلیارد تومان پول حقیقی وارد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی شد که اتفاق مهمی در نخستین روز بازگشایی بازار محسوب می‌شود.


بیشتر بخوانید:بازگشایی بازار سرمایه در بلاتکلیفی جنگ/ تعویق بحران یا مدیریت بحران؟


در مقابل، صندوق‌های درآمد ثابت با خروج سنگین ۳۴۵۱ میلیارد تومانی پول حقیقی مواجه شدند؛ موضوعی که نشان می‌دهد بخشی از سرمایه گذاران پس از بازگشایی بازار، منابع خود را از ابزار‌های کم ریسک خارج کرده و دوباره به سمت بازار سهام حرکت داده‌اند.

قدرت خرید در بخش سهام نیز در محدوده منفی ۱.۰۴ قرار داشت که بیانگر برتری نسبی فروشندگان است، اما با این حال ورود پول حقیقی نشان می‌دهد تقاضا نیز در حال فعال شدن است و بازار برخلاف انتظارات اولیه، کاملا یکدست منفی دنبال نشده است.

تعادل نسبی میان نماد‌های مثبت و منفی

آمار معاملات تا ساعت ۱۰ صبح نشان می‌دهد ۱۹۴ نماد در محدوده مثبت و ۱۷۷ نماد در محدوده منفی معامله می‌شدند که از متعادل‌تر شدن فضای بازار نسبت به دقایق ابتدایی حکایت دارد.

همچنین تعداد صف‌های خرید به ۱۵۵ نماد و تعداد صف‌های فروش به ۱۴۷ نماد رسید؛ آماری که نشان می‌دهد بازار پس از شوک اولیه بازگشایی، به تدریج در حال رسیدن به تعادل نسبی است.

بازار بهتر از انتظار ظاهر شد

در مجموع، معاملات امروز بورس ایران را می‌توان شروعی محتاطانه، اما بهتر از انتظار ارزیابی کرد. هرچند همچنان بخش مهمی از بازار تحت تاثیر فضای جنگی و ابهامات سیاسی قرار دارد، اما کاهش تدریجی فشار فروش و شکل گیری تقاضا در برخی صنایع، این سیگنال را به بازار داد که شرایط می‌تواند آرام‌تر از سناریو‌های بدبینانه دنبال شود.

البته باید توجه داشت که بخشی از نماد‌هایی که در جریان جنگ آسیب دیده‌اند همچنان متوقف هستند و بازگشایی تدریجی این نماد‌ها می‌تواند در روز‌های آینده بر روند کلی بازار اثرگذار باشد.

منبع: اقتصاد نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار