تاریخ انتشار: ۱۱:۰۳ - ۱۸ فروردين ۱۳۹۹
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ بررسی شد؛

قیمت خودرو آتش زیر خاکستر کرونا؟/ مراقب بازگشت پراید 70 میلیونی به بازار باشیم

کارشناس صنعت خودرو معتقد است؛ اگر تدبیری برای سیاست‌های ارزی و تولیدی صورت نگیرد، شوک بزرگ قیمت خودرو در بازار اتفاق می‌افتد که گستره این بحران با توجه به وضعیت کرونایی خیلی سخت‌تر و خطرناک‌تر از مشکلات سال ۹۸ خواهد بود.
کارخانه تولید پراید
 
اقتصاد ۲۴ - بازار خودرو مدت هاست دستخوش تلاطم‌ است. آخرین ماه سال ۹۸ و با شیوع بیماری کرونا ویروس محاسبات بازار این محصولات برهم خورد. متقاضایان خودرو انتظار داشتند با پایان سال و آغاز سال جدید شاید تحولی در این بازار اتفاق بیفتد، اما قضیه برخلاف انتظار پیش رفت.

حالا بازار خودرو پس از ماه‌ها تلاطم، کمی آرام شده؛ اما معاملات تعطیل است و نمایشگاه داران طبق دستورالعمل دولت فعلا اجازه فعالیت در واحد‌های صنفی خود را ندارند؛ از این رو کرونا، آتش قیمت را به زیر خاکستر برده است.

از سوی دیگر شیوع ویروس کرونا، تعطیلی موقت بیشتر واحد‌های صنعتی را به دنبال داشت. از این رو در پی درخواست و پیگیری هر دو انجمن قطعه‌سازان مبنی بر تعطیلی این صنایع و خطوط تولید قطعه‌سازی و خودروسازی، به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر کروناویروس، در نهایت با تعطیلی تا ۲۲ فروردین‌ ماه به منظور پیاده سازی پروتکل‌های بهداشتی موافقت شد.

با تعطیلی قطعه سازان، گمانه زنی‌ها برای گرانی خودرو این روز‌ها شدت گرفته است. پس از نوسانات نرخ ارز و کاهش تولید و همچنین افت تقاضا به دنبال گرانی‌ها حالا نوبت ضربه زدن گرونا به این صنعت رسیده است.

صنعت خودرو آبستن اتفاقات ناگوار

البته گرانی بی دلیل دلار نیز این روز‌ها مزید بر علت شده و کارشناسان را بر آن داشت که بر احتمال افزایش نرخ خودرو طی ماه‌های آینده تاکید داشته باشند.

امیرحسین کاکایی، کارشناس صنعت خودرو با توجه به شرایط سخت صنعت خودرو و اعمال دستورات اجباری به این صنعت از سوی دولت در گفتگو با خبرنگار اقتصاد ۲۴ پیش بینی کرد که این صنعت آبستن اتفاقات ناگوار و سخت مانند گرانی خودرو است.

کارشناس صنعت خودرو با تاکید بر اینکه اجرای صحیح سیاست‌های ارزی و تولیدی دو راهکار اساسی برای تقویت صنعت خودروسازی کشور است، گفت: امروز با توجه به کاهش تولید و تقاضا و همچنین شیوع بیماری کرونا ویروس نسخه درمان این صنعت بیمار باید پیچیده شود به طوری که گذر از پساکرونا باید با روش‌هایی صورت بگیرد که بنای صنعت خودرو را ویران نکند.

کاکایی با اشاره به اینکه صنعت خودرو طی دو سال گذشته با توجه به کمبود نقدینگی به واسطه سیاست زدگی‌ها با نوسانات تولید و همچنین هجمه‌های مختلف دست به گریبان بوده است گفت: حالا اگر سیاست ارزی و تولیدی کشور با همان شرایط و موضع گیری‌های سال ۹۸ اجرا شود قطعا شرایط صنعت خودرو بر این روال باقی نخواهند ماند.

وی تصریح کرد: حفظ تولید از الزامات توسعه و حیات صنعت خودروسازی محسوب می‌شود از این رو باید تلاش شود که در سال ۹۹ باتوجه به شیوع بیماری کرونا ویروس و ادامه مشکلات در این صنعت، سیاست‌های اجرایی دولت با رویکرد حمایتی وارد میدان شود در غیر این صورت هیچ تضمینی برای ادامه فعالیت این صنعت وجود ندارد.

کاکایی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار اقتصاد ۲۴ مبنی بر تبعات تعطیلی یک هفته‌ای خط تولید دو خودروساز بزرگ کشور، گفت: قطعا این اتفاق یک تصمیم صحیح برای قطع زنجیره شیوع کروناست و باید به نظر اجماعی احترام گذاشت.

این کارشناس صنعت خودرو تصریح کرد: این مدت زمان تعطیلی نمی‌تواند تبعات اقتصادی بر صنعت خودرو داشته باشد، اما در نظر داشته باشید که مسائل و سیاست‌های اشتباه قبل و بعد از کرونا بیشترین ضربه را به این صنعت وارد می‌سازد و ساخته است.

کاکایی یادآور شد: امروز زمانی برای آزمون و خطا در صنعت خودرو کشور نیست، چرا که طی دو سه سال گذشته این صنعت به اندازه کافی با فرصت سوزی‌هایی که صورت گرفته تاوان سختی را پرداخته است.

وی با بیان اینکه سیاست‌های اشتباه و تحمیلی از سوی دولت زیان‌های فراوانی را به صنعت خودرو سازی کشور و به تبع آن مشتریان این محصولات وارد ساخته است، گفت: باید در شرایط کنونی علاوه بر حمایت از خودروسازان، نیاز متقاضیان این محصولات نیز مورد توجه قرار گیرد. اگر به واسطه سیاست‌ها، ارز روند صعودی را پیش بگیرد و هیچ ابزاری برای کنترل آن نباشد قطعا باید در انتظار بازگشت پراید ۷۰ میلیونی به بازار باشیم.

کاکایی در پایان گفت: روند سال‌های گذشته نشان می‌دهد که زیان برخی سیاست‌ها تنها به چشم صنعت و مردم رفته در حالی که هر دو این بخش‌ها دیگر تاب اجرای این سیاست های اشتباه را ندارند.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد