تاریخ انتشار: ۰۹:۲۴ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۸

چرا ترافیک تهران دوباره سنگین شد؟

پس از گذشت بیش از یک هفته کم ترافیک در پایتخت، روز گذشته بار تردد خودرویی در معابر شهر با افزایشی محسوس و ملموس روبه‌رو شد. ترافیک سنگین در حالی روز گذشته به ویژه در ساعات پیک صبحگاهی مشاهده شد که «کرونا» به‌عنوان عامل کاهنده ترافیک در هفته گذشته، دیروز مسبب افزایش تقاضای سفرهای درون شهری نیز شناسایی شد.
علت ترافیک سنگین تهران
 
اقتصاد۲۴- تازه‌ترین گزارش رسمی مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ که روز گذشته تشریح شد، نشان داد نه تنها در معابر شریانی محدوده مرکزی شهر موسوم به طرح ترافیک بلکه در حلقه دوم این طرح یعنی محدوده‌ای که به‌عنوان طرح زوج و فرد سابق شناسایی می‌شود نیز، ترافیک به میزان قابل توجهی افزایش یافت. این محدوده شامل قطعاتی از ۱۰ بزرگراه است که در اغلب آن‌ها بار تردد با خودروی شخصی در مقایسه با روز‌های پیش از این سنگین‌تر شده بود.

دیروز بزرگراه شهید همت در مسیر غرب به شرق از محدوده پارک پردیسان، بزرگراه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی (نیایش) در مسیر غرب به شرق از خروجی سعادت‌آباد و بزرگراه شیخ فضل‌الله نوری در مسیر غرب به شرق از محمدعلی جناح تا تیموری با ترافیک نیمه‌سنگین روبه‌رو بودند. علاوه بر این در بزرگراه‌های شهید زین‌الدین و حاج قاسم سلیمانی (رسالت) نیز در مسیر شرق به غرب ترافیک نیمه‌سنگین صبحگاهی گزارش شد.

به‌رغم اینکه در هفته گذشته سبک زندگی و سفر شهروندان به واسطه شیوع ویروس کرونا به کلی تغییر کرد و نه تنها آمار مسافران مترو با ۶۰ درصد کاهش روبه‌رو شد، بلکه حتی سفر‌های خودرویی نیز کاهش یافت و معابر تهران چنان خلوت شد که بی‌شباهت به وضعیت شهر در ایام تعطیلات نوروز نبود، اما این وضعیت در هفته جاری با تغییراتی روبه‌رو شد که «دنیای اقتصاد» علت آن را بررسی کرده است. ماجرای ترافیک دوباره به تبدیل بخشی از «سفر‌های غیرضروری درون شهری» به «سفر ضروری» طی گذشت زمان بازمی‌گردد.

وزارت بهداشت هفته گذشته، منتهی به جمعه ۱۶ اسفند را به‌عنوان هفته اوج شیوع کرونا معرفی و از مردم به ویژه در استان‌های تهران، گیلان، مازندران و قم که با شدت بیشتری درگیر این پدیده هستند درخواست کرد، از سفر‌های غیرضروری خودداری کنند. به این ترتیب نه تنها ساعت کار ادارات دولتی در تهران تغییر کرد، بلکه بسیاری از شاغلان بخش خصوصی نیز «دورکار» و «شیفت‌بندی» شدند و از بار ترافیک به میزان قابل ملاحظه‌ای کاسته شد. این تدابیر سبب شد مردم نیز خود را بیش از پیش با شرایط خاص ناشی از وضعیت قرمز فعلی تطبیق داده و از انجام سفر‌های غیرضروری خودداری کنند. این پایبندی به قرنطینه خانگی تا آنجا بود که بازار بزرگ تهران نیز یک «شب عید» بی‌سابقه را پشت‌سر گذاشت و در هفته‌ای که گذشت، خلوتی ایام نوروز را شاید برای اولین‌بار در طول چند دهه گذشته، در اسفند ماه که قاعدتا باید پرجنب و جوش‌ترین زمان کسب و کار‌های این مکان باشد، تجربه کرد. با این حال با گذشت بیش از یک هفته، خبر امیدوارکننده‌ای که نشان‌دهنده پایان یافتن الزام به قرنطینه خودخواسته و خانگی شهروندان باشد، منتشر نشد و حتی اخبار تازه حکایت از آن دارد که در دو هفته آتی، همچنان اوج‌گیری شیوع این بیماری محتمل است و برای جلوگیری از تبدیل آن به «اپیدمی» چاره‌ای جز ادامه تعطیلی مراکز تحصیلی، کاهش ساعت کار و دورکاری به منظور حذف میزان تردد شهروندان در اماکن عمومی نیست.

بیشتر بخوانید: ساعت اجرای طرح ترافیک یک هفته تغییر کرد

شهروندان ابتدای هفته را نیز با سپری کردن تعطیلاتی که به پنج‌شنبه و جمعه هفته گذشته متصل شده و فرصت خوبی برای گذران وقت کنار خانواده بود، پشت‌سر گذاشتند، اما با اتمام تعطیلات و عدم دریافت اخبار توقف شیوع کرونا، کار‌هایی را که پیش‌تر «غیرضروری» دسته‌بندی کرده بودند، «ضروری» تشخیص دادند و برای انجام آن‌ها خانه‌ها را ترک کردند. این تغییر رفتار آن‌ها در قبال شیوع کرونا، زمینه‌ساز تشدید ترافیک در روز گذشته شد. علاوه بر این موضوع دیگری که در تغییر وجهه برخی از کار‌های شهروندان از غیرضروری به ضروری موثر بود، تعطیلات پیش‌روی نوروزی نیز بوده است. در واقع برخی از کار‌های بانکی، خرید‌های ضروری و نظایر آن مادامی که خبری از تعطیلات ۱۵ روزه نوروزی نباشد، می‌تواند همچنان غیرضروری تلقی شود، اما از نگاه تعدادی از شهروندان، با توجه به اینکه تعطیلات آتی فروردین ماه، عملا انجام برخی امور را به مدت طولانی‌تری به تعویق می‌اندازد، این کار‌ها اکنون دیگر ضروری به‌نظر می‌رسد. هر چند بعید به‌نظر می‌رسد که این روز‌ها هیچ کاری ضروری‌تر از حفظ سلامتی باشد، اما این نگاه روز گذشته به شکل خفیف گروهی از شهروندان را به خیابان‌ها کشاند و بر میزان بار ترافیک افزوده شد.

البته بررسی رفتار ترافیکی شهروندان پیش از این هم نشان می‌دهد عموما پس از تعطیلات چند روزه پیاپی در پایتخت، افزایش بار ترافیک رخ می‌دهد، چراکه بخشی از سفر‌های درون شهری به زمان پس از اتمام تعطیلات موکول می‌شود و تلاقی این سفر‌ها زمینه‌ساز تشدید ترافیک می‌شود. نمونه آن را تهرانی‌ها نیمه آبان امسال به شکل یک «شوک ترافیکی» تجربه کردند. در آن زمان نیز کارشناسان ترافیک و مدیران شهری تایید کردند که این شوک ناشی از تعطیلات متوالی در دو هفته پیاپی آبان و انباشته شدن بخشی از سفر‌های درون شهری مربوط به فعالیت‌های روتین و عادی شهروندان به بعد از این تعطیلات بود. به این ترتیب نه‌تن‌ها به شکل سنتی، بروز شوک ترافیکی پس از تعطیلات محتمل بوده است، بلکه عامل شیوع کرونا نیز با توجه به عدم دریافت اخباری از کنترل کامل این ویروس در تهران، ادامه یافتن قرنطینه خانگی و نیز در پیش بودن تعطیلات نسبتا طولانی مدت نوروزی، زمینه‌ساز انجام تعداد بیشتری از سفر‌های درون‌شهری برای انجام کار‌های به تعویق افتاده در روز گذشته شد. این در حالی است که کارشناسان سلامت توصیه می‌کنند شهروندان همچنان به سبک زندگی جدیدی که تحت‌تاثیر شیوع این ویروس در روز‌های گذشته انتخاب کرده‌اند، پایبند بوده و تا حد امکان از حضور در اماکن عمومی خودداری کنند.
منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

زمان واریز مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد؟

عکس/ استوری غمناک شروین حاجی‌پور پربازدید شد

عکس/ استوری تازه معین برای همدردی با مردم بندرعباس

عکس/ چهره شاد و خندان ثریا اسفندیاری ۶۲ سال پیش در کنار دختر خوانده اش

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ چهره دیده نشده چارلی چاپلین ۱۱۵ سال پیش بدون سبیل

عکس/سقوط تابلوی راهنمایی رانندگی روی خودرو در میدان ونک

عکس یادگاری زنان مطرب ۱۳۵ سال پیش در حال استراحت با لباس‌های عجیب

عکس/ پیاده‌روی رفسنجانی و حسن روحانی ۳۸ سال پیش در جبهۀ با لباس نظامی

عکس/ اعلام عزای عمومی در سراسر کشور در پی حادثه بندرعباس

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ استقال الهام علی اف از رئیس جمهوری ایران

نبش قبر پدر بشار اسد در سوریه + عکس

تلاش استقلال برای حفظ یک ستاره خارجی

فیلم/ اتفاقی عجیب در کرمان به سبک بازی‌های کامپیوتری

عکس/ برگزاری مزایده عمومی ایران خودرو از ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

عکس/ ژست عجیب اردشیر زاهدی ۵۱ سال پیش در حال بوسیدن دست الیزابت تیلور

عکس/ بیژن مرتضوی دوباره عزادار شد

بازخوانی تغییرات مثبت جباری در استقلال

رشد سرسام آور تورم خوراکی/ پیش افتادن لوبیا و سیب زمینی از مرغ و گوشت

اطلاعیه مهم وزارت بهداشت برای خانواده‌های مفقودین انفجار بندرعباس+ عکس

عکس/ آغاز ارسال محموله‌های صادراتی از گمرک بندر شهید رجایی

حمید درخشان: رامین رضاییان نبود استقلال سقوط می‌کرد!

عکس/ استایل خاص و اروپایی شهاب حسینی و همسر جوانش در یک مراسم

جزییات قانون جدید صدور حکم تخلیه مستاجر ۱۴۰۴

عکس/ حضور آیت‌الله جنتی ۳۳ سال پیش در خیابان‌های جنگ‌زدۀ بوسنی

فیلم/ آخرین خبر‌ها از دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم

فیلم/ بقایی: غنی‌سازی و لغو تحریم‌ها خط قرمز‌های ایران است

اعلام اسامی جانباختگان شناسایی‌شده حادثه انفجار بندرعباس

فیلم/ هشدار تند سخنگوی وزارت خارجه به نتانیاهو

زمان جشن قهرمانی تراکتور مشخص شد

عکس/ پزشکیان: چرا کانتینر‌ها باید ماه‌ها در بندر بمانند؟

جزئیات سفر هیئت فنی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران

عکس/ دکوراسیون عجیب خانه نفیسه روشن حسابی سوژه شد

احتمال حضور مهدی طارمی مقابل بارسلونا

دو بازیکن خارجی پرسپولیس قربانی گزینه‌های سرمربی!

عکس/ ژست چهار کشتی‌گیر با ظاهر عجیب ۱۰۰ سال پیش مقابل دوربین عکاس

پیش‌بینی خاموشی سه روزه شهرک‌های صنعتی

فیلم/ آتش سوزی بندر رجایی چه زمانی کامل خاموش می‌شود؟

انفجار‌های مشابه بندرعباس در کدام بندر‌ها رخ داد؟

تورم و نبود امنیت شغلی معیشت خانواده‌های کارگری را بحرانی‌تر کرده است/ ۹۶ درصد کارگران با قرارداد‌های موقت، کوتاه‌مدت و پیمانی مشغول کارند

عکس/ تعرفه‌های جدید برق ابلاغ شد

فیلم/ عزاداری بوشهری‌ها برای جان‌باختگان بندر رجایی با حضور محسن شریفیان

عکس/ ورق پاره‌های کانتینر‌های نابود شده در انفجار بندر عباس

افزایش ۲۶ درصدی بهای برق مشترکین پرمصرف + جدول

فیلم/ آخرین سخنان محیط بان شهید ایران در پارک ملی گلستان

احداث نیروگاه‌های خورشیدی در دستگاه‌های دولتی تسهیل می‌شود

قیمت جهانی نفت افزایش یافت

اینفوگرافی/ بندر شهیدرجایی، مختصات و اهمیت آن برای ایران

عکس/ شمخانی جواب تهدید نتانیاهو را با تهدید داد

فیلم/ وقتی پزشکیان از مترجم ایراد می‌گیرد

دلار از کف قیمتی دور شد

مرگ در گرگ و میش؛ قتل محیطبان پارک ملی گلستان با شلیک مستقیم شکارچیان

فیلم/ بدرقه رئیس جمهوری ایران برای سفر به باکو

عکس/ دیوارنگاره جدید ولیعصر برای همدردی با مردم بندرعباس

پاسخ عباس عراقچی به تهدید‌های نتایناهو + عکس

فیلم/ جدیدترین تصاویر هوایی از کانون انفجار در بندر شهید رجایی

رویکرد رسانه‌های آمریکایی، اسرائیلی و روسی درباره انفجار بندرعباس

حمله سایبری گسترده به زیرساخت‌های کشور + عکس

فیلم/ وضعیت بندر شهید رجایی پس از ۴۴ ساعت از وقوع حادثه

پزشکیان: از حضور سرمایه‌گذاران در ایران استقبال می‌کنیم