تاریخ انتشار: ۲۰:۲۶ - ۲۳ فروردين ۱۳۹۹
معاون آموزشی وزیر علوم:

کلاس حضوری دکتری اجباری نیست

معاون آموزشی وزیر علوم گفت: اگر دانشگاهی توانست با رعایت تمامی شرایط لازم، کلاس حضوری دکتری را برگزار کند، می‌تواند برای این دانشجویان کلاس حضوری برگزارکند، ولی اصلاً اجباری نیست. وی همچنین بیان کرد: درخصوص برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان نیز دستورالعملی به دانشگاه‌ها ارسال خواهد شد تا بر اساس آن امتحانات دانشجویان برگزار شود.

کلاس دکتری

اقتصاد۲۴ - به گزارش وزارت علوم، علی خاکی صدیق در نشست مجازی وزیر علوم و معاونان این وزارت با روسای دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها گفت: درشرایط فعلی که شیوع ویروس کرونا فعالیت‌های اجتماعی عادی را محدود کرده است، اگر به صورت فعال درخصوص راه‌اندازی و استفاده بهینه از آموزش‌های الکترونیکی در ارائه دروس دانشگاهی استفاده کنیم، این شرایط تهدید می‌تواند به یک فرصت استثنایی برای تحول در آموزش کشور و تقویت زیرساخت‌ها برای ارائه آموزش‌های متنوع غیرحضوری و بالا بردن سطح تاب‌آوری نظام آموزش عالی کشور در مواجهه با شرایط مشابه احتمالی در آینده شود.

وی با تاکید بر توسعه استفاده از آموزش‌های الکترونیکی در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی اظهار داشت: برنامه‌ریزان در این شرایط همه‌گیری شیوع جهانی ویروس کرونا، سه برنامه خوش‌بینانه، متوسط و بدبینانه برای مقابله با پیامد‌های این ویروس مهلک ارائه کرده‌اند که محور مشترک هر سه برنامه، تلاش در تقویت و استفاده از آموزش‌های الکترونیکی در مراکز آموزش عالی است.
بیشتر بخوانید:وام یک میلیونی را به بچه خودتان بدهید قهر نمی‌کند؟
معاون آموزشی وزیر علوم با بیان اینکه معاونت آموزشی وزارت علوم از همان ابتدای شیوع ویروس کرونا در اوایل اسفند ماه، با برگزاری جلساتی تخصصی، اهدافی را برای مقابله با ویروس کرونا در محیط‌های آموزش عالی تعیین کرد، گفت: به حداقل رساندن آسیب‌ها و نیز کنترل شیوع ویروس کرونا در جامعه، جبران کاستی‌های پدیدآمده در توقف اجباری فعالیت‌های آموزشی، بهره‌مندی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی از مزایای آموزش الکترونیکی و توان و آمادگی مراکز آموزش عالی در صورت تداوم مشکل ایجاد شده و در برخورد با شرایط مشابه از جمله این اهداف بوده است.

وی افزود: همچنین با توجه به تعطیلی آموزش‌های حضوری و تشکیل کلاس‌ها در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی به دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا، بر استفاده از آموزش‌های مجازی و توسعه زیرساخت.‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری این نوع آموزش تاکید شد و اینکه دانشگاه‌ها برای مقابله با شرایطی مشابه در آینده آمادگی داشته باشند.

خاکی صدیق با ارائه گزارشی از اقدامات معاونت آموزشی وزارت علوم درخصوص مقابله با شیوع ویروس کووید -۱۹ در مراکز آموزش عالی کشور گفت: در این خصوص از اسفند ماه سال گذشته چندین بخشنامه و دستورالعمل به دانشگاه‌ها ابلاغ شده و ضمن تاکید بر فراهم نمودن امکانات و زیرساخت‌های لازم برای استفاده دانشگاه‌ها از آموزش‌های مجازی، از دانشگاه‌ها خواسته شد تا موفقیت‌ها و همچنین چالش‌های خود درخصوص ارائه این نوع آموزش را به وزارت علوم ارسال کنند تا بتوانیم برای دریافت و ارائه امکانات بهتر با هماهنگی وزارت ارتباطات اقدام کنیم که در این راستا حدود ۵۰ دانشگاه در اسفند ماه اطلاعات خود را ارائه کردند و بقیه هم به تدریج در حال ارائه اطلاعات خود هستند.

وی افزود: تشکیل کارگروه تخصصی آموزش‌های الکترونیکی، نشست تصمیم‌گیری درباره فعالیت آموزشی دانشگاه‌ها با حضور معاونان آموزشی دانشگاه‌های مستقر در تهران، صدور بخشنامه به دانشگاه‌ها برای توجه به آموزش‌های غیرحضوری، اقدام برای بهره‌مندی دانشگاه‌ها از ترافیک رایگان، پیگیری برای تقویت زیرساخت‌ها در دانشگاه‌ها، گزارش‌گیری از دانشگاه‌ها، مشارکت در نشست وزرای علوم کشور‌های درگیر کرونا، صدور بخشنامه برای افزایش سقف مجاز آموزش الکترونیکی در دانشگاه‌ها، ارسال نمونه‌ای از تجارب موفق دانشگاهی برای دیگر دانشگاه‌ها وارائه نظرات پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به ستاد ملی مبارزه با کرونا از دیگر اقدامات این معاونت در خصوص مبارزه با شیوع کرونا بوده است.

قرار گرفتن بخشی از بودجه‌های پژوهشی دانشگاه‌ها برای تقویت زیرساخت‌های آموزش الکترونیک

وی با تاکید بر تبعیت از سیاست‌های کلان ستاد ملّی مبارزه با کرونا، افزود: در این راستا از معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم نیز درخواست شد تا بخشی از بودجه‌های پژوهشی دانشگاه‌ها را برای تقویت زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری حوزه آموزش الکترونیک دانشگاه‌ها قرار دهد که این اقدام نیز کمک خوبی در راستای گسترش آموزش‌های مجازی بود.

خاکی صدیق با بیان اینکه به دلیل شرایط خاص موجود در کشور، در حال حاضر سقف مجاز آموزش‌های الکترونیکی در دانشگاه‌ها برداشته شده است، گفت: درخصوص امکان حضور دانشجویان دکتری نیز دستورالعمل جداگانه‌ای به دانشگاه‌ها ارسال شد که بر اساس آن آموزش مجازی این دانشجویان در اولویت قرار دارد، ولی اگر دانشگاهی توانست شرایطی را فراهم کند که کلاس حضوری با رعایت تمامی شرایط لازم برگزار شود، می‌تواند برای این دانشجویان کلاس حضوری برگزار کند، ولی اصلاً اجباری در این کار نیست.

فراهم شدن بستر ارائه بیش از ۹۰ درصد دروس نظری به صورت الکترونیکی در دانشگاه‌های کشور

وی با بیان اینکه بستر ارائه بیش از ۹۰ درصد دروس نظری به صورت الکترونیکی در دانشگاه‌های کشور فراهم شده است، گفت: تا ۱۵ فروردین‌ماه بیش از ۶۰ درصد اساتید کلاس‌های جبرانی خود را به صورت الکترونیکی برگزار کرده‌اند و موارد دیگری از قبیل: افزایش پهنای باند، طراحی محیط‌های نرم‌افزاری و آموزش‌های لازم در این خصوص، تهیه فیلم‌های چندرسانه‌ای و متن‌های آموزشی نیز به انجام رسیده و به طور متوسط از سوی دانشگاه‌ها امکان استفاده از بستر آموزش الکترونیکی برای افزون بر ۹۰ درصد دانشجویان فراهم شده است.

معاون آموزشی وزارت علوم با بیان اینکه دانشگاه پیام نور نیز با داشتن ۴۳۰ هزار دانشجو تا ۱۵ فروردین‌ماه، ۱۰۰ درصد دروس خود را به صورت الکترونیکی برگزار کرده است، گفت: درخصوص برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان نیز دستورالعملی به دانشگاه‌ها ارسال خواهد شد تا بر اساس آن امتحانات دانشجویان برگزار شود.

وی با بیان اینکه کمیته‌ای از افراد صاحب نظر درخصوص مقابله با شیوع ویروس کرونا در معاونت آموزشی وزارت علوم تشکیل شده است، گفت: این گروه موظف هستند قوانین و دستورالعمل‌های جاری آموزش عالی را با شرایط کنونی تطبیق دهند که بر اساس نتایج به دست آمده، ۲۰ بند مصوب شده تا دانشگاه‌ها بر اساس مقتضیات خود این برنامه‌ها را اجرا کنند.

خاکی صدیق با تاکید بر اینکه نیم سال دوم سال تحصیلی ۹۹-۹۸ حتماً جزو سنوات تحصیلی دانشگاه‌ها محسوب می‌شود، گفت: تمام موارد و دستورالعمل‌های گفته شده در راستای پیشگیری از ویروس کرونا، فقط برای این نیم سال است و به آینده تسری داده نخواهد شد.

معاون آموزشی وزارت علوم با بیان اینکه دانشجویان می‌توانند برخی از واحد‌ها و یا کل این ترم را با هماهنگی دانشگاه‌های خود حذف کنند، اظهار داشت: اتکای حداکثری بر آموزش‌های الکترونیکی برای همه دروس به صورت آن لاین، برگزاری کلاس‌های فشرده به شرط حفظ تعداد ساعت‌ها، استفاده بهینه از تاسیسات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، افزایش معرفی به استاد دانشجویان، پذیرش مهمانی دانشجویان به صورت ویژه، مدیریت غیبت بیش از حد مجاز دانشجویان، برگزاری دروس کارگاهی و آزمایشگاهی با رعایت تمام شرایط ایمنی و فاصله‌گذاری اجتماعی و یا برگزاری آن در ایام تابستان، امکان افزایش یک نیم سال به سنوات مجاز دانشجویان، نظارت بر حضور اساتید در کلاس‌های مجازی، امکان روش حضوری و نیمه حضوری در دفاع از پایان‌نامه‌ها و مواردی از این قبیل از دیگر اقدامات وزارت علوم در مواجهه با کنترل شیوع ویروس کرونا در مراکز آموزش عالی است.

منبع: تسنیم
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

مدارس و دانشگاه‌های استان اردبیل فردا تعطیل شد

ترامپ در روز اول ۱۱ فرمان مهاجرتی امضا می‌کند

جلسه فوری هیئت مدیره استقلال با موسیمانه

بهترین قرص کلاژن برای مفاصل: معرفی برترین برندها و ترکیبات موثر

آخرین پیام هریس و بایدن خطاب به مردم آمریکا

پیام تبریک پوتین به ترامپ

از بهبود ارائه خدمات تا مدیریت پورتفو؛ بیمه معلم در مسیر رشد پایدار

رویترز: ترامپ مجازات اعدام را بازمی‌گرداند

فیلم/ استقبال بایدن از ترامپ در کاخ سفید

فیلم/ اوباما بدون همسرش به مراسم تحلیف آمد

عکس/ آخرین سلفی بایدن و همسرش در کاخ سفید

بایدن برای چه کسانی فرمان عفو صادر کرد؟

استعفای دسته‌جمعی دیپلمات‌های آمریکایی پیش از ورود ترامپ به کاخ سفید

فیلم/ آخرین تصاویر رسمی از جو و جیل بایدن به عنوان رییس جمهور و بانوی اول ایالات متحده امریکا

انتقاد موسیمانه از بازیکنان استقلال

فیلم/ آغاز مقدمه مراسم تحلیف دونالد ترامپ

ترامپ می‌خواهد ساکنان غزه را موقتاً به اندونزی منتقل کند

عکس/ نیکی کریمی در پشت صحنه سریال سرزمین مادری

همسر هدی صابر، روزنامه‌نگار درگذشت

رونمایی از خرید تازه استقلال + عکس

عکس/ رضا ارحام صدر و محمدرضا شجریان

فیلم/ ۵ رویداد بامزه در مراسم سوگند رئیس جمهور‌های آمریکا

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲ بهمن ۱۴۰۳/ سرنوشت دلار پس از تحلیف

عموی تتلو: وکیل خبر صدور حکم اعدام را تایید کرد

گلایه زائران ایرانی از هزینه میلیونی سفر حج

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳

فیلم/ پاسخ جالب یک روانشناس زن به سوال کامران نجف‌زاده: دیت اول را چه کسی باید حساب کند؟

پزشکیان: آماده گفت‌وگو با آمریکا هستیم

ازسرگیری فعالیت کنسولگری ترکیه در حلب سوریه

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲ بهمن ۱۴۰۳/ افزایش قیمت طلا با سیگنال سیاسی

انتقاد مقام طالبان به تعطیلی مدارس دخترانه

جزئیات بازداشت اعضای یک شبکه تندرو تکفیری در کرمانشاه

سرطان پانکراس یا سرطان لوزالمعده چه علائمی دارد؟

داشتن پوست شفاف و سلامت مفاصل با این مواد خوراکی

عکس/ حال و هوای خیابان بوعلی همدان ۵۷ سال پیش

عکس/ تیپ خاص هوشمند عقیلی و حسن شماعی زاده ۵۰ سال پیش

ترس از پرواز یا ایروفوبیا چیست؟

فیلم/ آتش‌سوزی مهیب در مس سونگون

بهترین آجیل برای کودکان کدام است؟

اهمیت کارآفرینی در توسعه اقتصادی چیست؟

جزئیات پرونده فروش دارو‌های بیماران سرطانی در تبریز

عکس/ گریم بی نظیر فردین و فرامرز قریبیان در فیلم غزل سال ۱۳۵۵

اینفوگرافی/ اثرات خطرناک رژیم‌های لاغری غیراصولی

عکس/ آشتی‌کنان رامین رضاییان و سیدحسین حسینی مقابل استقلالی‌ها

عکس/ استوری دردناک و غم انگیز عمو پورنگ

عکس/ اصفهان گردی غزل شاکری و همسرش با تیپ اروپایی

شاپور دوم یا شاپور ذوالاکتاف کیست و چگونه امپراتوری ساسانی را به اوج اقتدار رساند؟

عکس/ چهره کاملا متفاوت رامین رضاییان

عکس/ یک خانه عجیب با نشان نازی‌ها در یزد

سیاست‌های اقتصادی ترامپ بازار جهانی را به کدام سو می‌برد؟