تاریخ انتشار: ۱۰:۱۵ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۹
شرایط وام ودیعه مسکن چیست؟

4 اولویت دریافت تسهیلات ودیعه 50 میلیون تومانی اجاره

رئیس جمهوری از بسته حمایت از مستأجران در زمان شیوع کرونا رونمایی کرد. حسن روحانی روز گذشته در جلسه هیأت دولت، جزئیات کمک ودیعه مسکن و کمک دولت به مستأجران را در تهران، شهر‌های بزرگ و سایر شهر‌ها اعلام کرد. بر این اساس قرار شد پرداخت ودیعه ۵۰، ۳۰ و ۱۵ میلیون تومانی به مستأجران تهرانی، شهر‌های بزرگ و سایر شهر‌ها پرداخت شود. سازوکار اجرایی این طرح در هفته آینده نهایی می‌شود.

4 اولویت دریافت تسهیلات ودیعه 50 میلیون تومانی اجاره

اقتصاد۲۴-بنابر تصمیم سیاستگذاران سود ودیعه مسکن ۱۳ درصد است که ماهانه توسط مستأجران به بانک پرداخت می‌شود و اصل ودیعه بعد از اتمام قرارداد اجاره به بانک مسترد خواهد شد. پیش از این زمزمه‌هایی مبنی بر اعطای تسهیلات ودیعه اجاره مسکن با نرخ سود ۱۸ درصد شنیده می‌شد که نشان می‌دهد با دستور دولت، تسهیلات با نرخ سود یارانه‌ای به متقاضیان پرداخت می‌شود.

جزئیات پرداخت

روز گذشته رئیس جمهوری جزئیاتی از پرداخت وام ودیعه به مستأجران را تشریح کرد، اما اعلام اطلاعات کامل در مورد نحوه پرداخت را به هفته دیگر موکول کرد. امابه نظر می‌رسد برای پرداخت وام ودیعه، چهار دسته از مستأجران در اولویت هستند که دریافت کمترین حقوق، مستأجرانی که تازه ازدواج کرده‌اند یا در حال تشکیل خانواده هستد و خانوار ۵ نفر به بالا جزو اولویت‌های نخست دریافت تسهیلات ودیعه هستند. رئیس جمهوری همچنین روز گذشته با اشاره به اینکه ازدواج و تشکیل نهاد خانواده موضوعی است که دولت بر آن تأکید دارد، گفت: سال گذشته و امسال وام ازدواج افزایش قابل توجهی یافت و تسهیلات بهتری در این خصوص در اختیار خانه اولی‌ها و آن‌هایی که زندگی را بتازگی آغاز کرده‌اند قرار گرفت.
 
سال گذشته ۳۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج در اختیار افرادی که زندگی را بتازگی آغاز کرده‌اند قرار گرفت و امسال نیز همین روند ادامه خواهد یافت.
روحانی پرداخت وام ودیعه مسکن را گام دیگر دولت در حمایت از مردم در شرایط سخت کرونا، تلاش در حل مسأله اجاره‌نشینان و مستأجران اعلام کرد و توضیح داد: دولت در خصوص اجاره‌نشینان دو گام مهم در هفته‌های اخیر برداشت که اولین گام دولت این بود که نسبت به اضافه اجاره بها که روند صعودی و غیرمنطقی داشت در ستاد ملی کرونا، تصویب کردیم که افزایش اجاره بها در شهر تهران حداکثر تا ۲۵ درصد، در شهر‌های بزرگ تا ۲۰ درصد و در سایر شهر‌ها تا ۱۵ درصد مجاز است و بیش از آن مورد پذیرش نیست.

رئیس جمهوری گفت: اقدام دیگر دولت که اول مرداد ۹۹ تصویب و بزودی اجرایی و عملیاتی خواهد شد؛ دادن ودیعه از طرف بانک به مستأجران است که در شهر‌های مختلف، متفاوت است، وی همچنین گفت: دولت تصمیم گرفته است برای آن دسته از مستأجرانی که دارای حقوق ثابت هستند، و همچنین برای خانوار‌هایی که تحت حمایت کمیته امداد امام‌خمینی (ره) و بهزیستی هستند، در تهران ۵۰ میلیون تومان در شهر‌های بزرگ ۳۰ میلیون تومان و در شهر‌های کوچک‌تر ۱۵ میلیون تومان، کمک ودیعه مسکن، پرداخت کند.

به گفته رئیس‌جمهوری، افراد واجد شرایط اجاره‌نشین در تهران، ودیعه ۵۰ میلیون تومانی با سود و بهره ۱۳ درصد دریافت می‌کنند که کمک خوبی برای مستأجران تهرانی است. این افراد، می‌توانند تا ۵۰ میلیون تومان برای مدت یکسال که اجاره‌نامه گواه خواهد بود از بانک ودیعه مسکن، قرض بگیرند. همچنین سود ۱۳ درصد را به بانک به شکل ماهانه پرداخت کنند. پایان کار باید اجاره نشین‌هایی که ودیعه مسکن دریافت کرده‌اند اصل پول را به بانک برگردانند.

روحانی تصریح کرد: از هفته آینده، جزئیات و ویژگی‌های ودیعه اجاره مسکن توسط وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی، به مردم اعلام می‌شود. همچنین از هفته آینده، مقررات اجرایی شدن این طرح به تمامی بانک‌ها ابلاغ خواهد شد و مردم از طریق صدا و سیما از جزئیات طرح آگاه می‌شوند. این گام جدیدی است که دولت در شرایط سخت کرونایی برای مستأجران برمی‌دارد.
 

اقساط وام

بر اساس اعلام رئیس جمهوری، وام ودیعه مسکن فعلاً قرار است برای یکسال در اختیار مستأجران قرار بگیرد چرا که عمده قرارداد‌های اجاره یکساله هستند. بر همین اساس، وام ودیعه مسکن به صاحب خانه‌ای که ملک خود را به مستأجر هدف، اجاره داده است، پرداخت می‌شود و موجر باید اصل وام را پس از یکسال در موقع اتمام قرارداد اجاره به بانک بازگرداند؛ مستأجر نیز باید ۱۳ درصد سود وام را به بانک عامل پرداخت کند که بر اساس ۳‌مدل وام ۵۰، ۳۰ و ۱۵ میلیون تومانی اعلامی از سوی رئیس‌جمهوری تعریف می‌شود.

همه مستأجران وام می‌گیرند؟

آن طور که اعلام شده، مستأجرانی که دارای حقوق ثابت هستند و همچنین برای خانوار‌هایی که تحت حمایت کمیته امداد امام‌خمینی (ره) و بهزیستی هستند، وام ودیعه پرداخت می‌شود. اما با توجه به اینکه پرداخت این وام محدودیت‌هایی دارد، تمام حقوق‌بگیران نمی‌توانند متقاضی دریافت آن باشند و حتماً برای دریافت وام، سقف حقوق تعیین شده است که قرار است جزئیات آن هفته آینده اعلام شود. محدودیت دیگری که در پرداخت وام در نظر گرفته می‌شود، متراژ واحد استیجاری است. بر اساس این طرح، مستأجرانی می‌توانند متقاضی دریافت وام ودیعه مسکن باشند که واحد استیجاری آنان در شهر تهران ۷۵ متر و در شهر‌های دیگر ۹۰ متر باشد.
نکته مهم دیگر این است که پرداخت ۵۰ میلیون وام ودیعه در تمام مناطق تهران یکسان خواهد بود یا خیر؟ قیمت اجاره بها در مناطق مختلف تفاوت چشمگیری دارد و این قیمت در مناطق جنوبی در مقایسه با مناطق دیگر کمتر است.

اولویت‌بندی مستأجران

پروانه اصلانی، سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه تعداد وام ودیعه بی نهایت نیست و محدودیت دارد، گفت: مستأجران براساس میزان درآمد و حقوق، برای دریافت وام اولویت بندی خواهند شد. او اولویت‌ها را بر اساس دریافت کمترین حقوق، مستأجرانی که تازه ازدواج کرده‌اند یا در حال تشکیل خانواده هستند و خانوار ۵ نفره به بالا اعلام کرد و گفت: همه مستأجران از هفته آینده می‌توانند با مراجعه به پایگاه وزارت راه و شهرسازی، در سامانه‌ای که به این منظور طراحی شده ثبت نام کنند، پس از ثبت نام، مستأجران بر اساس اولویت‌ها دسته‌بندی می‌شوند.
اصلانی افزود: اینکه تمام بانک‌ها یا بانک‌های مشخصی می‌توانند وام ودیعه را پرداخت کنند را بانک مرکزی بزودی اعلام می‌کند.

استقبال از پرداخت ودیعه

افزایش قیمت مسکن و اجاره بها، سختی‌های زیادی را برمستأجران تحمیل کرده است. بخصوص با ادامه شیوع کرونا و از دست رفتن برخی مشاغل و کاهش درآمدها، تأمین نقدینگی مورد نیاز اجاره مسکن برای بسیاری از مستأجران غیرممکن است. فعالان بازار مسکن حمایت از مستأجران را ضروری می‌دانند. هر چند به گفته آنان شاید پرداخت مبلغی به عنوان ودیعه بصورت وام به مستأجران، کفاف تمام هزینه‌های اجاره نشینی را ندهد، اما در این شرایط، این تسهیلات می‌تواند بخشی از نیاز مالی آنان را تأمین کند و تسهیلات ودیعه برای اجاره مسکن، اثرگذار است.
منبع: روزنامه ایران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ مراسم عروسی فوزیه و محمدرضا پهلوی ۸۷ سال پیش با حضور نازلی ملکۀ مصر

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

سناریو‌های حمله احتمالی علیه تاسیسات انرژی ایران/ کدام زیرساخت‌ها مورد حمله قرار گرفته و کدام کشور‌ها بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرند؟

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ قیمت طلا و سکه در بازار امروز ۲۸ فروردین ۱۴۰۴

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

️فیلم/مهدی طارمی مرد سال ورزش ایران در ۱۴۰۳ شد

عمان: رم میزبان دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا خواهد بود

ترامپ: میخواهم ایران پیشرفت کند

هشدار گروسی به آمریکا و ایران

توئیت وزیر دفاع عربستان پس از دیدار با رهبر انقلاب

قتل زن ۵۱ ساله در اراک بخاطر اختلاف خانوادگی

نتیجه عجیب و متفاوت یک پژوهش درباره ارتباط سلامتی با تجرد در سنین بالا

پیش‌بینی قیمت خودرو درصورت شکست یا تداوم مذاکرات

طالبان انتشار تصویر موجودات زنده را ممنوع کرد

توضیح سخنگوی دولت درباره موضوع مذاکره با آمریکا

النصر به خاطر استقلال جریمه شد!

زمان برگزاری صدویکمین جلسه حراج شمش طلا اعلام شد

شروین حاجی پور خواننده سریال وحشی شد

تاریخ اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری سال ۱۴۰۴

فوت کودک ایلامی در دندانپزشکی

آمادگی نیرو‌های مسلح برای توسعه روابط با عربستان

رهبر انقلاب پس از دریافت پیام پادشاه عربستان: دو کشور می‌توانند مکمل یکدیگر باشند

نرخ دستمزد مدیران تهیه و پشتیبانی تولید سینمای ایران اعلام شد

علیرضا بیرانوند به دادگاه احضار شد

نرخ سود بین‌بانکی افزایش یافت/ جدول تغییرات نرخ سود

عکس/ درخواست ویژه مهدی قایدی از محسن تنابنده؛ خوش گلدین!

توصیه مهم رهبر انقلاب به مسئولان: توجه به همسران و فرزندانتان را فراموش نکنید

رفع بوی بد دهان با مصرف این گیاه

این میوه پوست شما را جذابتر می‌کند

نجات بورس از سایه ریسک؟

جزییات تغییرات قوانین حج در عربستان

آماری عجیب از دور ریز برنج در ایران

کوه‌های مینیاتوری نهبندان

عکس/ فخرالدوله، دختر مظفرالدین شاه در دوران پیری ۷۳ سال پیش

عکس/ کودکی حاج‌قاسم سلیمانی در حال دوچرخه‌سواری

عکس/ صیاد شیرازی در کنار پسرش ۳۰ سال پیش

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

عکس/ تبریک تولد خاص هوتن شکیبا به تینا پاکروان

قیمت روز زعفران + جدول

برق چاه‌های آب شرب باید مجزا شود

قیمت انواع موتور سیکلت در بازار + جدول

قیمت جهانی نفت افزایش یافت

افزایش ۱۱ میلیون تومانی قیمت آزمون آیلتس؟!

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

عکس/ چرا وزیر دفاع عربستان به تهران آمد؟

عکس/ مهرانه مهین‌ترابی ازدواج کرد؟

بازار بورس در گرداب اخبار مذاکرات قرار گرفت

نرخ بهره بین بانکی افزایش یافت

عکس/ نظر سنجی عجیب نظر مردم آمریکا درباره اسرائیل

فیلم/ محتوای پیام رهبر انقلاب به پوتین چه بود؟

فیلم/ ساکنین غزه برای آب صف بستند

فیلم/ سرقت وحشیانه از یک زن بچه به بغل

فیلم/ خواستگاری یک قهرمان پرورش اندام از نعیمه نظام‌دوست

عکس/ استوری جنجالی محمدرضا گلزار در اینستاگرام