تاریخ انتشار: ۲۳:۱۵ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۹

چرا بورس همچنان قرمز است؟

شاخص کل بورس تهران با ریزش عمده شاخص‌های بورس امروز کلا به رنگ قرمز درآمد.
شاخص بورس تهران
 
اقتصاد۲۴ -  شاخص کل بازار در بورس اوراق بهادار تهران که از مرز دو میلیون واحد هم گذشته بود، به خاطر هجوم مردم برای فروش سهام خود، همچنین فروش سهام عدالت و انجام رفتار هیجانی از سمت سهامداران حقیقی باعث شد، شاخص کل بورس ریزش کند و در حال حاضر با وجود اینکه هنوز بازار بسته نشده است، اما بیش از ۵۶ هزار واحد افت کرده است و شاخص کل از بیش از دو میلیون واحد در حال حاضر به یک میلیون و ۶۷۱هزار و ۱۵۶ واحد رسیده است.

گرچه نوسان جزو ذات بازار است، اما متاسفانه رفتار غیر حرفه‌ای برخی دولتمردان مانند تائید و تکذیب عرضه سهام ۴ پالایشگاه در قالب صندوق دارا دوم و همچنین اظهار نظر‌های افرادی در دولت که عملا سیگنال می‌دهند که شاخص کل بورس تا فلان رقم قابلیت کاهش دارد و نیز عدم هماهنگی بین سازمان‌های دولتی مانند وزارت نفت، اقتصاد و سازمان خصوصی سازی در عرضه دارا دوم و همچنین عملکرد نامناسب در مورد سهام عدالت باعث ریزش شاخص بازار شده است.

گرچه کارشناسان می‌گویند، رشد شاخص بورس در روز‌های قبل که به بیش از دو میلیون واحد رسیده بود نیز واقعی نبوده و در حالی که وضعیت واقعی اقتصاد کشور در رکود به سر می‌برد، اما شاخص بورس مرتب رکورد شکنی می‌کرد.

از طرفی بورس اوراق بهادار تهران که در روزگاری حدود ۱۰۰ هزار معامله‌گر فعال داشته و تعداد کد‌های سهامداری به ۴ میلیون مورد می‌رسید امسال به دلیل عرضه شرکت‌های ارزنده مانند شستا و نیز رشد‌هایی که در شاخص بورس اتفاق می‌افتاد باعث تشویق عامه مردم به سرمایه‌گذاری در بورس شد.

در همان زمان نیز کارشناسان اقتصادی و کارشناسان بازار سرمایه مرتب به مردم توصیه می‌کردند از روش غیرمستقیم سهامداری یعنی خرید سهام صندوق‌ها و شرکت‌های هلدینگ استفاده کنند و از رفتار هیجانی و تبعیت از شایعات و فضای مجازی پرهیز کنند.
بیشتر بخوانید: اینفوگرافی/ پول بورس کجاست ؟

امروزه رفتار هیجانی کاملا بر بازار حکمفرماست، وگرنه در دنیای واقعی اقتصاد هیچ تفاوت بنیادی صورت نگرفته که شاخص کل بورس بخواهد ۲۰ درصد افت کند.

به هر حال دولت و شرکت‌های بزرگ باید سعی کنند با عرضه سهام شرکت‌های جدید و افزایش سهام شناور شرکت‌های حاضر در بورس به عمق بازار کمک کنند تا با شفاف شدن عملکرد شرکت‌ها در بورس مالیات واقعی نیز از آن‌ها گرفته شود.

شورای عالی بورس برای جلوگیری از کاهش قیمت سهام عدالت تصویب کرد: سهام عدالت مردم تجمیع شده و به صورت بلوکی به نهاد‌های مالی و نه معامله‌گران حقیقی فروخته شود تا جلوی کاهش قیمت سهام ارزنده عدالت گرفته شود.

به گفته فهیمی سخنگوی سهام عدالت از ۲۰ میلیون سهامدار عدالت در روش مدیریت مستقیم تنها ۲.۲ میلیون نفر یعنی ۱۱ درصد درخواست فروش بخشی از سهام خود را داده‌اند یعنی اکثریت سهامدران عدالت ترجیح داده‌اند سهام ارزنده خود را نگه دارند.

در این زمینه روز گذشته محمد شریعتمداری وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه زمان باقی مانده سهام شستا در بورس عرضه می‌شود، گفت: طبق مصوبه دولت قرار است شرکت‌های نهاد‌های عمومی مانند شستا که زیرمجموعه سازمان تامین اجتماعی است تا سقف ۲۵ درصد از سهام خود را در بورس شناور کند و در این زمینه شستا موظف است تا پایان سال میزان شناوری سهام خود را از ۱۰ درصد کنونی به ۲۵ درصد افزایش دهد.

همچنین شرکت‌های مهم مانند فولاد مبارکه با انتشار اوراق دربازار سرمایه قصد جمع‌آوری ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه برای هزینه‌های جاری و نیز پروژه‌های در جریان خود دارد و از طرفی یکی از مدیران مالی فولاد مبارکه در جلسه معرفی اوراق فولاد مبارکه اعلام کرد این شرکت به زودی افزایش سرمایه خواهد داد که این به منزله ارزنده شدن سهام این شرکت بنیادی است

در حال حاضر فولاد مبارکه بزرگترین تولید کننده فولاد کشور است که حجم تولید آن به ۴.۷ میلیون تن در سال می‌رسد.

همچنین برخی شرکت‌های دیگر بورسی هم برنامه افزایش سرمایه اعلام کرده‌اند مانند هلدینگ سرمایه‌گذاری کشاورزی کوثر که عبدالامیر باروتکوب مدیرعامل این شرکت اعلام کرد قرار است به زودی افزایش سرمایه در دو شرکت زیرمجموعه سرمایه‌گذاری کوثر به نام‌های کشت و صنعت شریف آباد و شرکت تولیدی مرغ ماهان افزایش سرمایه صورت گیرد.

مجموع این موارد نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران خرد نباید دچار واهمه و ترس شوند و با هجوم برای سهام ارزنده خود باعث کاهش قیمت بیشتر نشوند و بدانند که فرهنگ سهامداری همراه با مطالعه قدری تأمل و دوری از رفتار هیجانی و عدم پیروی از سیگنال فروشان و فضای مجازی غیرمجاز است.
 
منبع: فارس
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تازه از تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ بازار آستارا در گیلان حدود ۵۴ سال پیش

عکس/ چهره خاص نیوشا ضیغمی قبل از عمل زیبایی

عکس/ دیدار صمیمانه وریا غفوری و توماج صالحی

عکس/ تیپ گنگ شهرام صولتی ۵۳ سال پیش در پارک ملت

عکس/ آرایشگاه معروفِ زنانه ۶۸ سال پیش در تهران

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره زیبا بروفه با استایل زمستانی

عکس/ معماری بی نظیر مهمانخانه قزوین ۱۴۴ سال پیش در دوران قاجار

عکس/ اتوبوس‌های برقی زاکانی دود می‌کند

اینفوگرافی/ تبارشناسی استیضاح کنندگان همتی از پایداری تا شریان

عکس/ ژست صمیمی عمو پورنگ و نعیمه نظام دوست با سفیر ژاپن

عکس/ استقبال عراقچی از لاوروف

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عیدی بازنشستگان فرهنگی واریز شد

حکم اعدام سارق خشن تهران اجرا شد

حذف یارانه ۳ دهک؛ نحوه استعلام وضعیت یارانه

اظهارنظر جدید درباره افزایش قیمت بنزین

جزییات جدید درباره افزایش سن بازنشستگی

دلار تا چه قیمتی ریزش می‌کند؟

استیضاح همتی چه بر سر ارتباط دولت و مجلس می‌آورد؟

اینفوگرافی/ آخرین وضعیت نقدینگی و پایه پولی در ایران

چرا واردات هم نتوانست بازار سیب زمینی را آرام کند؟/ ماجرای هشدار به وزارت جهاد کشاورزی در اردیبهشت ۱۴۰۳ چه بود؟

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۸ اسفند ۱۴۰۳

پیش بینی بورس امروز چهارشنبه ۸ اسفند۱۴۰۳

وضعیت هواشناسی امروز

۲ ماده غذایی که استخوان‌ها را محکم می‌کنند

آب و هوا در نوروز ۱۴۰۴ چگونه است؟

ملاحظات دندانپزشکی برای جویدن آدامس

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

ثبت عکس هُمای سعادت در ارتفاعات الموت

چرا نام امامان در قرآن نیامده است؟

پیش بینی قیمت دلار امروز ۸ اسفند ۱۴۰۳/ دلار بخریم یا نه؟

دختری جسد مادرش را کباب کرد

بهبود عملکرد مغز با مصرف این ماده غذایی

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۸ اسفند ۱۴۰۳/ کاهش قیمت طلا ادامه دارد؟

به جای استیضاح همتی، به دنبال اصلاح نظام اقتصادی باشیم/ خارج از انصاف است که دولت فعلی را مقصر وضعیت کنونی بدانیم

کیک سیب نامرئی؛ کیک خوشمزه و محبوب فرانسوی

چرا خواب‌هایمان را فراموش می‌کنیم؟

کنترل کلسترول با مصرف این نوشیدنی پرطرفدار ایرانی

جایزه تمشک طلایی به این سریال صداوسیما رسید!

عاملان انفجار ساختمان بنیاد، اتباع بودند

عکس/جمله عجیب عراقچی درباره مذاکره با آمریکا سوژه شد

اعلام وضع هوای تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

پزشکیان: دولت چهاردهم عمیقا باور دارد که توسعه پایدار فقط در وضعیت صلح و آرامش ممکن است

شرایط پیش‌فروش مرحله دوم سکه اعلام شد

تصویب نقشه جامع دفاعی امنیتی ایران

توضیح استقلال درباره وضعیت مذاکره با ماتزاری؛ پیام‌هایی که دردسرساز شدند!

خانواده‌ای در زعفرانیه ۳۴۴ میلیون تومان قبض گاز دریافت کرد

ممنوعیت ازدواج مهاجران فاقد مدرک

تک و پاتک رسایی و قالیباف در جلسه علنی

تعداد تماشاگران دربی مشخص شد

اعتراض جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما به توقیف تاسیان

یاوه گویی جدید نتانیاهو علیه ایران

هاشمی‌نسب قید حضور در استقلال را زد!