اقتصاد۲۴- مطالعات محققان ژاپنی نشان میدهد افرادی که بیشتر محصولات سویای تخمیرشده مصرف میکنند، با کاهش ریسک مرگ به دلایل گوناگون روبهرو هستند.
در کشورهای آسیایی، بهخصوص ژاپن، انواع گوناگونی از محصولات سویا مصرف میشوند که عبارتند از ناتو (سویا تخمیرشده با باکتری Bacillus subtilis)، میزو (سویا تخمیرشده با Aspergillus oryzae) و توفو (پنیر سویا).
محققان ژاپنی در مطالعه خود به بررسی ۴۲,۷۵۰ مرد و ۵۰,۱۶۵ زن در رده سنی ۴۵ تا ۷۴ سال پرداختند. شرکت کنندگان پرسشنامهای در مورد عادات رژیم غذایی، سبک زندگی، و وضعیت سلامت شأن تکمیل کرده بودند. گزارش مرگ این افراد در طول مدت ۱۵ سال بررسی شد.
محققان دریافتند مصرف بیشتر سویا تخمیرشده (ناتو و میزو) با کاهش قابل توجه (۱۰ درصد) ریسک مرگ به هر علتی مرتبط بود، اما مصرف کل محصولات سویا ارتباطی با کاهش مرگومیر نداشت.
محققان اذعان دارند که محصولات سویای تخمیرشده سرشار از فیبر، پتاسیم و عناصر بیواکتیو است که به توضیح وجود این رابطه کمک میکند.
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.
منبع: مهر