اقتصاد۲۴- تام اوکانر از خبرنگاران ارشد این نشریه آمریکایی در نوشتاری با عنوان «ارتش آمریکا سلاح هستهای جدیدی مستقر کرده که سبب نگرانی کارشناسان در خصوص جنگ شده است» افزود: براساس یک گزارش جدید، ایالات متحده یک کلاهک هستهای جدید با بازده کم مستقر کرده است که سبب نگرانی کارشناسان شده چراکه آنها این امر را نشانه احتمالی وقوع درگیری هستهای میدانند.
به گزارش روز چهارشنبه فدراسیون دانشمندان آمریکایی این کلاهک هستهای W ۷۶-۲ با بازدهی کم در زیردریایی موشکی بالستیک «یو اس اس تنسی» در اوهایو مستقر شده که در اواخر ماه گذشته از خلیج کینگز به سمت اقیانوس اطلس حرکت کرده است. در این گزارش تخمین زده شده که کلاهک جدید دستکم در یک یا دو فروند از ۲۰ موشک بالستیک مستقر در زیردریایی تریدنت قرار داشته باشد که هرکدام میتوانند تا ۸ کلاهک حمل کنند.
اما در حالیکه نویسندگان بررسی پیمان هستهای فوریه ۲۰۱۸میلادی (پیمانی که در فوریه ۲۰۱۸ توسط دولت ترامپ امضا شد تا به جهان اطمینان دهد ایالات متحده در پی بازدارندگی ایمن و موثر است) گفتند که این کلاهک جدید نه برای نبرد هستهای در نظر گرفته شده و نه قادر به چنین کاری است، منتقدان مدتهاست استدلال میکنند که در صورت وجود سناریوی جنگ بالقوه، میتوان چنین ابزاری را قابل استفاده دانست.
تخمین زده میشود که این کلاهک هستهای تا ۵ هزار تن تولید انفجاری داشته باشد، یعنی حدود یک سوم آن چیزی که در روزهای پایانی جنگ جهانی دوم در اوت ۱۹۴۵ توسط بمب اتمی فرود آمده در شهر هیروشیمای ژاپن رخ داد. موشکهای دیگر زیردریایی تریدنت به کلاهک هستهای W ۷۶-۱ مجهز شده اند که یک انفجار ۹۰ هزار تنی را تولید میکند.
اگرچه کلاهک هستهای جدید ممکن است در مقایسه با مدل قدیمیتر خفیفتر به نظر برسد، اما تحلیلگران معتقد هستند که این کلاهک در مقایسه با سلاحهای غیرهستهای بی اندازه ویرانگر است. «اندرو مانچینی» از اعضای ارشد اندیشکده بلفر روز سه شنبه هفته گذشته در این خصوص اظهار داشت: یک سلاح شش هزار تنی هنوز ۵۰۰ برابر قدرتمندتر از قدرتمندترین مواد منفجره معمولی (مادر بمب ها) در زرادخانه آمریکا است.
شایان ذکر است بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی که به ترتیب ۶ و ۹ اوت ۱۹۴۵ دو عملیات اتمی بودند که در زمان جنگ جهانی دوم به دستور «هری ترومن» رییسجمهوری وقت آمریکا، علیه امپراتوری ژاپن انجام گرفتند، تا به امروز تنها موارد استفادهٔ جنگی از سلاح هستهای در جهان است.
منبع: ایرنا