تاریخ انتشار: ۱۲:۱۹ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۸

سامسونگ وارد بازی تحریم علیه ایران شد؟!

پس از تحریم فروشگاه آنلاین اپل و حذف برخی اپلیکیشن‌ها از گوگل‌استور، ظاهرا اکنون نوبت سامسونگ شده که باب جدیدی از تحریم‌ها را علیه ایران باز کند.
سامسونگ و تحریم علیه ایران
 
اقتصاد ۲۴- داستان حذف اپلیکیشن‌های ایرانی از فروشگاه‌های آنلاین برنامه‌های کاربردی مانند گوگل‌استور و اپ‌استور البته مدتی پس از زمانی آغاز شد که رئیس‌جمهور آمریکا محدودیت‌هایی را برای ورود ساکنان هفت کشور از جمله ایران به خاک آمریکا آغاز کرد. پس از شرکت اپل که اپلیکیشن‌های ایرانی را با توجیه تحریم‌های آمریکا علیه ایران از اپ‌استور حذف کرد، شرکت گوگل نیز در فروشگاه آنلاین خود را روی برخی از اپلیکیشن‌های ایرانی اندرویدی بست.

در حالی که در ایران صد‌ها برنامه‌نویس مستعد iOS وجود دارد و کسب‌وکار‌های بسیاری، اپلیکیشن‌های خود را در مارکت آنلاین اپل قرار می‌دهند، متأسفانه کاربران همیشه با مشکلاتی در استفاده از اپلیکیشن‌های بین‌المللی و حتی داخلی از طریق اپ‌استور روبه‌رو بودند. خطای ۱۰۰۹ یکی از شناخته‌شده‌ترین این مشکلات است که مدت‌ها باعث آزار کاربران ایرانی بود.

هرچند با تحریم‌هایی که علیه ایران و شرکت‌های ایرانی اعمال می‌شود، شرکت‌ها همواره سعی در پیدا کردن راه‌های جایگزین هستند که بتوانند سرویس‌های مناسب را به کاربران ارائه دهند. با وجود این، این مشکلات ادامه دارند، همان‌طور که پس از تحریم اپلیکیشن‌های ایرانی در اپ‌استور، بسیاری از شرکت‌ها سراغ استفاده از اکانت‌های اینترپرایز (Enterprise) رفتند، اما عمر همین اکانت‌ها هم محدود شده و کسب‌وکار‌ها را به استفاده از نسخه وب ناچار کرد.

محمدجعفر نعناکار -مدیرکل حقوقی سازمان فناوری اطلاعات- آن زمان درباره اقداماتی که اکنون می‌توان برای حل مشکل انجام داد، گفته بود: در سازمان فناوری اطلاعات سعی می‌کنیم از پتانسیل‌های قانونی موجود در عرصه بین‌المللی استفاده کرده تا بتوانیم این مشکل را حل کنیم. در حال حاضر گزارش‌های فنی و حقوقی در حال تجمیع است که بتوانیم به یک راه‌حل پایدار برسیم و اقدام کنیم.

هرچند با گذشت یک سال از حذف اکانت‌های اینترپرایز از اپ‌استور و پیش از آن، حذف پیام‌رسان‌های ایرانی از این مارکت آنلاین، ظاهرا پیگیری‌های حقوقی هم به نتیجه نرسیده و تا امروز هم شرکت‌های ایرانی که می‌خواهند اپلیکیشن‌های خود را در اپ‌استور قرار دهند، باید به راه‌هایی از جمله اسامی غیرایرانی و تظاهر کردن به شرکتی غیرایرانی متوسل شوند تا بتوانند اپلیکیشن خود را در اپ‌استور نگه دارند.

اما در اتفاقی جدید از اعمال تحریم‌ها علیه ایران، ایمیلی از طرف شرکت استور سامسونگ به برخی کاربران داده شده با این مضمون که مصرف‌کنندگان در ایران از تاریخ ۲۵ فوریه ۲۰۲۰ (ششم اسفند سال جاری)، دیگر قادر نخواهد بود از برنامه‌های این فروشگاه خرید کنند، هرچند امکان استفاده از برنامه‌های مجانی برای مصرف‌کنندگان همچنان وجود دارد.
 

خطر تحریم برنامه‌های رایگان هم وجود دارد


در زمینه ایمیل سامسونگ به کاربران، عطا خلیقی -کارشناس فناوری اطلاعات- در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: اگرچه کاربران در ایران معمولا از نرم‌افزار‌های رایگان استفاده می‌کنند، اما این اتفاق ممکن است یک شروع باشد، مانند اتفاقی که برای اپ‌استور افتاد و به تدریج ممکن است نرم‌افزار‌های رایگان هم به این تحریم‌ها اضافه شوند؛ درآن صورت تنها مارکت‌های محلی باقی می‌ماند و اکثر برنامه‌های خارجی احتمالا روی مارکت‌های خارجی نخواهد ماند.

وی در پاسخ به اینکه آیا ممکن است این اتفاق به سایر مارکت‌ها مانند گوگل‌پلی هم تسری پیدا کند، معتقد بودکه این امکان هم وجود دارد؛ درمورد سامسونگ هم اگرچه یک شرکت آمریکایی نیست، اما اگر به تاریخچه این تحریم‌ها نگاه کنید، می‌بینید اول شرکت‌هایی که آمریکایی نیستند را تحت فشار قرار می‌دهند و بعد خودشان این کار را می‌کنند، چون فشار بیشتری می‌توانند روی آن‌ها بیاورند.

خلیقی با اشاره به اتفاق مشابهی که برای هواوی افتاده بود، بیان کرد: این شرکت‌ها با آمریکا تجارت دارند و آمریکا هم آن‌ها را تحت فشار می‌گذارد که اگر به ارائه سرویس به ایران ادامه دهند، تجارتشان با آمریکا قطع می‌شود و آن‌ها هم باید بین بازار آمریکا و بازار کشور‌هایی مانند ایران، انتخاب کنند. از طرفی از آنجایی‌که ایرانی‌ها اصلا امکان پرداخت ندارند، این شرکت‌ها اکثرا از ایرانی‌ها منافع مستقیم مالی هم ندارند، به همین دلیل پذیرش این موضع برایشان راحت است.

این کارآفرین حوزه فناوری اطلاعات ادامه داد: بسیاری از شرکت‌های خارجی هم که به ایرانی‌ها سرویس می‌دهند و تا لحظه آخر این سرویس‌ها را نگه می‌دارند، سرویس مجانی می‌دهند، البته ممکن است روش‌های کسب درآمد دیگری داشته باشند. مثلا یکی از دلایلی که شرکت‌ها ممکن است به ایرانی‌ها سرویس رایگان دهند، userbase قابل توجه ایرانی‌هاست، اما هروقت تجارتشان به خطر بیفتد و ایرانی‌ها دیگر برایشان استفاده‌ای نداشته باشند، وارد ماجرای آمریکا و تحریم‌هایش می‌شوند.

خلیقی در پاسخ به احتمال پیگیری حقوقی این موضوع اظهار کرد: اینجا موضوع دولت‌ها نیست، بلکه این شرکت‌های خصوصی هستند که برای خودشان محاسبه اقتصادی و بازارشان را انتخاب می‌کنند و اگر نخواهند به ایران سرویس بدهند، کسی نمی‌تواند جلویشان را بگیرد، هرچند که آن‌ها ضرر می‌کنند و این اتفاق مطابق میلشان نیست، اما در این شرایط خود را ناچار به انتخاب می‌بینند.
 
منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ واکنش عجیب پرسپولیس به قهرمانی استقلال

افشای پیام محرمانه ملک سلمان به مقامات ایران

قوه قضاییه اعلام کرد: سریال سووشون توقیف شد

عکس/ بدنسازی سردار دورسون در جنوب ترکیه

هشدار به تهرانی‌ها برای شنبه و یک‌شنبه

قاسمیان: وقتش بود دست سعودی‌ها رو شود

اعمال تحریم‌های دائمی علیه ایران

جاده کندوان یکطرفه شد

اینفوگرافی/ مالیات انواع سیگار و دخانیات چقدر است؟

مصرف منیزیم برای بدن چه مزایایی دارد؟

با این روش ساده گرمازدگی را درمان کنید

اینفوگرافی/ میزان استفاده ایرانیان و دانشجویان از شبکه‌های اجتماعی

عکس/ دیدار شمس پهلوی با فوزیه ۷۵ سال پیش بعد طلاق با محمدرضا پهلوی

اینفوگرافی/ چطور از گرمازدگی در امان بمانیم؟

عکس/ استوری کنایه‌آمیز مازیار زارع به قهرمانی استقلال

شهریه مدارس غیردولتی در تهران برای سال تحصیلی ۱۴۰۴ چقدر است؟

جزییات واگذاری زمین رایگان به خانوار‌های دارای ۳ فرزند

عکس/ اشرف پهلوی و فوزیه ۸۶ سال پیش در فردوگاه قاهره

مبلغ یارانه نقدی دهک‌های مختلف در خرداد ۱۴۰۴ چقدر است؟

عکس/ سخنرانی رهبر انقلاب با لباس نظامی در جبهه ۴۵ سال پیش

افغانستان با سیمان ایرانی آب را روی ایران سد می‌کند

عکس/ ژست عاشقانه سلنا گومز و جاستین بیبر ۱۴ سال پیش

عکس/ آخرین جلسه رسمی ترامپ و ایلان ماسک

اولین خروجی لیست استقلال مشخص شد + عکس

فیلم/ کنایه پیمان یوسفی به ماجرای تحصیلات علیرضا بیرانوند

عکس/ مایکل جکسون در کنار همسرش لیزا ماری ۳۰ سال پیش در فرانسه

فیلم/ اولتیماتوم پلیس به اراذل و اوباش در فضای مجازی

نتانیاهو در بیمارستان بستری شد

عکس/ مراسم تشییع برادر آیت الله هاشمی رفسنجانی (ره)

عکس/ عروسی دختر ناصرالدین شاه با داماد ۱۶ ساله در ۱۳۰ سال پیش

فیلم/ مشاهده گله مرال‌ها در جنگل‌های هیرکانی گیلان

اعلام محدودیت‌های ترافیکی محورهای شمالی

فیلم/ اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره مذاکرات با ایران

افت ارزش دلار برای پنجمین ماه متوالی

عکس/ سردار سلیمانی در کنار احمد شاه مسعود ۳۵ سال پیش

قیمت طلای جهانی باز هم کاهشی شد

فیلم کمتر دیده شده از لحظه حادثه ۱۱ سپتامبر

روایت جدید از ماجرای تصادف پسر نماینده مجلس از زبان پلیس مصدوم

افت شدید سکه در هفته اول خرداد ۱۴۰۴

عکس/ چهره جذاب جنیفر لوپز در ۲۳ سالگی

اینستاگرام آپدیت جدید داد + عکس

فیلم/ روایت اژه‌ای از حکم جایگزین حبس عجیب

باقی‌مانده سود سهام عدالت چه زمانی انجام می‌شود؟

عکس/واکنش آذری‌جهرمی به کُری‌خوانی استقلالی‌ها

طعنه سنگین مدیرعامل استقلال به پرسپولیس

عکس/ یادگاری روزبه چشمی و رامین رضائیان با جام حذفی استقلال

عکس/ دشت گل محمدی لاله زار بردسیر کرمان

عکس/ بازیکنان استقلال با کاپ قهرمانی جام حذفی در هواپیما

آخرین وضعیت جسمی امیر تتلو

عکس/ استوری تبریک فرهاد مجیدی به مجتبی جباری