تاریخ انتشار: ۰۹:۵۲ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۸

کاسبی کرونایی برخی شرکت‌های خدمات آموزشی!

دانشگاه‌های دولتی چند سالی است که ارائه خدمات را با بخش خصوصی شریک شده‌اند. از اجاره دادن سلف دانشگاه به آشپزخانه‌های تهیه غذا تا اجاره کلاس‌ها پس از ساعات آموزشی به موسسات خصوصی. حالا و با شیوع ویروس کرونا و شروع آموزش مجازی تعدادی از دانشگاه‌های مطرح کشور از شرکت‌های خصوصی خواسته‌اند در برگزاری کلاس‌های مجازی به آن‌ها کمک کنند.
کاسبی کرونایی برخی شرکتهای خدمات آموزشی!

اقتصاد۲۴-  با شیوع ویروس کووید-۱۹ دانشگاه‌ها و مدارس تعطیل شد و زمزمه‌هایی مبنی بر طولانی شدن ترم تحصیلی دانشگاه‌ها و تغییر برنامه آموزشی مدارس شنیده می‌شد. در نهایت تصمیم گرفته شد کلاس‌های دانشگاه‌ها به صورت مجازی برگزار شوند و دانش‌آموزان هم دروس خود را از صداوسیما دنبال کنند. حالا پس از گذشت دو هفته از تعطیلی دانشگاه‌ها به نظر می‌رسد عبارت آموزش مجازی بیشتر از آن که به داد استاد و دانشجو برسد به سود موسسات خصوصی بوده است.

بیشتر بخوانید:کسادی بازار خدمات آموزشی با شیوع کرونا

دانشگاه‌های دولتی چند سالی است که ارائه خدمات را با بخش خصوصی شریک شده‌اند. از اجاره دادن سلف دانشگاه به آشپزخانه‌های تهیه غذا تا اجاره کلاس‌ها پس از ساعات آموزشی به موسسات خصوصی. حالا و با شیوع ویروس کرونا و شروع آموزش مجازی تعدادی از دانشگاه‌های مطرح کشور از شرکت‌های خصوصی خواسته‌اند در برگزاری کلاس‌های مجازی به آن‌ها کمک کنند.

یکی از وب سایت‌های معروفی که اتفاقا سرور سامانه آموزش مجازی برخی از دانشگاه‌های سراسری را هم تامین کرده با تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها تبلیغات گسترده‌ای برای ارائه خدمات برگزاری کلاس‌های آنلاین آغاز کرده است.

براساس اطلاعاتی که در وب‌سایت این ارائه‌کننده خدمات برگزاری کلاس آنلاین آمده است، هزینه یک کلاس دو ساعته که در آن ۲۰ تا ۴۰ کاربر بتوانند همزمان آنلاین باشند، ۵۰ هزار تومان است. اگر دانشگاه‌هایی که از این وب‌سایت خدمات دریافت می‌کنند روزانه به طور متوسط برگزاری ۲۰ کلاس دو ساعته‌ی ۲۰ تا ۴۰ نفره را در مقاطع مختلف را به این وب سایت بسپارند یعنی هر روز باید یک میلیون تومان هزینه کنند. این در حالی است که زمان بازگشایی دانشگاه‌ها هنوز دقیقا مشخص نیست.

مدیر آموزش‌های مجازی دانشگاه شهید بهشتی چندی پیش اعلام کرده بود این دانشگاه قرار است بیش از ۶۳ هزار کلاس مجازی برگزار کند، اگر این آمار را به دانشگاهی سراسری تعمیم دهیم که کلاس‌های آنلاین خود را قرار است به کمک وب‌سایت ارائه‌دهنده خدمات کلاس آنلاین برگزار کند و بابت هر کلاس هم ۵۰ هزار تومان بپردازد یعنی به طور کلی هزینه‌ای بیش از سه میلیارد تومان برای این کلاس‌ها صرف می‌شود.

یکی دیگر از این وب سایت‌ها که مانند وب سایت قبلی ارائه‌دهنده خدمات به یکی از دانشگاه‌های سراسری تهران است، هر کلاس سی نفره را با زمان نامحدود با قیمت ماهانه ۱۹۵ هزارتومان برگزار می‌کند و این مبلغ برای کلاس‌های ۶۰ نفره به ۳۰۰ هزار تومان می‌رسد.

دانشگاه‌ها هر سال تعداد زیادی کنفرانس و همایش برگزار می‌کنند که بخشی از تامین بودجه آن‌ها از اسپانسرهاست، ولی دانشگاه‌ها هم در تامین هزینه‌های آن مشارکت دارند. برنامه‌هایی که شاید اگر بخشی از بودجه‌ی برنامه‌هایی که طی چند سال اخیر در دانشگاه‌های مختلف برگزار می‌شد و خروجی مناسبی ندارند به توسعه زیرساخت‌های آموزش مجازی اختصاص پیدا می‌کرد هم می‌توانست برای دانشگاه‌ها درآمدزا باشد و هم هزینه‌های حال حاضر آن‌ها کاهش می‌یافت.

اما این ماجرا فقط به دانشگاه محدود نمی‌شود. تعطیلی مدارس هم باعث رونق کسب‌وکار گروهی شده است که با تبلیغاتی همچون رفع اشکال آنلاین و تدریس آنلاین دروس دبیرستان فضای مجازی را پر کرده‌اند.

یکی از این گروه‌های تلگرامی را افرادی می‌گردانند که خود را دانشجویان دانشگاه‌های تهران و شریف معرفی کرده‌اند و می‌گویند با توجه به وضعیت فعلی و تعطیل شدن مدارس می‌خواهند با کمترین قیمت اشکالات تستی داوطلبان کنکور سراسری را رفع کنند. دو تست اول رایگان است و پس از آن هر سوال پانصد تومان برای سوال‌کننده هزینه دارد. در این کسب‌وکار کوچک یک پکیج هم تعریف شده که برای رفع اشکال ۲۰ تست پنج هزار تومان پرداخت می‌شود و مشاوره و برنامه‌ریزی رایگان هم دارد.

موسساتی هم که پیش از این ویدئو‌های آموزشی را بر روی سایت خود قرار می‌دادند با تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها پرطرفدارتر شده‌اند. در یکی از این وب‌سایت‌ها، فیلم‌های آموزشی معلمان یک دبیرستان دخترانه غیردولتی بارگذاری شده است و در توضیح آن ذکر شده که آموزش آنلاین در حکم کلاس درسی بوده و حضور و غیاب و نمره مستمر به دانش آموزان تعلق خواهد گرفت.

البته در این میان، وب‌سایت‌هایی هم بودند که به دلیل شرایطی که پیش آمده فیلم‌های آموزشی خود را برای داوطلبان کنکور رایگان اعلام کرده‌اند تا نگرانی‌ها بابت وقفه تحصیلی به وجود آمده تا حدودی رفع شود.

حال باید دید با توجه به شرایط کم سابقه پیش آمده در کشور و به تبع آن در زمینه آموزش و امکان ادامه این شرایط در آغاز سال جدید و ادامه سال تحصیلی به شکل کنونی (ارائه آموزش مجازی) متولیان امر و در راس آن مسئولان دانشگاه‌ها چه تدابیری برای مدیریت منابع مالی خود دراین زمینه خواهند اندیشید.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

جدول لیگ برتر در پایان هفته بیستم

آخرین وضعیت تعطیلی مدارس و ادارات کشور در روز یکشنبه ۵ اسفند

درس های کلیدی که باعث شد چین به سرنوشت شوروی دچار نشود/ از عدم شرکت در جنگ‌های نیابتی تا تلاش برای ادغام در اقتصاد جهانی

جزئیات تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز دوشنبه ۶ اسفند

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس جنجالی از مراسم آزادی اسرای اسرائیلی توسط حماس

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ حامد آهنگی به همراه همسر و پسرش در شیراز

عکس/ نمایی از شمس العماره بندر انزلی ۱۴۰ سال پیش دوره قاجار

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره علی قربان‌زاده در ۴۶ سالگی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/پایان ماموریت محافظ شناخته شده سیدحسن نصرالله

تصویر فرزند شهید سید حسن نصرالله در مراسم وداع با پدر

تصاویر اسوشیتدپرس از حضور جنگنده‌های اسرائیلی در آسمان بیروت

استان تهران فردا دوشنبه تعطیل شد

ساختار جدید سامانه هوشمند سوخت در حال پیاده‌سازی است

البرغوثی: باید مواضع و اقدامات جدی برای مقابله با حملات اسرائیل در پیش گرفته شود

کوهنوردان مفقودی اشترانکوه پس از ۴۸ ساعت پیدا شدند

قیمت میوه در میادین تره بار + حدول

چه کسی بر پیکر «سید حسن نصرالله» نماز اقامه کرد؟

هشدار یک اصلاح طلب: دیگر جایی برای انباشت مشکلات نداریم

تاریخچه دربی بزرگ پرسپولیس و استقلال

فیلم/ تبریک احساسی مهدی یغمایی برای تولد همسرش

زود کبود شدن بدن نشانه چیست؟

عکس/ چهره جذاب پارسا پیروزفر ۲۳ سال پیش با مدل موی تینیجری

علائم ابتلا به سرطان کلیه کدامند؟

ماجرای سوء قصد به جان رئیس آموزش و پرورش سراوان چه بود؟

اینفوگرافی/ منابع درآمدی دولت برای سال ۱۴۰۴

فیلم/ واکنش جالب عموپورنگ به رقص حامد وکیلی در قهوه پدری

خطر بیخ گوش پرواز بندرعباس به رشت

عکس/ نمایی نزدیک از تابوت سیدحسن نصرالله و صفی الدین

عکس/ شور و حال مراسم تشییع سید حسن نصرالله و صفی الدین

فیلم/ محل تدفین شهدای مقاومت در ضاحیه جنوبی

با خواص بی‌نظیر میگو آشنا شوید

فیلم/ حضور جنگنده‌های اسرائیل بر فراز بیروت همزمان با تشییع سیدحسن نصرالله

عکس/ پوشش جالب و دیدنی مردم ۹۸ سال پیش در شهر کرند کرمانشاه

عکس/ کریستیانو رونالدو با لباس عربی کنار بن سلمان

عکس/ گریم متفاوت لیندا کیانی در یک نمایش با کلاه و کت اروپایی

فیلم/ لحظۀ ورود پیکر‌های سید حسن نصرالله و صفی‌الدین به محل تشییع

فیلم/ ورود نمایندگان رهبری به مراسم تشییع سید حسن نصرالله و صفی الدین

عکس/ حضور رسایی و امیرحسین ثابتی در مراسم تشییع سیدحسن نصرالله

سرمایه بانک توسعه تعاون کفایت لازم را برای حمایت از بخش تعاون ندارد

عکس/ تشییع نمادین سید حسن نصرالله در عراق

اینفوگرافی/ سید حسن نصرالله از تولد تا شهادت

عکس/ حمله به مشروب‌فروشی‌های تهران در انقلاب۵۷

قرائت پیام رهبر انقلاب در مراسم تشییع سیدحسن نصرالله

خط قرمز سیدحسن نصرالله چه بود؟

فیلم/ ورود سردار فدوی به محل برگزاری تشییع سید حسن نصرالله

فیلم/ ورود قالیباف و عراقچی به مراسم تشییع شهدای مقاومت

عکس/ محمدعلی فروغی و رضاخان ۹۰ سال پیش در مشهد

حمله فرزندان بن افلک و جنیفر گارنر به جنیفرلوپز

عکس/ استوری جنجالی بهنوش بختیاری درباره شغل جدیدش

عکس/ منظره دیدنی از کوچه باغ‌های محله اوین و درکه ۴۷ سال پیش

استقلال بدون محروم به دربی ۱۰۵ می‌رسد

گزارش بورس امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳

عکس/ دیدار هیات دیپلماتیک ایران با رئیس جمهور لبنان

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

اینفوگرافی/ واردات خودرو چقدر آب می‌خورد؟

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

آغاز توزیع کالا‌های اساسی از ابتدای ماه رمضان

عکس/ تظاهرات دانشجویان ایرانی علیه محمدرضا شاه ۴۸ سال پیش در آمریکا