برنجکاران مازندرانی سالانه طی انجام سه مرحله مزارع جلگهایی خود را زیر کشت برنج میبرند، مرحله اول که از اواخر اسفند شروع میشود، آماده سازی مزارع و خزانه گیری برنج است، و بعد از آن نوبت به مرحله دوم یعنی کاشت بذر یا همان «نشاء» در کل زمین است و مرحله سوم برداشت محصول در ماه شهریور صورت میگیرد. نزدیک به یک دهه است که شاهد مکانیزه شدن صنعت کشاورزی و به دنبال آن کاهش زمان و هزینههای اجرایی کاشت و برداشت برنج در مازندران هستیم، اما هنوز عدهی زیادی از برنج کاران مازنی هیچ اعتقادی به مکانیزه شدن کشاورزی پیدا نکردهاند و به شکل کاملاً سنتی و با همان اسلوب قدیمی و همیشگی توسط نیروی انسانی و با متحمل شدن هزینهایی چند برابر بیشتر، نشاء برنج را انجام میدهند.